ترکیه کشور جالبی است. هم طبیعت زیبا و بینظیری دارد و هم مکانهای تفریحی متعدد. غذاهای آن هم که حرف ندارند. برای سفر به این کشور دلایل زیادی وجود دارد. اگر راهیِ یکی از شهرهایش شدید، حتما با سفارش غذای محلی با آشپزی درجهیک مردمان این سرزمین هم آشنا شوید. اما معروفترین غذاهای ترکی کدام موارد هستند؟ بهتر است که از قبل با آنها آشنا شوید تا هنگام سفارشدادن آگاهانهتر انتخاب کنید. نظرتان چیست؟
۱. پیاز
درست خواندید! اسم این غذا پیاز است! سالاد پیاز آنتالیا یکی از مشهورترین غذاهای ترک است. رمز طعم منحصربهفرد این غذا هم مدیون لوبیاهای موجود در آن است. طعم ارده به همراهی روغن زیتون، آب، جعفری، لیمو، نمک و سیر بهسادگی غذایی خوشمزه و معروف را میسازند. اگر این غذا بهطور سنتی پخته شود، در آن تخممرغ هم میریزند. در سفرتان به ترکیه از سفارش غذای محلی پیاز غافل نشوید.
۲. ازوگلین شوربا
گفته میشود که این غذای معروف، ابتکار زن جوانی به نام ازو است که سعی داشته با پخت آن دل مادر همسرش را بهدست بیاورد. او عدس قرمز، رب گوجه و ادویههایی فلفلی را با هم ترکیب کرده و با پیاز و جعفری در هم آمیخته است.
نتیجه کار شوربا یا آش خوشمزهای از کار درآمده که اینروزها در سراسر ترکیه محبوبیت دارد. خبری از بهدست آوردهشدن دل مادرشوهر ازو در دست نیست. با این حال، اگر راهی ترکیه شدید، این غذا را امتحان کنید.
۳. ساکسوکا یا شاکشوکا
در آشپزی ترکی به استفاده از روغن زیتون و سبزیجات فراوان اهمیت زیادی داده میشود. برای همین است که غذاهایشان هم خوشمزه است و هم مقوی. در ساکسوکا یا شاکشوکا بادمجان، لوبیای سبز و کنگر فرنگی فراوانی وجود دارد.
سیر، کدو، گوجه و ادویههای تند هم به ترکیب برنده قبلی اضافه میشوند و شاکشوکای خوشمزه را میسازند. با سفارش غذای محلی مذکور از نزدیک طعم غذاهای ترکیه را بچشید و بدانید که هنر آشپزی در هر سرزمینی چقدر جذاب و دوستداشتنی است.
۴. کیسیر
کیسیر سالادی با بلغور گندم است که در آن گوجه و سیر بههمراهی نعنا و جعفری دیده میشود. ترکیبات این غذا در نواحی مختلف ترکیه با هم فرق میکند. برای مثال، در بعضی از مناطق در کیسیر دانههای انار میریزند. بعضی از آشپزها هم به اضافهکردن فلفل به آن علاقه زیادی دارند.
۵. مرجمک کوفته
اگر گیاهخوار هستید، مرجمک کوفته باب دندان خودتان است. این غذا با عدس قرمز، بلغور ریز، نمک، پیاز، پیازچه، رب گوجهفرنگی و خود گوجه در کنار گشنیزهای خردشده درست میشود. این غذا را با برگهای کاهو لقمه بگیرید. دست نگه دارید، قبل از میلکردن چند قطره لیموترش هم رویش بریزید. عالی میشود. نوشجان!
۶. دلمه یاپراک
دلمه از غذاهای موردعلاقه ما ایرانیها است. نسخه ترکیاش هم به مذاقمان خوش میآید. در ترکیب دلمه یاپراک برنج پخته، گوجه، جعفری، سیر و پیاز، رب گوجه، فلفل سیاه و روغن زیتون وجود دارد. ترکیب حاصل در برگهای مو پیچیده و در قابلمه پخته میشوند.
گاهیاوقات به ترکیب داخل دلمه یاپراک دارچین هم اضافه میکنند. دوست دارید که این غذا را امتحان کنید؟ اگر راهی ترکیه نشدید هم بدانید که رستورانهای ترکی زیادی در داخل ایران وجود دارند. با اپلیکیشنهای مختلف میتوانید رستورانهای ترکی را پیدا و خرید آنلاین غذا از نوع ترکی را تجربه کنید.
۷. کوفته اینگول
کوفتههای ریز قلقلی در آشپزی ترکها جایگاه ویژهای دارند. انواع مختلفی از آنها وجود دارد و هریک داستان و دستورهای مخصوص بهخود را روایت میکنند. یکی از معروفترین کوفتههای ترکی هم کوفته اینگول است.
این غذا را فردی بهنام مصطفی افندی ابداع کرده است. گوشت چرخکرده گوسفند با پودر سوخاری و پیاز ترکیب میشود و مایع اصلی کوفته اینگول را میسازد. دوستداران گوشت از این غذا خوششان میآید.
۸. اسکندر کباب
گفته میشود که فردی بهنام اسکندر برای نخستینبار در سال ۱۸۶۷ میلادی، این کباب را طبخ کرده است. برای اسکندر کباب، سس گوجهای خوشمزه بههمراه قطعات گوشت تُردکبابی با نان پیده سِرو میشود. فلفل و گوجه کبابی هم همراه اسکندر کباب هستند و طعمش را چند برابر خوشمزهتر میکنند. اسکندر کباب از آن غذاهایی است که در بسیاری از رستورانهای ایران هم سرو میشود؛ با خرید آنلاین غذا هم میتوانید طعم آن را بچشید.
۹. چاق کباب
چاق کباب گوشتی است که به دور میلهای فلزی برای مدتی طولانی کباب میشود. هرچند که غذاهای گیاهی فراوانی در منوی رستورانهای ترکی وجود دارد اما از گوشت هم غافل نیستند و آن را به شیوههای عالی و متنوعی میپزند و مصرف میکنند.
چاق کباب ترکها هم گوشت خوشطعمی است که با پیاز، نمک و فلفل بهمدت نیمروز مزهدار میشود. سپس با ورود به سیخی فلزی روی هیزم کباب میشود. در نهایت هم آن را با نان لواش، گوجه و فلفل میل میکنند.
۱۰. مانتی
مانتی از آن غذاهای معروف ترکیه است. این غذا از خمیرهای مستطیلی کوچکی درست میشود که حاوی مواد مختلف و متنوعی درون خود هستند. داخل این خمیرها پنیر یا ترکیبات دیگر قرار میگیرد. روی خمیرهای پختهشده مستطیلی هم ماست و ادویه پولبیبر میریزند. با خرید اینترنتی غذا از رستورانهای ترکی ایرانی هم میتوانید طعم مانتی را امتحان کنید.
۱۱. پیده
پیدهها هم انواع مختلفی دارند. خمیری ترد و خوشمزه حاوی مواد مختلفی مانند ورقههای سوخاری گوشت و سبزی یا چیزهای دیگر میشود. پیده در ایران هم پرطرفدار است و رستورانها و مراکز فروش فستفود مختلف آن را بهخوبی آماده میکنند.
اگر کنجکاو امتحانکردن پیده هستید، لازم نیست که صبر کنید با سفارش غذای محلی در ترکیه طعمش را بچشید. به اپلیکیشنها رجوع کنید و با خرید غذای آنلاین همین الان برای خودتان پیده سفارش بدهید. پیدهها تقریبا شبیه پیتزا هستند اما تفاوتهایی در تردی خمیر و مواد روی آن میانشان وجود دارد.
در آخر
سفارش غذای محلی در ترکیه فکر بسیار خوبی است. اگر راهی شهرهای این کشور زیبا شدید به مکدونالد و غذاهای تکراری اکتفا نکنید. سعی کنید که غذاهای محلی و بومی را امتحان کنید. درک هر خطهای با چشیدن طعمهای موردعلاقهشان راحتتر میشود. غذا فقط ابزاری برای سیری نیست بلکه نمایندهای گویا و شایسته از فرهنگ، سلیقه، نیازها و خواستههای هر شهر و کشور است.
اگر هم به ترکیه نرفتید، با سفارش غذا از رستورانهای ترکی داخل کشور با آشپزی این مردمان خوشخوراک بیشتر آشنا شوید. غذاهای ترکی خوشمزه و لذیذ هستند. با هر سلیقه و سبکی از غذاخوردن هم میتوانید گزینهای دلچسب و خوشطعم را انتخاب و امتحان کنید.
دیدگاهتان را بنویسید