طرز تهیه سیرواویج، مسافری از خطه شمال

سیرواویج شمالی

غذای سیرواویج یکی از غذا‌های محبوب و ساده شمال کشور است که آن را با برگ‌های سبز و تازه سیر همان‌طور که از نامش مشخص است، تهیه می‌کنند. نام دیگر این غذا، سیر برشته شده است که طعم بی‌نظیری دارد. شاید ندانید؛ اما طرز تهیه این غذا بسیار ساده، بدون زحمت و بی‌دردسر است.

سیرواویج یک غذای محلی و لذیذ گیلانی است که بدون شک اصل آن را در خطه شمال کشور نوش‌جان خواهید کرد. اما اگر تابه‌حال به شمال سفر نکرده‌اید و گیلان را از نزدیک ندیده‌اید، هیچ مشکلی نیست. حداقل می‌توانید خود را به یک غذای گیلانی لذیذ در منزل خودتان مهمان کنید.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

 

مواد اولیه برای تهیه سیرواویج

مواد اولیه سیرواویج

 

مواد اولیه برای درست‌کردن سیرواویج کاملا پیش‌پاافتاده و معمولی هستند و شما در هر نقطه‌ای از دنیا که حضور داشته باشید به‌راحتی می‌توانید این غذای اصیل و لذیذ گیلانی را تهیه کنید. برای تهیه این غذا تنها به برگ‌های سیر تازه، ادویه‌جات و تخم‌مرغ احتیاج دارید و درست‌کردن آن ساده‌ترین و راحت‌ترین روش دنیا را دارد.

البته به شما توصیه می‌کنیم که اگر از دارو‌های افت فشارخون استفاده می‌کنید یا در حالت کلی فشارخون طبیعی و نرمال شما پایین است یا حتی اگر به سیر حساسیت دارید، می‌توانید میزان برگ‌های سیر تازه و خرد شده را با درنظرگرفتن ذائقه و سلیقه خود کم یا زیاد کنید. اما درهرحال به شما توصیه می‌کنیم که حتما این غذای لذیذ را در منزل تهیه کنید و به‌هیچ‌عنوان نوش‌جان‌کردن آن را به هر دلیل منطقی و غیرمنطقی به تعویق نیندازید.

 

مواد اولیه مقدار موردنیاز
برگ تازه سیر ۳۰۰ گرم
تخم‌مرغ ۳ الی ۴ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

 

 

دستور پخت و طرز تهیه سیرواویج

طرز تهیه سیرواویج

همان‌طور که در ابتدای مطلب نیز اشاره کردیم نحوه درست‌کردن سیرواویج اصلا سخت نیست و با درنظرگرفتن مواد اولیه ساده و راحتی که دارد، شما به‌راحتی در هر شهر و کشوری که باشید می‌توانید آن را درست کنید. پس ای عاشقان گیلان پیش به‌سوی حرکت برای درست‌کردن یک سیرواویج خوشمزه و حرفه‌ای.

سیرواویج را می‌توانید همراه با نان و برنج سرو کنید. در واقع سیرواویج غذایی است که به‌عنوان یک وعده اصلی یا حتی یک میان وعده سبک برای ناهار، شام یا حتی صبحانه به‌شدت توصیه می‌شود. حضور تخم‌مرغ در کنار سبزی تازه و معطر سیر یک غذای مقوی و سرشار از پروتئین را برای شما تهیه و تأمین می‌کند. در ادامه با طرز تهیه سیرواویج گیلانی به‌صورت مرحله‌به‌مرحله و گام‌به‌گام با شما همراه هستیم و باز هم یادآوری می‌کنیم که این غذا برخلاف نامش که ممکن است کمی سخت به نظر برسد، طرز تهیه بسیار آسانی دارد.

مرحله‌ی اول: در گام اول از طرز تهیه سیرواویج باید سیر‌ها را خوب پاک کنید و بعد از آن بشویید. در ادامه مراقب باشید که لابه‌لای برگ‌ها را نیز به‌خوبی دست کشیده و تمیز کنید. برگ‌های سیر تازه درست مانند برگ‌های سبزی تره، برگ‌هایی به‌هم‌چسبیده هستند که اگر خوب تمیز نشوند ممکن است لابه‌لای آن‌ها شن و گل وجود داشته باشد و شما متوجه آن‌ها نشوید.

مرحله‌ی دوم: بعد از اینکه برگ‌ها به‌خوبی شسته شدند آن‌ها را در یک آبکش قرار بدهید و اجازه دهید که آب آن‌ها به‌خوبی گرفته شده و خشک شوند. خشک‌شدن برگ‌های سیر به شما کمک می‌کند تا در خردکردن آن‌ها با مشکلی روبرو نشوید و به‌راحتی این پروسه برای شما انجام شود.

مرحله‌ی سوم: بعد از خشک‌شدن برگ‌های سیر آن‌ها را به‌صورت نیم سانتی‌متر نیم سانتی‌متر خرد کنید و کناری قرار دهید.

مرحله‌ی چهارم: بعد از آن در یک تابه مناسب کمی روغن ریخته و آن را روی حرارت قرار بدهید. سپس برگ‌های سیر تازه و خرد شده را درون روغن ریخته و آن‌ها را تفت دهید. بعد از اینکه کمی آب برگ‌های سیر جمع شد، نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید و مجددا برگ‌های سیر را هم بزنید تا با نمک و فلفل و زردچوبه به‌خوبی مخلوط شوند. دقت کنید که برگ‌های سیر باید خوب سرخ شده و حجم آن‌ها کم شود؛ اما نباید بیش از حد سرخ شوند. چون خشک شده و خوردن آن‌ها چندان خوشایند نیست. بهتر است کمی آبدارتر باشند.

سیرواویج شما آماده است

مرحله‌ی پنجم: بعد از آن تخم‌مرغ‌ها را در یک کاسه مناسب بریزید و مقداری فلفل سیاه، نمک و زردچوبه به آن‌ها اضافه کنید. سپس با یک چنگال یا همزن دستی تخم‌مرغ‌ها را به‌خوبی هم بزنید تا با ادویه‌جات مخلوط شده و از لختی خارج شوند.

مرحله‌ی ششم: در گام بعد، زمانی که متوجه شدید برگ سیر‌های تازه و خرد شده به‌خوبی سرخ شده‌ا‌ند و رنگ آن‌ها تغییر کرده است، تخم‌مرغ را باید به تابه و برگ‌های سیر سرخ شده به همراه نمک و زردچوبه و فلفل اضافه کنید. مدام این مخلوط را هم بزنید تا تمام مواد یکدست شوند.

مرحله‌ی هفتم: بعد از آن درب تابه را ببندید و اجازه بدهید که ترکیب ادویه‌جات، تخم‌مرغ و برگ‌های سیر تازه خرد شده و سرخ شده، به‌خوبی سفت و پخته شوند.

مرحله‌ی هشتم: در مرحله‌ی آخر زمانی که تخم‌مرغ‌ها کاملا پخته شده و سفت شدند، حرارت را خاموش کنید و تابه را از روی آن کنار بگذارید. سیرواویج را درون ظرف موردنظر برای سرو کردن قرار بدهید و آن را به همراه ماست و برنج کته سرو کنید. البته این غذا را می‌توانید با نان هم نوش جان کنید.

 

گیلان و تمام زیبایی‌هایش

در این مطلب برای شما طرز تهیه و نحوه درست‌کردن غذای بسیار لذیذ و خوشمزه سیرواویج را شرح دادیم. شاید در ابتدا بعد از شنیدن نام این غذا تصور کنید که طرز تهیه آن سخت است. اما واقعیت این است که وقتی مرحله‌به‌مرحله با یکدیگر برای تهیه این غذا جلو رفتیم متوجه شدیم که طرز تهیه آن به‌راحتی تهیه کردن یک املت گوجه‌فرنگی جذاب و لذیذ است. باز هم در آخر کار به شما توصیه می‌کنیم که با درنظرگرفتن سلیقه و ذائقه خود می‌توانید میزان سیر را کم یا زیاد کنید. ضمن این که تعداد تخم‌مرغ‌ها نیز به تعداد نفرات حاضر بستگی دارد. در نهایت اگر تصمیم گرفتید در هر نقطه از ایران یک سیرواویج گیلانی اصل و خوش طعم و معطر را تهیه کنید؛ اما مواد اولیه آن را در منزل نداشتید، با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کوتاه‌ترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه به‌راحتی می‌توانید تمام مواد لازم برای تهیه سیرواویج اصیل را درب منزل تحویل بگیرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *