ترکیه از آن کشورهایی است که پیشنهادهای خوشمزه زیادی برایمان دارد. بسیاری از خوراکیها و غذاهای سنتی و رایج این کشور شهرت جهانی پیدا کردهاند و از سوی مردمان نقاط دیگر هم تهیه میشوند و با استقبال روبهرو هستند. شیرینی لوکوم ترکیه هم یکی از همین موارد است. این شیرینی خوشمز با بافتی نرم و طعمی دلنشین از معروفترینهای ترکیه است. در ادامه درباره طرز تهیه آن میخوانید.
انواع لوکوم ترکیه را خودتان آماده کنید!
لوکوم یا همان راحتالحلقوم در ایران هم موجود است و درست میشود. طعمهای مختلفی از آن هم وجود دارد و بنا به سلیقهتان میتوانید موارد گوناگونی از آن را آماده کنید. مرور تاریخ نشان میدهد که ایرانیها هم از حوالی قرن ۱۸ میلادی، لوکوم درست میکردهاند.
مواد اولیه لازم برای تهیه لوکوم ساده و محدود است. در ادامه، طرز تهیه انواع مختلفی از آن را برایتان میگوییم:
- لوکوم ساده؛
- لوکوم مغزدار؛
- لوکوم انار؛
- لوکوم پرتقال.
۱. لوکوم ساده
همیشه برای خرید شیرینی فرصت هست اما گاهی خوب است که خودتان دستبهکار شوید. با پختن لوکوم میتوانید لذت زیادی از مراحل تهیه و البته مرحله نوشجانکردن ببرید.
مواد لازم
برای آمادهکردن شیرینی لوکوم ساده باید مواد زیر را در اختیار داشته باشید:
- کمی روغن زیتون؛
- شکر ۸۶۰ گرم (۴ پیمانه)؛
- ۱ لیتر آب (۴ پیمانه)؛
- ۲ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه؛
- ۳ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین؛
- ۱۳۰ گرم آرد ذرت (۱ پیمانه)؛
- ۱ قاشق چایخوری کرم تارتار؛
- ۲ قاشق چایخوری اسانس گلاب؛
- رنگ خوراکی؛
- ۳۰۰ گرم پودر شکر.
طرز تهیه لوکوم ترکیه ساده
برای آمادهکردن لوکوم ساده باید مراحل زیر را طی کنید:
- یک قالب کیک مربعی ۲۰ سانتیمتری را با روغن زیتون چرب کنید؛
- سطح و لبههای قالب را با کاغذ نچسب بپوشانید؛
- ۲ پیمانه آب و شکر را در قابلمه روی حرارت ملایم بگذارید و هم بزنید تا شکر حل شود؛
- حرارت را بیشتر کنید و بدون همزدن، اجازه بدهید که محتویات قابلمه بهمدت ۲۵ دقیقه در آن غلیظ شوند؛
- آب لیمو را اضافه کنید و هم بزنید؛
- در ظرفی دیگر، ژلاتین، آرد ذرت و کرم تارتار را بریزید و با اضافهکردن کمی آب، آنها را بهحالت خمیر درآورید؛
- کمکم به خمیر آب اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار بدهید و ۳ تا ۵ دقیقه هم بزنید تا مخلوط غلیظ شود و بجوشد؛
- بهتدریج و آهسته، آب و شکر مرحله نخست را به ترکیب آرد نشاسته و… اضافه کنید و هم بزنید؛
- درجه حرارت را کم کنید و مواد را بهمدت ۱ ساعت هم بزنید تا ترکیب بهرنگ طلایی روشن دربیاید؛
- گلاب و رنگ خوراکی را هم اضافه کنید و بعد مواد را در قالب موردنظرتان بریزید؛
- اجازه بدهید که مواد به دمای محیط برسند و بعد آنها را بهمدت ۴ ساعت در یخچال بگذارید؛
- بعد از خروج لوکوم از یخچال، آن را آغشته به پودر شکر کنید و برش بدهید.
۲. لوکوم مغزدار
درمیان انواع لوکوم ترکیه لوکومهای مغزدار هم خوشمزه و پرطرفدارند. شما میتوانید بنا به سلیقه و ذائقهتان از مواد مختلف مانند گردو، پسته یا فندق برای مغز لوکوم استفاده کنید.
مواد لازم
برای آمادهکردن این شیرینی باید مواد زیر را تهیه کنید:
- ۳ پیمانه شکر؛
- یکچهارم پیمانه نشاسته ذرت؛
- نصف پیمانه آب؛
- ۳ قاشق غذاخوری آب لیمو
- سهچهارم پیمانه پسته؛
- سهچهارم پیمانه فندق؛
- ۱ قاشق غذاخوری آب شکوفه پرتقال؛
- ۱ قاشق غذاخوری گلاب؛
- رنگ خوراکی مایع؛
- ۱ پیمانه نشاسته ذرت؛
- ۱ پیمانه پودر قند.
طرز تهیه لوکوم مغزدار
برای تهیه این لوکوم ترکیه باید مراحل زیر را طی کنید:
- قالب مناسب را آماده کنید و با کاغذ نچسب بپوشانید؛
- پستهها را چند دقیقه در تابه داغ تفت دهید. کنار بگذارید و سپس کار را برای فندقها تکرار کنید؛
- ۱ پیمانه یا ۲۵۰ میلیلیتر آب را به جوش بیاورید، شکر و آب لیمو را اضافه کنید. سپس حرارت را تا حد متوسط کاهش دهید و حواستان باشد که کف تشکیل شود.
- صبر کنید تا مخلوط شکر جمع و غلیظ شود؛
- در یک کاسه، نشاسته ذرت را با ۳۰۰ میلیلیتر آب سرد مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا نشاسته ذرت در آب حل شود؛
- سپس این مخلوط را به شربت تهیه شده در بالا اضافه کنید؛
- حرارت را کم کنید و مدام هم بزنید. مخلوط به آرامی غلیظ میشود؛
- خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید؛
- در ابتدا یک قاشق غذاخوری آب شکوفه پرتقال، پسته تفتدادهشده و رنگ دلخواه را اضافه کنید و خوب هم بزنید؛
- در مرحله دوم یک قاشق غذاخوری گلاب، فندق تفت داده شده و رنگ دلخواه را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید؛
- هر خمیر را در قالبهای از قبل آماده شده تقسیم کنید و سطح آن را تا حد امکان صاف کنید؛
- روی آن را با فویل آلومینیومی بپوشانید (بدون تماس با خمیر) و اجازه دهید ۲۴ ساعت خشک شود؛
- خمیر را با یک چاقوی بزرگ صاف به شکل مربع برش دهید؛ برای سهولت برش، چاقو را قبل از هر برش با یک برس با روغن آغشته کنید؛
- در ظرفی دیگر، پودر قند و نشاسته ذرت را با هم مخلوط کنید. هر مربع برش خورده را یک بار و سپس دوباره در این مخلوط بغلتانید.
۳. لوکوم انار
با سفارش شیرینی آنلاین میتوانید لوکومهای خوشمزه را از قنادیهای معتبر بخرید. گاهیاوقات هم بالازدن آستینها و آشپزیکردن در منزل جذاب است. برای چنین اوقاتی، این دستور تهیه لوکوم ترکیه از نوع اناری را فراموش نکنید.
مواد لازم
مواد اولیهاش بهشرح زیر است:
- روغن نارگیل، برای چرب کردن
- ۸۰ گرم آرد ذرت
- ۴۰۰ گرم شکر
- ۶۰۰ میلیلیتر آب انار
- ۱ قاشق غذاخوری گلاب
- ۱۰۰ گرم پودر قند
طرز تهیه لوکوم انار
برای تهیه این شیرینی لوکوم باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
- قالب موردنظرتان را با روغن نارگیل چرب کنید و کنار بگذارید؛
- آرد ذرت و آب را با هم ترکیب کنید؛
- شکر، آب انار، گلاب (در صورت تمایل) را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط قرار دهید. هم بزنید تا شکر حل شود؛
- حرارت را زیاد کنید و با شروع به جوشآمدن، مخلوط آرد ذرت را اضافه کنید تا ترکیب غلیظ شود؛
- مواد را بهمدت ۲۰ دقیقه بهآرامی هم بزنید تا غلیظ شود؛
- مخلوط را در قالب آماده شده بریزید و بگذارید خنک شود؛
- پس از خنک شدن، مواد را یک ساعت یا بیشتر در یخچال قرار دهید؛
- شیرینی لوکوم را برش بدهید و در پودر قند بغلتانید.
۴. لوکوم پرتقال
طرز تهیه لوکوم پاشا ترکیه یا همان لوکوم ساده است. شما میتوانید بنا به میل و سلیقهتان، انواع لوکوم میوه ای را آماده کنید. برای مثال، لوکوم پرتقالی از خوشمزهترین و خوشبوترین انتخابها است.
مواد لازم
برای آمادهکردن این لوکوم به مواد زیر نیاز دارید:
- ۲ پیمانه شکر؛
- ۳ پیمانه آب؛
- نیمی از آب لیموترش؛
- ۱ پیمانه آب پرتقال؛
- ۱ قاشق چایخوری نشاسته؛
- ۱٫۵ پیمانه پودر شکر.
طرز تهیه لوکوم پرتقال
طرز تهیه لوکوم میوه ای از نوع پرتقالی بهشرح زیر است:
- ابتدا شکر، آب لیمو و ۲ پیمانه آب را در قابلمه بریزید و آنها را به جوش بیاورید؛
- حرارت را کم کنید و بگذارید که شکر حل شود و شربت یکدستی به دست بیاید؛
- در قابلمهای جداگانه، ۱ پیمانه آب باقیمانده را با آب پرتقال و نشاسته ترکیب کنید؛
- بگذارید مواد مرحله قبل به جوش بیاید تا زمانی که رنگ شروع به تیرهشدن کند؛
- سپس شربت شکر را از مرحله ۱ اضافه کنید تا مخلوط غلیظ شود؛
- روی یک قالب فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و مخلوط لوکوم را در آن بریزید و بهطور یکنواخت پخش کنید؛
- اجازه دهید تا ترکیب در دمای اتاق خنک شود، سپس بهمدت ۳ ساعت در یخچال قرار دهید؛
- قالب فر را روی سطح کاری برگردانید که با پودر شکر پاشیده شده است؛
- لوکوم را با چاقوی تیز به شکل مربع برش بزنید و در پودر قند بغلتانید و سرو کنید.
نوبت شماست
آمادهکردن لوکوم استانبول کار سادهای است. انواع مختلفی از آن هم وجود دارد و بنابراین، پیداکردن طعم دلخواه برای همه فراهم است. این روزها، روشهای دلپذیری برای سفارش شیرینیجات وجود دارد؛ برای مثال، سرویس کیک و شیرینی اسنپ بستری جذاب برای انتخاب و خرید انواع شیرینی از قنادیها و فروشگاههای مختلف است.
بااینحال، اگر گاهی مایل به شیرینیپزی هستید، استفاده از دستورهای سادهای مانند آمادهکردن لوکوم هم ایده خوبی است. دوست دارید، تهیه کدامیک از پیشنهادات این مقاله را امتحان کنید؟ تجربه پختن کیک و شیرینی یا لوکوم را داشتهاید؟
دیدگاهتان را بنویسید