ترشی بندری یکی از انواع محبوب ترشی است که طعم تندی دارد. شما میتوانید میزان تندی این ترشی را مطابق سلیقه خود کمتر یا بیشتر کنید. ترشی بندری در کنار غذا سرو شده و طعم بسیار خوبی دارد. احتمالا شما نیز طعم این ترشی را چشیدهاید و شاید تصور کنید که درستکردن آن آسان نیست. اما اشتباه میکنید! شما میتوانید این ترشی را در منزل به صورت کاملا بهداشتی تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه ترشی بندری را آموزش خواهیم داد.
مواد اولیه ترشی بندی
مواد اولیه مورد نیاز برای درست کردن ترشی بندری تند و خوشمزه، در جدول زیر ارائه شده است.
مواد لازم | مقدار لازم |
بادمجان قلمی | ۳ عدد متوسط |
فلفل سبز | ۶ عدد |
گل کلم | ۱ بوته متوسط |
خیار | ۲ عدد |
کرفس | ۲ عدد |
سیر | ۱ بوته |
موسیر | ۱۰۰ گرم |
هویج | ۳ عدد |
سیب زمینی ترشی | ۲ عدد |
گوجه فرنگی | ۱ کیلوگرم |
رب گوجه فرنگی | ۴ قاشق غذاخوری |
تمبر هندی | ۵۰ گرم |
سبزی معطر (نعنا، ترخون و مرزه) | ۳۰۰ گرم |
سرکه سفید | به میزان لازم |
نمک | به مقدار لازم |
سیاه دانه | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر تخم گشنیز | ۱ قاشق غذاخوری |
گلپر | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه، فلفل قرمز و سیاه | به مقدار لازم |
دستور تهیه ترشی بندری
طرز تهیه ترشی بندری بسیار ساده بوده و زمان مورد نیاز برای درست کردن ترشی بندری، در حدود یک ساعت و نیم است.
- مرحله یکم: ابتدا گل کلم را به صورت ریز خرد کرده، آن را شسته و کنار بگذارید تا آب کلم گرفته شود. دیگر سبزیجات ترشی یعنی خیار، فلفل سبز، ساقه کرفس، هویج، سیب زمینی ترشی و سیر را به خوبی شسته و ریز ریز خرد کنید.
- مرحله دوم: تمامی سبزیجات را داخل یک ظرف بزرگ ریخته و مخلوط کنید. موسیر را به مدت ۵ تا ۶ ساعت در یک ظرف آب خیس کنید؛ سپس آن را خارج کرده و خرد نمایید.
- مرحله سوم: حالا سبزیهای معطر شامل ترخون، مرزه و نعناع را شسته و به صورت ساطوری خرد کنید. هستههای تمبر هندی را جدا کرده و آن را در آب خیس کنید. سپس تمبر هندی را با مقداری آن مخلوط کرده و از صافی عبور دهید تا مطابق با طرز تهیه ترشی بندری یک دست شود.
- مرحله چهارم: بادمجان را در اندازه دلخواه خرد کرده و با مقداری سرکه بجوشانید تا نرم شود. سپس بادمجانها از سرکه جدا کرده و به دیگر سبزیجات اضافه کنید.
- مرحله پنجم: گوجه فرنگی را به صورت پوره در آورید، در یک قابلمه ریخته و حرارت دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
- مرحله ششم: پوره گوجه فرنگی را به همراه رب گوجه فرنگی و تمبر هندی صاف شده مخلوط کرده، به سبزیجات اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
- مرحله هفتم: پودر تخم گشنیز، گلپر، سیاه دانه، نمک، فلفل سیاه و قرمز را نیز داخل مواد ترشی بریزد و به مقدار کافی سرکه اضافه کنید. تمامی مواد را هم بزنید تا ترکیب یک دستی ایجاد شود.
- مرحله هشتم: ترشی بندری را درون ظرفهای شیشهای ریخته، درب آنها را کاملا محکم کنید و در یخچال قرار دهید تا آماده شده و جا بیافتد. نوش جان!
نکات مهم برای درست کردن ترشی بندری
رعایت برخی نکات ساده در طرز تهیه ترشی بندری، به بهتر شدن طعم آن کمک میکند:
- استفاده از نمک موجب میشود مدت و کیفیت نگهداری ترشی افزایش یابد، اما در استفاده از آن زیادهروی نکنید زیرا ترشی شور میشود.
- اگر میخواهید ترشی شما سریعتر آماده شود، میتوانید کلیه مواد را با مقداری سرکه بجوشانید.
- بهتر است بادمجانها را به صورت یک در میان پوست بکنید تا شکل بهتری داشته باشند.
- میتوانید برگهای کرفس را نیز خرد کرده و به عنوان سبزی درون ترشی بندری بریزد.
- دقت کنید که برای درست کردن ترشی بندری، نباید پوست خیار را جدا کرد، زیرا درون دیگر مواد ترشی له میشود.
- اگر میخواهید ترشی لیته بندری داشته باشید، کلیه سبزیجات را درون میکسر بریزد تا به صورت ریز خرد شوند و ترکیب یک دستی ایجاد شود.
سخن پایانی
در این مقاله طرز تهیه ترشی بندری را به همراه کلیه نکات آموزش دادیم. اگر تصمیم گرفتهاید که در خانه این ترشی را تهیه کنید، میتوانید تمامی مواد اولیه مورد نیاز خود را به صورت آنلاین به سرویس سوپرمارکت اسنپ سفارش داده و در مدت زمان مناسبی، در آدرس خود تحویل بگیرید. همچنین، سرویس غذای اسنپ نیز برای غذای آماده در خدمترسانی آماده است.
دیدگاهتان را بنویسید