۱۵ طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب و بدون آن؛ خوشمزه و اصیل

بستنی خانگی

بستنی با ثعلب یا بدون ثعلب، از هر نوع که باشد و با هر طعم و رنگی که درست شود، محبوب‌ترین دسر در سراسر دنیاست. اگر به‌دنبال طرز تهیه بستنی خانگی هستید، در این مقاله قصد داریم دستور تهیه ۱۵ بستنی خانگی با ثعلب و بدون ثعلب را با شما به اشتراک بگذاریم تا هروقت هوس بستنی کردید، خوشمزه‌ترین انواع بستنی سنتی و طعم‌دار را در خانه آماده کنید.

۱. بستنی زعفرانی سنتی

۱. بستنی زعفرانی سنتی

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

کسی هست که بستنی سنتی معروف را نشناسد یا دست‌کم یک بار امتحانش نکرده باشد؟ تاریخچه بستنی در ایران با بستنی زعفرانی سنتی گره خورده است. این بستنی با ثعلب آماده می‌شود و ازجمله بستنی‌های اصیل ایرانی است.

مواد اولیه

  • شیر پرچرب
  • زعفران
  • خامه
  • گلاب
  • ثعلب برای بستنی
  • شکر
  • خلال پسته برای تزیین

طرز تهیه

  • خامه را روی یک سینی لبه‌دار پهن کنید و در فریزر بگذارید تا یخ بزند.
  • به شیر در حال جوشیدن زعفران دم‌کرده و گلاب اضافه کنید و هم بزنید.
  • سپس مخلوط ثعلب و شکر را آهسته به ظرف شیر اضافه کنید و پیوسته هم بزنید.
  • مایه بستنی غلیظ را از روی حرارت بردارید، درون کاسه بریزید و آن را روی ظرف یخ هم بزنید تا کشدار شود.
  • حالا برای آنکه بستنی لطیف‌تر شود، ۴ تا ۵ بار به‌مدت ۳۰ دقیقه در فریزر بگذارید، سپس آن را بیرون بیاورید و هم بزنید.
  • در آخرین مرحله، تکه‌های کوچکی از خامه یخ‌زده را همراه با خلال بسته به بستنی اضافه کنید، هم بزنید و بعد از ۲ ساعت استراحت در فریزر، نوش جان کنید.

۲. بستنی توت‌فرنگی سنتی

بستنی توت‌فرنگی سنتی

بستنی سنتی را می‌توان با طعم‌های مختلف آماده و نوش جان کرد. وجه اشتراک همه آنها آماده‌کردن بستنی با ثعلب است که بافت منسجم، لطیف و کشدار بستنی سنتی را ایجاد می‌کند. مثلا می‌توانید آن را به‌جای زعفران با توت‌فرنگی درست کنید.

مواد اولیه

  • توت‌فرنگی تازه
  • شکر
  • نمک
  • ثعلب بستنی
  • شیر
  • خامه صبحانه
  • یخ
  • عصاره وانیل یا اسانس توت فرنگی

طرز تهیه

  • توت‌فرنگی‌های شسته‌شده را با شکر در مخلوط کن بریزید و خوب پوره کنید.
  • مخلوط ثعلب و شکر را به شیر و خامه ولرم اضافه کنید و مرتب هم بزنید.
  • سپس مخلوط آماده همراه با عصاره وانیل یا اسانس توت‌فرنگی و نمک در ظرف پوره توت‌فرنگی بریزید.
  • مایه آماده را در یک کاسه استیل بریزید و آن را در ظرفی پر از یخ قرار دهید و به‌مدت یک ساعت، مدام هم بزنید تا سفت و کشدار شود.
  • در آخرین مرحله می‌توانید تکه‌های توت‌فرنگی را به بستنی اضافه کنید و ۱۲ ساعت در فریزر استراحت دهید.
  • بعد از گذشت این مدت، بستنی کاملا می‌بندد و آماده خوردن می‌شود.

۳. بستنی توت‌فرنگی ژله‌ای

بستنی توت‌فرنگی ژله‌ای

برای تهیه بستنی توت‌فرنگی ژله‌ای، نیاز نیست بدانید ثعلب بستنی چیست و چرا استفاده می‌شود. این‌یکی بافت نرم و لطیفش را از ژله توت‌فرنگی گرفته و بدون ثعلب آماده می‌شود.

مواد اولیه

  • ژله توت‌فرنگی
  • آب یا شیر
  • شکر
  • شیر خشک قنادی
  • خامه قنادی

طرز تهیه

  • شیر خشک قنادی و شکر را با همزن دستی مخلوط کنید و ژله توت‌فرنگی را به آن بیفزایید.
  • مقداری شیر یا آب را آهسته به مخلوط اضافه کنید و مدام هم بزنید.
  • مایه آماده را روی حرارت بگذارید و به‌محض آنکه بخار ظرف بلند شد، حرارت را خاموش کنید. نیازی به جوشیدن نیست.
  • خامه شیرین شده قنادی را به‌مدت ۱۰ دقیقه با دور تند همزن بزنید و و بعد از آنکه فرم گرفت، مایه توت فرنگی را به آن اضافه و خوب مخلوط کنید.
  • مواد را در قالب‌های سیلیکونی بریزید، چوب بستنی را در داخل قالب فرو کنید و چند ساعت در فریزر استراحت دهید.
  • بستنی‌ها را با شکلات خردشده تزیین و نوش جان کنید.

۴. بستنی ثعلب وانیلی

بستنی ثعلب وانیلی

به ظاهر ساده‌اش نگاه نکنید؛ عطر و طعم بی‌نظیر وانیل و ترکیب خوبش با میوه‌ها و طعم‌های دیگر، آن را به انتخاب محبوب بستنی‌خورهای حرفه‌ای تبدیل می‌کند.

مواد اولیه

  • شیر
  • شکر
  • وانیل
  • ثعلب برای بستنی
  • هل
  • گلاب

طرز تهیه

  • شیر را روی حرارت بگذارید تا گرم شود.
  • در یک ظرف دیگر، شکر، هل، وانیل و ثعلب را مخلوط و به شیر گرم‌شده اضافه کنید.
  • در ادامه طرز تهیه بستنی خانگی، گلاب را اضافه کرده و دوباره خوب هم بزنید.
  • مخلوط بستنی را از روی شعله بردارید و وقتی سرد شد، در فریزر بگذارید.
  • هر یک یا دو ساعت بستنی‌ها را از فریزر درآورید، با دور کند همزن بزنید و دوباره به فریزر برگردانید.

۵. بستنی وانیلی بدون ثعلب

بستنی وانیلی بدون ثعلب

تهیه بستنی خانگی با ثعلب همیشه راحت‌تر از بدون ثعلب است. اما اگر نمی‌خواهید از این ماده استفاده کنید، هنوز هم می‌توانید بستنی وانیلی لذیذ و کشدار را در خانه آماده کنید.

مواد اولیه

  • خامه
  • زرده تخم‌مرغ
  • شیر
  • شکر
  • نمک
  • وانیل تازه (لوبیای وانیل)
  • وانیل مایع

طرز تهیه

  • شکر، شیر و نمک را در ظرفی روی شعله حرارت قرار دهید و وقتی به جوش آمد، از روی حرارت بردارید.
  • دانه‌های وانیل را از غلاف جدا کرده و به ظرف اضافه کنید. یک ساعت زمان دهید تا عطر وانیل پخش شود. بار دیگر ظرف را روی حرارت بگذارید.
  • یک کاسه بزرگ بردارید و چند قالب یخ در آن بریزید.
  • در یک کاسه کوچک‌تر مقداری خامه بریزید، آن را روی کاسه یخ‌ها بگذارید و با همزن دستی شروع کنید به هم زدن.
  • در ظرفی دیگر زرده تخم‌مرغ را هم بزنید؛ آن را به مخلوط شیر داغ اضافه کنید و بار دیگر روی حرارت بگذارید. زمانی که غلظت مخلوط شبیه به کاسترد شد، حرارت را خاموش کنید.
  • کاسترد را از صافی رد کنید و در ظرف خامه بریزید. مایه وانیل را هم اضافه کنید.
  • بعد از یک شب تا صبح استراحت در فریزر، روز بعد بستنی را از فریزر درآورید و با چنگال خوب هم بزنید.
  • این عمل را ۷ الی ۹ بار و هر بار با فاصله زمانی ۲۰ دقیقه تکرار کنید.

۶. بستنی یخی فالوده‌ای

بستنی یخی فالوده‌ای

بستنی یخی فالوده‌ای انتخاب پرطرفدار روزهای گرم تابستان است. اگر از طعم ترش و شیرین فالوده لذت می‌برید، کمی حوصله به‌خرج دهید و در خانه آماده‌اش کنید. البته بافت و طعم رشته‌ها ممکن است به‌خوبی فالوده بازاری نشود ولی جای نگرانی نیست همیشه می‌توانید موقع سفارش بستنی یا دسر این گزینه را انتخاب کنید.

مواد اولیه

  • رشته فالوده‌ای
  • آب لیموترش تازه
  • شربت آلبالو یا شربت توت فرنگی غلیظ
  • شکر
  • گلاب
  • آب

طرز تهیه

  • در مرحله اول، مخلوط شکر، گلاب و آب را روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • بعد از حل‌شدن دانه‌های شکر، شربت توت‌فرنگی یا آلبالو را به آن اضافه کرده و کمی لیموترش در آن بریزید.
  • رشته فالوده شیرازی را خرد کرده و به‌مدت ۸ دقیقه در آب بپزید. سپس آبکش کنید و به شربت قبلی اضافه کنید.
  • مخلوط را در قالب بستنی بریزید و چند ساعت در فریزر قرار دهید.
  • بعد از چند ساعت استراحت، بستنی یخی فالوده‌ای شما آماده سرو است.

۷. بستنی یخی میوه‌ای

بستنی یخی میوه‌ای

می‌رسیم به یکی از لذیذترین دسرهای تابستانی که طعم بهشت می‌دهد و ظاهر رنگارنگی دارد. در این دستور، به ثعلب برای بستنی نیازی ندارید.

مواد اولیه

  • هلو
  • موز
  • توت‌فرنگی
  • خامه صبحانه
  • شکر
  • وانیل

طرز تهیه

  • از چند روز قبل میوه‌ها را خرد کنید و در فریزر بگذارید تا منجمد شوند.
  • برای لایه اول، هلوهای خردشده را در غذاساز بریزید، شکر و خامه اضافه کنید و هم بزنید تا مایه غلیظی حاصل شود. یک‌سوم قالب را با این مایه پر کنید.
  • برای لایه میانی، توت‌فرنگی خردشده را همراه با شکر، خامه و وانیل در غذاساز بریزید و دوباره هم بزنید تا به‌خوبی مخلوط شوند. یک‌سوم میانی قالب را با این مایه پرکنید.
  • برای لایه آخر، موز خردشده را مجددا همراه با شکر و خامه در غذاساز مخلوط کنید و در قالب بریزید.
  • قالب را در فریزر قراردهید و ۴ تا ۶ ساعت زمان دهید تا کاملا ببندد و آماده سرو شود.

۸. بستنی انار خانگی

بستنی انار خانگی

انار میوه محبوب فصل پاییز است و از طعم‌دهنده‌های اصلی دسرهای پاییزی به‌حساب می‌آید. این شما و این دستور تهیه بستنی انار خانگی خوشمزه که برای سفره شب یلدا هم انتخاب خوبی است.

مواد اولیه

  • خامه غلیظ
  • شکر
  • آب‌انار طبیعی
  • عصاره یا اسانس وانیل
  • نمک

طرز تهیه

  • ابتدا خامه و شکر را به‌مدت ۲۰ دقیقه هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
  • سپس آب‌انار و عصاره وانیل را به ترکیب آماده اضافه کنید و نمک بریزید. بار دیگر همه مواد را در مخلوط‌کن با هم ترکیب کنید.
  • مایه آماده را در قالب بریزید و در فریزر بگذارید.
  • در طول ۸ الی ۱۰ ساعت استراحت در فریزر، چند بار بستنی را خارج کنید، هم بزنید و دوباره در فریزر بگذارید تا مثل بستنی‌های بازاری، بافتی نرم و کشدار داشته باشد.

۹. بستنی رژیمی نسکافه‌ای

بستنی رژیمی نسکافه‌ای

بستنی ثعلب دار را به بستنی‌های بدون ثعلب ترجیح می‌دهید؟ این دستور تهیه یک بستنی رژیمی با طعم دلپذیر نسکافه است که می‌توانید به‌عنوان یک عصرانه دلچسب نوش جان کنید.

مواد اولیه

  • موز
  • پودر نسکافه
  • شیر
  • شیره دلخواه
  • ثعلب

طرز تهیه

  • ثعلب را به شیر روی حرارت ملایم اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
  • موز رسیده، شیره و پودر نسکافه را در ظرف مخلوط‌کن بریزید و ترکیب شیر و ثعلب را به آن اضافه کنید. چند دقیقه خوب هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
  • مایه آماده را در قالب بستنی بریزید و چند ساعت در فریزر به آن استراحت دهید.
  • مثل تمام بستنی‌هایی که با ثعلب درست می‌کنید، هر ساعت یک بار قالب را از فریزر درآورید، بستنی را با دور کند همزن هم بزنید و دوباره در فریزر بگذارید.
  • حدودا ۱۰ ساعت بعد بستنی شما آماده سرو است.

۱۰. بستنی زمستانی

بستنی زمستانی

اگر تمایلی به درست‌کردن بستنی خانگی با ثعلب ندارید، بستنی زمستانی یکی دیگر از خوشمزه‌ترین انواع بستنی‌هاست که در فصل زمستان طرفدار زیاد دارد.

مواد اولیه

  • نان میکادو
  • پودر قند یا شکر
  • سفیده تخم‌مرغ
  • پودر ژلاتین
  • وانیل
  • آب سرد
  • شکلات تخته‌ای
  • شکلات شیری آب‌شده

طرز تهیه

  • ابتدا به‌کمک یک کاتر، نان میکادو را با قطر دلخواه ببرید. بهتر است با کمی شکلات شیری آب‌شده، دو تکه نان را به هم بچسبانید تا ضخیم‌تر شوند.
  • وانیل را به سفیده تخم‌مرغ همزده اضافه کنید. پودر قند را آرام‌آرام در ظرف بریزید و هم بزنید تا کاملا فرم بگیرد.
  • سفیده تخم‌مرغ فرم‌گرفته را به روش بن‌ماری حرارت دهید تا سفیده‌ها بپزند و سفت شوند.
  • سپس پودر ژلاتین را با آب سرد مخلوط کرده و آن را نیز به روی بن‌ماری حل کنید تا کاملا شفاف شود.
  • در نهایت ژلاتین را به ظرف سفیده تخم‌مرغ اضافه کرده و در حد مخلوط‌شدن، هم بزنید.
  • مواد را به‌کمک قیف روی تکه‌های نان میکادو پایپ کنید و بلافاصله در فریزر بگذارید. ۲ تا ۳ ساعت استراحت برای بستن بستنی‌ها کافی است.
  • روی بستنی ها شکلات بن‌ماری بریزید و دوباره در فریزر بگذارید تا شکلات کاملا ببندد و بستنی آماده سرو شود.

۱۱. بستنی سرخ شده

بستنی سرخ شده

یک بار امتحانش کنید تا ببینید بچه‌ها چطور عاشق این بستنی سوخاری لذیذ می‌شوند. بستنی سرخ شده را می‌توانید به‌عنوان یک عصرانه دل‌پذیر یا دسری خوش‌مزه سرو کنید.

مواد اولیه

  • بستنی وانیلی
  • روغن مایع
  • کورن فلکس (برگه ذرت یا برشتوک)
  • تخم‌مرغ
  • شیر
  • پودر نارگیل
  • دارچین

طرز تهیه

  • چند اسکوپ بستنی وانیلی بردارید، روی سینی بگذارید و ۱ ساعت در فریزر قرار دهید تا خوب سفت شود.
  • مخلوط کورن فلکس، دارچین، پودر نارگیل و شیر را در ظرفی بریزید و مواد را هم بزنید.
  • در یک ظرف مجزا، سفیده تخم‌مرغ را با همزن بزنید تا کف کند. آن را به مخلوط کورن فلکس اضافه کنید.
  • در آخر تک‌تک اسکوپ‌ها را در مخلوط کورن فلکس و سفیده تخم‌مرغ بغلتانید و بعد از ۳ ساعت استراحت در فریزر، در روغن داغ سرخ کنید.
  • با یک دستمال تمیز روغن اضافه بستنی را بگیرید و با عسل و خامه سرو کنید.

۱۲. بستنی چوبی شکلاتی

بستنی چوبی شکلاتی

محال است عاشق بستنی شکلاتی باشید و مگنوم بستنی موردعلاقه‌تان نباشد. این بستنی را با پوسته ضخیم شکلاتی و طعم هیجان‌انگیزش در خانه درست کنید.

مواد اولیه

  • شیر
  • نشاسته ذرت
  • شکر
  • وانیل
  • خامه صبحانه یا قنادی
  • شکلات سفید یا کاکائویی

طرز تهیه

  • مخلوط نشاسته ذرت، شیر و شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید تا غلیظ شود.
  • بعد از گذشت حدودا یک ربع، حرارت را خاموش کنید و وانیل، شکلات شیری و خامه را به پودینگ بیفزایید.
  • یک قالب بستنی بردارید و مخلوط پودینگ و شکلات را در قالب بستنی بریزید. یک چوب هم در قالب بگذارید تا شبیه بستنی‌های بازاری شود.
  • بستنی را یک شب تا صبح (حداقل ۱۲ساعت) داخل فریزر بگذارید.
  • مخلوط شکلات تلخ و شیری را روی حرارت بنماری کنید و کمی روغن مایع به آن اضافه کنید تا روان شود. آن را در لیوان بریزید.
  • بستنی‌های آماده را از فریزر درآورید، در شکلات بلغتانید و پس از آنکه کاور شکلاتی سرد شد، سرو کنید.

۱۳. بستنی ثعلب جلاتو

بستنی ثعلب جلاتو

ایتالیا کشور پیتزا و پاستا و جلاتو است. دو مورد اول را که حتما می‌شناسید؛ سومی یکی از محبوب‌ترین انواع بستنی در تمام دنیاست که ظاهری مشابه بستنی‌های معمولی و بافتی هزار مرتبه نرم‌تر و لطیف‌تر دارد.

مواد اولیه

  • شیر پرچرب
  • خامه صبحانه
  • شکر
  • زرده تخم‌مرغ
  • ثعلب برای بستنی
  • پوره توت‌فرنگی
  • پوره طالبی
  • آبلیمو تازه
  • وانیل
  • شکر
  • برش میوه‌های تازه برای تزیین

طرز تهیه

  • به‌کمک همزن، زرده‌های تخم‌مرغ را با ثعلب خوب هم بزنید. هم‌زمان شیر و شکر را در قالبمه‌ای روی حرارت بگذارید.
  • بعد از گرم‌شدن شیر و شکر، مخلوط را به ثعلب و تخم‌مرغ اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
  • مخلوط را در ۳ ظرف مختلف بریزید و پوره توت‌فرنگی، طالبی و آبلیمو را به هر ظرف اضافه کنید.
  • ظرف‌ها را روی حرارت بگذارید و خوب هم بزنید تا بی‌آنکه جوش بیایند، حسابی غلیظ شوند. سپس از روی حرارت بردارید.
  • خامه و وانیل اضافه کنید و به‌مدت یک ساعت در فریزر قرار دهید.
  • هر یک یا دو ساعت بستنی‌ها را از فریزر درآورید، با دور کند همزن بزنید و دوباره به فریزر برگردانید.
  • زمان سرو با برش میوه تزیین کنید.

۱۴. بستنی تیرامیسو بیسکوئیتی

بستنی تیرامیسو بیسکوئیتی

اگر طرفدار پروپاقرص عطر و طعم بی‌نظیر قهوه هستید، بستنی تیرامیسو را از معروف ترین بستنی فروشی های تهران تهیه کنید یا در خانه آماده کنید و مطمئن باشید محبوب دلتان خواهد شد.

مواد اولیه

  • پنیر ماسکارپونه یا خامه‌ای
  • خامه قنادی
  • زرده تخم‌مرغ
  • شکر
  • شیر عسل
  • آب
  • قهوه
  • شکلات چیپسی
  • بیسکوئیت

طرز تهیه

  • مخلوط شکر و آب را روی حرارت بگذارید تا شکر حل شود و حباب بزند. سپس آن را به زرده تخم‌مرغ همزده اضافه کنید و مدام هم بزنید تا زرده‌ها نپزند.
  • بعد از یک دقیقه هم‌زدن مداوم، پنیر خامه‌ای، شیر عسلی و خامه فرم‌گرفته را به ترتیب اضافه کنید و هربار خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
  • در مرحله بعد قهوه اسپرسو غلیظ یا قهوه فوری و سپس شکلات چیپسی را به ظرف اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.
  • یک قالب مناسب بردارید، بیسکویت‌ها را کف قالب بچینید، مایه آماده را روی آنها بریزید، یک لایه دیگر بیسکویت و یک لایه دیگر کرم اضافه کنید.
  • بعد از یک شب یا حداقل ۶ ساعت استراحت در فریزر، بستنی شما آماده برش و سرو است.

۱۵. بستنی موزی

بستنی موزی

بستنی موزی طعم نوستالژیک دوران کودکی می‌دهد و موقع خرید بستنی بازاری، یکی از پرطرف‌دارترین گزینه‌ها است. البته درست‌کردنش در خانه هم تجربه دلپذیری است.

مواد اولیه

  • زرده تخم‌مرغ
  • موز
  • شیر
  • شکر
  • وانیل
  • خامه فرم‌گرفته

طرز تهیه

  • مقداری آب را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید.
  • زرده تخم‌مرغ، شکر و وانیل را به ظرف آب اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا مخلوط حجیم و کشدار شود.
  • برش‌های حلقه‌ای و یخ‌زده موز را همراه با شیر در غذاساز بریزید و آن را به مخلوط تخم‌مرغ اضافه کنید.
  • خامه فرم‌گرفته را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
  • مایه بستنی را قالب بزنید و در فریزر بگذارید. ۴ تا ۶ ساعت بعد بستنی آماده سرو است.

شما بگویید

اهل درست‌کردن بستنی خانگی هستید؟ یا سفارش از معروف ترین بستنی فروشی های تهران و دیگر شهرها را ترجیح می‌دهید؟ اگر شما هم دستور دیگری برای تهیه بستنی خانگی با ثعلب یا بدون ثعلب دارید، خواهشمندیم در بخش نظرات با ما و همراهان عزیز ما در میان بگذارید.

 

 

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *