طرز تهیه سالاد کینوا با انواع مواد غذایی در دسترس

سالاد کینوا مکزیکی

شبه غله کینوا از مواد مغذی و پروتئین سرشار است و جایگزین خوبی برای افرادی است که گیاهخوار بوده و به هر دلیلی تمایل به خوردن گوشت قرمز ندارند. در سال‌های اخیر این غله یکی از پرطرف‌دارترین غلات در جهان، خصوصا ایران معرفی شده است که به خاویار گیاهی شهرت دارد.

مصرف کینوا در کشور‌های غربی جایگزینی سالم نسبت به گندم است. در کینوا، فسفر، پروتئین، آهن، امگا ۳، آمینواسید، منیزیم، پتاسیم، ویتامین‌های گروه B، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های گروه E وجود دارد که سبب شده طرف‌داران بی‌شماری داشته باشد. در ادامه قرار است تا شما را با طرز تهیه سالاد کینوا با انواع مواد اولیه آسان و در دسترس آشنا کنیم.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

 

مواد اولیه و طرز تهیه سالاد رژیمی کینوا

 سالاد رژیمی کینوا

کینوا خواص فراوان دیگری مانند کاهش فشارخون، کنترل قند خون و تقویت ریشه و پیاز مو دارد. طرز تهیه و طبخ آن درست شبیه برنج است و برای اینکه دانه‌های آن را نرم کنید کافی است آن را ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در آب جوش قرار دهید تا به‌خوبی نرم و پخته شود. کینوا را می‌توانید با ماست، شیر یا به‌صورت سالاد نوش جان کنید که البته با چاشنی‌های مختلف یکی از وعده‌های لذیذ در طول روز محسوب می‌شود.

در ادامه قرار است طرز تهیه سالاد رژیمی کینوا را برای شما شرح دهیم و مرحله‌به‌مرحله همراه با شما آن را آماده کنیم. کینوا به دلیل کالری پایین و خواص بی‌شماری که دارد با تمام مواد اولیه گیاهی، حبوبات و گوشت‌ها قابل ترکیب‌شدن است و می‌توانید به‌راحتی آن را آماده و نوش جان کنید.

مواد اولیه مقدار موردنیاز
کینوا یک پیمانه
سبزیجات خرد شده (ریحان، جعفری، شوید، نعناع) ۴/۱ پیمانه
فلفل‌دلمه‌ای خرد یا رنده شده یک عدد
خیار سبز یک عدد
گوجه‌فرنگی یک عدد
گردو، پسته، بادام و دانه آفتاب‌گردان ۱۰۰ گرم
میوه خشک یا زغال اخته ۵۰ گرم
نخود پخته ۱۰۰ گرم
کلم بروکلی خرد شده یک پیمانه
آب ۲ پیمانه

 

در ادامه با هم طرز تهیه سالاد کینوا رژیمی را مرور خواهیم کرد.

  • مرحله‌ی اول: در قسمت اول از طرز تهیه کینوا رژیمی باید اول دانه‌های کینوا را با یک آبکش به مدت ۳۰ ثانیه الی یک دقیقه با آب سرد به‌خوبی بشویید. راه دیگری که می‌توانید در آن دانه‌های کینوا را با دقت شسته و از آن‌ها استفاده کنید این است که دانه‌ها را درون یک ظرف پر از آب سرد قرار دهید و بعد از چند دقیقه آب را تخلیه کنید. این کار را تا زمانی تکرار کنید که دانه‌ها کاملا تمیز شوند.
  • مرحله‌ی دوم: بعد از آنکه دانه‌ها آبکشی شدند، کینوا‌های شسته شده را به یک قابلمه که با ۲ پیمانه آب پر شده است و روی حرارت قرار گرفته، منتقل کنید. بعد از آن اجازه بدهید تا دانه‌های کینوا به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به‌خوبی بجوشند تا آب را جذب کرده و کاملا پخته شوند.
  • مرحله‌ی سوم: سپس قابلمه را از روی شعله برداشته و آن را به مدت ۵ دقیقه استراحت دهید. این زمان سبب می‌شود که دانه‌های پوستی اضافه و ضایعات به روی سطح آب بیایند و شما به‌راحتی می‌توانید آن‌ها را با یک چنگال از روی سطح آب جمع کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: بعد از آن در ظرفی بزرگ‌تر خیار‌های خرد شده، فلفل‌دلمه‌ای خرد یا رنده شده، کلم بروکلی خرد شده به همراه گردو، پسته و بادام خرد شده و میوه‎‌های خشک یا زغال اخته را مخلوط کنید و سبزیجات ساطوری شده مانند شوید، ریحان، جعفری و نعناع را به آن‌ها اضافه کرده و در پایان کار نخود پخته را اضافه کنید. در نهایت به‌خوبی با یکدیگر مخلوط کنید.
  • مرحله‌ی پنجم: حال کینوای پخته شده را نیز به این مخلوط اضافه کرده و هم بزنید. تمام مواد باید کاملا با یکدیگر یکدست شوند، در انتها می‌توانید این سالاد را با کمی روغن زیتون نوش‌جان کنید. اما اگر تمایل دارید که علاوه بر چاشنی اضافه شده، از یک سس جدید هم استفاده کرده، می‌توانید با سرکه سیب، نمک، فلفل، آبلیمو و روغن زیتون به همراه کمی سس مایونز یا خردل، یک سس خوش طعم برای این کینوای رژیمی تهیه کنید. البته چون قرار است این سالاد کاملا رژیمی باشد، به‌جای مایونز یا خردل می‌توانید برای سس از یک قاشق غذاخوری ماست هم استفاده کنید.

 

مواد اولیه و طرز تهیه سالاد کینوا با سبزیجات

سالاد کینوا با سبزیجات

همان‌طور که در قسمت قبل نیز اشاره کردیم کینوا را می‌توانید با انواع و اقسام مواد اولیه ترکیب کرده و یک سالاد برای میان وعده یا حتی وعده اصلی غذایی خود تهیه کنید. در ادامه قصد داریم دستور تهیه سالاد کینوا با سبزیجات را به شما ارائه کنیم. این سالاد هم مواد اولیه راحت و در دسترسی دارد که با انواع و اقسام سبزیجات تهیه شده و می‌تواند یک سالاد رژیمی و البته کاملا مقوی بعد از فعالیت ورزشی شما باشد. حال مرحله‌به‌مرحله با ما باشید تا آموزش و طرز تهیه این سالاد را برای شما توضیح دهیم.

مواد لازم مقدار موردنیاز
کینوا ۲ پیمانه
گوجه‌فرنگی ۲ عدد
خیار سبز یک عدد
فلفل‌دلمه‌ای زرد یک عدد
هویج یک عدد
نعناع یک قاشق‌چای‌خوری
گشنیز ۲ قاشق‌چای‌خوری
نمک و فلفل به میزان لازم
سیر ۲ حبه
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
آب ۳ پیمانه
پیاز یک عدد متوسط
ذرت یک پیمانه
سرکه ۲ قاشق غذاخوری

در ادامه با نحوه تهیه سالاد کینوا با سبزیجات ما را همراهی کنید.

  • مرحله‌ی اول: در مرحله‌ی اول از طرز تهیه سالاد با کینوا، پیاز را پوست گرفته، آن را شسته و نگینی ریز خرد کنید.
  • مرحله‌ی دوم: سپس تابه را روی حرارت قرار داده و روغن زیتون را در تابه بریزید و اجازه بدهید که گرم شود. سیر را خرد یا رنده کنید و به همراه پیاز نگینی خرد شده آن را در تابه بریزید و اجازه بدهید که ترکیب سیر و پیاز به‌خوبی نرم و سرخ شوند. ۵ دقیقه زمان کافی است تا پیاز و سیر شما آماده شود.
  • مرحله‌ی سوم: بعد از آن ۲ پیمانه آب را در یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. سپس نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا آب به جوش آید. در این فرصت تا به جوش آمدن آب، کینوا را به‌خوبی شسته و اضافات آن را جدا کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: بعد از تمیزشدن، کینوا را به آب در حال جوش منتقل کرده اجازه بدهید آب آن تبخیر شود. بعدازاینکه میزان آب روی سطح کینوا به یک بند انگشت رسید، درب قابلمه را ببندید تا کینوا آب را جذب کرده و نرم و پخته شود.
  • مرحله‌ی پنجم: بعد از آن که ۲۰ دقیقه تمام شد کینوای شما آمده است. آن را به ظرفی بزرگ‌تر منتقل کنید و اجازه بدهید که خنک شود.
  • مرحله‌ی ششم: در ادامه طرز تهیه سالاد کینوا بقیه مواد یعنی گوجه‌فرنگی، خیار سبز، فلفل‌دلمه‌ای و هویج را شسته و سپس آن‌ها را به قطعات ریز به شکل نگینی خرد کنید. تمام صیفی‌جات خرد شده را روی کینوا ریخته و به‌خوبی با آن مخلوط کنید.
  • مرحله‌ی هفتم: در ادامه پیاز و سیر پخته شده و سرخ شده را اضافه کنید. گشنیز، نعنا و ذرت پخته شده خاتمه دهنده طرز تهیه این سالاد کینوا هستند. بعدازاینکه تمام مواد را با یکدیگر به‌خوبی مخلوط کردید سرکه را روی آن‌ها ریخته به‌خوبی هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. شما در این طرز تهیه هم می‌توانید از سرکه سیب استفاده کنید و هم می‌توانید سرکه بالزامیک را به‌عنوان یک طعم‌دهنده جذاب مورداستفاده قرار دهید.

 

 

مواد اولیه و طرز تهیه سالاد کینوا با مرغ

سالاد کینوا با مرغ

در میان دستور انواع سالاد با کینوا، سالاد مرغ و کینوا طرف‌داران بی‌شماری دارد. در این سالاد شما با استفاده از چند نوع صیفی و سبزی پرطرف‌دار و البته طعم‌دهنده‌های معروف می‌توانید یک غذای پر از پروتئین و سلامت را برای خود تهیه کنید. در ادامه با هم طرز تهیه این سالاد را مرور خواهیم کرد.

مواد لازم مقدار موردنیاز
سینه مرغ ۲ عدد
کینوا یک پیمانه
پیازچه ۵ عدد
روغن کنجد ۲ قاشق غذاخوری
کلم‌برگ خرد شده یک و نیم پیمانه
هویج رنده شده یک پیمانه
نخودفرنگی یک پیمانه
دانه کنجد یک قاشق‌چای‌خوری
نمک و فلفل به میزان لازم
آب‌لیمو یک چهارم پیمانه

در ادامه با طرز تهیه سالاد کینوا و مرغ و یک ترکیب جادویی و لذیذ با شما هستیم.

  • مرحله‌ی اول: برای تهیه سالاد با کینوا و مرغ اول‌ازهمه طبق دستور نوشته شده روی بسته‌بندی کینوا، آن را شسته و اضافات آن را جدا کنید. سپس آن را پخته و کنار بگذارید تا حرارت خود را ازدست‌داده و خنک شود.
  • مرحله‌ی دوم: در ادامه در یک ظرف بزرگ‌تر یا یک تابه، پیازچه‌های خرد شده را در یک قاشق غذاخوری روغن تفت بدهید. اگر تمایل داشته باشید می‌توانید به همراه پیازچه خرد شده نیز در تابه یک حبه سیر رنده شده هم سرخ کنید.
  • مرحله‌ی سوم: بعدازاینکه پیازچه‌ها به‌خوبی تفت‌داده شدند اجازه بدهید تا محتویات درون تابه به‌خوبی خنک شوند.
  • مرحله‌ی چهارم: سپس در ادامه آبلیموی تازه را به همراه روغن کنجد به پیازچه تفت خورده شده اضافه کرده و به‌خوبی با هم مخلوط کنید.
  • مرحله‌ی پنجم: بعد از آن هویج‌های رنده شده را با کلم‌های خرد شده و نخودفرنگی مخلوط کرده و به کینوای پخته شده و خنک شده اضافه کنید و به‌خوبی با یکدیگر مخلوط کنید.
  • مرحله‌ی ششم: سپس فیله یا سینه‌های مرغ را به‌صورت برش‌های مورب و پهن برش داده و هر فیله را به چهار یا پنج قسمت تقسیم کنید.
  • مرحله‌ی هفتم: در گام بعد فیله‌های مرغ را درون تابه‌ای که در آن روغن ریخته‌اید و از قبل آن را با حرارت گرم کرده‌اید قرار داده و با نمک و فلفل طعم‌دار کنید.
  • مرحله‌ی هشتم: اجازه بدهید تا برش‌های فیله مرغ شما با یک قاشق روغن و حرارت ملایم به‌خوبی پخته و مغز پخت شوند. ۱۵ الی ۲۰ دقیقه کافی است تا دو طرف فیله‌های مرغ شما به‌خوبی پخته شده و کاملا آماده خوردن شوند.
  • مرحله‌ی نهم: در نهایت سالاد کینوای مخلوط شده با سبزیجات و صیفی‌جات را در ظرف نهایی سرو ریخته و فیله‌های مرغ سرخ شده را در کنار آن قرار دهید. تزیین سالاد کینوا با مرغ شما بر عهده دانه‌های کنجد سیاه‌وسفید است که کامل‌کننده این اثر هنری هستند، نوش جان!

 

مواد اولیه و طرز تهیه سالاد کینوای مکزیکی

سالاد کینوا مکزیکی

یکی از سالاد‌های بسیار پرطرف‌دار با کینوا، سالاد کینوا مکزیکی است. این غذا همانند دیگر سالاد‌های کینوا لذیذ و جادویی است؛ اما مواد اولیه آن کمی متفاوت است. ضمن اینکه این سالاد یک سس مخصوص هم دارد که در ادامه آن را برای شما شرح خواهیم داد.

مقدار موردنیاز مواد اولیه
۳ پیمانه کینوا
یک پیمانه لوبیا قرمز
یک پیمانه ذرت
۳ عدد خیار سبز
یک عدد پیاز
یک عدد فلفل‌دلمه‌ای قرمز
یک پیمانه آب مرغ
به میزان لازم نمک و فلفل
یک عدد آووکادو
۱۰۰ گرم جعفری

در ادامه با نحوه تهیه سالاد کینوا مکزیکی با شما هستیم، یک سالاد با مجموعه‌ای از طعم‌های جادویی و عجیب که پیشنهاد می‌کنم حتما آن را تهیه کنید.

  • مرحله‌ی اول: در تهیه سالاد با کینوا به سبک مکزیکی ابتدا با درنظرگرفتن دستورالعمل روی بسته‌بندی کینوا آن را به‌خوبی بپزید. سپس آن را آبکش کرده و در یک کاسه بزرگ با ذرت مخلوط کنید.
  • مرحله‌ی دوم: در ادامه فلفل‌دلمه‌ای‌ها را نیز خردکرده و با پیازچه‌های شسته و خرد شده و نصفی از پیمانه آب لیموترش به کینوا اضافه کرده و آن‌ها را خوب هم بزنید.
  • مرحله‌ی سوم: برای تهیه سس شما باید یک عدد آووکادو را از پوست جدا کرده و به همراه آب‌لیمو ترش باقیمانده در همزن بریزید. سپس کمی آب به آن اضافه کنید و همزن را روشن کنید تا این ترکیب کاملا یکدست شود.
  • مرحله‌ی چهارم: بعد از آن دقت کنید که سس شما باید منسجم و شبیه به سس مایونز شده باشد. در ادامه به این سس کمی نمک و جعفری ساطوری شده اضافه کنید و اگر تمایل داشتید کمی پنیر فتا نیز با آن مخلوط کنید.
  • مرحله‌ی پنجم: بعدازاین که سس شما آماده شد، در یک ظرف بزرگ‌تر آب مرغ، لوبیا قرمز پخته شده، خیار خرد شده و پیاز نگینی شده را با یکدیگر مخلوط کرده و به ترکیب کینوا اضافه کنید.
  • مرحله‌ی ششم: شما می‌توانید از کنسرو لوبیا پخته شده و همچنین از کنسرو ذرت پخته شده هم برای تهیه این غذا استفاده کنید. البته بیشتر افراد تمایل دارند این غذا را با طعم بسیار تندی نوش جان کنند که میزان ادویه‌جات یعنی نمک و فلفل آن کاملا به شما بستگی دارد.
  • مرحله‌ی هفتم: در نهایت سالاد کینوا مکزیکی را به ظرف نهایی برای سرو منتقل کرده و با سسی که تهیه کرده‌اید روی آن را تزئین و نوش جان کنید.

کینوا و یک جهان طعم و مزه

در این مطلب تلاش کردیم تا با مواد اولیه‌ای که بدون شک بیشتر ما در منزل آن‌ها را داریم دستور انواع سالاد با کینوا را برای شما ارائه کنیم. کینوا همان‌طور که در ابتدای این مطلب نیز اشاره کردیم یک‌شبه غله مفید و بسیار لذیذ است که می‌توانید آن را با تمام سبزیجات، حبوبات، گوشت‌ها و طعم‌دهنده‌ها در کنار ادویه‌جات مختلف تهیه و نوش جان کنید. درهرحال اگر زمانی قصد تهیه کردن سالاد کینوا را داشتید؛ اما مواد اولیه آن در دسترس شما نبود، با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توانید تمام مواد را درب منزل تحویل گرفته و یک سالاد کینوای مقوی و مغذی تهیه کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *