آموزش درست کردن ترشی بندری با روشی آسان!

ترشی بندری

ترشی بندری یکی از انواع محبوب ترشی است که طعم تندی دارد. شما می­توانید میزان تندی این ترشی را مطابق سلیقه خود کمتر یا بیشتر کنید. ترشی بندری در کنار غذا سرو شده و طعم بسیار خوبی دارد. احتمالا شما نیز طعم این ترشی را چشیده­اید و شاید تصور کنید که درست­کردن آن آسان نیست. اما اشتباه می­کنید! شما می­توانید این ترشی را در منزل به صورت کاملا بهداشتی تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه ترشی بندری را آموزش خواهیم داد.

مواد اولیه ترشی بندی

مواد اولیه مورد نیاز برای درست کردن ترشی بندری تند و خوشمزه، در جدول زیر ارائه شده است.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

مواد لازم مقدار لازم
بادمجان قلمی ۳ عدد متوسط
فلفل سبز ۶ عدد
گل کلم ۱ بوته متوسط
خیار ۲ عدد
کرفس ۲ عدد
سیر ۱ بوته
موسیر ۱۰۰ گرم
هویج ۳ عدد
سیب زمینی ترشی ۲ عدد
گوجه فرنگی ۱ کیلوگرم
رب گوجه فرنگی ۴ قاشق غذاخوری
تمبر هندی ۵۰ گرم
سبزی معطر (نعنا، ترخون و مرزه) ۳۰۰ گرم
سرکه سفید به میزان لازم
نمک به مقدار لازم
سیاه دانه ۱ قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق غذاخوری
گلپر ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه، فلفل قرمز و سیاه به مقدار لازم

 

دستور تهیه ترشی بندری

ترشی بندری

طرز تهیه ترشی بندری بسیار ساده بوده و زمان مورد نیاز برای درست کردن ترشی بندری، در حدود یک ساعت و نیم است.

  • مرحله یکم: ابتدا گل کلم را به صورت ریز خرد کرده، آن را شسته و کنار بگذارید تا آب کلم گرفته شود. دیگر سبزیجات ترشی یعنی خیار، فلفل سبز، ساقه کرفس، هویج، سیب زمینی ترشی و سیر را به خوبی شسته و ریز ریز خرد کنید.
  • مرحله دوم: تمامی سبزیجات را داخل یک ظرف بزرگ ریخته و مخلوط کنید. موسیر را به مدت ۵ تا ۶ ساعت در یک ظرف آب خیس کنید؛ سپس آن را خارج کرده و خرد نمایید.
  • مرحله سوم: حالا سبزی­های معطر شامل ترخون، مرزه و نعناع را شسته و به صورت ساطوری خرد کنید. هسته­های تمبر هندی را جدا کرده و آن را در آب خیس کنید. سپس تمبر هندی را با مقداری آن مخلوط کرده و از صافی عبور دهید تا مطابق با طرز تهیه ترشی بندری یک دست شود.
  • مرحله چهارم: بادمجان را در اندازه دلخواه خرد کرده و با مقداری سرکه بجوشانید تا نرم شود. سپس بادمجان­ها از سرکه جدا کرده و به دیگر سبزیجات اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: گوجه فرنگی را به صورت پوره در آورید، در یک قابلمه ریخته و حرارت دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
  • مرحله ششم: پوره گوجه فرنگی را به همراه رب گوجه فرنگی و تمبر هندی صاف شده مخلوط کرده، به سبزیجات اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
  • مرحله هفتم: پودر تخم گشنیز، گلپر، سیاه دانه، نمک، فلفل سیاه و قرمز را نیز داخل مواد ترشی بریزد و به مقدار کافی سرکه اضافه کنید. تمامی مواد را هم بزنید تا ترکیب یک دستی ایجاد شود.
  • مرحله هشتم: ترشی بندری را درون ظرف­های شیشه­ای ریخته، درب آن­ها را کاملا محکم کنید و در یخچال قرار دهید تا آماده شده و جا بیافتد. نوش جان!

نکات مهم برای درست کردن ترشی بندری

 تهیه ترشی بندری

رعایت برخی نکات ساده در طرز تهیه ترشی بندری، به بهتر شدن طعم آن کمک می­کند:

  • استفاده از نمک موجب می­شود مدت و کیفیت نگهداری ترشی افزایش یابد، اما در استفاده از آن زیاده­روی نکنید زیرا ترشی شور می­شود.
  • اگر می­خواهید ترشی شما سریع­تر آماده شود، می­توانید کلیه مواد را با مقداری سرکه بجوشانید.
  • بهتر است بادمجان­ها را به صورت یک در میان پوست بکنید تا شکل بهتری داشته باشند.
  • می­توانید برگ­های کرفس را نیز خرد کرده و به عنوان سبزی درون ترشی بندری بریزد.
  • دقت کنید که برای درست کردن ترشی بندری، نباید پوست خیار را جدا کرد، زیرا درون دیگر مواد ترشی له می­شود.
  • اگر می­خواهید ترشی لیته بندری داشته باشید، کلیه سبزیجات را درون میکسر بریزد تا به صورت ریز خرد شوند و ترکیب یک دستی ایجاد شود.

سخن پایانی

در این مقاله طرز تهیه ترشی بندری را به همراه کلیه نکات آموزش دادیم. اگر تصمیم گرفته­اید که در خانه این ترشی را تهیه کنید، می­توانید تمامی مواد اولیه مورد نیاز خود را به صورت آنلاین به سرویس سوپرمارکت اسنپ سفارش داده و در مدت زمان مناسبی، در آدرس خود تحویل بگیرید. همچنین، سرویس غذای اسنپ نیز برای غذای آماده در خدمت­رسانی آماده است.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *