طرز تهیه دوپیازه سیب‌زمینی یک معجون خوش‌رنگ

دوپیازه و طرز تهیه آن به‌قدری ساده و راحت است که همین‌الان هم می‌توانید با چند عدد سیب‌زمینی آن را به‌راحتی تهیه کنید. این یک غافلگیری بی‌نظیر و متفاوت است که نمی‌توانید آن را نادیده بگیرید.

البته تهیه دوپیازه با مواد مختلف انجام می‌شود اما در تمام ایران وقتی نام دوپیازه به زبان می‌آید همه می‌دانیم که منظور ما دوپیازه سیب‌زمینی است و نه چیز دیگری. در ادامه با طرز تهیه دوپیازه سیب‌زمینی و یک غذای لذیذ و خاص با شما خواهیم بود.

مواد لازم برای تهیه دوپیازه

دوپیازه را در تمام ایران یکی از غذا‌های سنتی، قدیمی و بسیار خوش خوراکی می‌دانند که باب‌طبع همه است. سیب‌زمینی در دسته سبزیجات و صیفی‌جاتی قرار دارد که می‌توانید آن را با تمام مواد اولیه ترکیب کرده و در نتیجه یک غذای لذیذ داشته باشید.

این صیفی طلایی‌رنگ و خوش طعم به‌صورت دودی، کبابی، آب‌پز، سرخ شده و حتی به‌تنهایی، تمام ذائقه‌ها را حریف است. تصور کنید قرار است که آن را با پیاز، سبزیجات، ادویه، رب گوجه و حتی سایر مواد اولیه ترکیب کنید.

اگر اغراق‌آمیز نباشد باید بگوییم که کتلت سیب‌زمینی و سیب‌زمینی سرخ شده از لذیذترین معجزات صیفی سیب‌زمینی محسوب می‌شوند که اولی شهره خاص و عام در تمام شهر‌های ایران و دومی یک سلبریتی جذاب در تمام دنیا محسوب می‌شود.

مواد لازم

مقدار موردنیاز
سیب‌زمینی

۴ عدد بزرگ

پیاز

۲ عدد متوسط
روغن

۲ الی ۳ قاشق غذاخوری

ادویه‌جات (نمک، فلفل، زردچوبه)

به میزان لازم
رب گوجه‌فرنگی (در صورت تمایل)

به میزان دلخواه

طرز تهیه دوپیازه مرحله‌به‌مرحله

پایه اصلی دوپیازه در درست‌کردن این غذای لذیذ، سیب‌زمینی است که البته مکمل آن پیاز بوده و در نهایت در ترکیب با ادویه‌جات و روغن، غذایی با طعم فراموش‌نشدنی به شما می‌دهد.

طرز تهیه دوپیازه همان‌طور که در ابتدای مطلب به آن اشاره کردیم، اصلا سخت نیست. همین حالا به‌راحتی می‌توانید با یک یا دو عدد سیب‌زمینی و یک عدد پیاز و ادویه‌جات و روغن این غذای منحصربه‌فرد را تهیه کنید.

این دستور پخت برای ۴ نفر ارائه شده است. در نظر داشته باشید که در نهایت اندازه نهایی غذا به شما بستگی دارد. نکته مهم اینکه برخی از افراد علاقه‌ای به تغییر رنگ دادن این غذا در طرز تهیه آن ندارند.

اما برخی دیگر در پروسه درست‌کردن دوپیازه از رب گوجه‌فرنگی استفاده می‌کنند تا رنگ این غذا را تغییر داده و به‌دلخواه خود غذای دوپیازه را طبخ کنند. در ادامه با طرز تهیه دوپیازه به‌صورت مرحله‌به‌مرحله با شما هستیم.

مرحله‌ی اول: در مرحله‌ی اول از درست‌کردن دوپیازه، سیب‌زمینی‌ها را شسته و درون قابلمه قرار بدهید. به اندازه‌ای که یک‌بند انگشت آب روی سیب‌زمینی‌ها قرار بگیرد، قابلمه را پر از آب کرده و روی حرارت متوسط قرار دهید.

نکته: موضوع مهمی که در این مرحله باید به آن توجه کنید این است که برخی از افراد ابتدا سیب‌زمینی‌ها را آب‌پز کرده و سپس دوپیازه را با زمینی آب‌پز تهیه می‌کنند. اما برخی دیگر از همان ابتدا سیب‌زمینی‌ها را به شکل مکعبی یا نگینی و به‌صورت خام خورد می‌کنند و بعد از پختن آن‌ها با آب جوش، سیب‌زمینی‌ها را برای تهیه دوپیازه آماده می‌کنند.

مرحله‌ی دوم: در مرحله‌ی بعدی از طرز تهیه دوپیازه سیب‌زمینی اجازه بدهید تا سیب‌زمینی‌ها ۴۵ دقیقه درون آب جوش قرار گرفته و نرم و پخته شوند. بعد از گذشت ۴۵ دقیقه آن‌ها را از قابلمه خارج کرده و پوست اضافی آن‌ها را گرفته و در گوشه‌ای قرار بدهید تا خنک شوند. حالا به سراغ پیاز‌ها می‌رویم.

مرحله‌ی سوم: در گام بعدی سیب‌زمینی‌ها را به یک کاسه منتقل کرده و آن‌ها را خرد می‌کنیم. نکته این مرحله نیز این است که برخی از افراد برای تهیه دوپیازه، سیب‌زمینی‌ها را با گوشکوب یا رنده خورد و له می‌کنند یا به عبارتی آن‌ها را به شکل پوره در می‌آورند. اما اصل دوپیازه سیب‌زمینی، با سیب‌زمینی‌های نگینی درشت یا مکعبی است که کاملا در غذای دوپیازه مشخص هستند.

مرحله‌ی چهارم: خردکردن یا له کردن سیب‌زمینی‌ها که تمام شد، درون یک تابه روغن مایع ریخته و پیاز‌ها را پوست گرفته، شسته و به‌صورت نگینی خردکرده و به تابه اضافه کنید. پیاز‌ها باید به اندازه‌ای تفت‌داده شوند که شیشه‌ا‌ی و سبک باشند. بعد از آن نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و اجازه دهید که پیاز‌ها سبک شوند.

مرحله‌ی پنجم: سپس بعد از تفت‌داده شدن پیاز‌ها و آزاد شدن عطر ادویه‌جات، همین که بوی خامی ادویه‌ها از بین رفت، سیب‌زمینی‌های خرد شده یا پوره شده را آهسته‌آهسته به تابه و پیاز‌های سرخ شده و سبک شده اضافه کنید.

مرحله‌ی ششم: بعد از آنکه تمام سیب‌زمینی‌های خرد شده یا پوره شده را به پیاز‌های سرخ شده اضافه کردید به‌خوبی محتویات تابه را هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند. بعد از تفت خوردن سیب‌زمینی و مخلوط شدن آن با پیاز و ادویه‌جات، در این مرحله می‌توانید رب گوجه‌فرنگی را با درنظرگرفتن ذائقه شخصی خود اضافه کنید.

مرحله‌ی هفتم: در نهایت بعد از ۲۰ الی ۳۰ دقیقه، دوپیازه سیب‌زمینی لذیذ شما آماده است و بعد از منتقل کردن آن به ظرف مورد نظر به‌راحتی می‌توانید آن را با خیارشور و گوجه‌فرنگی و البته نان داغ و تازه نوش جان کنید.

دوپیازه، گذری خوشمزه از سنت به مدرنیته

در این مطلب طرز تهیه دوپیازه سیب‌زمینی را با هم مرور کردیم. همان‌طور که گفتیم دوپیازه یک غذای ساده و سریع است که البته هزینه بسیار کمی دارد.

دوپیازه اصیل با سیب‌زمینی، پیاز و ادویه‌جات و روغن تهیه می‌شود که گاهی برخی از افراد در تهیه آن از رب گوجه‌فرنگی نیز استفاده می‌کنند.

در نهایت اگر تمایل داشتید تا کمی هزینه‌های خود را بالا برده و ساختارشکنی کنید، می‌توانید با درنظرگرفتن حجم دوپیازه ۲ الی ۳ عدد تخم‌مرغ را به آن اضافه کرده به‌خوبی مخلوط کرده و نوش جان کنید.

اما درهرحال باز هم تأکید می‌کنیم که دوپیازه اصیل صرفا از همان موادی که ما در این رسپی به شما ارائه کردیم تهیه می‌شود.

حال اگر در منزل بودید و تمایل داشتید تا خود را به یک دوپیازه سیب‌زمینی دوست‌داشتنی و محبوب قلب‌ها دعوت کنید و مواد لازم در دسترس شما نبود، به‌راحتی می‌توانید با سوپرمارکت آنلاین اسنپ تمام مواد لازم را در کوتاه‌ترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه درب منزل تحویل بگیرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.