امروزه در بیشتر کلانشهرها یا بخشهایی از شهر که از ساختمانهای چندطبقه و بلند ساخت شده است، حضور آسانسور را نمیتوان نادیده گرفت. در واقع ساختمانهایی با چندین طبقه و چندین واحد میبایست برای سهولت ساکنین خود دارای آسانسور باشند. دراینبین یکی از مواردی که برای مستأجرها یا ساکنین جدید به چشم میخورد، استفاده از آسانسور برای حمل اثاث منزل است.
همانطور که برای سالم ماندن آسانسور قوانینی برای تعداد مسافرین در هر نوبت وجود دارد، در مورد نقلوانتقال اسباب و اثاثیه منزل نیز قوانین اسبابکشی با آسانسور برقرار است. با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد این قوانین و دیگر موارد مهم مربوط به اسبابکشی با آسانسور و کاهش خسارات وارد به آن آشنا شوید.
آیا میتوان با هر آسانسوری اسبابکشی کرد؟
این سؤال تقریبا برای همه افرادی که به یک ساختمان شلوغ و چندطبقه اسبابکشی کردهاند همیشه مطرح بوده است. مسلما در پاسخ به این سؤال، دو نوع جواب میتوان یافت. عدهای بر این باورند که آسانسور برای راحتی و رفاه حال ساکنین آپارتمان بوده و باید برای اسبابکشی که شرایط از همیشه سختتر است از آن استفاده نمود.
در ادامه برخی دیگر از افراد خصوصا مدیر ساختمان یا سرایداری که نگهداری از آسانسور به وی تأکید شده است بر این عقیده هستند که نباید سلامت آسانسورها را برای این مورد به خطر انداخت؛ چراکه باعث میشود بر استهلاک آسانسور افزوده شود و آسانسور زودتر دچار خرابی شده و در نهایت هزینه اضافی و بعضا زیاد بر تمام ساکنین ساختمان تحمیل شود.
فارغ از اینکه نظرات در این مورد با هم در تضاد کامل هستند، ذکر این نکته الزامی است که در مورد اسبابکشی با آسانسور حمل مسافر یک قانون کلی وجود دارد. اگر دقت کرده باشید، گفتیم آسانسور حمل مسافر! مطمئنا در فروشگاهها و ساختمانهای شلوغ و پرتردد مشاهده کردهاید که علاوه بر آسانسور حمل مسافر، آسانسورهای ویژه و تقریبا بزرگتری برای حمل بار و اثاثیه وجود دارد.
طبیعتا استفاده از آسانسورهای حمل بار برای نقلوانتقال اسباب و اثاثیه سنگین و حجیم مانعی نداشته و کسی نمیتواند در این مورد از شما ایراد بگیرد. اما همانطور که پیشتر اشاره کردیم در مورد حمل وسایل مختلف و سنگین با آسانسور حمل مسافر، قانونی وجود دارد که در بخش بعدی به آن خواهیم پرداخت.
قوانین اسبابکشی با آسانسور به چه صورت است؟
قوانین یا به عبارت بهتر، قانون اسبابکشی با آسانسور و اصول آپارتماننشینی بیان میدارد که شما این اجازه را ندارید که از آسانسور حمل مسافر برای جابهجا کردن اسباب و اثاثیه سنگین استفاده کنید. به عبارت بهتر، بر طبق ماده ۵۶ قانون تملک آپارتمانها و ساختمانها، حمل مصالح ساختمانی و نخالههایی که به دنبال تعمیرات تولید میشوند و همچنین اسبابکشی و حمل اثاثیه بهوسیله آسانسور مخصوص جابهجایی مسافر ممنوع بوده و نباید در این موارد از آسانسور مسافربر استفاده کرد. دلیل این ممنوعیت را نیز میتوان به موارد زیر نسبت داد:
- نوع ساخت آسانسور حمل مسافر بهگونهای است که دقیقا و منحصرا برای حمل افراد درنظر گرفته شده و نباید برای جابهجایی اسباب سنگین منزل مانند مبلمان و یخچال استفاده شود.
- نوع طراحی وسایل و قسمتهای مختلف آسانسور از جمله موتور، ریلها، سیمها و کابلها، کفشکها، تابلو و بهطورکلی بیشتر قطعاتی که در آسانسور حمل مسافر بهکاررفته است بهگونهای بوده که نسبت به آسانسور حمل بار ضعیفتر و آسیبپذیرتر است و نباید فشار زیادی ناشی از وسایل سنگین را به آن تحمیل کرد.
- تزیینات، دکور و در واقع طراحی داخل آسانسور حمل مسافر بهنوعی است که در مقابل انتقال افراد طبیعتا دچار آسیب نمیشود، اما در صورت جابهجا کردن اسباب و اثاثیه بزرگ بهراحتی ممکن است بشکنند یا دچار ساییدگی و خراش شوند.
- به دلیل اندازه کوچکتر درب آسانسور حمل مسافر که معمولا کمتر از یک متر است، جابهجایی بار بهراحتی میتواند باعث صدمه زدن به آن شود.
- بهطورکلی حمل اثاثیه و وسایل بزرگ و سنگین در بیشتر مواقع فشار زیادی را به کل آسانسور وارد کرده و موجب آسیب رساندن به قطعات الکترونیکی و مکانیکی آن میشود.
بیشتر بخوانید : نحوه جابجایی یخچال هنگام اسباب کشی
بدون آسانسور چگونه وسایل خود را تا طبقات بالای آپارتمان جابهجا کنیم؟
اکنون که میدانید با استفاده از آسانسور حمل مسافر نباید اسبابکشی کرد، این سؤال مهم مطرح میشود که برای مثال آیا باید تمام وسایل و اثاثیه را با پله تا طبقه دهم برد؟! قطعا این مورد ظلم بزرگی به کسانی است که وظیفه حمل بار و اسباب سنگین را دارند. در نتیجه اگر نمیدانستید، اکنون بدانید که در ساختمانهایی که بر طبق اصول مهندسی، صحیح و حسابشده طراحی و ساخته شدهاند و بهطورکلی اکثر ساختمانهای دارای ۸ طبقه و به بالا، وجود یک آسانسور حمل بار حتمی است.
بنابراین بدون اینکه به آسانسور مخصوص جابهجایی مسافر خسارتی وارد شود یا استرس آسیبزدن به آن را داشته باشید، میتوانید از این آسانسورها برای حمل اثاثیه منزل تا طبقات بالا استفاده کنید. ازاینرو از ویژگیهای آسانسور حمل بار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دکور داخل کابین آسانسور بهاندازه و مناسب با حمل بارهای بزرگ و حجیم است.
- کفشکها، سیمها و کابلهای این آسانسور دارای قدرت و استحکام لازم برای تحمل فشارهای زیاد هستند.
- درب آسانسور حمل بار نسبت به درب آسانسور مخصوص انتقال مسافر دارای اندازه و ابعاد بزرگتر است.
- تزیینات داخل این آسانسورها کمتر یا مقاومتر هستند تا در صورت برخورد با وسایل، احتمال شکستگی، خرابی یا ازکارافتادگی آسانسور بسیار پایین بیاید.
بیشتر بخوانید: چطور اثاثیه و وسایل سنگین را با وانت بار جابهجا کنیم؟
اگر آپارتمان فاقد آسانسور مخصوص حمل بار بود چهکار کنیم؟
در شرایطی که قصد جابهجایی بار به طبقهای غیر از همکف یا اول و دوم را دارید و ساختمان از بدشانسی شما فاقد آسانسور مخصوص حمل بار است، چند راه وجود دارد که البته به شرایط و افراد دیگری که در ساختمان زندگی میکنند خصوصا مدیر ساختمان بستگی دارد. برای مثال در برخی موارد، مدیر آپارتمان تصمیم میگیرد از شما هزینه بیشتری بهعنوان حق شارژ آسانسور دریافت کند که در برخی مواقع این گزینه میتواند سریعترین راه ممکن باشد.
در موقعیتی دیگر، با توافق دیگر ساکنین آپارتمان و صلاحدید مدیر ساختمان، اینگونه شرط میشود که در صورت آسیب و خسارت احتمالی یا ازکارافتادگی آسانسور، تمام هزینه تعمیر و رفع مشکل به گردن شما بیفتد. شاید در نگاه اول این مورد راهگشا باشد، اما درصورتیکه بااحتیاط کامل وسایل سبک و جعبههای معمولی را با آسانسور حمل کنید، ممکن است مشکلی که از قبل برای آسانسور وجود داشته است اکنون خودنمایی کرده و تماما این شما باشید که باید هزینه تحمیل شده را تقبل کنید.
درهرصورت، همانطور که گفتیم آسانسور حمل مسافر اساسا برای نقلوانتقال بار طراحی و ساخته نشده و شما نباید از آن برای این منظور استفاده کنید. اما بهعنوان یک راه نهایی، درصورتیکه فقط آسانسور مخصوص مسافر در آپارتمان تعبیه شده بود، میتوانید با رعایت نکات ایمنی و صبر و ملاحظه به روش زیر عمل کنید:
- اثاثیه سنگینی چون یخچال، لباسشویی، گاز، مبلمان، بوفه و… را با آسانسور حمل نکرده و به عهده افرادی که برای جابهجایی آنها تخصص دارند بگذارید. (برای مثال میتوانید از افراد متخصص که در سرویس اسبابکشی اسنپ مشغول به خدمترسانی هستند کمک بگیرید.)
- برای حمل جعبهها و باکسهای کوچک که چندان سنگین نیستند، آنها را بادقت در کف آسانسور، بهدوراز لبهها و درب آسانسور قرار داده و به وزن قابلتحمل آسانسور دقت کافی را داشته باشد.
- برای حمل وسایل کوچکی که میتوان آنها را با دست گرفت یا فقط حجم داشته و وزن بهخصوصی ندارند، مراقب برخورد آنها با تزیینات، دکور و شیشه داخل آسانسور باشید تا بر اثر سهلانگاری دچار خراش و ترک نشوند.
قوانین اسبابکشی با آسانسور و کلام آخر
در مطلبی که مطالعه کردید، با یگانه قانون و البته اصل و قاعدهای که باید در مورد حمل اثاثیه و وسایل هنگام اسبابکشی با آسانسور بدانید آشنا شدید؛ بنابراین همیشه به یاد داشته باشید که نباید از آسانسور مخصوص جابهجایی مسافر برای حمل اثاثیه و بار سنگین مانند لوازم آشپزخانه استفاده کرد، چراکه بهسادگی به تجهیزات الکترونیکی و مکانیکی آسانسور خسارت وارد شده و ممکن است بدین واسطه هزینه زیادی به شما تحمیل شود.
بنابراین در صورت وجود آسانسور مخصوص جابهجایی بار از آنها استفاده کرده و اگر این نوع آسانسور در ساختمان موردنظر تعبیه نشده بود، از افراد متخصص در زمینه حمل بار یا همان سرویس اثاث کشی اسنپ استفاده کرده و برای جابهجایی لوازم کوچکتر و سبکتر بهوسیله آسانسور مسافربر، حتما به نکات ایمنی و مقررات ساختمان توجه لازم را داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید