طرز تهیه سوپ مرجمک با طعمی اصیل و فوق‌العاده

طرز تهیه سوپ مرجمک

سوپ مرجمک که به آن سوپ مرجمک چورباسه نیز می‌گویند، یک مدل سوپ خوشمزه است که شباهت زیادی به دال عدس دارد. این نوع سوپ برای اولین‌بار در کشور ترکیه پخته شد؛ اما به دلیل طعم خوبی که داشت به‌سرعت جای خود را در سراسر جهان پیدا کرد و به لیست غذا‌های بین‌الملل اضافه شد. به همین خاطر، در این مقاله قرار است به دستور تهیه سوپ مرجمک بپردازیم؛ بنابراین اگر شما هم از طرف‌داران درست‌کردن غذا‌های جدید هستید و دوست دارید تا طرز تهیه سوپ مرجمک را یاد بگیرید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

مواد اولیه برای تهیه سوپ مرجمک

مواد اولیه برای تهیه سوپ مرجمک

اصلی‌ترین ماده‌ی اولیه که برای درست‌کردن این سوپ نیاز دارید، عدس قرمز یا دال عدس است. این نوع عدس را می‌توانید به‌آسانی در تمامی فروشگاه‌ها پیدا کنید. در جدول زیر به مواد اولیه و لازم برای تهیه مرجمک چورباسه اشاره کرده‌ایم.

البته باید در نظر داشته باشید که این میزان از مواد اولیه برای درست‌کردن سوپ برای ۴ نفر است که بر حسب تعداد، خودتان می‌توانید مقادیر را تغییر دهید.

مواد اولیه

مقدار موردنیاز
دال عدس

یک پیمانه

پیاز

یک عدد متوسط
هویج

یک عدد متوسط

سیب‌زمینی

یک عدد متوسط
سیر

یک حبه

کره

۱۰۰ گرم
پول بیبر

به میزان کافی

زردچوبه

به میزان کافی
پودر زیره

به میزان کافی

نمک، فلفل

به میزان دلخواه

درست‌کردن سوپ مرجمک به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

درست‌کردن سوپ مرجمک خوشمزه

سوپ مرجمک با دستور‌های مختلفی تهیه و آماده می‌شود. ما در این آموزش سعی کردیم تا ساده‌ترین روش تهیه برای این سوپ را بیان کنیم. اگر شما با کمک این دستور پخت، سوپ مرجمک را آماده کنید، قطعا طعم جذاب و متفاوتی را تجربه خواهید کرد که شفیته‌ی آن می‌شوید.

  • مرحله‌ی اول: اولین قدمی که برای تهیه سوپ مرجمک باید انجام دهید، این است که دال عدس‌ها را به‌خوبی تمیز کنید و اگر آشغالی دارد آن‌ها را جدا کنید. سپس دال عدس‌ها را چندین بار بشویید تا به‌خوبی تمیز شوند و در نهایت آن‌ها را کنار بگذارید و به سراغ سایر مراحل درست‌کردن سوپ بروید.
  • مرحله‌ی دوم: در ادامه باید یک پیاز متوسط را به‌خوبی بشویید و پوست بگیرید. سپس از یک تخته و چاقوی تیز کمک بگیرید و پیاز‌ها را به‌صورت خلال‌های درشت خرد کنید.
  • مرحله‌ی سوم: یک قابلمه‌ی مناسب را انتخاب کنید و درون آن به میزان کافی روغن بریزید. زیر قابلمه را روی شعله‌ی مناسب تنظیم کنید و اجازه دهید تا روغن به‌خوبی داغ شود.
  • مرحله‌ی چهارم: حالا پیاز‌های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و به‌خوبی تفت دهید. بعدازاین که چند دقیقه پیاز‌ها را تفت دادید، بهتر است تا کمی زردچوبه و نمک به آن‌ها اضافه کنید و مجددا تفت دادن را ادامه دهید تا جایی که عطر ادویه‌ها آزاد شود.
  • مرحله‌ی پنجم: حالا باید به سراغ هویج و سیب‌زمینی‌ها بروید و بعدازاین که آن‌ها را شستید، به‌صورت نگین‌های ریز خرد کنید. در ادامه نیز هویج و سیب‌زمینی نگینی شده را به پیاز‌ها اضافه کنید و آن‌ها را تفت دهید تا سرخ شوند.
  • مرحله‌ی ششم: بعدازاین که کمی هویج و سیب‌زمینی را تفت دادید، از یک رنده‌ی دندانه ریز استفاده کنید و با کمک آن سیر را رنده کرده و به محتویات درون قابلمه اضافه کنید. سپس مقداری نمک و فلفل نیز به قابلمه اضافه کرده و به‌خوبی هم بزنید تا مخلوط شود.
  • مرحله‌ی هفتم: هنگامی که بوی خامی ادویه از بین رفت، نوبت به اضافه‌کردن دال عدس‌ها به قابلمه می‌رسد. مانند سایر مراحل باید دال عدس‌ها را نیز تفت دهید و بعد از گذشت چند دقیقه، استاک مرغ یا گوشت را به قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله‌ی هشتم: درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مواد به‌خوبی پخته شوند. به این منظور باید حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه به مواد درون قابلمه فرصت دهید. بعد از گذشت این مدت به قابلمه سر بزنید و اگر مواد کاملا پخته بود، اجاق‌گاز را خاموش کنید.
  • مرحله‌ی نهم: در ادامه مراحل درست‌کردن سوپ مرجمک، نوبت به پوره کردن مواد می‌رسد. برای انجام این کار وقتی مواد تا حدی خنک شد، آن را از قابلمه به میکسر انتقال دهید و به مدت ۵ دقیقه به‌خوبی میکس کنید تا به حالت پوره در بیاید.
  • مرحله‌ی دهم: اگر در خانه میکسر ندارید، این کار را به کمک یک گوشت‌کوب دستی یا برقی نیز می‌توانید، انجام دهید. درهرصورت عمل پوره کردن مواد را باید تا جایی ادامه دهید تا مواد کاملا یکدست شوند و بافت یکسانی پیدا کنند.
  • مرحله‌ی یازدهم: بعد از پوره کردن سوپ، نیاز است تا مجددا قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا مواد درون آن کمی بجوشند.
  • مرحله‌ی دوازدهم: سوپ مرجمک معمولا به همراه سس سرو می‌شود. برای درست‌کردن سس مخصوص این سوپ، باید کره را درون یک شیرجوش ریخته و روی حرارت قرار دهید تا کره ذوب شود. سپس مقداری پول بیبر به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگ سس آزاد شود.
  • مرحله‌ی سیزدهم: به همین سادگی سوپ مرجمک به همراه سس مخصوص آماده شد و تنها کاری که باید انجام دهید این است که سوپ را در ظرف دلخواه خود سرو کرده و سس را نیز به آن اضافه کنید. اگر دوست داشته باشید می‌توانید در زمان سرو کردن این سوپ از آبلیمو استفاده کنید که طعم آن را بهتر می‌کند.

طرز تهیه سوپ مرجمک با گوجه‌فرنگی

ممکن است که دسترسی به پول بیبر که یک ماده‌ی اولیه برای تهیه سس این سوپ است برای همه امکان‌پذیر نباشد که در این صورت می‌توانید از سس گوجه‌فرنگی دست‌ساز برای تهیه سوپ استفاده کنید. برای تهیه سس گوجه‌فرنگی در ابتدا باید گوجه‌ها را به‌خوبی بشویید و سپس آن‌ها را رنده کنید.

در ادامه در یک تابه به میزان کافی روغن بریزید. گوجه‌فرنگی رنده شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا آب اضافه‌ی گوجه گرفته شود. اگر دوست داشته باشید می‌توانید یک قاشق رب گوجه نیز به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن آزاد شود.

در نهایت سس آماده شده را به سوپ اضافه کنید و کمی هم بزنید تا رنگ آن در کل سوپ پخش شود و کمی به همراه سایر مواد بجوشد. سوپ مرجمک شما با گوجه‌فرنگی به همین سادگی قابل تهیه است.

طرز تهیه سوپ مرجمک با سبزیجات

یکی از چیز‌هایی که می‌تواند طعم سوپ مرجمک را بهتر و البته متفاوت‌تر کند، استفاده از سبزیجات تازه در تهیه این سوپ است. معمولا از جعفری تازه، گشنیز و تره به‌عنوان سبزی برای تهیه این سوپ استفاده می‌شود.

برای استفاده از سبزی باید در ابتدا آن‌ها را به‌خوبی بشویید و سپس ساطوری کنید. سبزی ساطوری شده را در ۱۰ دقیقه آخر پخت به سوپ اضافه کنید. اگر سبزی را زودتر از این زمان به سوپ اضافه کنید، سبب تغییر رنگ سبزی خواهد شد.

نکات مهم در تهیه سوپ مرجمک

نکات مهم در تهیه سوپ مرجمک چورباسه

درست است که دستور تهیه سوپ مرجمک بسیار راحت است؛ اما برای این که بتوانید آن را باکیفیت بهتری آماده کنید، نیاز است تا نکاتی را بدانید و آن‌ها را رعایت کنید. در ادامه به برخی از این نکات اشاره کرده‌ایم:

  1. یکی از نکاتی که سبب بهترشدن طعم سوپ مرجمک می‌شود، استفاده از سیر و پیاز در تهیه آن است؛ بنابراین به‌هیچ‌وجه این مواد را از دستور تهیه سوپ حذف نکنید یا مقدار آن را تغییر ندهید.
  2. یکی دیگر از موادی که سبب ایجاد طعم و عطر بی‌نظیری در این سوپ می‌شود، زیره است؛ بنابراین اگر شما طعم زیره را دوست دارید و علاقه‌مند هستید تا طبع سوپ شما نیز گرم باشد، بهتر است تا حتما از زیره در تهیه آن استفاده کنید.
  3. سوپ مرجمک نباید آب زیادی داشته باشد و حتما به این نکته دقت کنید. چرا که اگر این‌طور باشد در مرحله‌ی پوره کردن، پوره شما رقیق و آبکی خواهد بود.
  4. اگر دوست داشته باشید می‌توانید هویج یا سیب‌زمینی را از دستور تهیه سوپ مرجمک، حذف کنید، اما اگر از این مواد استفاده کنید سوپ شما لعاب و غلظت بیشتری خواهد داشت.

سوپ مرجمک ارزش امتحان کردن دارد

طرز تهیه سوپ مرجمک همان‌طور که خواندید و متوجه شدید بسیار ساده و راحت است و شما می‌توانید در زمان کوتاهی آن را تهیه کنید. این سوپ دارای خاصیت زیادی است و افرادی که بیمار‌هایی مانند سرماخوردگی دارند، می‌توانند با حذف ادویه آن را میل کنند.

البته، اگر تمایل دارید تا این سوپ را تهیه کنید؛ اما مواد اولیه آن را در دسترس ندارید، می‌توانید از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ کمک بگیرید. با استفاده از این سرویس، خرید شما در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به دستتان خواهد رسید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *