اگر قرار باشد با طعم شیرین یک شیرینی به دوران کودکی سفر کنیم، بدون شک آن شیرینی، شیرینی مرنگ خواهد بود. یک شیرینی جذاب که بهراحتی و آسانی تهیه میشود و از گذشته پای ثابت تمام مجالس شادی و دورهمیهای ایرانیان بوده است. این شیرینی به قدری جذاب است که کودکان عاشق آن هستند. خصوصا میتوانید این شیرینی را در کوتاهترین زمان ممکن برای تولدها و دورهمیهای کودکانه تهیه کنید. مواد اولیه آن در دسترس است و برای تهیه آن شما نیاز به زمان زیادی نخواهید داشت.
برای تهیه مرنگ پفکی
اگر قرار باشد یک شیرینی سنتی را به شما معرفی کنیم که فارغ از فرهنگها و آداب و رسوم مختلف در تمام ایران محبوب باشد و همه آن را بشناسند، بدون شک شیرینی مرنگ انتخاب خواهد شد. درست کردن مرنگ پفکی بهقدری راحت است که که آن را برای تمام دورهمیها و جشنها از عید نوروز تا شب چله و حتی برای تولدها و دورهمی شب چهارشنبه سوری، تهیه میکردند. یک شیرینی سبک که زحمت زیادی برای تهیه آن به شما تحمیل نمیشود. ضمن اینکه مواد اولیه آسان و در دسترسی دارد. در این مطلب ما قصد داریم تا مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی مرنگ را با شما مرور کنیم.
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
سفیده تخم مرغ | ۴ عدد |
رنگ خوراکی | به میزان لازم |
آب لیمو | ۱ قاشق چایخوری |
پودر شکر | ۲ پیمانه |
وانیل | ۱ قاشق چایخوری |
طرز تهیه مرنگ پفکی
نحوه درست کردن مرنگ پفکی ساده است. توصیه میکنیم که حتما آن را یاد بگیرید چون به کارتان خواهد آمد. در ادامه این طرز تهیه را با ما پشت سر بگذارید.
مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه مرنگ پفکی ظرفی مناسب انتخاب کرده و در این ظرف تخم مرغها را بشکنید. سپس با احتیاط زرده و سفیده تخم مرغها را از یکدیگر جدا کنید. سفیدهها را در ظرف مورد نظر ریخته و زردههای تخم مرغ را در ظرفی جداگانه قرار دهید.
مرحله دوم: حالا با استفاده از همزن دستی یا همزن برقی سفیدهها را خوب هم بزنید. سفیده شما باید کاملاً پف کند. نشانه پف کردن کافی سفیده تخم مرغ این است که اگر بعد از هم زدن ظرف حاوی سفیده هم زده را برگردانید، سفیده از ظرف خارج نخواهد شد.
مرحله سوم: در ادامه درست کردن مرنگ پفکی، بعد از پف کردن سفیدههای تخم مرغ، حالا پودر شکر را به آن اضافه کنید و مجدداً خوب هم بزنید. سفیده شما بعد از اضافه کردن پودر شکر باید حسابی فرم گرفته و کش بیاید.
مرحله چهارم: در گام بعد از طرز تهیه مرنگ پفکی ، حالا وانیل و آبلیموی تازه را به ترکیب سفیده و پودر شکر اضافه کنید و مجدد آنها را هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند. به همین سادگی و به همین راحتی مایه شیرینی خوش رنگ مرنگ پفکی شما آماده شد.
مرحله پنجم: حالا باید با استفاده از قیف و ماسوره شیرینی مرنگ را قالب بگیرید. اگر تمایل داشتید تا شیرینی مرنگ پفکی شما در این مرحله از طرز تهیه تغییر رنگ بدهد، میتوانید با استفاده از رنگهای خوراکی، رنگ آن را از سفید تغییر دهید.
مرحله ششم: برای این کار کافیست این مراحل را طی کنید. قیف خود را آماده کرده و ماسوره را در انتهای آن قرار دهید. حالا رنگ خوراکی مورد نظر خود را با استفاده از یک گوش پاک کن بر جداره قیف بکشید. همین که قسمتی از جداره رنگی شود، کافی است.
مرحله هفتم: سپس مایه شیرینی مرنگ را درون قیف بریزید. همچنین میتوانید با استفاده از گوش پاک کن خطوط افقی یا عمودی بر سطح قیف خود به وسیله رنگهای خوراکی ایجاد کنید. بعد از ایجاد خطوط مورد نظر مایه مرنگ پفکی را درون قیف ریخته و با فشار دادن قیف، مرنگ شما به صورت رنگی از ماسور خارج میشود. به همین راحتی شما میتوانید مرنگهای خوشرنگ و رنگارنگی را تهیه کنید.
مرحله هشتم: در مرحله نیمه نهایی از طرز تهیه مرنگ پفکی، فر را روشن کنید. دمای فر باید روی ۱۵۰ درجه سانتی گراد تنظیم شود. حالا اجازه دهید تا محیط داخلی فر شما به خوبی گرم شود.
مرحله نهم: در مدت زمانی که منتظر گرم شدن فر هستید، سینی فر را خارج کرده و درون آن کاغذ روغنی قرار دهید. بهتر است سطح کاغذ روغنی را کمی چرب کنید. بعد از آن با استفاده از قیف و ماسوره بر روی کاغذ روغنی قرار داده شده در سینی فر، شیرینی مرنگ را شکوفه بزنید. دقت کنید که بهتر است هر کدام از شیرینیها در سینی فر به اندازه دو بند انگشت با هم داشته باشند.
مرحله دهم: در نهایت بعد از پر شدن تمام سطح کاغذ روغنی سینی فر از شیرینیهای مرنگ، حالا باید سینی را درون فر قرار دهید. مدت زمان ۱۵ دقیقه الی ۲۰ دقیقه کافی است تا شیرینی مرنگ شما کاملا پخته و آماده سرو شود. همین که عطر فضای آشپزخانه از شیرینی مرنگ پر شد، یعنی شیرینیهای شما آماده هستند. حالا آنها را از فر خارج کرده در ظرف سرو نهایی قرار دهید، نوش جان کنید.
چند نکته برای مرنگهای پفکی و رنگی
در ادامه به عنوان چند نکته مهم پایانی برای درست کردن مرنگ پفکی با ما همراه باشید.
- شیرینی مرنگ را بعد از انتقال به فر باید هر ۵ دقیقه یکبار چک کنید.
- شکری که برای ۴ عدد تخم مرغ مورد استفاده قرار میگیرد باید نصف تخم مرغها باشد. یعنی برای ۴ تخم مرغ شما به ۲ واحد شکر نیاز دارید. همچنین میزان کم کردن یا زیاد کردن شکر و سفیده تخم مرغ بر عهده خود شما خواهد بود.
- اگر تصمیم گرفتید شیرینی مرنگ را با رنگهای مختلف تهیه کنید، به شما توصیه میکنیم از رنگهای مایع استفاده کنید.
- همچنین مغزهایی مانند گردو، پسته و فندق میتوانند در تهیه شیرینی مرنگ مورد استفاده قرار بگیرند.
- بهترین ترفند برای جدا کردن شیرینی از سطح سینی فر، این است که سینی فر را چند بار آرام بر سطح کابینت بکوبید تا شیرینیها بهراحتی از سطح سینی جدا شوند.
- اگر کاغذ روغنی نداشتید، کافیست سطح سینی فر را کمی چرب کنید و بعد قالب گیری مرنگ را انجام دهید.
- اگر تصمیم گرفتید به جای پودر شکر از دانه شکر استفاده کنید، حتماً باید مدت زمان هم زدن شیرینی مرنگ را افزایش دهید.
- برای تزیین نهایی این شیرینی میتوانید بعد از پخته شدن مرنگها، آنها را در شکلات مایع و پودر پسته زده و تزیین کنید.
- در نهایت توصیه میکنیم در زمان پخت شیرینی و غذا از سینی داخلی فر به هیچ عنوان استفاده نکنید. زیرا حتی اگر تمام نکات ایمنی را نیز رعایت کنید، باز هم سینی فر شما خواهد سوخت. بهتر است از سینیهای آلومینیومی و چدنی استفاده کنید. همچنین جنس سینی تابههای باقلوا نیز مناسب است.
مرنگ پفکی همیشه همراه شماست
این مطلب به درست کردن مرنگ پفکی اختصاص داده شد. همان طور که مشاهده کردید، این شیرینی طرز تهیه آسان و راحتی دارد. در هر حال اگر تصمیم گرفتید تا شیرینی رنگارنگ و خوشمزه مرنگ را در منزل تهیه کنید، برای سفارش مواد اولیه حتماً روی سرویس سوپرمارکت اسنپ حساب کنید. ما همیشه در تمام لحظات کنار شما هستیم.
دیدگاهتان را بنویسید