طرز تهیه ایچلی کوفته سنتی ترکیه‌ای؛ یک دنیا طعم در یک کوفته

طرز تهیه ایچلی کوفته سنتی ترکیه‌ای با سس مخصوص

ایچلی کوفته سنتی ترکیه‌ای از غذا‌های بسیار لذیذ با طعمی فوق‌العاده و منحصربه‌فرد است که شاید مشابه آن در برخی از مناطق کشور خودمان نیز تهیه شود. این غذا به دلیل آنکه از مواد اولیه متنوعی درست می‌شود، بسیار مقوی بوده و سرشار از مواد موردنیاز بدن است. روش تهیه این غذا با توضیحاتی که در بخش زیر آورده‌ایم ساده بوده و فقط به یکسری ظرافت‌ها نیاز دارد که در بخش نکات به آن‌ها خواهیم پرداخت. بدین ترتیب، همچنان به خواندن ادامه دهید تا با یکی از لذیذ‌ترین غذا‌های سنتی ترکیه‌ای آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه ایچلی کوفته سنتی ترکیه‌ای با سس مخصوص

مواد لازم جهت تهیه ایچلی کوفته سنتی ترکیه‌ای با سس مخصوص

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

جهت تهیه این غذای مقوی و انرژی‌زا، تقریبا به مواد اولیه گوناگونی نیاز دارید. برخی از این مواد برای تهیه خمیر بیرونی و برخی برای مواد داخلی و سس این غذا به کار می‌روند؛ بنابراین برای دست‌یابی به بهترین نتیجه و تجربه خوردن یک کوفته ایچلی سنتی لذیذ، مواد زیر را که برای ۸ نفر کفایت می‌کنند، تهیه کنید:

مقدار موردنیاز مواد لازم
۶ پیمانه بلغور ریز گندم
یک پیمانه آرد سمولینا
یک پیمانه آرد سفید
۴۵۰ گرم گوشت چرخ‌کرده
۳ عدد متوسط پیاز
۲ حبه سیر
۲ عدد بزرگ گوجه‌فرنگی
۱۰۰ گرم جعفری تازه
۲ قاشق غذاخوری سرپر رب گوجه‌فرنگی
۲ قاشق غذاخوری رب فلفل (غیر تند)
یک عدد تخم‌مرغ
۱۰۰ گرم کره
یک قاشق مرباخوری پودر سیر
یک قاشق مرباخوری پودر پیاز
یک قاشق مرباخوری نعنا خشک
یک لیوان آب گرم
به میزان لازم روغن مایع، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، آویشن

طرز تهیه ایچلی کوفته سنتی ترکیه‌ای به‌صورت گام‌به‌گام

شیوه آماده‌سازی ایچلی کوفته سنتی به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

برای تهیه این کوفته سنتی و خوشمزه ترکیه‌ای، مراحل ساده بوده و به بخش‌های تهیه خمیر کوفته، مواد داخلی یا فیلینگ آن و در نهایت سس مخصوص و لذیذ تقسیم می‌شوند؛ بنابراین اکنون که می‌دانید قرار است چه مراحلی را طی کنید، آموزش زیر بیش‌ازپیش برای شما ساده شده و فقط یک مطالعه ۵ دقیقه‌ای پیش‌روی شماست.

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار به سراغ تهیه مواد بیرونی کوفته می‌رویم. بدین ترتیب در ظرفی بزرگ، بلغور ریز و کوفته‌ای را قرار داده و مقدار کمی آب گرم روی آن بریزید. دقت داشته باشید که قرار نیست خمیر درست کنیم؛ بنابراین از ریختن آب به مقدار زیاد خودداری کنید. در ادامه پس از کمی هم زدن، روی ظرف را با درپوش یا سلفون پوشانده و برای مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه درون یخچال بگذارید.
  • مرحله‌ی دوم: پس از طی این مدت، بلغور به‌خوبی خیس‌خورده شده و کمی هم به حجمش اضافه می‌شود. در ادامه، آرد سمولینا و آرد سفید را طی دو مرحله به ظرف اضافه کرده و مواد را با هم ترکیب کنید. سپس برای خلق رنگ جذاب کوفته ایچلی، رب گوجه‌فرنگی و همچنین رب فلفل قرمز و شیرین را به مواد داخل ظرف اضافه کنید.
  • مرحله‌ی سوم: پس از اضافه‌کردن نمک و ادویه‌هایی چون فلفل سیاه و فلفل قرمز، دستکش پوشیده و به ورز دادن مواد با هم بپردازید. این مرحله کمی زمان‌بر خواهد بود، بنابراین صبور باشید و از نیرو دستتان کمک بگیرید. همچنین یادتان باشد حین ورز دادن مواد به دلیل خشکی که به سبب آرد‌ها ایجاد شده است، بایستی از باقیمانده آب گرم استفاده کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: پس از افزودن مقدار مناسب آب گرم و ورز دادن‌های مداوم، برای اینکه بافت خمیر کوفته به انسجام مطلوب خود برسد، یک عدد تخم‌مرغ را ابتدا در ظرفی شکسته و در صورت سالم بودن، به ظرف مواد اضافه کنید. حال، دوباره به ورز دادن مواد بپردازید تا اینکه ترکیب یکدست و قوام‌دار کوفته به دست آید.
  • مرحله‌ی پنجم: اکنون نوبت به تهیه مواد داخلی و دلچسب کوفته ایچلی می‌رسد. بدین منظور ابتدا پیاز‌ها را پوست گرفته و به فرم نگینی ریزریز کنید. سپس آن‌ها را در تابه‌ای با مقدار کافی روغن تفت‌داده تا سبک شوند. در ادامه گوشت چرخ‌کرده را به تابه اضافه کرده و آن را با قاشق باز کنید تا گوشت به‌صورت تکه‌تکه نماند.
  • مرحله‌ی ششم: وقتی گوشت تغییر رنگ داد، وقت اضافه‌کردن نمک، فلفل سیاه و زردچوبه است. پس از پخش کردن ادویه روی همه مواد، کمی به‌اندازه نصف فنجان روی گوشت آب ریخته و درب تابه را بگذارید. با این کار از پخت کافی گوشت اطمینان حاصل می‌شود.
  • مرحله‌ی هفتم: اکنون به سراغ جعفری تازه رفته و پس از شستن، آن را روی دستمال نخی پهن کنید تا خشک شود. در ادامه با استفاده از چاقو و تخته کار، جعفری را ریزریز کنید. پس از حدود ۵ تا ۷ دقیقه که تمام آب گوشت بخار شد، زمان اضافه‌کردن جعفری تازه است؛ بنابراین آن را اضافه کرده و هم بزنید. دست آخر، کمی صبر کنید تا مواد به‌خوبی حرارت دیده و با هم مخلوط شوند.

 

انتخاب ایچلی کوفته ترکیه‌ای به‌عنوان یک غذای خوشمزه

 

  • مرحله‌ی هشتم: در این مرحله از طرز تهیه ایچلی کوفته سنتی ترکیه‌ای، بایستی به‌اندازه یک میوه سیب یا نارنگی متوسط، از خمیر کوفته برداشته و پس از کمی ورز دادن، با یک‌دست آن را نگه داشته و با استفاده از انگشت شست دست دیگر، در آن حفره ایجاد کنید.
  • مرحله‌ی نهم: دقت داشته باشید که ممکن است مایه خمیر در میانه کار ترک بخورد که در این صورت باید از آب خنک استفاده کرده و خمیر را به هم بچسبانید. در نهایت، از مواد خوشمزه‌ای که برای فیلینگ کوفته تهیه کرده‌اید درون حفره گذاشته و خروجی آن را با کمک آب و دست‌کشیدن روی خمیر، ببندید. دقت کنید فرم کوفته ایچلی شبیه به توپ راگبی یا فوتبال امریکایی است که می‌توانید باتوجه‌به تصویر بالا، آن را ایجاد کنید.
  • مرحله‌ی دهم: حال، تابه‌ای تقریبا گود را انتخاب کرده و روغن مایع زیادی درون آن بریزید. پس از داغ شدن روغن، کوفته‌ها را درون آن سرخ کنید. دقت داشته باشید با اینکه میزان سرخ شدن کوفته‌ها به سلیقه شما بستگی دارد، اما بایستی همه طرف آن‌ها دست‌کم طلایی‌رنگ شوند. در پایان این مرحله، کوفته‌ها را روی دستمال مخصوص روغن‌گیری قرار داده تا روغن اضافی‌شان جذب دستمال شود.
  • مرحله‌ی یازدهم: اکنون نوبت به آماده‌سازی سس مخصوص کوفته ایچلی می‌رسد. بدین منظور گوجه‌فرنگی‌ها را پوست گرفته و رنده کنید. البته می‌توانید از غذاساز نیز برای پوره کردن آن‌ها استفاده کنید. در ادامه، شیرجوش یا ظرفی شبیه به آن را انتخاب کرده و روی حرارت بگذارید.
  • مرحله‌ی دوازدهم: قالب کره را درون شیرجوش انداخته و رب گوجه‌فرنگی را به همراه رب فلفل قرمز در آن تفت دهید. وقتی خامی رب‌ها گرفته شده و عطر آن‌ها آزاد شد، پوره گوجه‌فرنگی را نیز به آن‌ها اضافه کرده و ترکیب را هم بزنید.
  • مرحله‌ی سیزدهم: در ادامه پودر سیر و پودر پیاز را به همراه نعنا خشک به مواد اضافه کرده و ترکیب را به‌خوبی هم بزنید. سپس میزان نمک، زردچوبه و فلفل آن را تنظیم کنید و مقداری آویشن خشک‌شده را با دست خود پودر کرده و بلافاصله به شیرجوش اضافه کنید. وقتی آب اضافی گوجه‌فرنگی‌ها بخار شد، سس به یک قوام نسبی و بافتی یکدست می‌رسد. اکنون می‌توانید ایچلی کوفته‌ها را به همراه سس مخصوص در ظرف سرو قرار دهید.

نکاتی که هنگام تهیه ایچلی کوفته سنتی ترکیه‌ای باید بدانید

فوت‌و‌فن‌های طبخ ایچلی کوفته سنتی ترکیه‌ای خوشمزه

صرف‌نظر از اینکه طبخ هر نوع غذا و خوراکی به یکسری نکات ریزودرشت نیازمند است، تهیه غذا‌های سنتی، بومی و محلی به فوت‌وفن‌های بیشتری نیاز دارند. از طرفی اگر غذا خارجی و بین‌المللی باشد، به سبب آنکه آشنایی کمتری با آن‌ها داریم، طبیعتا آماده‌سازی آن‌ها ظرافت‌های خاص خودش را دارد. بدین منظور در بخش زیر نکاتی که هنگام تهیه کوفته سنتی و ترکیه‌ای ایچلی باید بدانید، برای شما لیست شده است. لطفا این نکات را مدنظر قرار دهید:

  • برای تهیه کوفته ایچلی حتما از بلغور ریز استفاده کنید.
  • پیشنهاد می‌کنیم از ترکیب گوشت گوسفندی و گوساله برای قراردادن در داخل کوفته‌ها استفاده کنید.
  • اگر از عطر سیر تازه خوشتان نمی‌آید می‌توانید از کمی پودر دارچین برای خنثی‌کردن بوی آن استفاده کرده یا کلا از پودر سیر استفاده کنید.
  • برای خلق طعم بهتر می‌توانید مقداری گردوی ساییده‌شده را نیز به مواد داخلی کوفته ایچلی اضافه کنید.
  • قسمت‌های سفید و سفت گوجه‌فرنگی را درون سس نریزید.
  • ساقه‌های زمخت جعفری تازه را در تهیه کوفته به کار نبرید.
  • برای رنگ بهتر سس می‌توانید از پودر پاپریکا نیز استفاده کنید.
  • در استفاده از تخم‌مرغ افراط نکنید، چراکه یک عدد کافی است.
  • کره از ملزومات تهیه سس است، بنابراین نوع مرغوب آن را تهیه کنید.
  • از روغن مخصوص سرخ‌کردنی برای سرخ کردن کوفته‌ها استفاده کنید، چرا که در برابر حرارت بالا به‌خوبی مقاومت کرده و دود نمی‌کنند.
  • حتما روغن اضافی کوفته‌ها را با دستمال مخصوص روغن‌گیری یا چند عدد دستمال کاغذی بگیرید.
  • در هنگام فرم دادن به کوفته‌ها حتما در صورت ترک خوردن یا بازشدگی، آب سرد را با دستان خود روی مایه کوفته بکشید تا انسجام یابد.
  • حتما از آویشن خشک‌شده و پودر نشده در تهیه سس استفاده کنید، زیرا عطر خوش آن به این دلیل ماندگاری بیشتری دارد.
  • درصورتی‌که از روش سرخ کردن خوشتان نمی‌آید یا روغن برای شما ضرر دارد می‌توانید قابلمه بزرگی را با مقدار زیادی آب روی حرارت گذاشته، تا به جوش آید. سپس قدری آب لیموترش به آن اضافه کرده و کوفته‌ها را با ملایمت درون آن قرار دهید. پس از اینکه کوفته‌ها به سطح آب آمده و شناور شدند، آن‌ها پخته هستند و می‌توانید کوفته‌ها را از قابلمه خارج کنید.

ایچلی کوفته سنتی ترکیه، انتخابی ویژه برای آخر هفته!

اصولا تمام غذا‌های سنتی و محلی ایرانی یا ترکیه‌ای از عطر و مزه خوبی برخوردار بوده و تنوع زیادی در مواد اولیه دارند. این‌همه گوناگونی در مواد موردنیاز برای تهیه کوفته ایچلی ترکیه‌ای، حتما شما را مجاب به خرید رفتن می‌کند؛ بنابراین برای صرفه‌جویی در وقت و انرژی، پیشنهاد می‌کنیم از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ استفاده کرده تا در کمترین زمان ممکن، هر آن چیزی که می‌خواهید به دستتان برسد.

از طرفی اگر احساس می‌کنید تهیه این غذا قدری برای شما دشوار بوده یا مقدار زیادی از آن را برای سرو در میهمانی می‌خواهید، سرویس غذای اسنپ را مدنظر قرار داده تا کمی دیگر، ایچلی کوفته ترکیه‌ای را روی میز نهارخوری‌تان مهیا ببینید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *