معرفی ۷۲ نوع میوه‌های استوایی

معروف‌ترین میوه های استوایی

بسیاری از انواع میوه های استوایی در ایران یافت نمی‌شود اما همان‌هایی که موجودند و می‌توانیم تهیه کنیم، به‌طرز شگفت‌انگیزی خوش‌مزه‌اند. ظاهر عجیب و طعم‌های متنوع این میوه‌ها حیرت‌زده‌تان می‌کنند. همراه ما باشید تا ۷۲ نمونه از معروف‌ترین‌هایشان را معرفی کنیم.

«خرید انواع میوه»

۱. آکای بری (ACAI)

۱. آکای بری (ACAI)

آکای بری سرشار از آنتی‌اکسیدان و در نگاه اول شبیه توت سیاه است. این میوه استوایی در تولید انواع لوسیون کاربرد دارد.

۲. گیلاس آسرولا (ACEROLA CHERRY)

۲. گیلاس آسرولا (ACEROLA CHERRY)

گیلاس آسرولا طعم شیرین، عطر خوب و تا دلتان بخواهد ویتامین سی دارد. همچنین رنگ بی‌نظیری به ژله و بستنی و مربا می‌دهد.

۳. آووکادو (AVOCADO)

۳. آووکادو (AVOCADO)

میوه‌ای گوشتی، سبز و براق که هسته‌ای درشت دارد و برای حفظ تندرستی، همه‌فن‌حریف است.

۴. بائل (BAEL)

۴. بائل (BAEL)

بائل میوه درخت بکرایی است. ترکیب بوی خوش و طعم شیرین و مطبوع، این میوه استوایی را بسیار محبوب می‌کند.

۵. موز (BANANA)

۵. موز (BANANA)

یکی از محبوب‌ترین میوه های استوایی در ایران و سراسر جهان موز است! میوه‌ای پر از مواد مغذی مفید برای حفظ سلامت انسان.

۶. بینگِی (BIGNAY)

۶. بینگِی (BIGNAY)

میوه بینگی محصول درخت برگ بوی چینی است: توت کوچکی که خوشه‌ای رشد می‌کند و تا وقتی نرسد، طعم ترشی دارد.

۷. بیلیمبی (BILIMBI)

بعضی‌ها به اسم کدو ترشک می‌شناسندش: میوه‌ای بسیار شکننده، نرم، با گوشت ترش، سرشار از خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی.

۸. برد فروت (BREADFRUIT)

در میان اسم میوه های استوایی، بردفوت یا میوه نان با بافتی شبیه سیب‌زمینی و کاربرد در انواع غذا و سالاد، یکی از جالب‌ترین‌هاست.

۹. انگور برمه (BURMESE GRAPES)

انگور برمه میوه‌ای کوچک و آبدار شبیه تخم‌مرغ است و مثل اکثر میوه های استوایی طعم دل‌پذیری دارد.

۱۰. میوه کاکائو (CACAO BEAN)

میوه زرد یا نارنجی‌رنگ درخت کاکائو پوستی ضخیم دارد و از دانه‌هایی محافظت می‌کند که بعدها به کاکائو تبدیل می‌شوند.

۱۱. کنیستل (CANISTEL)

کنیستل، میوه تخم‌مرغ یا کاپ‌کیک میوه‌ای، با بافت بسیار نرم و سرشار از مواد مغذی مثل ویتامین آ، سی، پتاسیم و فیبر است.

۱۲. طالبی شاه‌پسند (CANTALOUPE)

طالبی شاه‌پسند یکی از انواع میوه های استوایی نیمه‌گرمسیری است و بعد از اولین برش، عطروبویش هوش از سرتان می‌برد.

۱۳. فیسالیس (CAPE GOOSEBERRY)

با طعمی که ترکیب توت‌فرنگی، گیلاس، کیوی و آناناس است، معادل ۳ برابر لیموترش ویتامین سی دارد!

۱۴. چمپداک (CEMPEDAK)

دانه‌های این میوه استوایی بدبو شبیه بادام‌زمینی هستند و گوشتینه‌ای که دورشان را گرفته، نرم و شیرین و آبدار است.

۱۵. چریمویا (CHERIMOYA)

شکلی شبیه به قلب دارد و عده‌ای به آن «میوه اشرافی» می‌گویند. باورش سخت است که زیر این پوست زبر و ناهموار، گوشتی نرم و خامه‌ای وجود داشته باشد!

۱۶. چایوت (CHAYOTE)

بافتی ترد شبیه به خیار دارد و طعمش کدو را تداعی می‌کند. معمولا آن را خام و همراه ماست و سالاد مصرف می‌کنند.

