ویزا چیست؟ با انواع ویزاها آشنا شوید

ویزا چیست

ویزا مجوزی است که به افراد اجازه می‌دهد تا وارد کشوری خارجی شوند و برای مدت زمانی محدود در آن مقیم باشند. وابسته به نوع سیاست گذاری کشورها و نحوه ارتباط آن‌ها با کشورهای مختلف ممکن است اخذ ویزا برای ورود به یک کشور الزامی باشد، یا نیازی به دریافت و ارائه آن نباشد. به عنوان مثال برای سفر به ناحیه شینگن به طی کردن مراحل لازم جهت اخذ ویزای شینگن نیاز است، اما این در حالی است که ورود به برخی از کشورهای همسایه مانند ارمنستان و ترکیه به اخذ ویزا نیازی ندارد. در این مقاله به بررسی انواع ویزا و شرایط دریافت آن می‌پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای متن را مطالعه کنید.

هرآنچه که باید از اخذ ویزا بدانید

ویزا چیست؟ توجه داشته باشید که پاسپورت و انواع ویزا تفاوت‌های اساسی با یکدیگر دارند و نباید این دو را با یکدیگر اشتباه گرفت. ویزا یا روادید، مجوز مشروط ورود به کشوری خارجی است، اما پاسپورت حکم شناسنامه و هویت بین المللی اشخاص را دارد که شهروندان هر کشور از آن برای ثبت مشخصات خود در خارج از مرزهای کشورشان استفاده می‌نمایند. زمانی که ویزای کشوری خاص را دریافت می‌کنید در حقیقت مجوز ورود به آن خاک برای شما صادر شده است.

بیشتر بخوانید: پاسپورت یا گذرنامه چیست؟ مدارک لازم برای دریافت و تمدید

مشروط بودن این مجوز به معنای محدودیت‌های اعمال شده در استفاده از ویزا خواهد بود. پس از اخذ ویزا مدت زمان اقامت شما در کشور هدف محدود است، ویزایی که دریافت کرده‌اید دارای تاریخ انقضای مشخصی است که در موعد تعیین شده پایان می‌یابد. همچنین شما پس از اخذ ویزا با ممنوعیت کار و تحصیل در کشور مورد نظر مواجه خواهید بود. با این وجود ممکن است روابط میان کشورها و عقد معاهده‌های گوناگون، شهروندان یک کشور را از اخذ ویزا برای ورود به کشور دوم معاف نماید.

باید در نظر داشت که در اختیار داشتن ویزا به معنای تضمین وارد شدن به خاک کشور مقصد نیست و ممکن است این کشور با ادله مختلف، اعتبار ویزای دریافت شده را باطل کرده و آن را لغو نماید. زمانی که قصد ورود به کشوری خاص را دارید، با توجه به شرایط پذیرش کشور مذکور درخواست ویزای خود را ابلاغ می‌نمایید. پس از ارسال این تقاضانامه، سفارت کشور مورد نظر به بررسی فاکتورهایی نظیر هدف از سفر، میزان بهره‌مندی مالی، شرایط شغلی، تاریخچه سفر و ارتباطات عاطفی پرداخته و وضعیت موجود را ارزیابی می‌کند. در صورتی که شرایط شما با مولفه‌های تعیین شده کشور مقصد همخوانی داشته باشد، صدور ویزا بلامانع خواهد بود.

شرایط اخذ ویزا چیست؟

شرایط گرفتن ویزا اخذ ویزا دارای شرایط ویژه‌ای است و از ضوابط خاصی پیروی می‌کند. اگر قصد دریافت ویزا را دارید باید به این نکته توجه کنید که مدت زمان اقامت در کشورهای مختلف با توجه به شرایط هر کشور محدود است. البته باید در نظر داشت که بازه زمانی اقامت در هر کشور بعد از دریافت ویزا، بسته به تعداد سفرهایی که شخص تقاضا کننده به کشور نام برده شده داشته است، متغیر خواهد بود. سازمان مهاجرت کشورها وظیفه صدور ویزا برای متقاضیان واجد شرایط را دارند اما در صورت صلاحدید مقام‌های مسئول، ممکن است ویزای افراد در هر زمان لغو شده و از اعتبار خارج شود.

بنابراین می‌توان اظهار کرد که ویزای یک کشور سند تضمین ورود به آن کشور نیست و مسئولین ذی‌صلاح اداره مهاجرت یا مقامات مرزی قادر خواهند بود تا با توجه به قوانین مندرج و ضوابط تعیین شده، ویزای متقاضی را لغو کرده و با ابطال این مجوز مانع از ورود افراد دارنده ویزا به خاک کشور شوند. ویزایی که برای متقاضیان صادر می‌شود در قالب مهر داخل گذرنامه، برچسب و یا مدارک سفر در اختیار فرد قرار گرفته و به امضای مسئول یا متصدی بخش می‌رسد. البته برای تمدید ویزا نیز به ارائه مدارک خاص و تکمیل فرم‌های مربوطه نیاز خواهد بود.

برای دریافت ویزا و مجوز ورود به برخی کشورها باید پیش از سفر، در کنسولگری یا دفتر سفارت کشور مقصد حضور یابید، اما ویزای برخی کشورها به محض ورود به کشور مربوطه صادر خواهد شد و این موضوع با توجه به قوانین هر کشور اجرایی می‌شود. آژانس‌ها و شرکت‌هایی که در زمینه اخذ ویزا برای مسافران فعالیت دارند، مجوز سرویس دهی به متقضایان در باب اخذ ویزا و صدور تقاضانامه را از جانب سفارتخانه کشورهای مختلف دریافت نموده‌اند‌. به همین دلیل برخی متقاضیان دریافت ویزا، به طور مستقیم با کارشناسان این آژانس‌ها وارد مذاکره شده و پروسه ارسال درخواست صدور ویزا و اخذ آن را تحت نظارت و پیگیری این نوع شرکت‌ها سپری می‌کنند.

به طور خلاصه می‌توان الزامات اولیه دریافت ویزا را به شرح زیر خلاصه کرد:

  • نداشتن سوء سابقه موثر کیفری
  • قرار نداشتن اسم فرد در لیست افراد تحت تعقیب بین المللی
  • عدم ابتلا به بیماری‌های واگیردار
  • داشتن تمکن مالی

کدام دسته از متقاضیان مجاز به اخذ ویزا نیستند؟

صدور ویزا برای برخی افراد که مبتلا به بیماری‌های خاص (مانند ایدز) هستند، از جانب اداره مهاجرت بعضی کشورها امکان پذیر نیست. البته تنها برخی کشورها شرایط اعمال این محدودیت‌ها را دارند و با توجه به قوانین کشور میزبان و نوع ویزای تقاضا شده امکان تغییر این ضابطه وجود دارد. دیگر سوابق متقاضیان دریافت ویزا مانند سابقه کیفری یا جرائم مختلف مانند قاچاق مواد مخدر، سرقت و فحشا نیز توسط ماموران صدور ویزا بررسی شده و چنانچه شرایط عدم سوء پیشینه افراد تایید شود، متقاضیان جواز اخذ ویزا را دریافت خواهند نمود.

علاوه بر موارد ذکر شده، دولت برخی کشورها از صدور ویزا برای شهروندان کشورهایی که با آن‌ها در خصومت یا جنگ هستند، ممانعت خواهند کرد و بنابراین افرادی که گذرنامه این نوع کشورها را در اختیار داشته باشند، مجاز به اخذ ویزای کشور گفته شده نخواهند بود.

حتما بخوانید: ارزمسافرتی چیست + قیمت ارز مسافرتی ۱۴۰۲

معرفی انواع ویزا

انواع ویزا کاری، توریستی، تحصیلی و ... ویزاها انواع مختلفی دارند و برای انجام فعالیت‌های مختلف در کشور مقصد صادر می‌شوند. با این وجود همانطور که اشاره شد، برای ورود به برخی کشورها و اقامت کوتاه مدت در آن‌ها به اخذ ویزا نیاز نیست. مثلا چنانچه قصد دارید با خرید بلیط هواپیما خارجی به عنوان توریست به کشور ترکیه سفر کرده و حداکثر به مدت ۱ ماه در این کشور اقامت داشته باشید، ورودتان به این کشور بدون دریافت ویزا بلامانع خواهد بود. این در حالی است که ورود به کشور ترکیه برای تحصیل و فعالیت‌های کاری به ویزا نیاز خواهد داشت. در ادامه انواع ویزا برای انجام فعالیت‌های گوناگون در کشور مقصد را معرفی می‌کنیم:

  • ویزای کاری: برای اینکه بتوانید به دریافت ویزای شغلی کشور مورد نظر خود بپردازید، باید از جانب کارفرما در کشور مقصد برای شما پیشنهاد کاری ارسال شود. در این صورت پس از انجام بررسی‌های دقیق، صدور ویزا با موفقیت انجام خواهد شد‌.
  • ویزای تحصیلی: چنانچه قصد تحصیل در کشور خارجی را داشته باشید باید درخواست دریافت ویزای تحصیلی داده و مدارک تحصیلی خود را ارسال نمایید.
  • ویزای توریستی: ویزای توریستی در اختیار افرادی قرار می‌گیرد که به قصد اقامت کوتاه مدت در کشور مورد نظر و فعالیت‌های توریستی، به ارسال تقاضانامه پرداخته‌اند.
  • ویزای پزشکی: چنانچه به دریافت خدمات درمانی کشور مقصد نیاز داشته باشید، می‌توانید بعد از اخذ ویزای پزشکی، دوره درمان خود را در کشور مقصد سپری کنید‌.
  • ویزای ترانزیت: ویزای ترانزیت، مجوز حضور موقتی و کوتاه مدت در کشور واسطه است تا متقاضی بعد از پشت سر گذاشتن پروسه مربوطه از این کشور وارد کشور مقصد خود شود.

کشورهایی که ویزای الکترونیکی صادر می‌کنند، کدام‌اند؟

امکان دریافت ویزای الکترونیک، این زمینه را فراهم کرده است که متقاضیان بتوانند بدون نیاز به حضور یافتن در سفارت و ارائه اسناد و مدارک به صورت حضوری، ویزای دیجیتال خود را دریافت کرده و این فرایند را با سرعت و سهولت بیشتر سپری نمایید. ویزا یا روادید الکترونیکی مانند تمام ویزاهای مسافرتی دارای اعتبار است و فرم درخواست دریافت این ویزا به صورت آنلاین تکمیل می‌شود. به این ترتیب متقاضیان می‌توانند مدارک و اسناد مربوطه را به صورت اینترنتی ارسال نموه و پرداخت هزینه‌های تعیین شده را از طریق تراکنش کارت بانکی به انجام برسانند. در مرحله آخر پیام تایید مشخصات برای کاربر ارسال شده و در صورتی که مدارک فرد مورد تایید افسران کنترل گذرنامه باشد، ویزای الکترونیک به آسان‌ترین شکل و در کوتاه‌ترین زمان ممکن صادر خواهد شد.

کشورهایی مانند استرالیا، آلمان، اتریش، ایتالیا، اسپانیا، سوئد، سوئیس، فرانسه، فنلاند، نروژ، هلند، مالزی، ژاپن، امارات، عربستان، ایران، کانادا، کلمبیا، کوبا و … به صدور ویزای الکترونیکی اقدام می‌نمایند.

بیشتر بخوانید: درباره ویزای الکترونیکی

برای اخذ ویزا چه مراحلی باید دنبال شود؟

مراحل گرفتن ویزا با توجه به قوانین و شرایط کشوری که قصد مهاجرت به آن را دارید، مراحل اخذ ویزا متفاوت خواهد بود. از آنجایی که بعضی کشورها در ایران سفارت ندارند، لازم است جهت ارائه مدارک و احراز هویت، به کشوری که سفارت کشور مقصد در آن فعالیت دارد، مراجعه نمایید. به این ترتیب لازم است مدارک لازم جهت دریافت ویزای مورد نظر خود را به سفارت کشور مقصد تحویل داده و مراحل انگشت نگاری را پشت سر بگذارید.‌ هزینه صدور ویزا نیز با توجه به نوع ویزا و کشوری که قصد عزیمت به آن را دارید، متفاوت خواهد بود.

مدارک لازم برای اخذ ویزا کدام‌اند؟

اسناد لازم برای دریافت ویزا با توجه به قوانین کشور مقصد متفاوت است. در ادامه مدارک لازم برای دریافت ویزای کانادا را معرفی می‌کنیم:

  • شناسنامه ترجمه شده متقاضی
  • گواهی اشتغال به تحصیل ترجمه شده متقاضی
  • سند ترجمه شده ازدواج
  • یک قطعه عکس رنگی با بگ گراند سفید
  • مدارک مالی
  • تکمیل فرم مدارک شغلی مشخصات شخصی و خانوادگی
  • و …

لازم به ذکر است که برای گرفتن ویزا در خصوص کشورهای مختلف، برخی از شرایط تاثیرگذار هستند. به طور مثال داشتن تمکن مالی، یکی از نکات بسیار تاثیرگذار در اخذ ویزا محسوب می‌شود. همین طور بعضی از کشورها در شرایطی که دختر مجرد قصد دریافت ویزا را داشته باشند، سختگیری بیشتری به خرج خواهند داد.

نتیجه گیری

در این مقاله با مفهوم ویزا، شرایط اخذ ویزا، انواع ویزا و قوانین مربوط به صدور آن آشنا شدید. همانطور که در خلال مطلب اشاره شد، اخذ ویزا با توجه به اعمال اثر شرایط کشور و نوع ویزای درخواستی دستخوش تغییراتی خواهد شد. متقاضیان دریافت ویزا می‌توانند جهت ایجاد سرعت و سهولت در روند اخذ ویزا به روش آنلاین درخواست اخذ ویزای الکترونیکی دهند یا با آژانس و شرکت مربوطه درباره نحوه اخذ ویزا وارد مذاکره شوند. توصیه می‌کنیم که با استفاده از سرویس بلیط هواپیما اسنپ، بهترین شرایط پرواز خارجی را به راحت‌ترین و سریع‌ترین شکل ممکن تجربه کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاه (2)

  • ارشیا پاسخ

    خیلی خوب بود من می خواهم مهاجرت به دبی بکنم اگه میشه اطلاعات بیشتری بدهید خیلی عالی

    ۱۹ دی, ۱۴۰۲ در ۲:۰۵ ب٫ظ
  • حسین ارشد پاسخ

    سپاس از اسنپ برای ارائه مقاله کامل در مورد ویزا و نحوه دریافت و انواع ویزا در کشورهای مختلف! 🙏🙂

    ۸ مرداد, ۱۴۰۲ در ۱۰:۲۰ ق٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *