طرز تهیه ترشی بامیه؛ یک دستور تهیه چند ساله

طرز تهیه ترشی بامیه در منزل

ترشی بامیه یکی از چاشنی‌های اصیل و سنتی ایرانی است که زادگاه آن مربوط به استان خوزستان است. مطمئنا همانند بسیاری از انواع ترشی، فرایند تولید این خوراکی، نیز می‌تواند متفاوت باشد. گاهی در ترکیبات آن از گوجه­فرنگی، گاهی از تمبرهندی و گاهی رب­انار استفاده می‌شود. اما اصیل­ترین روش آن با استفاده از نمک و سرکه است. بامیه، تنها در فصل پاییز موجود است و بنابراین بهترین زمان برای درست­کردن ترشی آن نیز در همین فصل است. این خوراکی، از نظر سلامتی برای بدن مفید است. از جمله اثرات آن می‌توانیم به تقویت مغز، درمان چاقی و سلامت قلب اشاره کنیم. این مطلب راهنمایی سه روش برای طرز تهیه ترشی بامیه را به شما آموزش داده است:

درست کردن ترشی بامیه با ساده‌ترین روش

 روش درست کردن ترشی بامیه

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

قبل از شروع مراحل درست کردن ترشی بامیه باید ترکیبات زیر را آماده کنید:

ترکیبات مورد نیاز برای طرز تهیه ترشی بامیه با ساده‌ترین روش
مواد لازم مقدار مورد نیاز
سیر بزرگ و خرد شده ۲ حبه
فلفل قرمز ۲ قاشق غذاخوری
تخم شوید ۱ کیلوگرم
بامیه کوچک نیم لیتر
سرکه ۲ فنجان
آب ۲ فنجان
نمک ۱ قاشق غذاخوری

روش درست کردن ترشی بامیه

پس از آماده­سازی مواد لازم برای ترشی بامیه حالا باید مراحل زیر را طی کنید:

مرحله اول: در اولین مرحله باید سیر، فلفل قرمز و شوید را درون یک شیشه مناسب برای درس­ کردن ترشی بریزید.

مرحله دوم: در ظرفی جداگانه سرکه و آب را ریخته و به آن نمک را اضافه کنید و اجازه دهید تا این ترکیبات به جوش آیند و بعد بگذارید تا کاملا خنک شوند.

مرحله سوم: در این مرحله از طرز تهیه ترشی بامیه، باید آن را شسته و در داخل شیشه‌ای که در مرحله اول آماده کرده‌اید، بریزید.

مرحله چهارم: در نهایت نیز این شیشه را با مخلوط سرکه و آب پر کنید.

مرحله پنجم: ترشی شما آماده است، اما برای به اصطلاح رسیدن و قابل­خوردن شدن باید ۳ هفته به آن زمان بدهید.

طرز تهیه ترشی بامیه با طعم موسیر

 درست کردن ترشی بامیه با طعم موسیر

برای طرز تهیه ترشی بامیه و طعم­دار کردن ترشی می‌توانید از مواد متفاوتی استفاده کنید. به عنوان مثال در دستوری که در اینجا عنوان کرده‌ایم، از موسیر و سبزیجات استفاده می‌شود.

ترکیبات مورد نیاز تهیه ترشی بامیه با طعم موسیر
مواد لازم مقدار مورد نیاز
بامیه ۲۵۰ گرم
سرکه ½ لیون
موسیر ۳ تا ۴ عدد
فلفل قرمز تازه تند ۳ عدد
پودر فلفل قرمز ½ قاشق مرباخوری
تخم گشنیز ½ قاشق مرباخوری
گلپر ½ قاشق مرباخوری
جعفری و ترخون تازه خرد شده به مقدار لازم
نعناع ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

روش درست کردن ترشی بامیه با طعم موسیر

برای طرز تهیه ترشی بامیه با طعم موسیر مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول: در مرحله اول باید بامیه‌ها را به خوبی شسته و درون یک قابلمه بریزید.

مرحله دوم: آب و سرکه را با هم مخلوط کرده و اجازه دهید تا برای مدت زمان ۵ دقیقه روی حرارت بماند.

مرحله سوم: بامیه‌ها را درون یک سبد ریخته و آب جوش روی آن بریزید. با این کار لیزی آنها را از بین خواهد رفت.

مرحله چهارم: سرکه، آب و نمک را روی حرارت قرار داده و در کناری قرار دهید تا سرد شود.

مرحله پنجم: ترکیباتی که آماده کرده‌اید را درون یک ظرف شیشه‌ای بریزید، سپس مخلوط سرکه را به آنها اضافه کنید.

مرحله ششم: اجازه دهید تا این ترکیبات به مدت یک هفته درون یخچال باقی بماند.

طرز تهیه ترشی بامیه با ماندگاری بالا

 درست کردن ترشی بامیه به روش لایه لایه

روش دیگری که برای طرز تهیه ترشی بامیه استفاده می‌شود، بدون پخت اولیه بامیه است و تقریبا تا یکسال درون یخچال ماندگاری دارد. مواد زیر را برای تهیه این مدل از ترشی بامیه نیاز خواهید داشت:

ترکیبات مورد نیاز تهیه ترشی بامیه خانگی با طعم موسیر
مواد لازم مقدار مورد نیاز
بامیه ۱ کیلوگرم
سبزیجات معطر ۵۰ گرم
سیر ۴ عدد
فلفل سبز ۱ عدد
تخم گشنیز ۱ قاشق غذاخوری
سرکه ۱.۵ لیوان
نمک ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری

روش درست کردن ترشی بامیه به صورت لایه لایه

و اما برای تهیه ترشی بامیه به صورت لایه­لایه لازم است تا مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

مرحله اول: در اولین مرحله باید دم بامیه‌ها را کمی کوتاه کنید. البته نباید به خود بامیه آسیبی وارد شود.

مرحله دوم: بامیه‌ها را روی پارچه نخی قرار داده و اجازه دهید تا رطوبت آنها به طور کامل خارج شود.

مرحله سوم: سبزیجات معطر را شسته و درون آبکشی بریزید تا آب آنها خارج شود.

مرحله چهارم: یک شیشه دردار مناسب انتخاب کنید.

مرحله پنجم: مقداری بامیه را در آن بریزید.

مرحله ششم: یک لایه از سیر، فلفل سبز، تخم گشنیز، نمک و فلفل سیاه را روی آنها بریزید.

مرحله هفتم: لایه‌ها را ادامه دهید تا ترکیبات شما تمام شود.

مرحله هشتم: نمک و سرکه را با هم مخلوط کنید و آن را درون شیشه بریزید.

مرحله نهم: در ادامه کار طرز تهیه ترشی بامیه، درب شیشه را محکم ببندید تا هوا داخل آن نشود.

مرحله دهم: ترشی را برای مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت درون فضای آشپزخانه قرار دهید.

مرحله یازدهم: اکنون ترشی را درون یخچال قرار داده و اجازه دهید تا خنک شود.

نکات مهم در مورد مورد ترشی بامیه خانگی

در صورتی که دوست دارید یک ترشی بامیه خانگی جذاب و هوس برانگیز داشته باشید، نکات زیر را رعایت کنید:

  • حتما برای درست کردن ترشی بامیه به سراغ آنهایی بروید که سر آن از بین نرفته باشد.
  • از سرکه خالص و مرغوب برای درست­کردن ترشی استفاده کنید. سرکه خالص انگور بهترین انتخاب است.
  • اگر ترشی شما درون ظرف سرو باقی ماند، آن را دوباره درون ظرف اصلی خود خالی نکنید. بهتر است یک ظرف جداگانه را برای آن در نظر بگیرید.
  • اگر می‌خواهید بامیه‌های موجود در ترشی ترد شوند، آنها را نجوشانید.
  • چوب بامیه را به طور کامل از آن جدا نکنید.
  • اگر ترشی بامیه لیز شد، آبش را دور ریخته و با سرکه پر کنید.

ترشی بامیه خانگی، یک چاشنی جذاب در کنار غذای شما

طرز تهیه ترشی بامیه خانگی بسیار آسان است. شما می‌توانید با همین چند روشی که در بالا عنوان شد و با همین ترکیبات ساده، آن را در منزل تهیه کرده و در نهایت از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. برای تهیه مواد مورد نیاز خود، می‌توانید روی سرویس سوپرمارکت اسنپ حساب کنید. همچنین انواع ترشی بامیه آماده را نیز می‌توانید از فروشگاه‌های مختلف خریداری کنید. اگر به دنبال یک چاشنی متفاوت در کنار غذای خود هستید، ترشی بامیه بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *