طرز تهیه ترشی انبه تند و فلفلی جنوبی و هندی

اصولا ما ایرانی‌ها انواع ترشی‌های رنگارنگ و خوشمزه را دوست داشته و مایل هستیم در کنار غذا‌ها آن‌ها را ببینیم. چرا که ترکیب مزه غذا‌های مختلف بامزه ترشی‌های متنوع، طعم آن‌ها را بهتر کرده و اشتهای افراد را به طرز عجیبی بیشتر می‌کند.

از این‌ جهت، نقش ترشی‌ها بسیار شبیه به انواع سالاد‌ها می‌شود. فارغ از ترشی‌های معمول، ترشی انبه جنوبی به دلیل استفاده از یکی از میوه‌های بسیار مفید و خوشمزه، طرف‌داران مخصوص به خود را دارد.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

از این‌ رو تصمیم داریم نحوه درست‌کردن ترشی انبه را باتوجه‌به یکی از رسپی‌های محبوب جنوبی با شما به اشتراک گذاشته و مختصر نگاهی نیز به طرز تهیه ترشی انبه هندی بیندازیم؛ بنابراین تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

مواد لازم برای درست‌کردن ترشی انبه جنوبی و هندی

به‌منظور تهیه ترشی انبه، دستور‌های آماده‌سازی متنوع جنوبی، هندی، پاکستانی و… وجود دارد که ما در بخش زیر، مواد اولیه یکی از رسپی‌های محبوب جنوبی را به‌اندازه تهیه یک شیشه بزرگ ترشی بیان کرده‌ایم.

با این‌ حال، تصمیم داریم مواد اولیه یکی از رسپی‌های معروف ترشی انبه هندی را نیز شرح دهیم.

با اینکه میزان استفاده از فلفل و درجه تندی ترشی، کاملا به سلیقه شما بستگی دارد، اما برای تهیه ترشی به سبک هندی از فلفل تقریبا زیادی استفاده می‌شود.

بدین ترتیب در نحوه درست‌کردن ترشی انبه هندی، علاوه بر آنکه حتما انبه سبز و کال انتخاب می‌شود، مقدار زیادی پودر فلفل چیلی قرمز و یک‌سوم آن، از دانه خردل استفاده شده و دیگر مواد اولیه اصلی نیز سیر، روغن و نمک هستند.

مواد لازم

مقدار مورد نیاز

انبه نرسیده

۴ عدد
سیر

یک بوته کامل

فلفل سبز

۳ عدد
سرکه

یک لیوان بزرگ

روغن زیتون

نصف لیوان
رب گوجه‌فرنگی

۲ قاشق غذاخوری

سیاه دانه

۱.۵ قاشق غذاخوری
تخم گشنیز

۱.۵ قاشق غذاخوری

گلپر پودر نشده

یک قاشق مرباخوری
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه

به میزان دلخواه

نحوه درست‌کردن ترشی انبه به‌صورت گام‌به‌گام

به‌منظور آماده‌سازی یک شیشه ترشی انبه خوشمزه و لذیذ، فقط کافی است مراحل زیر را ظرف مدت کمتر از ۵ دقیقه خوانده و آن را به‌سادگی درست کنید.

خواهید دید که دست آخر، برای چندین روز ترشی فوق‌العاده خوشمزه‌ای دارید که می‌توانید با بسیاری از غذا‌ها آن را میل کنید؛ بنابراین، لطفا همچنان به خواندن ادامه دهید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار به سراغ تمیزکردن و آماده‌سازی انبه‌ها بروید؛ بنابراین آن‌ها را شسته و سپس خشک کنید. در ادامه، پوست انبه‌ها را با دقت بگیرید تا مبادا مقداری از گوشت آن‌ها به هدر برود.
  • مرحله‌ی دوم: اکنون سعی کنید هسته انبه‌ها را بدون له کردن بافت آن‌ها دربیاورید. با اینکه در روشی دیگر، می‌توان انبه را با فود پراسسور یا بلندر، پوره کرده و درون ترشی ریخت؛ اما بهتر است که آن‌ها را خرد کنید. بدین منظور، با چاقو و کمک تخته کار، انبه‌ها را به فرم مکعبی و منظم، هم‌اندازه خرد کنید.
  • مرحله‌ی سوم: در این مرحله روی انبه‌های خردشده قدری نمک و زردچوبه بریزید و به آن‌ها یک شب استراحت دهید. علاوه‌برآن، فلفل‌های سبز سوزنی را پس از شستن و خشک‌کردن، از عرض به‌صورت حلقه‌ای برش زده و روی دستمال حوله‌ای قرار دهید تا تمام آب اضافی خود را از دست بدهند.
  • مرحله‌ی چهارم: اکنون نوبت به سیر می‌رسد. بدین منظور می‌توانید ابتدا پوست اطراف یک بوته سیر را جدا کرده و سپس حبه‌ها را درون شیشه‌ای خالی قرار دهید. در ادامه، درون شیشه قدری آب ریخته و آن را چند بار تکان دهید. خواهید دید که با این کار، بیشتر پوست سیر‌ها کنده شده و می‌توانید مابقی را به‌راحتی با دست جدا کنید.
  • مرحله‌ی پنجم: حال بایستی سیر‌ها را با رنده یا بلندر، ریزریز کرده یا پوره کنید. البته پیشنهاد می‌کنیم اگر انبه‌ها را خردکرده‌اید، سیر‌ها را نیز ورقه‌ای یا حلقه‌ای اسلایس کنید تا در کنار تکه‌های انبه خود را نشان دهند. همچنین اگر تمایل داشتید انبه‌ها را پوره کنید بهتر است سیر‌ها را نیز رنده ریز بزنید تا بافت نهایی ترشی، یکدست و نرم باشد.
  • مرحله‌ی ششم: قابلمه کوچکی برداشته و فلفل سبز را قدری در آن تفت دهید. سپس سیر را اضافه کرده و پس از دو تا سه دقیقه، رب گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید. بعد از اینکه قدری عطر رب گوجه‌فرنگی بلند شد، مقداری سرکه را به مواد اضافه کرده و خوب همه را مخلوط کنید. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.

  • مرحله‌ی هفتم: در این مرحله از طرز تهیه ترشی انبه خوشمزه و خانگی، به سراغ آماده‌سازی ادویه‌ها بروید. ازاین‌رو تابه‌ای را روی شعله قرار داده و سیاه‌دانه و تخم گشنیز را درون آن بریزید تا قدری تفت بخورند. پس از آنکه عطر ادویه‌ها فضای آشپزخانه را پر کرد، فلفل سیاه و فلفل قرمز را نیز اضافه کرده و یک تا دو دقیقه دیگر مواد را تفت دهید.
  • مرحله‌ی هشتم: اکنون بایستی به ادویه‌ها فرصت دهید تا از حرارت افتاده و خنک شوند. در ادامه از میکسر یا دستگاه آسیاب کن استفاده کرده و آن‌ها را به طور کامل پودر کنید. (البته در صورت تمایل می‌توانید مقداری سیاه دانه و فلفل سیاه را جداگانه تفت‌داده و درسته نگه دارید تا در مرحله بعدی، به همان فرم به شیشه ترشی اضافه شوند.)
  • مرحله‌ی نهم: تقریبا کار تمام است، فقط کافی است یک شیشه با سایز متوسط را انتخاب کرده و پس از اینکه به‌خوبی شسته و خشکش کردید، مقداری گلپر را در کف شیشه قرار دهید. در ادامه، مقداری از انبه‌های خردشده یا پوره آن را درون شیشه ریخته و سپس مخلوط سیر، فلفل سبز و رب گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید.
  • مرحله‌ی دهم: در مرحله‌ی بعدی، بایستی ترکیب یکدست ادویه‌ها را روی مواد قبلی ریخته و در صورت تمایل، برای ظاهر بهتر می‌توانید قدری سیاه دانه آسیاب‌نشدن را نیز روی آن‌ها اضافه کنید. اکنون دوباره انبه و سپس ترکیب سیر، رب گوجه‌فرنگی، فلفل سبز و نیز ادویه‌ها را به‌صورت لایه‌ای روی‌هم اضافه کنید تا تمام مواد ترشی تمام شود.
  • مرحله‌ی یازدهم: حال بایستی سرکه را با روغن زیتون مخلوط کرده و سپس آن را درون شیشه بریزید. دقت داشته باشید که این مخلوط بایستی تا یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد ترشی قرار بگیرد؛ بنابراین باتوجه‌به سایز شیشه‌ای که انتخاب کرده‌اید، اگر نیاز بود مقدار سرکه را بیشتر کنید.
  • مرحله‌ی دوازدهم: در مرحله‌ی آخر، درب شیشه را به‌خوبی محکم کرده و فیکس کنید تا هوا به درون شیشه نفوذ نکند. سپس اگر اطراف شیشه و درب آن خیس شده، آن‌ها را با دستمال خشک کرده و شیشه را درون یخچال قرار دهید. پس از سپری شدن مدت زمانی حدود یک تا سه هفته، ترشی شما حاضر شده و می‌توانید آن را میل کنید.

نکاتی که هنگام درست‌کردن ترشی انبه باید بدانید

با اینکه در بخش مراحل آماده‌سازی ترشی انبه، هرآنچه که ضروری بود را بیان کردیم، تصمیم داریم در بخش زیر، مجموعه دیگری از نکات را به‌منظور خوشمزه‌تر شدن یا خلق مزه‌ای متفاوت و همچنین ماندگاری ترشی انبه بیان کنیم.

همچنین با توجه‌ به اینکه ممکن است برخی مواد اولیه در دسترس شما نباشند، به مواد جایگزین نیز اشاره‌ای کرده‌ایم. لطفا از این نکات غافل نشوید:

  • هرچند که می‌توانید از انبه زرد هم برای تهیه ترشی انبه استفاده کنید؛ اما نوع نرسیده، خام و سبز‌رنگ را که بافت آن قدری سفتی دارد، انتخاب کنید تا ترشی شما به ترشی انبه هندی بیشتر شباهت داشته باشد.
  • برای تفت دادن ادویه‌ها، زمان تقریبی ۷ تا ۱۰ دقیقه کفایت می‌کند.
  • به‌جای رب گوجه‌فرنگی می‌توانید از گوجه‌فرنگی تازه و پوره شده نیز استفاده کنید، به‌طوری‌که آب اضافی آن حتما باید در تابه بخار شود.
  • در یکی از روش‌های محبوب برای طرز تهیه ترشی انبه می‌توانید انبه را به همراه سرکه و سایر مواد، درون قابلمه قرار داده و با حرارت شعله آن‌ها را با هم ترکیب کنید که در این روش، ترشی شما در مدت ۳ تا ۴ روز آمده استفاده است.
  • علاوه بر اینکه می‌توانید انبه‌ها را به فرم مکعبی یا پوره درآورده و در ترشی بریزید، می‌توانید آن‌ها را نواری خردکرده و برای زیبایی بیشتر، فلفل سبز را نیز از طول و به‌صورت نواری برش بزنید.
  • علاوه بر سرکه معمولی می‌توانید از سرکه سفید نیز برای تهیه ترشی انبه استفاده کنید.
  • دلیل استفاده از روغن برای جلوگیری از کپک زدن ترشی و ماندگاری بیشتر آن است، بنابراین آن را از دستور تهیه ترشی انبه ابدا حذف نکنید.
  • می‌توانید به‌جای روغن زیتون، از روغن کنجد یا روغن هسته انگور نیز استفاده کنید.
  • برای خلق طعمی متفاوت‌تر، می‌توانید از مقداری آب‌لیمو و شکر نیز استفاده کرده و آن‌ها را در مرحله تفت دادن فلفل سبز و سیر، به تابه اضافه کنید.
  • علاوه بر استفاده از ترکیب سرکه و آبلیمو می‌توانید از ترکیب آب تمبرهندی و سرکه نیز استفاده کنید.
  • با اینکه می‌توان ترشی انبه را از دو تا سه روز بعد از تهیه میل نمود، بهتر است آن را پیش از مصرف به مدت ۱۰ روز تا یک ماه درون یخچال قرار دهید.
  • برای ماندگاری بیشتر ترشی، هر بار که از آن استفاده می‌کنید حتما از قاشق خشک و تمیز استفاده کرده و پیش از قراردادن در یخچال، حتما درب آن را به‌خوبی فیکس کنید.

ترشی انبه جنوبی، انتخابی تند و خوشمزه!

اگر اهل ترشی و ترشی خوردن باشید، امکان ندارد با آموزش طرز تهیه ترشی انبه جنوبی و هندی که برایتان شرح دادیم، دلتان هوس داشتن یک شیشه جاافتاده از این ترشی را نکند. بدین منظور، پیشنهاد می‌کنیم اگر هنر و سلیقه آشپزی و نیز علاقه به ترشی درست‌کردن دارید، هم‌اکنون با کمک سرویس سوپرمارکت اسنپ مواد اولیه مورد نیاز برای آماده‌سازی این ترشی خوشمزه را فراهم کرده تا ازاین‌پس، مزه غذا‌ها برایتان دلچسب‌تر شود.

از طرف دیگر، اگر وقت کافی برای تهیه ترشی ندارید یا اینکه نحوه درست‌کردن ترشی انبه قدری برایتان دشوار است، گزینه‌های زیادی برای انتخاب وجود دارد که سرویس غذای اسنپ بهترین آن است.

بدین ترتیب، شما می‌توانید ترشی انبه خوش‌رنگ و جاافتاده را با هر نوع غذایی که دوست دارید سفارش داده تا در زمان کوتاهی، یک نهار یا شام مطبوع و دلپذیر روی میز ناهارخوری‌تان مهیا باشد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *