ترشی هفت بیجار یکی از خوشمزهترین انواع ترشی است که میتوانید آن را امتحان کنید. این ترشی ظاهر جذابی دارد و رنگ آن وسوسهانگیز است. شما با مصرف کردن این ترشی در کنار غذا قطعا طعم متفاوتی را تجربه میکنید. البته به افزایش اشتهای شما نیز کمک خواهد کرد. حال، در این مقاله قرار است تا به طرز تهیه ترشی هفت بیجار به سادهترین حالت ممکن بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید درستکردن ترشی هفت بیجار خانگی را یاد بگیرید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مواد اولیه برای تهیه ترشی هفت بیجار
حالا که آمادهی درستکردن این ترشی خوشمزه هستید به سراغ مواد اولیه برای تهیه آن میرویم. در جدول زیر مواد لازم برای تهیه ترشی هفت بیجار قید شده است. با این میزان از مواد اولیه شما میتوانید چند شیشه بزرگ از این ترشی را تهیه کرده و نوش جان کنید.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
هویج | ۵ عدد |
گلکلم | یک عدد متوسط |
خیار سبز | ۶ عدد |
بادمجان | ۳ عدد |
کرفس | یک ساقهی تازه |
سیر | ۳ بوته |
فلفل سبز تند | ۱۵۰ گرم |
سیبزمینی ترشی | ۳ عدد |
سبزی ترشی | ۲۵۰ گرم |
تخم گشنیز | ۳ قاشق غذاخوری |
سیاه دانه | ۳ قاشق غذاخوری |
سرکه سفید یا قرمز | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه ترشی هفت بیجار بهصورت مرحلهبهمرحله
طرز تهیه ترشی هفت بیجار خانگی در شهرهای مختلف با یکدیگر کمی متفاوت است و معمولا از دستورهای گوناگونی برای تهیه این ترشی استفاده میکنند. برای مثال در گیلان تمام مواد ترشی هفت بیجار را میکس کرده و از چرخ گوشت رد میکنند، اما در یک شهر دیگر ممکن است مواد را تنها خردکرده و در ابعاد ریز برای ترشی استفاده کنند. اما در این مقاله، ما سادهترین روش برای تهیه ترشی هفت بیجار را آموزش دادهایم. پس با ما همراه شوید.
- مرحلهی اول: اولین قدم برای تهیه و درستکردن ترشی هفت بیجار، آمادهسازی مواد ترشی است. در ابتدای کار بهتر است تا به سراغ گلکلم بروید و کاسبرگهای آن را جدا کنید. سپس کاسبرگ را به اندازههای تقریبا کوچک خرد کنید و درون یک ظرف آب ریخته و بگذارید تا آلودگیها و گلولای آن خارج شود.
- مرحلهی دوم: بعد از گذشت چند دقیقه به سراغ گلکلمها بروید و چندین بار آن را آبکش کنید و بگذارید تا درون سبد بماند و آب اضافهی آن خارج شود. حالا باید به سراغ هویجها بروید. آن را شسته و پوست بگیرید و کنار بگذارید. همین کار را برای خیارها نیز انجام دهید.
- مرحلهی سوم: نوبت به کرفس میرسد. ما در تهیه ترشی هفت بیجار تنها به ساقهی کرفس نیاز داریم؛ بنابراین برگهای آن را جدا کنید، ساقه را بهخوبی شسته و چندین بار آبکش کنید و بگذارید تا کاملا خشک شوند.
- مرحلهی چهارم: حالا باید فلفلسبزها را بشویید و خشک کنید. برخی از افراد دچار این اشتباه میشوند که قبل از این که فلفل سبز را بشویند، سر آن را جدا میکنند و سپس نسبت به شستن آن اقدام میکنند. اما بهتر است تا این کار را نکنید و در ادامه آن را تمیز کنید.
- مرحلهی پنجم: حالا تقریبا تمام مواد اولیه به جز سیبزمینی و بادمجان، شسته و آماده شدهاند. برای شستن بادمجانها باید سر بادمجانها را جدا کنید و خوب بشویید. همچنین سیبزمینی ترشی را با فرچه آشپزخانه خوب بشویید تا گلولای و کثیفی روی آن کاملا از بین برود. در نهایت آن را روی نمگیر یا آبکش قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
- مرحلهی ششم: حالا به سراغ دومین بخشی اصلی کار میرویم. در این مرحله باید تمام سبزیجات و مواد شسته شده را خرد کنید. برای خردکردن آنها بهتر است تا از یک چاقوی تیز و همچنین یک تخته استفاده کنید و تمام مواد را در ابعاد ریز خرد کنید.
- مرحلهی هفتم: در این مرحله و بعد از خردکردن تمام مواد باید به سراغ خردکردن سبزی ترشی بروید. معمولا از ترخون، گشنیز و ریحان برای سبزی این ترشی استفاده میکنند. برخی از افراد معتقدند که باید سبزی ترشی را ساطوری کنند، اما در همین حد که آنها را ریز خرد کنید، کافی خواهد بود.
- مرحلهی هشتم: حالا باید به سراغ مخلوط کردن مواد ترشی هفت بیجار بروید. برای انجام این کار باید تمام مواد خرد شده را به همراه سیر، سبزی و همچنین فلفل سبز تند در یک ظرف بزرگ مخلوط کنید و بهخوبی هم بزنید تا مواد به طور یکسان در ظرف پخش شوند.
- مرحلهی نهم: در نهایت روی مواد ترکیب شده به میزان کافی تخم گشنیز، سیاه دانه و نمک بپاشید و با کمک یک قاشق بزرگ یا قاشق چوبی بهخوبی آنها را مخلوط کنید. در ادامه باید به سراغ ریختن مواد ترشی درون ظرف موردنظر بروید.
- مرحلهی دهم: برای انجام این کار بهتر است تا از ظرف شیشهای استفاده کنید، اما باید از قبل بهخوبی آن را شسته باشید تا هیچگونه آلودگی نداشته باشد. چرا که اگر ظرف کثیف باشد، سبب کپک زدن ترشی خواهد شد. همچنین ظرف باید کاملا خشک و بدون هیچگونه رطوبتی باشد.
- مرحلهی یازدهم: حالا از یک ملاقه کمک بگیرید و با استفاده از آن مواد ترشی را داخل شیشهها بریزید تا پر شوند. سپس با استفاده از دست، مواد را فشار دهید تا بهخوبی جمع شوند و دیگر در بین آنها هوا وجود نداشته باشد.
- مرحلهی دوازدهم: در نهایت روی مواد سرکه بریزید و درب آن را بهصورت کاملا محکم ببندید تا هیچگونه هوایی وارد آن نشود. ترشی را داخل یخچال یا یک مکان خشک و خنک قرار دهید و بعد از گذشت یک هفته درب آن را بازکرده و نوش جان کنید. به همین سادگی.
ترفندهای درستکردن ترشی هفت بیجار
ترشی هفت بیجار خانگی، یکی از ترشیهایی است که در نهایت سادگی درست میشود و میتوانید آن را در خانه آماده کنید. اما نکاتی وجود دارد که با دانستن و رعایت آن میتوانید طعم ترشی را بهتر کرده و کیفیت آن را افزایش دهید. در ادامه در مورد این نکات صحبت کردهایم.
- معمولا در تهیه این ترشی از کلم سفید استفاده میشود، اما خیلی از افراد برای خوشرنگ شدن ترشی هفت بیجار از کلم قرمز نیز استفاده میکنند. اگر این کار را انجام دهید تمام مواد داخل ترشی بنفش خواهند شد و ظاهر زیبایی در ترشی ایجاد خواهد شد!
- یکی دیگر از کارهایی که برای خوشمزهتر شدن ترشی میتوانید انجام دهید، استفاده از چند پیاز کوچک درون ترشی است. شما باید پیازها را بهصورت درسته درون ترشی بیندازید. اگر دوست داشته باشید میتوانید پیازهای کوچک را از قبل با کمی سرکه و کلم قرمز مخلوط کنید تا رنگ آنها بنفش شود و طعم و رنگ بهتری به ترشی شما بدهد.
- از مواد دیگری که استفاده از آن در ترشی هفت بیجار، سبب خوشمزهتر شدن این ترشی میشود به خیار چمبر یا چنبر میتوان اشاره کرد! برای تهیه این ترشی اگر در فصل خیار چمبر هستید بهتر است تا از آن استفاده کنید، در غیر این صورت از خیار ساده سبز هم میتوان استفاده کرد.
- برای درستکردن ترشی هفت بیجار میتوانید سرکه قرمز یا سرکه سفید استفاده کنید و هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. اما این نکته را به یاد داشته باشید که استفاده کردن از سرکه سفید سبب ایجاد طعم تند و تیزتری در ترشی خواهد شد، اما سرکه قرمز طعم ملایمتری را ایجاد میکند.
- برخی از افراد بهصورت کلی تندوتیز بودن ترشی را دوست ندارند که در این صورت میتوانند بهجای این که کاملا از سرکه استفاده کنند، از مخلوط سرکه و آب برای تهیه ترشی استفاده کرده و طعم ملایمتری را ایجاد کنند.
- اگر دوست دارید تا مواد درون ترشی خیلی سفت نباشند و زمانی که آن را میل میکنید حالت نرمی داشته باشد میتوانید آنها را قبل از این که در ظرف بریزید، بهصورت جداگانه در مدتزمان ۵ تا ۷ دقیقه بجوشانید. البته به یاد داشته باشید که انجام این کار کاملا سلیقهای است؛ اما باید به یاد داشته باشید که بعد از پخت حتما صبر کنید تا مواد کاملا خشک شوند.
سادهترین ترشی، ترشی هفت بیجار
در این مقاله سعی کردیم تا طرز تهیه ترشی هفت بیجار خانگی را به سادهترین شکل ممکن آموزش دهیم. این مدل ترشی یکی از سادهترین ترشیهایی است که میتوانید تهیه کنید و زحمت زیادی ندارد. همچنین میتوانید در انتهای کار تمام مواد را چرخکرده و بهصورت پوره شده آن را آماده کنید. امیدواریم که با کمک این آموزش بتوانید ترشی هفت بیجار خوشمزهای را درست کرده و میل کنید. همچنین، پیشنهاد میکنیم که اگر به مواد اولیه برای تهیه ترشی نیاز داشتید، از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ کمک بگیرید. با استفاده از این سرویس، مواد موردنیاز شما با بهترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن به دستتان خواهد رسید.
دیدگاهتان را بنویسید