شیره انگور از انگور به دست میآید و در مقایسه با خود انگور کالری بیشتری دارد، در نتیجه میتواند انرژی بیشتری را برای شما فراهم کند. این خوراکی خوشمزه طبع گرم و تر دارد و در طب سنتی خواص بسیاری برای آن معرفی شده است؛ فوایدی که برخی از آنها در تحقیقات علمی نیز به اثبات رسیدهاند. در این مطلب ما تمامی خواص شیره انگور و حتی مضرات آن را بررسی میکنیم و به معرفی انواع شیره انگور و میزان مصرف آن میپردازیم.
خواص شیره انگور در طب سنتی
در طب سنتی، شیره انگور را دبس یا دوشاب مینامند. با توجه به طبع سرد و تر شیره انگور، خوردن آن برای اغلب افراد مشکلی ایجاد نمیکند، اما بهتر است کسانی که طبع گرمی دارند، کمی در مصرف آن احتیاط کنند. شیرینی آن بیشتر از انگور است و بسیار مفید و مغذی میباشد. با توجه به آنکه میزان قند بالایی دارد، انرژیزا است. در این بخش خواص شیره انگور را معرفی میکنیم، که در طب سنتی اشاره شده است.
- شیره انگور خونساز بوده و برای افرادی که مبتلا به کم خونی هستند، مفید خواهد بود.
- شیره انگور با افزایش حجم عضلات بدن موجب بالا رفتن وزن میشود و مصرف آن به ورزشکاران توصیه میشود.
- ضد التهاب حلق است و در فصول سرد مصرف آن برای مقابله با سرفههای خشک پیشنهاد میشود.
- موجب کاهش غلظت ادرار شده و به بهبود فعالیت کلیهها کمک میکند.
- در درمان صرع، کهیر و یرقان سودمند است.
- مصرف آن به مادران شیرده توصیه میشود، زیرا شیر مادر را غلیظتر میکند.
- موجب افزایش توان و بنیه میشود و مصرف آن به کسانی پیشنهاد میشود که فعالیت بدنی زیادی دارند.
- درمان طبیعی برای یبوست است و مشکلات گوارشی را کاهش میدهد.
- موجب آرامش اعصاب میشود و به مقابله با افسردگی میپردازد.
- سطح کلسترول و چربی خون را متعادل میکند.
ویژگی یک شیره انگور مناسب چیست؟
شیره انگور را از انگورهای درشتتر تهیه میکنند و به شیوههای مختلفی همچون شربت شیره و یا همراه با صبحانه مصرف میشود. این خوراکی به دو شیوه سنتی و صنعتی تولید میشود. برخی افراد و یا شرکتها ممکن است از انگورهای خراب و بیکیفیت برای تهیه شیره استفاده کنند، به همین دلیل باید از فروشندهای قابل اعتماد خرید کنید. با وجود آنکه تشخیص شیره اصل برای همهی افراد ممکن نیست، اما برخی ویژگیهای ظاهری بیانگر کیفیت شیره انگور است که در این بخش به معرفی آنها میپردازیم.
- شیره انگور اصل و با کیفیت شفاف است و حالت خاکآلود ندارد. رنگ آن به انگوری بستگی دارد، که از آن در تهیه شیره انگور استفاده کردهاند. اما شفافیت شرط اصلی آن است.
- رنگ شیره انگور روشنتر از شیره خرماست و از عسلی تا قهوهای روشن متغیر است. شیره انگوری که با روش سنتی تولید میشود به دلیل حرارت بسیار زیاد، تیرهتر از محصول صنعتی است.
- شیره انگور بو و عطر تند و خوشی دارد. در صورتی که مواد دیگری را در هنگام تهیه به آن اضافه کرده باشند، دیگر خبری از بوی خاص شهد انگور نخواهد بود.
- طعم و مزه انگور میدهد اما شیرینی آن بیشتر از انگور است. بی طعم بودن شیره انگور عدم مرغوبیت آن را نشان میدهد. برخی تولیدکنندگان نیز ممکن است در فرایند تولید از شکر استفاده کرده باشند که شیرینی آن متفاوت از شهد انگور است و مشخص میشود.
- غلظت زیادی دارد. به منظور افزایش ماندگاری شیره انگور آن را تا جایی حرارت میدهند که رطوبت آن به طور کامل گرفته شود. پس شیره انگوری که بیش از حد رقیق است کیفیت مطلوبی ندارد.
- قیمت شیره انگور نیز می تواند در تشخیص کیفیت آن مفید باشد. با توجه به آنکه برای تهیه شیره انگور از مقدار زیادی انگور باکیفیت استفاده میشود، نباید انتظار قیمت کمی را داشت. پس اگر قیمت شیره انگور پایین بود، به کیفیت آن شک کنید.
خواص شیره انگور
شیره انگور حاوی املاح معدنی همچون سدیم، کلسیم، منیزیم و پتاسیم و ویتامینهای A، B و C است. این شهد خوش طعم خواص بسیاری دارد و بدن را تقویت میکند. در این بخش خواص شیره انگور را بررسی میکنیم.
انرژی بدن را افزایش میدهد
شیره انگور حاوی مقدار زیادی قند است. این قند به راحتی در بدن تجزیه شده و انرژی مورد نیاز را تامین میکند. از طرفی کالری بالای شیره انگور، نیاز انرژی بدن را فراهم میکند.
خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد
یکی از خواص شیره انگور این است که بدن را در برابر سلولهای سرطانی مقاوم میکند. برخی آنتی اکسیدانهای موجود در شیره انگور همچون رسوراترول از ایجاد رادیکالهای آزاد جلوگیری کرده و رشد سلولهای سرطانی را محدود میکنند.
موجب آرامش اعصاب میشود
شیره انگور حاوی کلسیم و منیزیم است که بدن را در مقابله با تنشهای عصبی قوی کرده و احساس آرامش بیشتری را موجب میشود. مصرف شیره انگور از ابتلا به افسردگی جلوگیری کرده و احساس نشاط را افزایش میدهد.
تغذیه مناسب در دوره پریودی است
طبع گرم شیره انگور موجب میشود تا یک خوراکی مقوی در دوران پریودی باشد. مصرف آن انرژی و توان جسمی فرد را در این دوره افزایش میدهد. همچنین کاهش دردهای قاعدگی را کاهش میدهد.
به حفظ سلامت پوست کمک میکند
آنتی اکسیدانهای موجود در شیره انگور از پیری زودرس پوست جلوگیری میکند. همچنین درمان زخمها و آسیبهای بافت پوست از دیگر فواید مصرف شیره انگور است. پس اگر پوستی شاداب میخواهید، شیره انگور را در رژیم غذایی خود جای دهید.
باعث تقویت مو میشود
وجود انواع ویتامینها همچون ویتامین B12 خونرسانی به پوست سر را بهبود میبخشد. این موضوع موجب تقویت ساقه و ریشه مو میشود و از ریزش آن جلوگیری میکند.
هورمونهای جنسی مردانه را تنظیم میکند
تنظیم هورمونهای جنسی در آقایان موجب افزایش میل و قوای جنسی میشود. طبع گرم شیره انگور آن را به خوراکی مقوی برای آقایان تبدیل کرده است که وضعیت جسمانی آنها را بهبود میبخشد.
موجب افزایش رشد کودکان میشود
شیره انگور خوراکی مقوی برای کودکان است که فرایند رشد را بهبود میبخشد. شیره انگور مواد معدنی مورد نیاز کودک همچون آهن و ویتامینهای لازم را فراهم میکند. پس شیره انگور را در رژیم غذایی کودکان جای دهید.
برای مادران باردار مفید است
مادران باردار باید مصرف شیره انگور را در رژیم غذایی خود داشته باشد، زیرا موجب تقویت بدن شده و انرژی مورد نیاز را برای آنها فراهم میکند. همچنین با دفع مواد مضر و خطرناک از ابتلا به انواع عفونتها جلوگیری میکند و در نهایت تغذیه جنین را بهبود میبخشد.
افزایش وزن را باعث میشود
افراد لاغر با مصرف مرتب شیره انگور میتوانند وزن خود را افزایش دهند. همچنین ترکیبات موجود در شیره انگور امکان چاقی موضعی صورت را فراهم میکند.
درمان بیماریها با ترکیب شیره انگور
آنتی اکسیدانهای موجود در شیره انگور سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به مقابله با بیماریها میپردازد. شیره انگور در درمان بسیاری از بیماریها سودمند است.
موجب بهبود سرفه و علائم التهاب حلق میشود
خاصیت نرمکنندگی و ضد التهابی شیره انگور به اثبات رسیده است. به همین دلیل به افراد مبتلا به سرماخوردگی پیشنهاد میشود که ترکیب آب و شیره انگور را قرقره کنند.
کم خونی را درمان میکند
آهن و ویتامین B12 موجود در شیره انگور سطح گلبولهای قرمز را در بدن افزایش میدهد و از این طریق موجب درمان کم خونی میشود. شیره انگور با فراهم آوردن آهن مورد نیاز بدن از پوکی استخوان نیز جلوگیری میکند.
یبوست را درمان میکند
شیره انگور از طریق پاکسازی روده و بهبود حرکات آن موجب درمان مشکلات روده همچین یبوست میشود. پس برای درمان بیماریهای گوارشی از خوردن شیره انگور غافل نشوید.
درمان بیماری فشار خون است
پتاسیم موجود در شیره انگور موجب انبساط رگهای خونی میشود و فشار خون را کاهش میدهد. بهبود جریان خود از سایر بیماریهای قلب و عروق نیز جلوگیری میکند.
به درمان زخم معده کمک میکند
از دیگر خواص شیره انگور میتوان به درمان زخم معده اشاره کرد. مصرف شیره انگور عملکرد معده را نیز بهبود میبخشد. به همین دلیل به افرادی که مبتلا به زخم معده هستند، مصرف شیره انگور سفارش میشود.
انواع شیره انگور
شیره انگور با توجه به نوع انگوری که در تهیه آن استفاده شده است انواع مختلفی دارد. در نقاط مختلف ایران انواع دوشاب یا شیره انگور تولید میشوند. انگور در بسیاری از استانهای ایران مانند مرکزی، همدان، اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی، مازندران و گیلان کشت میشود. معروفترین شهرهای تولیدکننده شیره انگور اراک، ارومیه، ملایر، تبریز، همدان و قزوین هستند. شیره انگور دو نوع کلی صنعتی و سنتی دارد. از انواع شیره انگور میتوان به این موارد اشاره کرد:
- شیره انگور سفید
- شیره انگور زرد
- شیره انگور قرمز
شما میتوانید سفارش آبمیوه طبیعی را به راحتی در اسنپ انجام دهید.
مضرات خوردن شیره انگور
با وجود آنکه شیره انگور بسیار مفید است و بدن را تقویت میکند، اما باید در میزان مصرف آن دقت کنید. اگر در خوردن شیره انگور زیادهروی کردید، ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید. در این قسمت مضرات و خطرات شیره انگور را معرفی میکنیم.
- موجب افزایش حرارت بدن و جوش صورت و دیگر نقاط میشود.
- مصرف آن برای افراد کم تحرک، موجب افزایش وزن و چاقی میشود.
- حاوی قند فراوانی است و برای افراد مبتلا به دیابت مضر است.
- طبع گرم آن باعث غلیظ شدن صفرا میشود.
- مصرف زیاد آن برای افراد گرم مزاج، سردرد را به دنبال خواهد داشت.
مقدار مصرف شیره انگور
شیره انگور بسیار مقوی و پرخاصیت است، اما با توجه به اینکه میزان قند و کالری زیادی دارد نباید در مصرف آن زیادهروی کرد. مقدار مصرف قابل قبول شیره انگور، ۱ تا ۳ قاشق غذاخوری برای بزرگسالان و ۱ تا ۳ قاشق مرباخوری برای کودکان در روز است. افراد مبتلا به دیابت در مصرف آن باید احتیاط کنند، چراکه خوردن زیاد شیره انگور برای آنها خطرآفرین است و باید به خوردن یک قاشق چایخوری در روز اکتفا کنند. همچنین مصرف شیره انگور به کسانی که اضافه وزن دارند، به هیچ وجه توصیه نمیشود؛ زیرا کالری زیاد این خوراکی باعث بیشتر شدن وزن میشود.
شیره انگور را کی بخوریم؟
شیره انگور را در کلیه فصول سال میتوان مصرف کرد، اما خوردن آن در فصل زمستان به دلیل خواص ضد التهاب، بیشتر توصیه میشود. اگر برای درمان کم خونی از شیره انگور استفاده میکنید، هر روز صبح ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری میل کنید. به طور کلی در طول روز، بهترین زمان مصرف شیره انگور، وعده صبحانه است. میتوانید آن را با ارده ترکیب کرده و نوش جان کنید.
سخن پایانی
در این مطلب به معرفی فواید و مضرات مصرف شیره انگور پرداختیم و بهترین زمان مصرف آن را بررسی کردیم. همانطور که گفتیم شیره انگور بسیار مقوی، خوشمزه و پرخاصیت است. اگر هوس خوردن شیره انگور کردهاید و در منزل هستید، میتوانید با استفاده از سرویس سوپر مارکت اسنپ آن را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن تحویل بگیرید. سفارش آبمیوه طبیعی نیز در اپلیکیشن اسنپ امکانپذیر است. به خاطر داشته باشید که اسنپ همواره در خدمت شماست!
دیدگاهتان را بنویسید