آیا به غذاهای محلی تبریز علاقهمند هستید؟ به دویماج تبریزی چطور؟ دوست دارید غذایی با نان و کره محلی آماده کنید؟ پس با ما همراه شوید تا طرز تهیه دویماج تبریزی را به سادهترین شکل به شما آموزش دهیم.
دویماج تبریز با روغن حیوانی
یکی از پیشغذاهای مقوی و خوشمزهای که شاید هنوز بسیاری از ما آن را امتحان نکرده باشیم، دویماج تبریز است. همانطور که از نام این پیشغذا مشخص میشود، از شهر تبریز ریشه گرفته و کلمهای ترکی است که معنای له کردن میدهد و از مواد بسیار سادهای تهیه و آماده میشود.
ناگفته نماند این غذا تنها در شهر تبریز آماده و سرو نمیشود، بلکه در سایر شهرهای ترکزبان نیز از این پیشغذای لذیذ استقبال میکنند. برای مثال بسیاری از زنجانیها و قزوینیها نیز به این غذای خوشمزه علاقهمند هستند و حتی آن را بهعنوان یک میان وعده مقوی در نظر دارند.
طرز تهیه دویماج در هر شهر ترکزبان متفاوت از دیگری است ولی در این مقاله ما قصد داریم، طرز تهیه نوع تبریزی آن را برای شما توضیح دهیم.
مواد اولیه دویماج ساده تبریزی
اگر به روغن حیوانی علاقه دارید و بوی آن شما را اذیت نمیکند، توصیه میکنیم در تهیه این پیشغذا یا میان وعده لذیذ و متفاوت بهجای کره از روغن حیوانی استفاده کنید. ازآنجاییکه درستکردن آن به روش تبریزی بسیار ساده است، شما میتوانید برای مهمانیهای ناگهانی نیز این میان وعده را آماده کنید.
مواد اولیه این میان وعده متفاوت و خاص در هر خانهای پیدا میشود. برای سرو این پیشغذا میتوان از سبزیخوردن و میوههای شیرین استفاده کرد. البته برخی از هندوانه نیز استفاده میکنند. در ادامه مواد اولیه این غذای خوشمزه تبریزی را نام میبریم.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
نان اسکو | چهار عدد |
پنیر تبریز | ۲۰۰ گرم |
کره یا روغن حیوانی | ۱۰۰ گرم |
گردو خرد شده | ۱۰ عدد |
آب یا دوغ | یک لیوان |
سبزیجات معطر همانند تره و پیازچه | به مقدار کافی |
طرز تهیه دویماج تبریز
دویماج تبریز را هم میتوان بهعنوان صبحانه و هم بهعنوان میان وعده یا یک پیشغذا قبل از غذای اصلی میل کرد. برای درستکردن آن نیز تنها باید طبق مراحل زیر عمل کنید:
- مرحلهی اول: نان خشک خود را درون کاسهای خرد کنید.
- مرحلهی دوم: مقداری از دوغ یا آب را روی نان درون کاسه بریزید تا نانها له شوند. توجه داشته باشید آب یا دوغ را خیلی زیاد نریزید.
- مرحلهی سوم: پنیر تبریزی را خرد کنید و به کاسه مواد خود بیفزایید.
- مرحلهی چهارم: کره یا روغن حیوانی را روی حرارت ملایم قرار دهید و سپس آن کره ذوب شده را به ظرف مواد خود اضافه کنید.
- مرحلهی پنجم: مواد را با هم مخلوط کنید.
- مرحلهی ششم: گردوهای خرد شده را به ظرف مواد بیفزایید و دوباره آنها را هم بزنید.
- مرحلهی هفتم: در نهایت سبزیجات معطر را نیز به آن اضافه کنید.
فوتوفن خوشمزگی دویماج تبریزی
این میان وعده بهقدری مقوی است که برای روزهداران و در زمان افطار نیز گزینه خوبی بهحساب میآید؛ بنابراین، اگر دوست دارید دویماجی کامل و بینقص تهیه کنید، بهتر است علاوه بر طیکردن مراحل ذکر شده، در درستکردن دویماج تبریزی به نکات زیر نیز توجه کنید.
- برای خوش طعم شدن بیشتر، میتوانید مقداری پیاز نیز به آن اضافه کنید.
- بهمنظور زیبایی بهتر شکل ظاهری این پیشغذا، شما میتوانید آن را بهصورت گلولهای درآورید.
- برای درستکردن این میان وعده میتوانید نان مخصوص آن را در برخی فروشگاههای مواد غذایی پیدا کنید.
- برای خوشمزهتر شدن این پیشغذا میتوانید از پنیر خانگی دستساز خود یا پنیر محلی نیز استفاده کنید.
- روغن حیوانی طعم بهتری به آن میدهد.
- اضافه کردن سماق نیز سلیقهای است و طعم خاصی به این میان وعده میدهد.
نان مخصوص دویماج را از کجا بخریم؟
درستکردن این میان وعده یا پیشغذای تبریزی حدود ۳۰ دقیقه زمان میخواهد، بدین ترتیب اگر طرز تهیه دویماج را بلد باشید و مواد اولیه آن را تهیه کنید، خیلی سریع میتوانید این غذای خوشمزه را تهیه کنید.
برای تهیه این میان وعده میتوانید از نان خشک معمولی کمک بگیرید یا نان مخصوص آن را خریداری کنید. حال، اگر دوست دارید از نان مخصوص دویماج تبریزی استفاده کنید، توصیه میکنیم به سرویس سوپرمارکت اسنپ سر بزنید و با بررسی محصولات انواع فروشگاهها، نان مخصوص این میان وعده تبریزی را خریداری کنید.
دیدگاهتان را بنویسید