اگر به دنبال غذاهای متفاوتی هستید که طعم ادویهدار آنها، هوش از سرتان برباید، پیشنهاد میکنیم که حتما لیست غذاهای جنوبی را دنبال کنید. بیشتر غذاهای خوشمزه جنوب کشور، دارای طعم تند و تیزی هستند. در این مطلب پیشنهاد میکنیم که با ما همراه شده و نگاهی به مشهورترین و بهترین غذاهای منسوب به جنوب کشور بیندازید.
بهترین غذاهای جنوبی
اگرچه اکثر غذاهای جنوب کشور، دریایی بوده و با طعم ماهی، میگو و … همراه هستند؛ اما هنوز میتوانید در میان این غذاها، خوراکهای غیر دریایی را نیز بیابید. به طور مثال فلافل یک غذای جنوبی با نخود است که در آن خبری از گوشتهای دریایی نیست. از میان انواع غذاهایی که در جنوب کشور طبخ شده و محلی و بومی هستند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
قلیهماهی
یکی از غذاهای مشهوری که در شهرهای جنوبی کشور طبخ شده و البته در سراسر کشور محبوبیت دارد، قلیهماهی است. این غذا را هم با ماهی و هم با میگو تهیه میکنند که هر یک بهنوعی خوشمزه هستند. در نظر داشته باشید که برای تهیه قلیهماهی، باید حتما ماهی مخصوص آن را مورداستفاده قرار دهید و به این شکل نیست که شما بتوانید با هر نوع ماهی، قلیه جنوبی درست کنید.
در تهیه این غذا، از رب انار، سبزیهای معطر گشنیز و شنبلیله، تمبرهندی و ادویههای تند استفاده میشود.
قیمه بوشهری
قیمه از جمله غذاهای خوشمزهای است که در همه جای ایران طبخ میشود، اما بوشهریها قیمه مخصوص به خود را دارند که در آن گوشت بهجای تکهتکه بودن، له شده و در قیمه طبخ میشود. همینطور میزان ادویهای که جنوبیها به قیمه، میزنند؛ بیشتر از چیزی است که در قیمه معمولی استفاده شده و این باعث خواهد شد تا طعم قیمه بوشهری تند و تیزتر باشد. در اصل زمانی که به قیمه بوشهری نگاه کنید، چیزی شبیه به حلیم قیمه مشاهده کرده و جدا بودن لپه و گوشت در آن، قابل تشخیص نیست.
نافله
نافله نوعی خورشت است که رنگ و لعاب عالی داشته و در آن از گوشت چرخکرده، آرد نخود، سرکه، شکر، پیاز، فلفل، نعناع و … استفاده میشود. این نیز یک غذای جنوبی با نخود است که به لحاظ ظاهری، شبیه به کوفته نیز به نظر میرسد. البته اگر میخواهید این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید، به یاد داشته باشید که حتما از ادویههای جنوبی به همراه آن استفاده کرده تا همان طعم و مزه را به خود بگیرد.
دال عدس
دال عدس با عدس قرمز ریز تهیه شده و به همراه آن از بلغور و برنج نیم دانه نیز استفاده میشود. دال عدس در نهایت چیزی شبیه به خورشت یا سوپ شده و برای فصول سرد سال، یک میان وعده یا شام عالی بهحساب میآید. در حقیقت مراحل طبخ دال عدس، شبیه به طبخ خوراک لوبیا بوده و میتوان در آن از ترکیب قارچ و سیبزمینی نیز استفاده کرد.
سمبوسه
اگرچه در همه جای ایران سمبوسه بهعنوان یک غذای سریع، ساده و خوشمزه طرفدار دارد و پخته میشود، اما در میان لیست غذاهای جنوبی نیز این غذای خوشمزه را به طور اختصاصی داریم. در حقیقت سمبوسه یک غذای نونی جنوبی محسوب شده و خوشمزهترین نوع این غذا را میتوانید در شهرهای جنوبی کشور چون بوشهر یا بندرعباس نوش جان کنید.
فلافل
از سمبوسه که بگذریم، فلافل دیگر غذای خوشمزهای است که همه جای ایران طبخ شده و بسیاری از فستفودهای کوچک نیز با سرو فلافل، مشتریان زیادی برای خود دستوپا کردهاند. اما اگر میخواهید طعم واقعی فلافل را بچشید، باید به جنوب ایران رفته یا سفارش آنلاین غذا از سرویس غذای اسنپ از رستورانهای جنوبی داشته باشید. فلافل آبادانی شهرت زیادی دارد و میل کردن ساندویچ داغ و پرادویه آن، یک تجربه استثنائی بهحساب میآید. بهواقع اگر به دنبال غذای جنوبی با نخود هستید، حتما سری به فلافل فروشیهای آبادان بزنید یا با دنبالکردن دستورالعمل تهیه این غذای خوشمزه، آن را در آشپزخانه منزل خود آماده کنید.
دوپیازه میگو
اگر به طعم غذاهای دریایی علاقهمند باشید، دوپیازه میگو میتواند یک غذای جنوبی خوشمزه برای شما بهحساب بیاید. این غذای خوشمزه جایگاه قابلتوجهی در میان غذاهایی که در شهرهایی چون بندرعباس طبخ میشوند، داشته و در آن از میگو، پیاز، رب گوجهفرنگی و ادویههای تند استفاده میشود. اگرچه این یک غذای نونی جنوبی محسوب نمیشود، اما معمولا همراه با نان سرو خواهد شد.
آش آبادانی
در میان انواع غذاهای جنوبی و آبادانی، آش آبادانی، طعمی عالی داشته و به لحاظ ظاهری، شبیه به آش شله قلمکار است. این آش به همراه پیازداغ و سیرداغ سرو شده و معمولا برای آن از کشک استفاده نمیشود. همینطور اضافهکردن نعناع داغ، به این آش باعث میشود که بهمراتب خوشمزهتر شده و رنگ و لعاب بیشتری نیز به خود بگیرد. این آش برای تمام فصول سال کاربرد دارد، اما در غروبهای زمستانی بیشتر در آبادان و دیگر شهرهای جنوبی کشور سرو شده و بهویژه در شمار غذاهای خیابانی آبادان قرار میگیرد.
خوراک سینگو
اگر همچنان در لیست غذاهای خوشمزه جنوبی، به دنبال غذاهای دریایی هستید، این بار خوراک سینگو یا همان خوراک خرچنگ را پیشنهاد میکنیم. اگر به رستوران گردی در جنوب کشور بپردازید، این خوراک خوشمزه را در لیست منوی غذایی اکثر رستورانهای آبادان یا بوشهر خواهید یافت. در این خوراک گوشت مزهدار شده خرچنگ را با طعمی عالی، نوش جان خواهید کرد. طعمدار کردن خرچنگ در این غذای دریایی، باید بامهارت کامل انجام شده و در آبادان از ادویههای مخصوص برای انجام این کار استفاده میشود.
سوراغ
سوراغ نوعی غذای جنوبی با ماهی است که رنگ سرخی داشت و یک غذای مجلسی جنوبی بهحساب میآید. برای طبخ این غذا از ماهی ساردین، خاک سرخ هرمز، آب نارنج، برگ لیمو و … استفاده میشود. البته برای این که سوراغ را در وعدههای غذایی خود جای دهید، لازم است که به طعم غذاهای دریایی علاقهمند باشید. سوراغ را میتوانید یک غذای نونی جنوبی در نظر بگیرید که البته در بعضی از شهرها نیز به همراه پلو زعفرانی سرو میشود.
اوپیوزی
اوپیوزی با آب پیاز تهیه شده و به همراه آن رب انار، تخممرغ، زردچوبه، فلفل، نمک و … طبخ میشود. این غذا اگرچه هزینه کمی داشته و بهراحتی تهیه میشود، اما ارزش غذایی بالایی داشته و سیرکننده نیز بهحساب میآید. این غذا برای عصرانه در فصول سرد سال، فوقالعاده بوده و میتواند بهخوبی در سفرههای دورهمی جای بگیرد.
دمی لخلاخ
این دمی از جمله غذاهای اصیل بوشهری بهحساب میآید که در طبخ آن به طور خاص از ماهی شیر استفاده میشود. دقت داشته باشید که دمی لخلاخ را تنها باید با ماهی شیر درست کرد و استفاده از ماهیهای دیگر، اصالت این غذا را برهم خواهد زد. این دمی، در واقع نوعی پلو ماهی است که به همراه ماهی شیر، سیر، سبزیهای معطر چون شنبلیله، گشنیز و شوید تهیه میشود. همینطور برنج، پیاز و ادویه این دمی خوشمزه را همراهی میکنند.
سفارش غذاهای جنوبی از سرویس غذای اسنپ
در هر جای ایران که باشید، میتوانید با استفاده از سرویس غذای اسنپ، برخی از غذاهای خوشمزه جنوبی را از رستورانهای جنوبی شهر خود، سفارش داده و نوش جان کنید. اگر برخی از این غذاها در رستورانهای شهر شما سرو نمیشوند، وقت آن است که آستینها را بالازده و در آشپزخانه منزل خود، به طبخ هر یک از آنها بپردازید. شما چه غذاهای دیگری از جنوب کشور میشناسید که در اینجا به آنها اشاره نکرده باشیم؟ این غذاهای خوشمزه را در بخش نظرات معرفی کرده و درباره آنها به ما بگویید.
دیدگاهتان را بنویسید