گام‌به‌گام طرز تهیه خورش تره فرنگی

در لیست غذا‌های ایرانی، خورش‌های خوشمزه مختلفی دیده می‌شود که یکی از بهترین آن‌ها، خورش تره فرنگی است. این خورش ایرانی، رسپی‌های متفاوتی دارد و می‌توان آن را با گوشت یا مرغ درست کرد.

اگر می‌خواهید از خواص این خورش لذیذ و متفاوت بهره‌مند شده و همچنین از طعم آن لذت ببرید، با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا با طرز تهیه خورش تره فرنگی آشنا شوید.

طرز درست‌کردن خورش تره فرنگی

طرز تهیه خورش تره فرنگی بسیار آسان است و می‌توانید آن را به‌سادگی درست کنید. ضمن آنکه این خورش دارای خواص مختلفی است. خورش تره فرنگی به‌راحتی هضم شده و در بهبود خواب شبانه بسیار موثر است.

ضمن آنکه حاوی مقادیر زیادی از آهن، کلسیم و منیزیم نیز هست و می‌تواند با عفونت‌ها به‌خوبی مبارزه کند.

مواد اولیه خورش تره فرنگی

برای آنکه بتوانید خورش تره فرنگی را درست کنید، به این مواد اولیه نیاز دارید:

مواد اولیه

مقدار لازم

سینه یا ران مرغ

۴۵۰ گرم
تره فرنگی

۵۰۰ گرم

نعنا تازه

۱۰۰ گرم
جعفری تازه

۳۰۰ گرم

پیاز

یک عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

به مقدار کافی

مراحل تهیه خورش تره فرنگی

به‌منظور درست‌کردن این خورش خوشمزه، لازم است تا این مراحل را پشت سر بگذارید:

  • مرحله‌ی اول: در گام اول از درست‌کردن خورش تره فرنگی، لازم است که ساقه‌های تره فرنگی را به‌اندازه دلخواه خود، خرد کنید. بعد آن‌ها را به‌خوبی بشویید تا هیچ گلی لابه‌لای آن باقی نماند. سپس آن‌ها را درون آبکش بریزید تا آب اضافی تره‌فرنگی‌ها گرفته شود.
  • مرحله‌ی دوم: پس از آنکه آب اضافی از تره فرنگی گرفته شد، تابه‌ای آورده و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد تره‌فرنگی‌ها را درون آن ریخته و مقداری تفت دهید. صبر کنید تا آب باقی‌مانده و اضافی از تره فرنگی گرفته و تبخیر شود.
  • مرحله‌ی سوم: اکنون باید کمی روغن مایع درون تابه بریزید و کار تفت دادن تره‌فرنگی‌ها را ادامه دهید. آن‌قدر تره‌ها را تفت دهید تا کاملا سرخ شوند. بعد جعفری و نعنا را خوب بشویید و آبکش کنید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود.
  • مرحله‌ی چهارم: در این مرحله تخت گوشتی آورده و جعفری و نعنا را روی آن به شکل ساطوری و ریز خرد کنید. درون قابلمه‌ای سینه یا ران مرغ بگذارید و آب بریزید که روی مرغ را بگیرد.
  • مرحله‌ی پنجم: قابلمه مرغ را روی گاز قرار داده و شعله را زیاد کنید. صبر کنید تا آب به جوش آید. هنگامی که کف روی قابلمه مرغ شکل گرفت، قابلمه را از روی حرارت بردارید؛ آن را آبکش کرده و سپس مرغ را بشویید.
  • مرحله‌ی ششم: اکنون پوست پیاز را گرفته، آن را بشویید و نگینی خرد کنید. قابلمه‌ای آورده و آن را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید. کمی روغن مایع درون آن ریخته و سپس پیاز‌های نگینی خرد شده را به آن بیفزایید.
  • مرحله‌ی هفتم: زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا زمانی که پیاز سبک و شیشه‌ای شده و همچنین خامی زردچوبه گرفته شود. بعد از آن، تکه‌های مرغ را به پیاز اضافه کنید و آن‌ها را سرخ کنید.
  • مرحله‌ی هشتم: پس از سرخ شدن مرغ، روی آن آب بریزید تا آب روی مرغ را بگیرد. بعد صبر کنید تا آب درون قابلمه مرغ بجوشد و مرغ نیم‌پز شود. سپس تره‌فرنگی‌ها، نعنا و جعفری را به مرغ اضافه کنید و درب قابلمه را گذاشته تا خورش جا بیفتد.
  • مرحله‌ی نهم: در آخر نمک و فلفل به خورش اضافه کنید. در صورت تمایل می‌توانید کمی آب لیموترش تازه یا آبغوره نیز به خورشتان اضافه کنید. پس از آنکه خورش شما به طور کامل جا افتاد، آن را درون ظرف مد نظرتان سرو کنید.

نکته: چنانچه قصد دارید این خورش را با گوشت درست کنید، بعد از تفت دادن پیاز، باید گوشت را درون پیاز سرخ‌کرده و به آن رب اضافه کنید و تفت دهید.

نکات مهم برای درست‌کردن خورش تره فرنگی خوشمزه

برای آنکه بتوانید این خورش را به سبک حرفه‌ای‌ها درست کنید، به این موارد توجه کنید:

  • در صورت تمایل می‌توانید به‌جای مرغ از گوشت استفاده کنید.
  • برای آنکه خورش شما خوشمزه و لذیذ شود، حتما به‌خوبی بوی مرغ و گوشت را بگیرید.
  • برای طعم‌دار کردن، حتما از آبلیمو تازه استفاده کنید تا طعم خورشت شما خراب نشود.
  • برای آنکه بیشتر از طعم این خورش خوشمزه لذت ببرید، آن را با پلو زعفرانی سرو کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید ادویه‌های خورشی به آن اضافه کنید.
  • اگر گیاهخوار هستید، می‌توانید مرغ و گوشت را از دستور خورش حذف کرده و به‌جای آن لوبیا چیتی یا پنیر کورد یا توفو سرخ بریزید.
  • برای درست‌کردن این غذا با گوشت، باید به مواد اولیه آن رب نیز اضافه کنید.
  • اگر می‌خواهید کار شما با سرعت پیش رود، می‌توانید از قبل مواد را شسته و خرد کنید تا در زمان خود صرفه‌جویی کنید.
  • این غذا را می‌توانید با انواع سالاد و نوشیدنی‌ها سرو و میل کنید.

خورش تره فرنگی، غذای لذیذ و مقوی

همان‌طور که خواندید، این خورش به‌آسانی تهیه می‌شود و در کنار طعم بسیار خوبی که دارد، حاوی مواد مغذی نیز هست. این غذا بسیار لذیذ بوده و می‌تواند به‌عنوان یکی از خورش‌های بسیار خوشمزه، چه برای وعده‌های غذایی و چه برای مهمانی‌ها، گزینه بسیار مناسبی باشد.

اگر برای پخت این خورش لذیذ آماده شده‌اید؛ اما مواد لازم برای آن را ندارید، نیازی نیست تا از پخت خورش تره فرنگی صرف‌نظر کنید، فقط کافی است از طریق سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ هر آنچه نیاز دارید را سفارش داده و در کمترین زمان ممکن درب منزل تحویل بگیرید.

همچنین اگر زمان کافی برای پخت این خورش را ندارید، می‌توانید نسبت به سفارش آنلاین این غذای خوشمزه از سرویس غذای اسنپ نیز اقدام کرده و درب منزل بسته غذا را تحویل بگیرید.

اگر می‌خواهید تنوعی در لیست غذا‌های خود ایجاد کنید، به شما پیشنهاد می‌کنیم طرز تهیه خورش تره فرنگی را نیز به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

برای قرار دادن این غذا بر سر میز پذیرایی، بهتر است از گوشت یا مرغ بیشتری استفاده کرده و همچنین برای بهتر جا افتادن غذا، پیاز بزرگ‌تر یا دو پیاز متوسط استفاده کنید.

توجه داشته باشید که پیاز لعاب خورش را بیشتر کرده و طعم بهتری به غذا می‌بخشد؛ ضمن آنکه می‌تواند از خورش شما، یک خورش مجلسی و البته حرفه‌ای بسازد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.