طرز تهیه کرپ مرغ با اسفناج و قارچ و سس بشامل مخصوص

تهیه کرپ مرغ با سس بشامل و نکات مهم آن

کرپ در واقع به‌نوعی پنکیک بسیار نازک اشاره می‌شود که اولین دستور تهیه آن از منطقه‌ای در غرب فرانسه سرچشمه گرفته و به قرن سیزدهم برمی‌گردد. همان‌طور که می‌بینید کرپ‌ها به دلیل محبوبیت زیادی که کسب کرده‌اند هم‌اکنون در سراسر دنیا طبخ شده و بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرند. لازم به ذکر است که یکی از ویژگی‌های خوب کرپ‌ها این است که می‌توان آن‌ها را به‌صورت سرد یا گرم مصرف کرد.

این دوست‌داشتنی‌های خوشمزه، معمولا در دو نوع شیرین (پرشده با مربا و شکلات و مانند آن‌ها) و غیر شیرین (پرشده با مرغ، گوشت و سبزیجات و…) طبخ می‌شوند. در نوع دوم، می‌توان به یکی از لذیذترین آن‌ها که با مرغ تهیه می‌شود اشاره نمود. ازاین‌رو همراه ما باشید؛ زیرا قصد داریم آموزش طرز تهیه کرپ مرغ را به همراه سس خوشمزه بشامل، با شما به اشتراک بگذاریم.

مواد لازم برای درست‌کردن کرپ مرغ با سس بشامل

مواد لازم برای تهیه کرپ مرغ با اسفناج و قارچ و سس بشامل

به‌منظور آماده‌سازی کرپ مرغ، مواد خاصی نیاز نبوده و معمولا تمام مواد اولیه طبخ آن در دسترس هستند. به‌گونه‌ای که در صورت نبود قارچ یا حتی اسفناج، شما می‌توانید فیله مرغ را با پیاز و ادویه‌ها مزه‌دار کرده و همراه با سس ساده و لذیذ بشامل در کرپ بپیچید. درهرصورت، برای تهیه این غذای خوشمزه با ریشه فرانسوی، به مواد زیر با نسبت‌های تعیین‌شده برای ۵ الی ۶ نفر نیاز است:

مواد لازم مقدار موردنیاز
سینه مرغ یک عدد یا ۴۰۰ گرم
قارچ دکمه‌ای ۲۵۰ گرم
اسفناج ۱۵۰ گرم
آرد ۲.۵ پیمانه
شیر ۳ پیمانه
پودر سیر یک قاشق مرباخوری
پودر پیاز ۲ قاشق مرباخوری
کره ۵۰ گرم
تخم‌مرغ ۴ عدد
آب یک پیمانه
روغن مایع، نمک، فلفل سیاه، پودر آویشن به مقدار لازم

طرز تهیه کرپ مرغ با سس بشامل به‌صورت گام‌به‌گام

مراحل گام‌به‌گام آماده‌سازی کرپ مرغ با اسفناج و قارچ

برای درست‌کردن کرپ مرغ خوشمزه و دلپذیر، مراحل را به سه بخش تهیه کرپ، سس بشامل و مواد فیلینیگ آن تقسیم می‌کنیم تا از هم‌اکنون برای این آموزش، بهتر آماده باشید. البته این آمادگی بدان معنا نیست که کار سخت یا طولانی در پیش دارید، اتفاقا مراحل به‌شدت ساده بوده و فقط به‌قدری حوصله نیاز است. ازاین‌رو لطفا مراحل زیر را بادقت پیگیری کنید:

  • مرحله‌ی اول: همان‌طور که انتظار دارید در ابتدای کار به سراغ آماده‌سازی خود کرپ می‌رویم. بدین ترتیب ابتدا تخم‌مرغ‌ها را جداگانه و یکی‌یکی در پیاله‌ای کوچک شکانده و در صورت سالم بودن و عدم ماندگی، آن‌ها را به ظرف بزرگ‌تری منتقل کنید. در ادامه، روی تخم‌مرغ‌ها قدری نمک پاشیده و سپس آن‌ها را با چنگال هم زده تا از لختگی درآیند.
  • مرحله‌ی دوم: در مرحله‌ی بعدی، شیر را که از قبل از یخچال درآورده و برای چند دقیقه در دمای اتاق قرار داده‌اید، به ظرف تخم‌مرغ اضافه کرده و قدری آن‌ها را با هم مخلوط کنید. سپس پودر سیر را اضافه کرده و آرد را دو تا سه بار الک کنید.
  • مرحله‌ی سوم: اکنون آرد را طی چند مرحله و کم‌کم به ظرف موردنظر اضافه کرده و در نهایت، برای اینکه ترکیب کرپ کامل شود، مقدار تعیین‌شده آب و ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه کنید. دقت داشته باشید که باید مواد را آن‌قدر هم بزنید که در پایان این مرحله، ترکیب روان و یکدستی به دست آید.
  • مرحله‌ی چهارم: همان‌طور که می‌دانید بافت کرپ بایستی کاملا یکدست و نرم باشد و تقریبا با کمی زدن نمی‌توان به آن دست پیدا کرد. به همین خاطر پیشنهاد می‌کنیم از صافی استفاده کنید؛ بنابراین مواد کرپ را دست‌کم یکبار از صافی رد کرده تا بافت نهایی آن، یکنواخت و یکدست باشد.
  • مرحله‌ی پنجم: اکنون تابه‌ای بزرگ را انتخاب کرده و روی حرارت قرار دهید. در ادامه، فقط به‌اندازه اینکه کف تابه چرب شود در آن روغن بریزید. در واقع می‌توانید روغن را روی آن اسپری کرده و صبر کنید تا به‌خوبی داغ شود.
  • مرحله‌ی ششم: حال بایستی با یک قاشق مناسب مانند ملاقه، از مایه کرپ را درون تابه ریخته و با کمک هر وسیله مناسبی که در دسترستان است آن را روی سطح تابه به فرم یکنواخت و نازک دربیاورید. البته مایه کرپ آن‌قدر حالت روان دارد که اگر تابه داغ را در دست گرفته و به چپ و راست بچرخانید، خودش به طور صاف و یکدست، تمام سطح تابه را کاور می‌کند.
  • مرحله‌ی هفتم: اکنون باید حواستان باشد که اگر حضور حباب را روی سطح مایه کرپ دیدید، کرپ را زیرورو کنید تا طرف دیگر نیز حرارت دیده و قدری سرخ شود. برای این منظور می‌توانید با نوک چنگال یا قاشق، یک قسمت از کناره‌های سفت شده کرپ را بلند کرده و سپس به‌راحتی کل آن را برگردانید.
  • مرحله‌ی هشتم: اکنون تمام مایه کرپ را یکی پس از دیگری با ملاقه درون تابه ریخته و آن‌ها را سرخ کنید. سپس همه را در ظرفی مناسب قرار داده تا در مرحله‌ی بعدی از آن‌ها استفاده کنید. در واقع، بخش اعظم درست‌کردن کرپ مرغ، با تمام شدن مایه کرپ به اتمام می‌رسد و مابقی مربوط به آماده‌سازی مواد فیلینگ و سس آن است.

کرپ مرغ با قارچ و اسفناج، غذایی مناسب وعده شام

  • مرحله‌ی نهم: در این مرحله به سراغ آماده‌سازی سس محبوب و ساده بشامل می‌رویم. بدین منظور شیرجوش را روی حرارت قرار داده و قالب کره را درون آن بیندازید تا ذوب شود. در ادامه، آرد الک شده را به شیرجوش اضافه کرده و با هم زدن‌های متوالی سعی در ازبین‌بردن خامی آرد کنید.
  • مرحله‌ی دهم: حال بایستی شیر را با یک‌دست، آرام‌آرام به شیرجوش اضافه کرده و با دست دیگر مواد را هم بزنید تا آرد و شیر به‌خوبی با هم ترکیب شوند. سپس صبر کنید تا غلظت مطلوب و ایده‌آل سس به دست آید. در ادامه میزان نمک، فلفل سیاه و آویشن سس را تنظیم کرده و شیرجوش را از روی حرارت بردارید.
  • مرحله‌ی یازدهم: اکنون در این مرحله از طرز تهیه کرپ مرغ خوشمزه، به سراغ قارچ‌ها رفته و آن‌ها را ریزریز کرده یا با چند برش اسلایس کنید. سپس سینه مرغ را شسته و به‌صورت مکعبی خرد کنید. اکنون در یک شیرجوش یا قابلمه کوچک، اسفناج‌ها را با مقدار بسیار کمی آب در حد نصف فنجان فرصت دهید تا آب‌پز شوند. سینه مرغ را نیز درون تابه‌ای با مقدار کافی روغن تفت دهید تا رنگ عوض کند.
  • مرحله‌ی دوازدهم: پس از پخت اسفناج‌ها و تبخیر تمام آب موجود در شیرجوش، آن‌ها را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید. سپس پودر پیاز و پودر سیر را به تکه‌های مرغ اضافه کرده و میزان نمک و فلفل آن را تنظیم کنید. در ادامه مقداری آب گرم درون تابه ریخته و درب آن را برای مدت ۵ تا ۷ دقیقه بگذارید تا تکه‌های مرغ به‌خوبی مغزپخت شوند.
  • مرحله‌ی سیزدهم: پس از این مدت که طول آن تماما به سایز تکه‌های مرغ شما بستگی دارد و حتی می‌تواند به زمانی کمتر از ۵ دقیقه نیاز داشته باشد، درب تابه را برداشته تا مابقی آب اضافی بخار شود. سپس مواد را به گوشه‌ای از تابه کشانده و قارچ‌های اسلایس‌شده را در سمت خالی آن با مقدار لازم روغن، تفت دهید.
  • مرحله‌ی چهاردهم: اکنون زمان آن است که اسفناج‌های پخته‌شده را با گوشت‌کوب یا هر وسیله مناسبی ریزتر کرده و به تابه اضافه کنید. همچنین یادتان باشد که درب تابه را نگذارید تا تمام آب اضافی قارچ و اسفناج نیز بخار شود.
  • مرحله‌ی پانزدهم: کار تمام است، فقط بایستی فر را روشن کرده و در دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید. اکنون روی هر یک از کرپ‌ها مقداری سس بشامل ریخته و از مواد مرغ، اسفناج و قارچ درون آن قرار دهید. سپس آن‌ها را رول کرده، به فرم بقچه درآورید یا اینکه مانند قیف بپیچید.
  • مرحله‌ی شانزدهم: در ادامه، کف سینی فر را با کمی از سس بشامل کاور کرده و کرپ‌ها را درون آن بچینید. دست آخر، روی تمام کرپ‌ها باقی‌مانده سس بشامل را ریخته و آن‌ها را درون فر برای مدت تقریبی ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بپزید. همچنین یادتان باشد که حتما از گریل برای طلایی‌رنگ شدن سطح کرپ‌ها استفاده کنید.

 

نکاتی که هنگام درست‌کردن کرپ مرغ باید بدانید

تهیه کرپ مرغ با سس بشامل و نکات مهم آن

با اینکه اطمینان داریم نکات مهم و ضروری را مابین مراحل آماده‌سازی کرپ مرغ با اسفناج و قارچ بیان کرده‌ایم، تصمیم داریم آموزش خود را با نکات ویژه زیر کامل کرده تا دست آخر، غذایی که میل می‌کنید عطروطعم ایده‌آل خود را داشته باشد. بدین منظور، لطفا از نکات زیر غافل نشوید:

  • برای اینکه خاصیت قارچ‌ها زیاد شده و میزان ویتامین D آن‌ها افزایش یابد، پیشنهاد می‌کنیم آن‌ها را از روز قبل یا دست‌کم به مدت ۴ ساعت زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید.
  • با اینکه گوشت ران مرغ آبدارتر و نرم‌تر است، اما سعی کنید از گوشت سینه و بدون استخوان مرغ استفاده کنید.
  • هنگام پخت مرغ درون تابه با آب، می‌توانید از برگ‌بو برای عطر بهتر استفاده کرده و پیش از اضافه‌کردن قارچ، آن را از تابه خارج کنید.
  • برای تنوع و خلق مزه‌ای متفاوت می‌توانید کرپ مرغ را با استفاده از فلفل‌دلمه‌ای و ذرت شیرین نیز تهیه کنید.
  • می‌توانید هنگام تفت دادن قارچ‌ها از نصف قاشق غذاخوری آبلیمو استفاده کرده تا رنگ آن‌ها تغییر نکند.
  • شما می‌توانید پیاز ریزریزشده و نگینی را به‌جای پودر پیاز، درون کرپ مرغ به کار ببرید.
  • به‌جای اسفناج می‌توانید از جعفری خردشده نیز به‌عنوان سبزیجات فیلینگ کرپ مرغ استفاده کنید.
  • برای خلق عطروطعم متفاوت می‌توانید جوز هندی را نیز به ادویه‌های کرپ مرغ اضافه کنید.
  • برای اینکه عطروطعم کرپ مرغ مجلسی‌تر شود، می‌توانید از عصاره‌های آماده مرغ استفاده کنید.
  • اسفناج‌های پخته‌شده را حتما پیش از اضافه‌کردن به تابه، خرد و ریزتر کنید؛ چراکه ممکن است به سبب برگ و ساقه خود، حالت رشته‌ای در کرپ داشته باشند که هرکسی این را نمی‌پسندد.
  • در تهیه سس بشامل برای کرپ مرغ می‌توانید از خامه نیز استفاده کرده و مزه آن را چرب‌تر و لذیذتر کنید.
  • برای اینکه نفخ آرد موجود در سس بشامل گرفته شود، می‌توانید مقداری پوست لیموی تازه را رنده کرده و داخل سس بشامل اضافه کنید.

پیشنهاد ویژه شام امشب، کرپ مرغ با سس بشامل

اگر قبلا کرپ شکلاتی و میوه‌ای را برای وعده صبحانه یا میان وعده تهیه کرده باشید، به‌خوبی می‌دانید که بافت نرم و نازک کرپ، چقدر لذت‌بخش و دلچسب است. به همین خاطر پیشنهاد می‌کنیم از آموزش ساده و کاملی که برای درست‌کردن کرپ مرغ ارائه داد‌ه‌ایم، استفاده کرده و این غذا را برای وعده نهار یا شام تدارک ببینید. مطمئن باشید که این غذا نیز به جمع غذا‌های موردعلاقه شما خواهد پیوست.

به‌منظور فراهم‌کردن مواد اولیه موردنیاز برای تهیه این غذای ساده اما مجلسی، می‌توانید سرویس سوپرمارکت اسنپ را انتخاب کنید تا تمام اقلام، درب منزلتان دلیوری شود. از طرفی اگر طرز تهیه کرپ مرغ برایتان دشوار یا زمان‌بر است می‌توانید سرویس غذای اسنپ را مدنظر قرار داده تا در کسری از زمان، شام خود را روی میز مهیا ببینید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.