طرز تهیه خورش آلو اسفناج، یک ترکیبی جذاب

خورش آلو اسفناج از آن غذا‌های با اصالتی است که انگار غیر از دورهمی‌های خانوادگی نمی‌توان و نباید در جمع دیگری آن را سرو کرد. تهیه خورش آلو اسفناج فقط بدست مادران ایرانی ممکن است. خورشتی که بسته به ذائقه شما می‌تواند با مرغ یا گوشت طبخ شود.

البته در حالت معمول از گوشت استفاده می‌شود و البته بهتر است که گوشت شما گوسفندی باشد چون در طعم نهایی خورش تاثیر فراوانی دارد. در حالت کلی پیشنهاد می‌شود در خورش‌هایی که با گوشت طبخ می‌شوند حتما از گوشت گوسفندی استفاده شود. گوشت گاو یا گوساله به‌دلیل طبع سردی که دارد، کمتر مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه با آموزش درست کردن خورش آلو اسفناج همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه خورش آلو اسفناج سنتی

طرز تهیه خورش آلو اسفناج در تمام نقاط ایران یکسان نیست. مانند قورمه سبزی که در هر منطقه ممکن است بعضی ترکیبات در آن کمتر و بیشتر استفاده شوند یا به‌طور کل تغییر کنند. البته مواد اصلی در همه جای ایران یکسان است اما برخی ترکیبات در آن متفاوت هستند.

همین تفاوت‌ها سبب می‌شوند که غذا‌ها با داشتن یک نام واحد، طعم‌های مختلفی داشته باشند. خورش آلو اسفناج برای بدن به شدت مقوی است و با توجه به ترکیباتی که دارد؛ فیبر، پروتئین و انواع ویتامین‌ها را برای بدن در کنار یکدیگر فراهم می‌کند.

مواد لازم

مقدار مورد نیاز

اسفناج

۱ کیلو تا ۲ کیلو

گوشت گوسفندی

۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم

آلو بخارا یا آلو خورشتی

۱۰ عدد

پیاز

۱ عدد متوسط

زردچوبه، نمک، فلفل

به میزان لازم

طرز تهیه خورش آلو اسفناج با حضور پررنگ اسفناج

قبل از اینکه وارد مراحل پخت خورش آلو اسفناج شوید باید بدانید که بهتر است آلو‌ها را از شب قبل خیس کنید. همچنین اگر تمایل دارید خورش شما طعم ملس و دو مزه‌ای داشته باشد، ۲ قاشق غذاخوری شکر و آبلیمو را به صورت مساوی به خورش در انتها اضافه کنید.

البته ممکن است به دلیل طبع سرد آلو‌ها معده شما کمی اذیت شود، که در همین راستا به شما توصیه می‌کنیم به جای شکر می‌توانید از ۱ قاشق غذاخوری شیره انگور یا خرما استفاده کنید تا هم طعم ملسی داشته باشد و هم طبع خورشت شما را گرم کند. ناگفته نماند که همه چیز در نهایت به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.

  • مرحله‌ی اول: در مرحله‌ی اول از طرز تهیه آلو اسفناج پیاز را پوست گرفته و آن را به صورت نگینی خرد می‌کنیم. تابه را بر روی حرارت قرار داده کمی روغن درون آن میریزیم و پیاز‌ها را برای سرخ کردن به تابه منتقل می‌کنیم.
  • مرحله‌ی دوم: در مرحله‌ی دوم از تهیه خورش آلو اسفناج؛ بعد از تفت دادن و سرخ شدن پیاز‌ها، گوشت گوسفندی تکه شده را به پیاز‌ها اضافه کرده و تفت خواهیم داد. اجازه بدهید تا آب گوشت جمع شود و رنگ آن تغییر پیدا کند. در این مرحله بهتر است زردچوبه را نیز به ترکیب پیاز و گوشت اضافه کنید تا بوی گوشت را از بین ببرد.
  • مرحله‌ی سوم: بعد از اینکه گوشت تفت داده شد، اسفناج‌ها را شسته و اجازه دهید تا آب آن‌ها خشک شود. بعد خشک شدن آب، آن‌ها را به شکل ساطوری خرد کنید. نکته‌ای که باید در این قسمت به آن توجه کنید این است که اگر مراحل پخت گوشت را در زودپز انجام دهید مدت زمان طبخ گوشت تا ۱ ساعت کاهش پیدا می‌کند. بعد از اینکه اسفناج را ساطوری خرد کردید، آن‌ها را به یک تابه منتقل کرده و بر روی حرارت قرار دهید.
  • مرحله‌ی چهارم: اسفناج‌ها باید به قدری روی حرارت بمانند تا آب آن‌ها به طور کامل گرفته شود. بعد از این مرحله به آن‌ها نمک اضافه کنید و اجازه دهید که اسفناج‌ها کاملا تیره و سرخ شوند.

  • مرحله‌ی پنجم: هرچه اسفناج‌ها بیشتر پخته و سرخ شوند، آلو اسفناج شما طعم بهتری پیدا می‌کنند و خورش شما جا افتاده‌تر می‌شود. اما فراموش نکنید که بیش از اندازه سرخ شدن نیز خواص و املاح معدنی اسفناج را کاهش خواهد داد. این نکته برای تمام سبزیجات صدق می‌کند. در نهایت اسفناج سرخ شده را به ترکیب گوشت و پیاز پخته شده اضافه کنید.
  • مرحله‌ی ششم: در گام بعدی از طرز تهیه خورش آلو اسفناج، باید به آن آب اضافه کنید. بهتر است آب جوش باشد تا مراحل پخت کمی سریعتر انجام شود. در نهایت آب جوش را به خورش اضافه کنید. بعد از اینکه آب جوش اضافه شد، اجازه بدهید تا خورش به صورت کامل پخته و غلظت پیدا کند. ۳۰ الی ۴۰ دقیقه زمان خواهد برد تا اسفناج‌ها کاملا در ترکیب گوشت و پیاز پخته شده، کاملا جا افتاده شوند.
  • مرحله‌ی هفتم: در نهایت خورشت شما به روغن افتاده و این درست زمانی است که باید آلو‌های از قبل خیس خورده را به خورشت خود اضافه کنید. برای درست کردن خورش آلو اسفناج تمامی مراحل را باید با دقت اجرا کنید. در نهایت بعد از ۳۰ دقیقه آلو‌ها کاملا پخته هستند و خورش شما آماده است. آن را به ظرف مورد نظر منتقل کرده و با برنج سرو کنید، نوش جان!

نکات طلایی برای طبخ خورش آلو اسفناج

در این قسمت به چند نکته اشاره خواهیم کرد تا خورشت آلو اسفناج شما لذیذتر از همیشه شود. در تهیه خورش آلو اسفناج نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که آلو‌ها حتما باید در آخر به خورش اضافه شوند.

زودتر اضافه کردن آلو‌ها باعث له شدن آن‌ها می‌شود. شما در خورش آلو اسفناج مجاز هستید که از رب انار نیز استفاده کنید. در کنار تمام موارد ذکر شده در ترکیب خورش آلو اسفناج زعفران نیز می‌تواند طبع آن را گرم کند. در نهایت اگر تمایل داشتید، تا خورشت شما کاملا ترش باشد به شما توصیه می‌کنیم به جای آلو خورشتی از آلوچه جنگلی استفاده کنید.

همچنین اگر تمایل داشتید تا خورشت شما به روغن بیفتد، زمانی که اسفناج در حال پخت است درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید تا آب اسفناج به طور کامل تبخیر شود. بعد از آن مقداری روغن بر روی آن ریخته و اسفناج‌ها را خوب هم بزنید.

در مرحله بعد باز آن را به حال خود بگذارید و سپس مجددا مقداری آب بر روی آن ریخته و درب قابلمه اسفناج‌ها را ببندید. اجازه بدهید که آب به خوبی به خورد اسفناج برود و تمام شود. این پروسه را سه الی چهار بار تکرار کنید تا اسفناج شما به روغن بیفتند. تمام این مراحل برای به روغن افتادن سبزی‌های خورشتی نیز موثر است.

خورشت آلو اسفناج و این همه راز و رمز

طرز تهیه خورش آلو اسفناج را گفتیم. نکات مهمی که در طبخ آن نیز باید رعایت شوند را نیز ذکر کردیم. در نهایت باید بدانید که غذا‌های ایرانی غذا‌هایی هستند که تهیه آن‌ها صبر و حوصله فراوانی می‌طلبد. بی‌خود نیست که در تمام دنیا، طعم غذا‌ها و خورشت‌های ایرانی نظیر ندارد.

در اصل این صبوری مادران و کدبانو‌های ایرانی است که با حوصله، غذا‌های خوش طعم خود را برای خانواده تهیه می‌کنند. در هر حال اگر تهیه مواد لازم برای شما مشکل بود به راحتی و با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ، می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن، مواد اولیه را تحویل گرفته و با حوصله خورش آلو اسفناج لذیذی در منزل تهیه کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.