تهچین یکی از غذاهای بسیار لذیذ و خوشمزهی ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. معمولا تهچین را به شکلهای مختلف و با استفاده از مواد اولیهی متنوعی درست میکنند.
یکی از خوشمزهترین انواع تهچین، تهچین گوشت بوده که درستکردن آن نیز بسیار راحت است. در این مقاله قرار است به آموزش طرز تهیه تهچین گوشت بپردازیم.
مواد لازم برای تهچین گوشت فوقالعاده
حالا که آمادهی درستکردن این غذای فوقالعاده هستید، به سراغ مواد لازم برای تهچین میرویم. فقط در نظر داشته باشید که این میزان از مواد اولیه برای درستکردن تهچین برای ۴ نفر است و بر حسب نفرات خودتان میتوانید اندازهها را تغییر دهید و کموزیاد کنید.
مقدار مورد نیاز | مواد اولیه |
۳ پیمانه | برنج |
۴۰۰ گرم | گوشت گوسفندی |
۵ قاشق غذاخوری | ماست چکیده |
۳ قاشق غذاخوری | زعفران دمکرده |
یک عدد بزرگ | پیاز |
۲ عدد | زرده تخممرغ |
۲ قاشق غذاخوری | رب گوجهفرنگی |
به میزان لازم | پودر دارچین |
به میزان لازم | ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) |
طرز تهیه تهچین گوشت بهصورت مرحلهبهمرحله
با استفاده از این آموزش شما میتوانید تهچین گوشت را به سادهترین شکل ممکن و در نهایت خوشمزگی طبخ کنید.
از این غذا میتوانید برای مهمانیها نیز استفاده کرده، چرا که ظاهری بهشدت جذاب داشته و جدا از آن، با طعم بینظیری که دارد همه را به خود مجذوب خواهد کرد.
- مرحلهی اول: اولین مرحله برای درستکردن تهچین گوشت، این است که برنج را بهخوبی چندین بار شسته و درون یک ظرف ریخته و به آن نمک اضافه کنید و اجازه دهید تا خیس بخورد.
- مرحلهی دوم: حالا پیاز را بهخوبی بشویید و پوست بگیرید و سپس به شکل خلالی خرد کنید. در یک تابهی مناسب به میزان کافی روغن بریزید و اجازه دهید تا بهخوبی داغ شود و سپس پیازها را به تابه اضافه کرده و تفت دهید.
- مرحلهی سوم: بعدازاین که پیازها را اندکی تفت دادید، مقداری زردچوبه و فلفل به آنها اضافه کنید و مجددا تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود و همچنین پیاز طلایی و سبک شود.
- مرحلهی چهارم: زمان اضافهکردن گوشت است. در این مرحله باید گوشت را به پیازها اضافه کنید و به همراه آن تفت دهید تا جایی که گوشت سرخ شده و رنگ آن طلایی شود.
- مرحلهی پنجم: بعدازاین که گوشت بهخوبی سرخ شد، ۲ لیوان آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت ۲ ساعت بپزد. البته فراموش نکنید تا در این مدت سری به گوشتها بزنید و به آن نمک نیز اضافه کنید.
- مرحلهی ششم: زمانی که گوشت به طور کامل پخت و آب آن جمع شد، باید دوباره کمی آن را تفت دهید و ادویههای دیگر مانند دارچین، فلفل، زردچوبه را نیز به آن اضافه کنید.
- مرحلهی هفتم: بعدازاین که گوشت را با ادویهها بهخوبی تفت دادید، باید ۲ قاشق، رب گوجهفرنگی را که از قبل سرخ کردید و خامی آن گرفته شده است را به گوشت اضافه کنید و با یکدیگر مخلوط کنید.
- مرحلهی هشتم: گوشت شما آماده است و باید به سراغ درستکردن برنج بروید. برای انجام این کار برنج را درون قابلمه ریخته و به آن مقداری روغن اضافه کرده و روی شعله قرار دهید تا شروع به پخت کند.
- مرحلهی نهم: در یککاسهی مناسب مقداری ماست ریخته و زعفران دم شده را به آن اضافه کنید. سپس بهخوبی هم بزنید تا زعفران و ماست با یکدیگر مخلوط شوند.
- مرحلهی دهم: سفیده و زردهی تخممرغ را نیز از یکدیگر جدا کنید و زرده را به محتویات درون کاسه اضافه کرده و مجددا هم بزنید تا مواد به طور کامل با یکدیگر مخلوط شوند.
- مرحلهی یازدهم: حالا سری به قابلمهی برنج بزنید و اگر پخته بود زیر آن را خاموش کنید و آبکشی کنید.
- مرحلهی دوازدهم: در حد ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری از برنج به محتویات کاسه اضافه کنید و مجددا به هم بزنید تا مواد به طور کامل به خورد برنج برود.
- مرحلهی سیزدهم: کف قابلمهای که برای درستکردن تهچین گوشت انتخاب کردید را بهخوبی چرب کنید و سپس محتویات داخل کاسه را به قابلمه اضافه کرده و بهخوبی فشار دهید تا مواد منسجم شوند.
- مرحلهی چهاردهم: برنج و گوشت را بهصورت لایهلایه به قابلمه اضافه کنید و هر لایه را با کمک یک قاشق بهخوبی فشار دهید. این کار را تا جایی که مواد دارید، ادامه دهید.
- مرحلهی پانزدهم: حالا درب قابلمه را با یک دم کن یا پارچهی تمیز بپوشانید و اجازه دهید به مدت یک ساعت روی شعله با حرارت ملایم بپزد.
- مرحلهی شانزدهم: بعد از گذشت این مدت تهچین شما آماده است و میتوانید قابلمه را بهصورت وارونه در ظرف مورد نظر خود برعکس کنید و در نهایت تهچین را تزیین کرده و نوش جان کنید.
درستکردن تهچین گوشت در فر
اگر قصد دارید تا تهچین گوشت را در فر درست کنید، باید از یک ظرف پیرکس استفاده کرده و بهخوبی ته ظرف و همچنین دیوارههای آن را با روغن چرب کنید.
بعد از انجام این کار مایه تهچین (ماست به همراه زعفران) را به ظرف اضافه کرده و بهخوبی در کف ظرف بفشارید. سپس به طور لایهلایه برنج و گوشت را اضافه کنید و هر لایه را نیز بهخوبی فشار دهید. در نهایت روی آخرین لایه چندتکه کره قرار دهید.
فر را روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید و اجازه دهید تا به مدت ۵ دقیقه گرم شود و سپس ظرف را داخل فر به مدت یک ساعت قرار دهید. بعد از گذشت این مدت تهچین شما آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید.
نکات طلایی برای درستکردن تهچین گوشت
با رعایت این نکات تهچین گوشت شما بسیار خوشمزهتر خواهد بود و ظاهر بهتری خواهد داشت.
- سعی کنید از ماست چکیده در درستکردن مایه تهچین استفاده کنید.
- اگر دوست دارید تا تهچین شما ظاهر مجلسیتری داشته باشد از مقدار زعفران بیشتری استفاده کنید.
- برای ایجاد طعم و عطر بهتر حتما در زمان تفت دادن گوشت مقداری دارچین به آن اضافه کنید.
سفارش آنلاین از اسنپ
در این مقاله به آموزش طرز تهیه تهچین گوشت به سادهترین شکل ممکن پرداختیم. همانطور که دیدید درستکردن این غذا کار چندان سختی نیست و بهسادگی میتوانید آن را در خانه طبخ کنید.
البته گاهی اوقات ممکن است که شما قصد درستکردن یک غذا را داشته باشید اما مواد اولیه و لازم برای درستکردن آن را در خانه موجود نداشته باشید، در این زمانها نباید بیخیال درستکردن غذا شوید.
با استفاده از سوپرمارکت آنلاین اسنپ میتوانید هرآنچه که نیاز دارید را سفارش دهید و در کمتر از ۳۰ دقیقه تحویل بگیرید. همچنین می توانید با سفارش آنلاین غذا در سریعترین زمان ممکن غذای دلخواهن خود را سفارش دهید.
دیدگاهتان را بنویسید