۱۷. خُرمندی (DATE PLUM)

این خرمالوی کوچک و پرهسته، علاج انواع مشکلات گوارشی، هموروئید، آسم و حتی عفونت‌های ریوی است.

۱۸. دراگون فروت (DRAGON)

نامش را با توجه به ظاهر عجیب‌غریبش انتخاب کرده‌اند، اما برخلاف ظاهر زمختش، گوشتی نرم و شیرین دارد.

۱۹. دوکانگ (DUKU)

میوه چشم‌گربه‌ای دوکو یکی دیگر از میوه های استوای پرفایده است که پوستی سفت، گوشتی سفید و طعمی نزدیک به انگور دارد.

۲۰. دوریان (DURIAN)

خارگیل را سلطان میوه‌های استوایی می‌شناسند. لذت طعم این میوه فقط نصیب کسانی می‌شود که بوی تهوع‌آورش را تحمل می‌کنند!

۲۱. انجیر (FIG)

محبوب‌ترین انتخاب ما ایرانی‌ها هنگام خرید میوه استوایی انجیر است: میوه‌ای شبیه قطره اشک با گوشت صورتی و مزه نسبتا شیرین.

۲۲. گامبوجه (GAMBOGE)‌

میوه‌های جذاب و براق گامبوجه صرفا جنبه زیبایی و زینتی دارند، بوی خوشی ندارند و بهتر است خورده نشوند!

۲۳. گرانادیلا (GRANADILLA)

این میوه معطر و شیرین با پوست براق، در تمام طول سال روی گل ساعتی می‌روید و قابل‌برداشت است.

۲۴. گریپ فروت (GRAPEFRUIT)

این میوه پرخاصیت در نگاه اول شبیه پرتقال خونی است، اما مزه ترش مایل به تلخش به مذاق هرکسی خوش نمی‌آید.

۲۵. گواوا (GUAVA)

دانه‌های نرم و شیرین این میوه‌ی گلابی‌شکل درست مثل دانه‌های انگور داخل گوشت میوه قرار گرفته‌اند.

۲۶. میوه درخت هالا (HALA FRUIT)

اگر طرفدار انبه و آناناس هستید، طعم شیرین و ملایم این میوه ترکیبی از این دو میوه دوست‌داشتنی است.

۲۷. خربزه قندک (HONEYDEW)

خربزه عسلی یا قندک یکی از لذیذ‌ترین میوه های استوایی است که در ایران، در فصل تابستان، به‌وفور یافت می‌شود.

۲۸. کیوانو (HORNED MELON)

خربزه شاخ‌دار سرشار از آنتی‌اکسیدان است و می‌توان خام یا همراه با انواع نوشیدنی و دسر نوش جانش کرد.

۲۹. ایبوگا (IBOGA)

بافتی بی‌مزه و چسبناک دارد و شایعاتی درموردش هست که می‌تواند اثر روان‌گردان و توهم‌زا داشته باشد!

۳۰. ایلاما (ILAMA)

این میوه عجیب‌غریب استوایی برای آنکه طعم بهتری داشته باشد، معمولا با کمی کرم و شکر یا قطره‌ای آب‌لیمو سرو می‌شود.

۳۱. جک فروت (JACKFRUIT)

بزرگ‌ترین میوه درختی جهان که در ردیف میوه‌های گرمسیری قرار می‌گیرد و برای سلامتی معجزه می‌کند!

۳۲. نات مِگ (NUTMEG)

میوه ترش‌و‌شیرین جوز هندی بیشتر به‌صورت شربت یا به‌عنوان ادویه مصرف می‌شود و عطروطعم بی‌نظیری دارد.

۳۳. جوکوت (JOCOTE)

آلو اسپانیایی نه ظاهرش شکل آلو است، نه طعم و بویش. این میوه بزرگ، آب‌دار و معطر در دسته‌های ۲ یا ۳تایی می‌روید.

۳۴. لیمو کفیر (KAFFIR LIME)

این میوه گرمسیری مزه‌ای نزدیک به لیموترش و نارنگی دارد و به‌شدت عطر مرکبات می‌دهد، تا‌جایی‌که اسانس آن در صنعت عطرسازی به‌کار می‌رود.

۳۵. کیوی (KIWI)

یکی دیگر از لذیذترین و پرخاصیت‌ترین میوه های استوایی در ایران که مزه‌اش ترکیبی از شیرینی، ترشی، تندی و اسیدی است.

۳۶. لاب‌لاب (LABLAB)

این میوه عجیب که در نگاه اول شبیه نخودفرنگی بنفش به نظر می‌رسد، دارویی گیاهی برای تقویت طحال و افزایش اشتها است.

۳۷. لانگست یا زرگیل (LANGSAT)

میوه فصلی کوچک و گرد زرگیل به‌صورت خوشه‌ای می‌روید و طعم دل‌پذیری نزدیک به انگور و گریپ‌فروت دارد، منتها کمی شیرین‌تر.

۳۸. لیمو ترش با لیمو سنگی (LEMON)

 

سال‌هاست این میوه استوایی بومی مناطق گرمسیری را در ایران پرورش می‌دهیم و از آن به‌عنوان طعم‌دهنده یا در انواع سالاد و کیک میوه استفاده می‌کنیم.

۳۹. لایم یا لیمو شیرازی (LIME)

پالپ ترش‌مزه لیموی شیراز داروی انواع‌و‌اقسام بیماری‌هاست: از مشکلات سیستم گوارشی گرفته تا یبوست و نفخ‌های شکمی.

۴۰. لایم بری (LIMEBERRY)

لایم بری یا لیموی توتی طعم شیرینی دارد و ریشه‌اش به نواحی گرمسیر جنوب شرقی آسیا، مالزی، فیلیپین برمی‌گردد.

۴۱. لیچی (LYCHEE)

پوسته سخت و صورتی‌اش را که باز کنید، پالپ سفید و شفافی می‌بینید که هسته سختی را احاطه کرده است. این میوه طعمی شبیه به پرتقال و لیمو دارد.

۴۲. ساپوت (SAPOTE)

میوه‌ای فوق‌العاده لذیذ که مزه پودینگ شکلاتی می‌دهد و جلوی سرطان و پوکی استخوان را می‌گیرد!

۴۳. سیب مامی (MAMMEE APPLE)

شبیه سیب نیست؛ سنگین و سفت است و طعم تلخی دارد. این میوه در بهترین حالت برای سالاد میوه یا پخت خورش به‌کار می‌رود.

۴۴. مانگابا (MANGABA)

گوشتینه سفید مانگابا کمی شیرین و سرشار از فیبر است. عطر خوب این میوه استوایی نقطه‌قوت آن به‌حساب می‌آید.

۴۵. انبه (MANGO)

نه به‌خاطر طعم شیرین و خوبش، بلکه به‌خاطر ارزش غذایی بالایی که دارد، پادشاه میوه‌ها شناخته می‌شود!

۴۶. منگوستین (MANGOSTEEN)

اگر قیمت میوه استوایی برایتان مهم است، فکر امتحان‌کردن این میوه ترش‌و‌شیرین و پرخاصیت را از سرتان بیرون کنید!

۴۷. مارانگ (MARANG)

هر مارانگ حدود ۱۰۰ بذر را در دل گنجانده که رنگی سفید دارند، طعمشان شیرین است و اندازه حبه انگورند.

۴۸. میراکل (MIRACLE)

بعد از خوردن میراکل، هر چیزی ترش‌مزه‌ای بخورید، لیمو، انار ترش یا زغال اخته، مثل آب‌نبات شیرین است!

۴۹. نانس (NANCE)

این میوه استوایی کمیاب در آمریکای مرکزی و لاتین رشد می‌کند، شکل‌و‌شمایلش شبیه گیلاس است و رایحه‌ای بسیار قوی دارد.

۵۰. نارانجیلا (NARANJILLA)

این میوه عجیب پرتقالی‌شکل سرشار از آنتی‌اکسیدان و ویتامین سی است. از‌آنجاکه پوسته سختی دارد، معمولا آن را از وسط نصف می‌کنند و آبش را می‌گیرند.

۵۱. پاپایا (PAPAYA)

این میوه خوش‌مزه از دسته میوه‌جات گرمسیری و پرخاصیت است که در ایران هم کشت می‌شود.

۵۲. پشن فروت (PASSION FRUIT)

پشن فروت در میان میوه های استوایی از شناخته‌‌شده‌ترین‌هاست که به عطر خوب و مزه عالی شهرت دارد.

۵۳. پیکویی (PEQUI)

این میوه لذیذ قدوقواره‌ای به‌اندازه پرتقال دارد و شبیه منگوستین هندی است. بازش که می‌کنید، ۲ هسته بزرگ می‌بینید که طعمی شیرین و عطری قوی دارند.

۵۴. خرمالو (PERSIMMON)

برای کاشت نهال میوه های استوایی در ایران، خرمالو یک گزینه عالی است: شیرین‌ترین، لذیذترین و مفید‌ترین میوه برای روزهای سرد پاییزی.

۵۵. آناناس (PINEAPPLE)

یکی از محبوب‌ترین میوه‌های وارداتی در ایران با طعم شیرین و دل‌چسب و خواص ضدسرطانی.

۵۶. انار (POMEGRANATE)

انار یک داروی طبیعی و لذیذ مخصوص فصل پاییز است که خواصش آن را به میوه‌ای شگفت‌انگیز تبدیل می‌کنند.

۵۷. رامبای (RAMBAI)

با گوشتینه‌ای شیرین تا کمی ترش، در دسته میوه‌جاتی قرار می‌گیرد که جلوی سرطان و بیماری‌های جدی را می‌گیرند.

۵۸. رامبوتان (RAMBUTAN)

سرخالوی مژکی یا میوه مودار رامبوتان طعمی شیرین نزدیک به انگور دارد و غنی از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌هاست.

۵۹. رامونچی (RAMONTCHI)

از بیرون با آلو مو نمی‌زند، اما گوشته داخلی‌اش زرد یا سفید است و پرندگان از آن تغذیه می‌کنند.

۶۰. موز قرمز (RED BANANAS)

نگاه به ظاهر عجیب‌غریبش نکنید؛ موز قرمز به‌مراتب مفیدتر از موز زرد و سرشار از آهن و ویتامین ب۶ است.

۶۱. سالاک (SALAK)

با دیدنش اولین چیزی که توجه‌تان را جلب می‌کند، پوست فلس‌دار و قهوه‌ای این میوه است.‌ بی‌دلیل نیست به آن میوه مار می‌گویند!

۶۲. ساپودیلا (SAPODILLA)

ساپودیلا اگر رسیده باشد، گوشتی نرم و آبدار به رنگ زرد یا نارنجی دارد و بسیار شیرین است. نرسیده باشد هم مثل خرمالو گس است.

۶۳. ساورسوپ(SOURSOP)

این میوه استوایی هم خودش خوش‌مزه است و هم عصاره فرح‌بخشی دارد. طعمش را می‌توان نزدیک به آناناس و توت‌فرنگی توصیف کرد که مقدار کمی لیموترش به آن اضافه شده باشد.

۶۴. استار فروت (STAR FRUIT)

یکی از میوه های استوایی بومی هند و اندونزی که هم با طعم شیرین یافت می‌شود و هم با طعم ترش.

۶۵. تمر هندی (TAMARIND)

خوشبختانه این میوه ترش‌و‌شیرین را همه می‌شناسیم و به‌وفور از آن در تهیه شیره تمر هندی، مربا، دسر، شربت و آب‌میوه استفاده می‌کنیم.

۶۶. تمر مخملی (VELVET TAMARIND)

میوه‌ای کوچک به‌اندازه انگور با پوسته سخت قهوه‌ای‌رنگ که در جنگل‌های غرب آفریقا رشد می‌کند و پالپ خوش‌مزه‌اش خواص دارویی دارد.

۶۷. وامپی (WAMPEE)

وامپی بومی جنوب شرق آسیاست و میوه‌های بسیار اشتها‌آور مشابه انگور دارد. بومیان این مناطق از وامپی در تهیه انواع ژله و مربا و نوشیدنی استفاده می‌کنند.

۶۸. هندوانه (WATERMELON)

محبوب‌ترین انتخاب ما ایرانی‌ها در خرید میوه استوایی تابستانه و شب‌های یلدا، بی‌بروبرگرد هندوانه است: میوه بزرگی با پالپ قرمز و شیرین که حتی تخم‌های سیاه‌رنگش خواص درمانی دارند.

۶۹. توت سفید (WHITE MULBERRY)

توت سفید در ایران فراوان است. این میوه ریز آبدار در فصل بهار می‌رسد و اهمیت بالایی در پرورش کرم ابریشم دارد.

۷۰. زیگزاگ (ZIG ZAG)

اسم انگور زیگزاگ از الگوی رشد عجیب این درخت برداشته شده که شکل زیگزاگی دارد. برای درک طعم این میوه، طعم پرتقال را در ذهن‌تان چندبرابر قوی‌تر کنید.

۷۱. انگشت مرد مرده (Dead man’s finger)

شاید عجیب‌ترین نامی که به‌عنوان اسم میوه های استوایی شنیده‌اید، همین باشد. ظاهر این میوه که یادآور انگشتی بی‌جان است، دلیل این نام‌گذاری است اما برخلاف اسم و ظاهرش، این میوه استوایی شیرین است.

۷۲. سیب فیلی (Elephant apple)

سیب فیلی که بومی هند و چین است غذای اصلی فیل‌ها در هندوستان است و به‌همین دلیل فروش و مصرف این میوه ترش‌مزه در اغلب کشورها برای انسان‌ها ممنوع است.

بقیه میوه‌ها با شما!

شما کدام‌یک از این میوه‌ها را نوش جان کرده‌اید؟ اسم میوه های استوایی دیگری را می‌دانید که در این فهرست نباشند؟ در بخش نظرات برای ما بنویسید.

 

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *