اسنپ در نهمین طرح نیکوکاری خود با همکاری خیریهی «طلوع بینشانها» و همراهی پر مهر شما طی طرحی با عنوان «حمایت از کودکان بیسرپناه» به تامین هزینهی تجهیز و راهاندازی خانهای امن برای کودکان در معرض آسیب اجتماعی مشارکت کرد. کاربران در این طرح ۲۴۹هزار و ۳۵۸ مرتبه مشارکت داشتند و اسنپ در مجموع مبلغ ۹۹۷ میلیون و ۴۳۲ هزار تومان برای پیشبرد این طرح پرداخت کرده است.
هدف از اجرای این طرح کمک به تجهیز و راهاندازی خانهای امن برای حمایت از کودکان بیسرپناه است که در معرض انواع آسیبهای اجتماعی قرار دارند. «طلوع بینشانها» سازمانی است مردم نهاد، غیردولتی و غیرسیاسی که فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده است. این موسسه خدمات تخصصی به زنان، مردان و کودکان آسیبدیده از اعتیاد و کارتنخوابی ارائه میدهد و فعالیت خود را در هفت حوزهی جذب، درمان، سرپناه، آموزش، اشتغال، بازگشت به خانواده و بازگشت به بدنهی جامعه متمرکز کرده است.
سرای فراز؛ پذیرش کودکان آسیبدیده اجتماعی زیر یک سقف امن
از سال ۱۳۹۶ «سرای نور» به عنوان یکی از مراکز حمایتی موسسهی طلوع و با مجوز سازمان بهزیستی، اقدام به پذیرش کودکان و نوجوانان پسر ۷ تا ۱۸ سال بیسرپناه کرده است. این کودکان عمدتاً بیسرپرست یا بدسرپرست هستند و در زمرهی کودکان کار و خیابان نیز محسوب میشوند. برای تفکیک کودکان به دو گروه سنی ۷ تا ۱۳ سال و ۱۳ تا ۱۸ سال، طبقهی دوم «سرای نور» با نام «سرای فراز» با مشارکت اسنپ و همراهی شما تجهیز و به بهرهبرداری رسید. با تکمیل این طرح هر گروه سنی در طبقات مخصوص خود با امکانات و مدیریت کاملاً مجزا اسکان دارند و از خدمات مختلفی از جمله مددکاری اجتماعی، روانشناسی، پزشکی، دندانپزشکی، تحصیلی، فرهنگی، تفریحی و غیره بهرهمند شدهاند.
در حال حاضر حدود ۲۵ کودک ۷ تا ۱۳ سال مورد حمایت سرای فراز قرار دارند و این سرا با ارائهی خدمات زیر در تلاش است کیفیت زندگی کودکان تحت آسیبهای اجتماعی را بهبود بخشد:
- ایجاد حس امنیت روانی و تسکین دردهای عمیق ناشی از انواع آسیبهای اجتماعی
- ارائهی خدمات پایهای زندگی اعم از محیط امن برای اسکان و تغذیهی سالم
- ارائهی خدمات پزشکی و غربالگری
- آموزش مهارتهای فردی، اجتماعی و خودمراقبتی
- ارائهی خدمات مشاورهی فردی، گروهی و خانوادگی
- ارتباط با خانوادههای کودکان بدسرپرست در راستای توانمندسازی والدین و بهبود تنشهای موجود خانوادگی و در صورت امکان حمایت از اشتغال والدین
- تسهیل اخذ مدارک هویتی
- فراهم آوردن امکان شروع تحصیل در مدرسه یا ادامهی تحصیل
- استعدادیابی علمی، ورزشی و هنری
- برقراری کلاسهای هنردرمانی، تئاتر، قصهنویسی، هنر و خلاقیت و نقاشی روی سفال، سفالگری، حجمسازی
- ارائهی خدمات حرفهآموزی و اشتغال برای نوجوانان
- ارائهی خدمات تفریحی و مدیریت اوقات فراغت اعم از اردوهای متنوع، سفرهای سیاحتی، تماشای فیلم و امکانات بازیهای رایانهای
دیدگاهتان را بنویسید