ویزای تحصیلی چیست؟ + شرایط اخذ ویزای دانشجویی

ویزای تحصیلی

یکی از انواع ویزا که اتفاقا پرطرفدارترین آن هم محسوب می‌شود، ویزای تحصیلی است. بسیاری از افراد فارغ‌التحصیل در مقاطع تحصیلی مختلف، برای ادامه دادن به تحصیلات خود، یک کشور خارجی را انتخاب کرده و برای داشتن اجازه تحصیل در آن، باید ویزای دانشجویی داشته باشند. در این مطلب با ما همراه شوید تا ببینیم این ویزا چیست و شرایط اخذ آن کدامند.

ویزای تحصیلی چیست؟

به‌طور کلی ویزای دانشجویی، به حق سکونت و تحصیل در کشور خارجی گفته می‌شود که با داشتن آن فرد، می‌تواند در طول دوره تحصیل خود، به صورت قانونی در کشور مقصد سکونت داشته باشد. اما لازم به ذکر است که کشور‌های مختلف، قوانین تا حدودی متفاوت در خصوص ارائه و صدور ویزا تحصیلی داشته و باید به نسبت کشور مقصد مورد نظر خود، مطابق با این قوانین و استاندارد‌ها، برای گرفتن ویزا اقدام کنید.

شرایط اخذ ویزای دانشجویی کدامند؟

شرایط گرفتن ویزا برای تحصیل در کشور خارجی قطعا شرایطی برای گرفتن این نوع ویزا وجود دارد که در زیر به آن‌ها خواهیم پرداخت. همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، این نوع شرایط در کشور‌های مختلف خارجی، ممکن است تا حدودی متمایز بوده و نیاز باشد که به صورت اختصاصی برای تحصیل در کشور مورد نظر خود، مطابق با استاندارد‌های آن، آمادگی لازم را کسب کنید.

بیشتر بخوانید: ویزا چیست؟ معرفی انواع ویزا + شرایط اخذ ویزا

نمره معدل مناسب

قطعا دانشگاه‌های مختلف در کشور‌های خارجی، سطحی از استاندارد‌ها برای معدل متقاضیان دارند و فرد متقاضی باید این سطح را در معدل کل خود، به دست آورده باشد.

تمکن مالی

اهمیت زیادی دارد که فرد متقاضی یا خانواده وی دارای تمکن مالی مناسبی بوده و اثبات شود که در طول دوران تحصیلات در کشور ثالث، به لحاظ مالی تحت حمایت مناسب قرار خواهد داشت. در نظر داشته باشید که به طور معمول حق تحصیل در کشور خارجی، به معنای حق کار نیست و فرد نمی‌تواند برای اشتغال اقدامی داشته و از این جهت هیچ مسیر درآمدزایی در طول دوران تحصیل خود به صورت قانونی ندارد. از این روی لازم است که حتما به صورت قطعی حمایت مالی وی مشخص شود، تا با ارائه ویزا به وی موافقت صورت بگیرد.

عدم سوء سابقه مؤثر کیفری

فرد متقاضی برای ادامه تحصیلات در کشور خارجی، نباید دارای سوء سابقه مؤثر کیفری باشد. لازم به ذکر است که پس از طی شدن سال‌هایی (بسته به نوع حکم کیفری)، سوء سابقه مؤثر فرد پاک شده و در استعلامات نشانی از آن نخواهد بود. این بدان معناست که به صرف یک بار محکومیت کیفری، محرومیت دائمی برای افراد متصور نخواهیم بود و همچنان این فرصت وجود دارد که با طی شدن دوران مربوط به آن، از این امکانات برخوردار باشند.

مدارک لازم برای اخذ ویزای دانشجویی

مدارک لازم برای ویزای دانشجویی برای آن که بتوانید ویزای تحصیلی را دریافت کنید، نیاز به آماده کردن یکسری مدارک خواهد بود که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

بیشتر بخوانید: با ویزای الکترونیکی آشنا شوید!

  1. پاسپورت معتبر
  2. شناسنامه و کارت ملی + ترجمه رسمی
  3. دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی
  4. متن مربوط به انگیزه تحصیل و شرح تخصص‌ها
  5. مدارک مربوط به زبان (مانند IELTS، TOEFL و …)
  6. تائیدیه از آخرین مؤسسه آموزشی در ایران
  7. نامه تائیدیه پذیرش تحصیلی از دانشگاه مقصد
  8. ترجمه رسمی گواهی پایان دوره متوسطه + نسخه اصلی
  9. ترجمه رسمی گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی + نسخه اصلی (برای متقاضیان تحصیل در دوره کارشناسی)
  • ترجمه رسمی گواهی پایان دوره کارشناسی + نسخه اصلی (برای متقاضیان تحصیل در دوره کارشناسی ارشد)
  • ترجمه رسمی گواهی پایان دوره کارشناسی ارشد + نسخه اصلی (برای متقاضیان تحصیل در دوره دکتری)
  • فرم تکمیل شده درخواست ویزا

هزینه اخذ ویزای تحصیلی چقدر است؟

بسته به این که کشور مقصد شما کجا باشد، هزینه اخذ ویزا برای تحصیلات در آن کشور، متفاوت خواهد بود و نمی‌توان یک عدد قطعی و دقیق در این خصوص ارائه کرد. به علاوه از سالی به سال دیگر، ممکن است که این هزینه متغیر باشد. لازم به ذکر است که شما باید این هزینه را در سفارت مربوط به کشور مقصد پرداخت کنید.

بیشتر بخوانید: ارز مسافرتی چیست؟

بهترین شهر‌ها برای تحصیل کدامند؟

تحصیل در خارج از کشور به‌طور کلی کشور‌های کانادا، انگلستان، ایتالیا، فرانسه، استرالیا، آلمان، ژاپن و آمریکا، بهترین دانشگاه‌های بین‌المللی را داشته و برای ادامه تحصیل افرادی که قصد تحصیل در خارج از کشور را دارند، ایده‌آل به نظر می‌رسند. در این میان تحصیل در دانشگاه‌های شهر‌هایی چون تورنتو، توکیو، ونکوور، مونیخ، مونترال، پاریس، سیدنی، سئول، بوستون، وین، نیویورک، بارسلونا، لندن و … در مقایسه با دیگر شهر‌ها، ارزنده‌تر بوده و آینده کاری بهتری در پیش خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: ویزای شینگن چیست؟ + مراحل و مدارک لازم

تبدیل ویزای توریستی به تحصیلی چطور میسر است؟

تأکید می‌کنیم که تنها در برخی از کشور‌ها، امکان تبدیل کردن ویزای توریستی به این نوع ویزا جهت سپری کردن دوران تحصیلات، وجود دارد که به طور مثال کانادا از جمله این کشور‌ها محسوب می‌شود. برای این منظور ساده‌ترین راه پیش روی افراد کمتر از ۱۸ سال قرار دارد که بتوانند با ثبت نام در یکی از مقاطع دبستان، راهنمایی یا دبیرستان، پذیرش تحصیلی در کشور مقصد بگیرند.

درغیر این صورت، لازم است که فرد متقاضی از یک مؤسسه آموزشی عالی، پذیرش دریافت کند. به طور معمول گذراندن چند واحد درسی پیش نیاز در این مراکز آموزش عالی، به گرفتن پذیرش کمک خواهد کرد.

به علاوه لازم است که تمکن مالی پشتیبان فرد، ثابت شده و همینطور گواهی سلامت و نداشتن سوء پیشینه کیفری نیز در لیست مدارک قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۲

بهترین راه اخذ ویزای دانشجویی، مشاوره با کارشناسان متخصص

توصیه می‌کنیم که برای اخذ این نوع ویزا برای تحصیل در یکی از کشور‌های خارجی، حتما تحقیقات کامل در این خصوص انجام داده و از مشاوره‌های حرفه‌ای، به منظور کوتاه کردن مسیر و بهترین راه جهت اخذ ویزا، بهره‌مند شوید. به این شکل هزینه‌های شما کاهش یافته و ضمن داشتن بهترین انتخاب، سریع‌تر به نتیجه خواهید رسید. شما چه تجربه و اطلاعاتی در این خصوص دارید؟

شما می‌توانید پس از اخذ ویزای تحصیلی برای خرید بلیط هواپیما خارجی، از سرویس بلیط هواپیما اسنپ، استفاده کنید.


سؤالات متداول

۱) آیا امکان کار همراه با تحصیل وجود دارد؟

در اکثر کشور‌ها، شما می‌توانید از یک تعداد ساعت محدود کاری همراه با سطح تحصیلی خود برخوردار شوید. اما این در تمام کشور‌ها، صادق نیست.

۲) آیا امکان مهاجرت خانواده فرد متقاضی ویزای تحصیلی به کشور مقصد وجود دارد؟

بله اعضای خانواده درجه یک فرد نیز می‌توانند در اکثر مواقع همراه با وی به کشور مقصد (در طول دوران تحصیلات) مهاجرت داشته باشند.

۳) طول مدت اقامت با ویزای دوران دانشجویی در کشور خارجی چقدر است؟

به طور معمول فرد می‌تواند تا ۴ ماه پس از اتمام دوران تحصیلات خود در کشور مقصد اقامت داشته باشد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *