طرز تهیه کوکوسبزی فوق‌العاده خوشمزه خانگی

کوکوسبزی

کوکوسبزی از جمله غذا‌های سبک و مقوی ایرانی بوده که هم می‌توان آن را به‌عنوان یک شام رژیمی و لذیذ در شب میل کرد و هم آن را به همراه برنج برای نهار در نظر گرفت.

می‌دانیم طرز تهیه کوکوسبزی بسیار ساده بوده و در وقت کمی نیز مهیا می‌شود. این در حالی است که کوکوسبزی سرشار از مواد مغذی از قبیل ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف نیز است.

به دلیل همین ویژگی‌های خوب، ما بر آن شدیم که شیوه درست‌کردن کوکوسبزی را با ذکر دقیق نکاتی که باید در تمام مراحل تهیه کوکوسبزی رعایت کنید، گردآوری کرده و با شما به اشتراک بگذاریم.

مواد لازم برای درست‌کردن کوکوسبزی

سبزیجات در کاسه

احتمالا بار‌ها مراحل تهیه کوکوسبزی را از دست مادربزرگ یا مادر خود دیده‌اید و به‌خوبی می‌دانید که در گذشته مرسوم بوده که این غذا را با مواد ساده‌تری نسبت به آنچه که امروزه می‌بینیم تهیه کنند.

در واقع مواد پایه‌ای برای درست‌کردن کوکوسبزی همان سبزی تازه و تخم‌مرغ بوده که مدت‌هاست برای تنوع بیشتر، اندکی ذوق و سلیقه صرف شده و موادی چون زرشک و گردو نیز به رسپی تهیه آن افزوده شده است. درهرصورت، مواد لازم برای تهیه این کوکوی خوش‌رنگ و مقوی برای ۵ نفر به‌قرار زیر است:

مواد لازم

مقدار موردنیاز

سبزی کوکویی (گشنیز، تره، اسفناج، جعفری، شوید، پیازچه)

۵۰۰ گرم
تخم‌مرغ

۴ عدد

مغز گردو

یک فنجان

زرشک

یک پیمانه

سیر

۲ حبه
آرد

یک قاشق غذاخوری

روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر پاپریکا، پودر دارچین

به میزان لازم

مراحل تهیه کوکوسبزی خوشمزه و لذیذ

سبزیجات در تابه

تهیه کوکوسبزی فارغ از مراحل آماده‌سازی مجموعه سبزی‌های به‌کاررفته در آن، نه‌تنها کار سختی نیست، بلکه زمان بسیار کمی نیز از شما می‌گیرد؛ بنابراین وقت را غنیمت شمرده و با خواندن مراحل ساده زیر، با یکی از خوشمزه‌ترین کوکوهای دنیا آشنا شوید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار به سراغ سبزی‌ها رفته و پس از پاک‌کردن و شستن، آن‌ها را روی دستمال پارچه‌ای پهن می‌کنیم تا خشک شوند. سپس با استفاده از تخته‌کار و ساطور، سبزی را به‌خوبی ریزریز کرده و کنار می‌گذاریم.
  • مرحله‌ی دوم: تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی به‌صورت جداگانه شکانده و به‌قدری با چنگال هم می‌زنیم تا از لختگی درآیند. سپس نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر پاپریکا و دارچین را به آن افزوده و مواد را خوب با هم ترکیب می‌نماییم.
  • مرحله‌ی سوم: زرشک‌ها را که از قبل برای مدت کوتاهی خیسانده‌ایم، به ظرف حاوی تخم‌مرغ افزوده و مواد را به‌خوبی هم می‌زنیم.
  • مرحله‌ی چهارم: در این مرحله از طرز تهیه کوکوسبزی، به سراغ مغز گردوها رفته و آن‌ها را یا با چاقو خردکرده، رنده می‌کنیم یا اینکه از دستگاه غذاساز برای سابیدن آن‌ها استفاده می‌کنیم. این مورد تماما به سلیقه و ذائقه شخصی شما بستگی دارد.
  • مرحله‌ی پنجم: اکنون مخلوط تخم‌مرغ، زرشک و ادویه‌ها را به سبزی خردشده اضافه کرده و به‌خوبی مواد را با هم ترکیب می‌کنیم. سپس بافت مایه کوکوسبزی را چک می‌کنیم و در صورت آب پس دادن سبزی یا بیش از حد شل بودن بافت کلی آن، از یک قاشق آرد سفید بهره می‌بریم.
  • مرحله‌ی ششم: حال بایستی دو حبه سیر را پس از پوست کندن و شستن، رنده ریز زده و به همراه گردو به مایه کوکوسبزی اضافه نماییم. اکنون برای بار آخر، ترکیب مقوی و خوش‌عطر مواد اولیه کوکوسبزی را هم زده تا به‌خوبی با هم مخلوط شوند.
  • مرحله‌ی هفتم: در این مرحله، برای سرخ کردن کوکوسبزی بایستی از تابه‌ای تقریبا گود به همراه مقدار زیادی روغن مایع استفاده کنید. بدین ترتیب، تا زمانی که روغن در تابه در حال داغ شدن است، با کمک دستانتان مقداری از مایه کوکوسبزی را برداشته و تکه‌های کوکو را به فرم دلخواه دربیاورید. البته ناگفته نماند که می‌توانید مایه کوکوسبزی را به‌صورت یکدست و قالبی به تابه افزوده و با قاشق به مرتب کردن آن در تمام سطح تابه بپردازید.
  • مرحله‌ی هشتم: درهرصورت پس از اینکه روغن داغ شد، حرارت را کم کرده و تکه‌های کوکوسبزی را با ملایمت سرخ کنید. توجه داشته باشید که ضخامت تکه‌های کوکو را به‌قدری زیاد نگیرید که مواد داخل آن به‌اندازه کافی حرارت نبینند. از طرفی آن‌ها را آن‌قدر هم نازک نگیرید که زیرورو کردن آن‌ها دشوار شود.
  • مرحله‌ی نهم: در آخرین مرحله از طرز تهیه کوکوسبزی خانگی و خوشمزه، بایستی تکه‌های کوکو را در ظرف سرو ریخته و با چیدمانی ویژه در کنار مواد و سبزیجاتی چون گوجه گیلاسی، زیتون یا خیارشور و برشی از لیموترش، تزیینی حرفه‌ای را پیش بگیرید.

فوت و فن‌های درست‌کردن کوکوسبزی بی‌نظیر

کوکوسبزی

با اینکه مراحل تهیه کوکوسبزی سادگی خاصی دارد اما همین راحتی ممکن است این غذای سالم و دلچسب را به یک وعده ناخوشایند و شاید تلخ‌مزه تبدیل نماید. بدین منظور پیشنهاد می‌کنیم از نکات زیر ابدا غافل نشوید:

  • مقدار انواع سبزی‌های به‌کاررفته در کوکوسبزی بایستی با هم برابر باشند تا از تلخ‌مزگی آن جلوگیری شود.
  • از ریختن ساقه‌های زمخت و سفت جعفری، شوید و اسفناج خودداری کنید.
  • حتی اگر از پیازچه خوشتان نمی‌آید، پیشنهاد می‌کنیم آن را به مواد اولیه افزوده و در آخر کار ببینید چه عطروطعم مطبوعی به کوکوسبزی شما می‌بخشد.
  • قبل از استفاده از زرشک، از تمیز بودن و نداشتن سنگ‌ریزه در آن مطمئن شوید. علاوه‌برآن حتما به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه آن را خیس کنید.
  • حتما تخم‌مرغ‌ها را به‌صورت جداگانه در ظرف بشکنید تا در صورت ماندگی یا فاسد شدن، تمام مواد را خراب نکند.
  • اگر از بوی زهم تخم‌مرغ بیزار هستید، می‌توانید تعداد تخم‌مرغ‌ها را نصف کرده و در عوض از آرد بیشتری برای ایجاد چسبندگی مناسب بین مواد بهره ببرید.
  • اگر از طعم زرشک برشته‌شده در سطح کوکوسبزی خوشتان نمی‌آید، به‌جای اینکه زرشک را با تخم‌مرغ به مابقی مایه کوکوسبزی اضافه کنید، می‌توانید آن را هنگام حالت دادن به تکه‌های کوکو، جداگانه در شکم هر تکه قرار داده و سپس آن تکه را با دست مسطح کرده و فرم دهید. با این کار، زرشک در سطح بیرونی کوکوها نبوده و نمی‌سوزد.

کوکوسبزی در بشقاب

  • کوکوسبزی را بیش از اندازه سرخ نکنید، چرا که بدرنگ و سیاه شده و خاصیتش به مقدار قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.
  • در هنگام سرخ کردن کوکوسبزی به‌صورت قالبی، دقت داشته باشید که ضخامت کوکو در سرتاسر تابه، بخصوص لبه‌ها باید یکسان باشد.
  • ازآنجایی‌که کوکوسبزی غذای سالمی است ولی روغن زیادی برای پخت آن صرف می‌شود، پیشنهاد می‌کنیم پس از سرخ کردن، تکه‌ها را روی دستمال مخصوص روغن‌گیری یا دست‌کم، چند عدد دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی به آن‌ها جذب شود.
  • اگر رژیم دارید می‌توانید کوکوسبزی را با روغن سرخ نکرده و از قالب کاپ کیک که کمی با برس چرب شده، برای پختن کوکو در فر بهره ببرید.
  • برای خلق عطروطعم مجلسی و ویژه، از ادویه‌های آماده و مخصوص کوکوسبزی موجود در سوپرمارکت‌ها بهره برده و آن را به مایه اولیه کوکوسبزی بیفزایید.
  • اگر به طرز تهیه کوکوسبزی به سبک رستورانی علاقه‌مند هستید، قبل از اینکه سبزی کوکو را با مواد دیگر ترکیب کنید، پیشنهاد می‌کنیم آن‌ها را در تابه با قدری روغن تفت دهید تا اندکی سبک و نرم شوند. دقت داشته باشید سبزی ابدا نباید در این مرحله سرخ شود، همچنین قبل از اضافه‌کردن تخم‌مرغ و سایر ادویه‌ها به آن، می‌بایست حتما به‌قدر کافی خنک شود.

کوکوسبزی بهترین انتخاب برای شام امشب!

فرقی نمی‌کند کوکوسبزی را به همان روش ساده و قدیمی دوست داشته یا اینکه آن را با مواد مختلف غنی‌تر می‌کنید، درهرحال این غذا بسیار مقوی و سالم بوده و مصرف آن بسیار توصیه می‌شود.

پیشنهاد می‌کنیم مراحل تهیه کوکوسبزی را باتوجه‌به دستوری که در بالا شرح داده‌ایم پیش گرفته و با درست‌کردن کوکوسبزی، همه خانواده را برای شام امشب سورپرایز کنید.

البته پیشنهادهای شگفت‌انگیز ما به اینجا ختم نمی‌شود. شما میتوانید از سرویس سوپرمارکت اسنپ را برای فراهم‌سازی مواد اولیه تهیه کوکوسبزی استفاده کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.