ما آدمها، دست خالی یا دست پر، همیشه در حال حرکت و جابهجایی هستیم. هرقدر هم این تنوع شیرین و لذتبخش باشد، نمیتوان دشواریهایش را انکار کرد. جابهجاکردن وسایل بزرگ و سنگین خانه، عبور آنها از چارچوب تنگ درها و پلههای لغزنده و مراقبت از سلامت آنها تا مقصد یک چالش بزرگ است. اما شاید اگر بدانیم چطور اثاثیه و وسایل سنگین را با وانت بار جابهجا کنیم، حتی مراحل اسبابکشی هم برای ما لذتبخش باشد. همراه ما باشید.
۱. قبل از جابهجایی برنامهریزی کنید
برنامهریزی اولین مرحله جابهجایی است. بعد از تحقیق و جستوجوی کافی در اینترنت، یک وانت بار اینترنتی مطمئن و منصف انتخاب کنید که زحمت انتقال وسایل سنگین شما را بپذیرد. سپس تمام کارهایی که در طول این چند روز نقل مکان باید انجام شود را یادداشت کنید و بگذارید جلوی چشمتان. این فهرست در طول جابهجایی راهنمای خوبی برای شماست. در آخر تعداد کارتنهای بستهبندی را برآورد کنید و آماده مراحل اصلیتر شوید.
۲. اقلام بزرگ را از هم جدا کنید
لازم نیست وسایل بزرگ و سنگین را همانطوری که هستند جابهجا کنید. قبل از بلند کردن و جابهجایی اثاثیه، تمام قطعات متصل را باز و جدا کنید. نگاهی به زیر مبلمان سنگین بیندازید. پایه، دستگیره یا پشتی جداشدنی دارند؟ اینها را باز کنید. برای جابهجایی میز ناهارخوری بزرگ اول کشوها و محتویات آنها را جدا کنید یا حداقل با چسب بچسبانید که باز نشوند. در آخر کوسنها و بالشها را از روی مبل بردارید و در جعبههای بزرگ یا کیسه زباله بستهبندی کنید.
با رعایت این نکات نه تنها بار خود را سبکتر میکنید، بلکه خیالتان بابت آسیب دیوارهای راهپله، زمین و حتی آسیب خودتان راحت میشود.
۳. روش انتقال وسایل الکترونیکی را یاد بگیرید
حتی آسیبهای جزئی به لوازم الکترونیکی گرانقیمت مثل تلویزیون و رایانه خسارت بزرگی به شما وارد میکند. قبل از قراردادن این وسایل داخل وانت بار، از آنها عکس بگیرید. این عکسها هزینهای برای شما ندارند، اما بعدا بهدردتان میخورند.
دفترچه راهنمای تمام لوازم الکترونیکی بزرگ را یک جا جمع کنید و روی سیمها برچسب بزنید تا تشخیص آنها موقع بازکردن دردسرساز نباشد. اگر فکر میکنید نصب مجدد وسایل بزرگ برایتان سخت است، از نحوه سیمکشی و اتصالات آنها هم عکس بگیرید.
۴. وسایل سنگین ارزشمند را لای پتو بپیچید
نمیتوانیم جلوی وانت را بگیریم که تکان نخورد، نلرزد یا به اثاثیه ضربه وارد نکند؛ اما میتوانیم وسایل سنگین ارزشمند را با حفاظت بیشتر داخل وانت بگذاریم. کارتن بستهبندی برای جابهجایی وسایل سنگین کافی نیست. اول آنها را لای ضربهگیری مثل پتو یا فوم پلی استایرن بپیچید و بعد داخل کارتن بگذارید.
۵. برای دکوریهای بزرگتر، جعبههای بزرگتر تهیه کنید
مجسمهها، گلدانها و آینههای بزرگ یا نقاشیهای ارزشمند معمولا در جعبههای استاندارد جا نمیشوند و باید فکر دیگری برای آنها کرد. میتوانید از جعبههای قابل تنظیم استفاده کنید که برای اقلام بزرگ و مسطح طراحی میشوند. این جعبهها چهار تکه مقوای جدا هستند که با چسب به هم میچسبند و شبیه کارتن بستهبندی میشوند. اما سایز و ابعادش را شما انتخاب میکنید.
۶. جعبههای سنگین را درست بلند کنید
معمولا کارگران کارشان را خوب بلدند. اگر تجربه زیادی در اسبابکشی ندارید اما میخواهید کمک کنید، اولا سراغ وسایل سنگین نروید و جابهجایی اینها را به کارگران بسپارید، دوما جعبهها را درست و آرامی بلند کنید تا محتویات داخل آنها آسیب نبیند. برای آنکه اتفاق بدی اولا برای شما و بعد برای اثاثیه نیفتد، این ترفندهای ایمنی را رعایت کنید:
- هنگام بلندکردن جعبهها، پاهای خود را اهرم کنید، نه کمرتان را. کل وزن جعبه باید بهجای کمر روی زانوها باشد؛
- برای بلندکردن اجسام سنگین بدن را پیچ و تاب ندهید و غوز نکنید. کمر را کاملا صاف نگه دارید؛
- اجسام را تا جای ممکن به بدن بچسبانید و در ارتفاع مناسب (قسمت میانی بدن) نگه دارید؛
- موقع جابهجایی اثاثیه سنگین اصلا عجله نکنید؛
- هرگز اثاثیه سنگین یا هر جسم سنگین دیگری را روی شانه نگذارید یا آنها را طوری بلند نکنید که دستتان بهسمت بیرون باز و کشیده باشند.
۷. جعبههای سنگین را پایین و جعبههای سبک را بالا بگذارید
بگذارید یادآوری کنیم که جای جعبههای سنگین زیر و جای جعبههای سبک روی اثاثیه است. اینطوری احتمال شکستن وسایل سبک در اثر فشار و ضربه کمتر میشود بهخصوص موقع بارگیری جعبه کتابها و ظروف آشپزخانه روی وانت حتما به این نکته توجه کنید.
۸. ابزار و وسایل اسبابکشی تهیه کنید
اگر قرار است اثاثیه بزرگ و سنگین را خودتان جابجا کنید، باید وسایل و تجهیزات موردنیاز اسبابکشی را داشته باشید. قبل از شروع اسبابکشی این وسایل را تهیه کنید:
· چرخ و قرقره انتقال بار
برای وسایلی که نه شما و نه کارگران شرکت وانت بار اینترنتی توان بلندکردن آنها را ندارید، باید تدبیر دیگری اندیشید. اگر چرخها و قرقرههایی که زیر یخچال، مبلمان، میزهای بزرگ و لوازم برقی سنگین قرار میگیرند را دیده باشید، میدانید وجودشان در روزهای اسبابکشی چقدر مفید است. فقط باید لباسشویی، ظرفشویی، خشککن، مبلها و باقی وسایل را بلند کرده و روی ضلعهای قرقره قرار دهید. البته جابهجایی لوازمی که ارتفاع آنها بلندتر از سینه شماست با این وسیله به دقت و احتیاط بیشتری نیاز دارد.
· تسمههای بالابر
این وسیله درست مثل قرقره عمل میکند و کاربردش بلندکردن مبلمان بزرگ و سنگین است. اگر در طبقات فوقانی آپارتمان زندگی میکنید، بهتر است بهجای رفتوآمدهای مکرر از راهپله، وسایل را با بالابر جابهجا کنید. کافی است عرض تسمه را با توجه به سایز وسایل انتخاب کرده و بعد پایینآوردن وسایل سنگین چند تنی را با خیال راحت به آن بسپارید.
· غلتکهای پلهای
استفاده از تسمه بالابر برای همه افراد بهویژه کسانی که در طبقات اول یا دوم ساختمان زندگی میکنند، خیلی کاربردی نیست. این مواقع غلتک پله بهتر عمل میکند. البته اگر بلد باشید چطور از آن استفاده کنید و حواستان به امنیت پلهها باشد. حتی اگر مطمئنید تنها از پس این کار بر میآیید، کمکگرفتن از چند نفر ضرری به شما نمیرساند.
· پایههای لغزنده
در صورت استفاده از غلتک یا قرقره برای حمل وسایل سنگین، ابتدا باید زحمت بلندکردن و تنظیم جعبه روی آنها را بکشید. شاید هرکسی نتواند همین چند ثانیه را تحمل کند. به همین خاطر برای مبلمان سنگین پایه لغزنده انتخاب بهتری محسوب میشود. این پایهها شبیه صفحات پلاستیکی زیر وسایل سنگین میچسبند و روی زمین سر میخورند. فقط باید کمد، کاناپه، میز، لوازم برقی سنگین حتی یخچال و فریزر را کمی کج کنید و پایه را زیر آن نصب کنید.
۹. دستکش و کفش محافظ بپوشید
موقع جابجایی اثاثیه سنگین دستکش و کفش محافظ را فراموش نکنید. اینطوری حتی اگر بستههای سنگین به هر دلیلی از دستتان رها شوند، به شما آسیبی نمیرسد.
۱۰. مراقب چارچوب در باشید
اثاثیه منزل قبل از آنکه داخل وانت گذاشته شوند، باید از درهای خانه عبور کنند. بارها اتفاق میافتد که بستهها به چهارچوب در برخورد میکنند و نهتنها آسیب میبینند، که به در هم آسیب میزنند. برای جلوگیری از این اتفاق گوشههای مبلمان را با پدهای نرم بپوشانید. اگر میبینید چارچوب در اجازه نمیدهد وسایل بزرگ مثل یخچال یا لباسشویی از در خارج شوند، در صورت امکان موقتا چارچوب را درآورید و بعد از اسبابکشی آنها را جا بزنید.
کلام آخر
اسبابکشی منزل تا جایی که به وسایل سبک و کوچک مربوط میشود، خیلی سخت نیست؛ اما وقتی پای جابهجایی اثاثیه بزرگ به میان میآید، زحمتش از زور بازوی یک نفر خارج است. انتخاب با شماست. میتوانید از دوست و آشنا کمک بگیرید و لوازم سنگین را پشت وانت سوار کنید یا این کار را به شرکتهای باربری اینترنتی حرفهای بسپارید. فراموش نکنید دقت، صبوری و هزینهای که برای اسبابکشی خرج میکنید، تماموکمال با سالمماندن اثاثیه تا مقصد جبران میشود.
امیدواریم در اسبابکشی بعدی این نکات برایتان مفید واقع شوند. اگر شما هم راهکار و ترفندی برای جابهجایی اجسام سنگین میشناسید، تجربههای خود را با ما و همراهان ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید