طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ‌کرده و مرغ

لوبیا پلو در ظرف

لوبیا پلو یکی از غذا‌هایی است هم برای قشر متوسط جامعه و هم قشر سطح بالا جامعه مناسب خواهد بود زیرا طرز تهیه لوبیا پلو متغیر است و هرکسی می‌تواند باتوجه‌به موادی که در منزل خود دارد این غذای لذیذ را درست کند.

شما هم می‌توانید لوبیا پلو را ساده و بدون هیچ گوشت یا مرغی درست کنید و هم می‌توانید گوشت چرخ‌کرده یا مرغ و حتی سویا به مواد لوبیا پلوی خود اضافه کنید.

« سفارش انواع غذاهای ایرانی »

لوبیا پلو خوشمزه و مجلسی با گوشت چرخ‌کرده

اگر قصد دارید لوبیا پلو را به‌عنوان یک غذای مجلسی درست کنید و به‌واسطه این غذا از مهمانان خود بهترین پذیرایی را به عمل‌آورید، توصیه می‌کنیم لوبیا پلو را با گوشت چرخ‌کرده درست کنید.

در ضمن اگر لوبیا پلو را به‌عنوان یک غذای نذری در نظر دارید، باز هم بهتر است در مواد لوبیا پلو خود از گوشت چرخ‌کرده استفاده کنید.

همان‌طور که گفتیم این غذای خاص ایرانی با ترکیبات و مواد اولیه مختلفی درست می‌شود و باتوجه‌به زمانی که دارید می‌توانید لوبیا پلو را به‌صورت دمی یا به‌صورت آبکشی درست کنید. در ادامه بیشتر با طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا خواهید شد.

مواد اولیه برای درست‌کردن لوبیا پلو

لوبیا پلو

درست‌کردن لوبیا پلو با گوشت چرخ‌کرده بهتر از تهیه همین غذا با مرغ خواهد بود زیرا گوشت چرخ‌کرده شکل اعیانی‌تری به غذای شما می‌دهد. ازاین‌رو برای لوبیا پلو مجلسی از گوشت چرخ‌کرده استفاده کنید.

مواد اولیه

مقدار لازم

گوشت چرخ‌کرده

۳۰۰ گرم
برنج

۳ پیمانه

پیاز

یک عدد در سایز بزرگ
رب گوجه‌فرنگی

یک قاشق غذاخوری

لوبیا سبز

۲ پیمانه
زعفران دم‌کرده

یک قاشق غذاخوری

دارچین

به میزان کافی
پودر سیر

به مقدار لازم

نمک

به میزان کافی
فلفل سیاه

به مقداری کافی

زردچوبه

به میزان لازم
روغن

به‌اندازه کافی

طرز تهیه مواد لوبیا پلو

ازآنجایی‌که لوبیا پلو یکی از غذا‌های قدیمی و اصیل ایران است، بسیاری از افراد این غذا را به‌عنوان نذری نیز درست می‌کنند. در ضمن مواد اولیه این غذای خوشمزه نسبت به سایر غذا‌های مناسب برای نذری دادن ارزان‌تر است.

در این بخش مراحل مهم و کلیدی طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ‌کرده را توضیح می‌دهیم:

  • مرحله‌ی اول: برنج خود را ابتدا خیس کنید.
  • مرحله‌ی دوم: سپس لوبیا سبز‌ها را بشویید، خرد کنید و آن‌ها را داخل یک قابلمه بریزید.
  • مرحله‌ی سوم: مقداری آب و پودر سیر را به قابلمه لوبیا سبز‌ها اضافه کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: قابلمه را روی حرارت قرار دهید و منتظر بمانید تا به جوش آید. توجه داشته باشید بهتر است کف‌های روی قابلمه لوبیا سبز در حال جوشیدن را با قاشق بردارید.
  • مرحله‌ی پنجم: بعد از پخته‌شدن لوبیا سبز باید آن را آبکشی کنید.
  • مرحله‌ی ششم: مقداری روغن درون ماهیتابه بریزید و لوبیا سبز‌ها را درون آن تفت دهید تا تغییر رنگ دهند.
  • مرحله‌ی هفتم: لوبیا سبز سرخ شده را از تابه خارج کنید.
  • مرحله‌ی هشتم: در تابه دوباره مقداری روغن بریزید و پیازی را به‌صورت نگینی خرد کنید، پیاز را به‌قدری تفت دهید تا رنگ آن عوض شود.
  • مرحله‌ی نهم: مقداری رب گوجه‌فرنگی به ماهیتابه پیاز خود اضافه کنید و آن را تفت دهید. رب گوجه‌فرنگی اگر درست سرخ نشود، طعم و بوی خامی آن غذای شما را بدمزه می‌کند.
  • مرحله‌ی دهم: گوشت چرخ‌کرده را با مقداری زردچوبه و فلفل به درون ماهیتابه بریزید و آن‌ها را با هم تفت دهید.
  • مرحله‌ی یازدهم: لوبیا سبز سرخ شده را به ماهیتابه خود اضافه کنید و مقداری نمک نیز روی آن بریزید. مواد را با هم تفت دهید تا به طور کامل یکدست شوند.

طرز تهیه برنج لوبیا پلو

در بخش قبلی ۱۱ مرحله‌ی ابتدایی که مربوط به مواد میانی لوبیا پلو بود را به طور مفصل برای شما شرح دادیم، اکنون نوبت به طبخ برنج می‌رسد. برنج لوبیا پلو مجلسی نیز همانند هر برنج دیگر باید آبکشی شود. برای تهیه برنج این غذای لذیذ نیز باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید.

  • مرحله‌ی اول: قابلمه‌ای را متناسب با میزان برنج خیس کرده خود، انتخاب کنید، تا نیمه درون آن آب بریزید و روی حرارت زیاد بگذارید.
  • مرحله‌ی دوم: مقداری روغن و نمک به آن اضافه کنید.
  • مرحله‌ی سوم: بعد از اینکه آب به جوش آمد، برنج از قبل خیس‌خورده را درون قابلمه بریزید و صبر کنید تا برنج با آب بجوشد. بهتر است ۷ الی ۱۰ دقیقه منتظر بمانید.
  • مرحله‌ی چهارم: بعد از اینکه برنج کمی نرم شد، آن را آبکشی کنید.
  • مرحله‌ی پنجم: در کف قابلمه خود مقداری روغن بریزید و برای اینکه ته‌دیگ خوشمزه‌ای داشته باشید از سیب‌زمینی یا نان استفاده کنید.
  • مرحله‌ی ششم: روی ته‌دیگ کف قابلمه مقداری برنج ریخته و سپس مقداری از مواد میانی که در بخش قبلی آماده کردید را روی برنج بریزید.
  • مرحله‌ی هفتم: همین روند را ادامه دهید و به‌صورت لایه‌لایه مواد لوبیا پلو و برنج را درون قابلمه بریزید. بهتر است لایه آخر برنج باشد.
  • مرحله‌ی هشتم: مقداری از زعفران دم‌کرده را روی برنج پخش کنید.
  • مرحله‌ی نهم: درب قابلمه را ببندید و آن را روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید.
  • مرحله‌ی دهم: بعد از ۴۵ دقیقه لوبیا پلو مجلسی شما آماده می‌شود و می‌توانید آن را در دیس بریزید و با سالاد شیرازی میل کنید.

طرز تهیه لوبیا پلو ساده با مرغ

علاوه بر اینکه شما می‌توانید لوبیا پلو را با گوشت چرخ‌کرده یا حتی گوشت تکه‌ای درست کنید، درست‌کردن لوبیا پلو با مرغ نیز امکان‌پذیر است.

بسیاری از افرادی که نمی‌توانند به دلایل مختلف گوشت قرمز بخورند، بهتر است لوبیا پلو را با مرغ میل کنند. همچنین افرادی که گوشت قرمز دوست ندارند، از لوبیا پلو با مرغ استقبال می‌کنند.

نگران نباشید با درست‌کردن لوبیا پلو با مرغ این غذا همچنان مزه اصلی خود را حفظ می‌کند و طعم آن بسیار خوب و خوشایند خواهد بود.

به‌خاطر داشته باشید طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ به طور دقیق شبیه روش پخت این غذای لذیذ با گوشت چرخ‌کرده است که تنها تفاوت آن اضافه‌کردن مرغ به‌جای گوشت خواهد بود. شما هم می‌توانید از مرغ ریش‌ریش شده و هم مرغ تکه‌ای در تهیه لوبیا پلو استفاده کنید.

چند نکته مهم در خوشمزه شدن لوبیا پلو اعیانی

لوبیاپلو با گوشت

تمام غذا‌ها شاید در ابتدا ساده به نظر برسند ولی به هنگام درست‌کردن آن‌ها شما با چالش‌ها و دردسر‌های زیادی روبه‌رو می‌شوید. لوبیا پلو نیز شاید در نگاه اول دستور پخت ساده‌ای داشته باشد ولی به‌هرحال شما باید از اندازه کافی تفت رب گوجه‌فرنگی یا پیاز آگاه باشید تا غذای شما طعم خوش داشته باشد و بدمزه نشود.

برای درست‌کردن این غذای مجلسی یا حتی ساده کافی است از نکات کلیدی ذکر شده در زیر نیز کمک بگیرید زیرا این نکات به‌نوعی فوت‌وفن درست‌کردن لوبیا پلویی خاص و لذیذ به‌حساب می‌آیند. با ما همراه باشید تا با مراحل خوشمزه‌تر شدن لوبیا پلو خود آشنا شوید:

  • شما می‌توانید به مواد میانی لوبیا پلو خود قارچ نیز اضافه کنید.
  • برای اینکه لوبیا پلو طعم بهتری داشته باشد، می‌توانید مقداری برنج دودی به برنج خود بیفزایید.
  • بد نیست به‌جای روغن یا کره از روغن کرمانشاهی استفاده کنید.
  • دارچین طعم و عطر خاصی به لوبیا پلو می‌دهد.
  • شما می‌توانید از رب و پوره گوجه‌فرنگی به طور هم‌زمان استفاده کنید تا لوبیا پلو مزه بهتری داشته باشد و خوش‌رنگ‌تر شود.
  • بهتر است لوبیا سبز خود را از قبل بخارپز کرده باشید.
  • در تهیه مواد لایه میانی لوبیا پلو از زعفران استفاده کنید.
  • بد نیست لابه‌لای ترکیب مواد لوبیا پلو و برنج خود مقداری ادویه پلویی بریزید.
  • گوشت قل‌قلی نیز جایگزین خوبی برای گوشت چرخ‌کرده خواهد بود.
  • در برنج لوبیا پلو خود می‌توانید مقداری زیره بریزید.

حالا طرز تهیه لوبیا پلو را می‌دانید

طرز تهیه لوبیا پلو را برای شما عزیزان به طور کامل توضیح دادیم. البته، اگر مواد اولیه این غذا را در دست ندارید، می‌توانید مواد لازم برای آن را از سرویس سوپرمارکت اسنپ خریداری کنید.

همچنین، اگر وقت شما محدود است و می‌خواهید که این غذا را خیلی سریع روی میز بچینید، می‌توانید از سرویس غذای اسنپ استفاده کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.