طرز تهیه انواع پیش‌غذاهای ایرانی و خارجی برای مهمانی‌ها و مجالس

پیش غذا

برای مهمانی یا مصرف در منزل، به‌دنبال فهرستی از پیش‌غذاهای خوشمزه برای مهمانی هستید؟ به‌نظرتان مصرف پیش‌غذا در وعده‌های معمولی روزانه هم مهم است؟ باید فهرستی در اختیار داشته باشید که منبع الهامتان شود و به شما در آماده‌سازی انواع پیش‌غذا کمک کند. فهرست پیش رو در این مقاله، همان منبع الهامی است که به‌دنبالش می‌گردید.

پیش‌غذاهای خارجی خوشمزه

سری به آشپزی ملل می‌زنیم و ببینیم که خارجی‌ها برای پیش‌غذا به‌سراغ چه خوراکی‌هایی می‌روند و چه موادی را در کنار هم می‌نشانند. بعدتر هم از پیش‌غذاهای داخلی خودمان می‌گوییم.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

۱. گوشت‌قلقلی سوئدی

گوشت‌قلقلی سوئدی

گوشت قلقلی در ظرفی از آب گوشت که با خامه ترکیب شده، یکی از بهترین پیش‌غذاهایی است که می‌توانید بر سر میز بیاورید. برای آماده‌کردن این گلوله‌های خوشمزه باید کمی آرد سوخاری، سبزی مانند جعفری، شیر، خامه و البته گوشت چرخ‌کرده داشته باشید. پیاز و سیر را هم فراموش نکنید و از حضور افتخاری سس سویا هم برای آماده‌سازی گوشت قلقلی خوشمزه غافل نشوید.

۲. کاناپه خیار و گوجه

کاناپه خیار و گوجه

این پیش‌غذای خوشمزه بسیار ساده است. اگر گرسنه هستید و تصمیم دارید که سفارش غذا بدهید، تا رسیدن غذای اصلی می‌توانید روی این کاناپه خوشمزه حساب کنید. کاناپه خیار و گوجه سریع و فوری آماده می‌شود و گزینه مطلوبی برای خوردن پیش از وعده اصلی است. کمی گوجه خشک یا سرخ‌شده را با پنیر و ریحان مخلوط کنید و روی تکه‌های خیار بریزید؛ خیلی ساده، خیلی خوشمزه.

۳. دیپ سوسیس ویلویتا

دیپ سوسیس ویلویتا

دیپ‌ها همان خوراک‌هایی هستند که در نقش پیش‌غذا یا کنار غذا ظاهر می‌شوند و میزتان را رنگی می‌کنند. دیپ را با نان‌های خشک و کوچک یا چیپس می‌خورند. دیپ سوسیس ویلویتا هم چند ماده ساده دارد و بسیار خوشمزه است.

برای درست‌کردن آن به کمی سوسیس، پنیر چدار، گوجه و فلفل نیاز دارید. این‌ها را با هم ترکیب کنید و یادتان باشد که برای ذوب‌کردن پنیر باید از مایکروفر استفاده کنید. اگر شیوه دیگری برای آب‌کردن پنیر در نظر دارید هم باید اجازه بدهید که به‌طور کامل به حالت مایع دربیاید.

۴. نان سیر تخت

نان سیر تخت

این پیش‌غذا را در زمان سفارش غذا در رستوران هم به‌خاطر داشته باشید. برای آماده‌کردن آن نیاز به صرف وقت و زحمت زیادی نیست. این را هم بدانید که نان سیر تخت پر از پنیرهای مختلف و بسیار چرب است.

برای آماده‌کردن آن به ترکیب کره، سیر، پنیر چدار و پارمزان و کمی ریحان نیاز دارید. همه این‌ها را روی تکه‌ای نان که تخت و صاف بریده شده، قرار بدهید و اجازه بدهید که در فر قرار بگیرد. زمانی که پنیرها شروع به آب‌شدن کردند، نان سیر تخت‌تان آماده است. شما می‌توانید از هر نانی برای آماده‌سازی این پیش‌غذا استفاده کنید؛ انتخاب با شما خواهد بود.

۵. کالباس پنیری با زیتون

کالباس پنیری با زیتون

کالباس در کنار پنیر خامه‌ای و زیتون ترکیب واقعا خوشمزه‌ای می‌سازد. برای اینکه پیش‌غذایی ساده، خوشمزه و البته خوش‌قیافه داشته باشید، حتما به درست‌کردن این مورد فکر کنید. کافی است که پنیر خامه‌ای را درون رول‌های کالباس قرار بدهید و یک زیتون خوش‌رنگ هم با خلال دندان به این ترکیب اضافه کنید.

۶. بروشتای ریحان

بروشتای ریحان

بروشتا پیش‌غذایی اروپایی است که با تلفظ‌های مختلف در سراسر دنیا در منوی رستوران‌ها قرار می‌گیرد. این ترکیب ساده هم بسیار خوشمزه است و مواد اندکی دارد: سیر، ریحان، گوجه و نان تست. این ترکیب جادویی یکی از خوشمزه‌ترین پیش‌غذاها را برایتان فراهم می‌کند. کنار هم قراردادن مواد بروشتا هم می‌تواند بنا به سلیقه‌تان صورت بگیرد.

۷. گواکاموله

گواکاموله

گواکاموله یا گواکامولی هم پیش‌غذایی مکزیکی و پرخاصیت است که در نهایت سادگی توانسته خروجی و نتیجه جذابی را از هم‌نشینی آووکادو، پیاز و لیمو فراهم کند. آووکادوی رسیده را با پیاز رنده‌شده و آب لیمو ترکیب کنید. کمی هم گوجه خردشده بریزید و از پیش‌غذای خوشمزه‌ای لذت ببرید که در عرض چند دقیقه آماده می‌شود.

۸. سینی سبزیجات

سینی سبزیجات

این مورد مناسب دوستداران رژیم‌های گیاهی است. کسانی که گوشت‌خوار هستند هم با میل‌کردن چنین پیش‌غذایی به حفظ سلامت و تنظیم اشتهایشان کمک زیادی می‌کنند.

برای آماده‌کردن سینی سبزیجات می‌توانید مطابق سلیقه‌تان پیش بروید و با گلچینی از سبزیجات و صیفی‌جات دلخواه خود، سینی رنگی و سالم بچینید. مواد مختلف را بخارپز کنید یا ترکیبی از حالت بخارپز و خام را در کنار هم داشته باشید. سس یا دیپ دلخواهتان را هم آماده کنید تا ترکیبات سینی با طعم آنها خوشمزه‌تر شوند.

۹. لقمه‌های قارچی

لقمه‌های قارچی

مایونز، قارچ، پارمزان، حلقه‌های پیاز را روی نان تست بگذارید و در فر قرار بدهید. با سوخاری‌شدن نان و آب‌شدن پنیر، پیش‌غذای ساده و خوشمزه‌تان آماده می‌شود. با سبزیجاتی مانند ریحان یا جعفری هم می‌توانید خوراک را تزیین کنید. شاید فکر کنید که این پیش‌غذا به‌شدت ساده است و اصلا نیازی به معرفی ندارد. واقعیت این است که در آشپزی، کنار هم قراردادن ترکیبات مناسب است که ارزش دارد. پیشنهاد پیش‌غذاهای ساده‌ای مانند قارچ لقمه‌ای هم راهی برای آشنایی با یکی از همین موارد است.

۱۰. گراتن سوسیس و سیب‌زمینی

گراتن سوسیس و سیب‌زمینی

سیب‌زمینی را رنده کنید و کف قالب فر بریزید. سوسیس‌های خرد و سرخ‌شده را همراه با ادویه، پنیر پیتزا و تخم‌مرغ مخلوط کنید. این مواد را روی سیب‌زمینی‌ها بریزید و داخل فر بگذارید. بعد از اینکه احساس کردید، پنیر به‌طور کامل آب شده و سیب‌زمینی هم پخته و سرخ شده، ظرف را از فر بیرون بیاورید. این پیش‌غذا هم بسیار خوشمزه است و آماده‌کردنش فقط اندکی زمان می‌برد.

پیش‌غذاهای ایرانی خوشمزه و رنگارنگ

ایرانی‌ها هم پیش‌غذاهای جذابی دارند. شاید به‌نظر برسد که شمارشان از پیش‌غذاهای خارجی کمتر است اما این‌طور نیست. هر شهر و استانی از ایران، انواع غذاهای خوشمزه و متنوع را راهی سفره‌ها می‌کند. در ادامه با چند مورد از این‌ها آشنا می‌شویم.

۱۱. خورشت ماست

خورشت ماست

پیاز، گوشت گوسفند، زعفران، ماست پرچرب، مغز گردو، خلال بادام و گلاب در کنار هم کمی نامتعارف به‌نظر می‌رسند. بااین‌حال، این ترکیب یکی از خوشمزه‌ترین پیش‌غذاهای سنتی ایرانی را می‌سازد و اصفهانی‌ها آن را آماده می‌کنند. بعضی‌ها خورشت ماست را به‌عنوان دسر سِرو می‌شناسند اما قراردادن آن در دسته پیش‌غذاها منطقی‌تر است.

۱۲. سوپ دال عدس

سوپ دال عدس

دال عدس، رب گوجه، سیب‌زمینی، هویج، برنج نیم‌دانه، خامه، نمک و فلفل هم مانند همیشه به مقدار کافی؛ این ترکیب سوپ دال عدس را می‌سازد که از ابتکارات جنوبی‌ها به‌شمار می‌رود. اضافه‌کردن تمرهندی به این غذا هم می‌تواند گزینه‌ای مطلوب برای طرفداران غذاهای ملس باشد. بعضی‌ها این سوپ خوش‌رنگ را خورشت می‌خوانند و آن را با برنج مصرف می‌کنند.

۱۳. قارنی یاریخ

قارنی یاریخ

قارنی یاریخ همان بادمجان شکم‌پر آذری‌ها است. برای آماده‌کردن آن باید گوجه و سیر را تفت بدهید، پیاز را هم همین‌طور. گوشت چرخ‌کرده را به آن اضافه کنید. این ترکیب را درون بادمجانی بریزید که پوست کنده شده، شکمش خالی است و تلخی‌اش با قرارگرفتن در آب رفته است.

بعد از پرکردن شکم بادمجان، آن را در تابه‌ای قرار بدهید تا بپزند. قارنی یاریخ هم از غذاهای خوشمزه‌ای است که اگر کمی پنیر پیتزا رویش بریزید و در فر بگذارید، چهره‌ای امروزی‌تر هم پیدا می‌کند.

۱۴. تره اسفناج

تره اسفناج

این غذای گیلانی را هم می‌توانید در مقام پیش‌غذا سر سفره حاضر کنید. اسفناج، تخم‌مرغ، سیر، نارنج، برنج نیم‌دانه با کره و ادویه را در کنار هم بگذارید تا پیش‌غذایی سر سفره‌تان بیاید که خوشمزه است و آسان درست می‌شود. این خوراک هم طعم خوبی دارد و هم پرخاصیت است. گیلانی‌ها هم از آشپزهای خوش‌سلیقه و کاربلد ایران‌اند و پیشنهادهایشان را باید به‌دقت دنبال کنیم.

۱۵. پوکورا بوشهری

پوکورا بوشهری

آرد، تره، انواع ادویه‌ها، بیکینگ‌پودر و جوش‌شیرین را باهم ترکیب کنید و به‌شکل گلوله‌های کوچک دربیاورید. سپس این گلوله‌ها را در روغن سرخ کنید تا پوکورای بوشهری آماده شود. طعم پوکورا بسیار مطلوب است و می‌توانید آن را با خیارشور، گوجه، انواع نان ساندویچ کنید. قراردادن آن سر میز شام به‌عنوان پیش‌غذا هم فکر بسیار خوبی است.

۱۶. دلمه کلم

دلمه کلم

این مورد آن‌چنان شبیه پیش‌غذا نیست اما برای خیلی از افراد هم غذای مستقلی برای سِرو به‌عنوان ناهار یا شام نیست. قراردادن آن درمیان پیش‌غذاها ایده معقولی به‌نظر می‌رسد. در برگ کلم، ترکیبی از برنج، گوشت چرخ‌کرده، پیاز، شکر، سرکه، زعفران، ادویه، رب گوجه و سبزی بریزید. در شهرهای مختلف ایران این دلمه را می‌پزند و نوش‌جان می‌کنند.

۱۷. کوکوی لوبیاسبز

کوکوی لوبیاسبز

این پیشنهاد از مواردی است که دو نوع واکنش در افراد ایجاد می‌کند: اگر از لوبیا سبز خوشتان بیاید، عاشقش می‌شوید و اگر طرفدار لوبیا نباشید از آن بیزار. نقش پررنگ لوبیا در این کوکو، همه‌چیز را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. در کوکو از سیب‌زمینی، هویج و لوبیاسبز پخته استفاده می‌شود. این ترکیب با تخم‌مرغ هم‌زده مخلوط و در تابه سرخ می‌شوند.

۱۸. تارت میرزاقاسمی

تارت میرزاقاسمی

اگر دوست دارید که به صورت آنلاین سفارش غذا دهید یا خودتان آستین‌ها را برای آماده‌کردن پیش‌غذایی خوشمزه بالا بزنید، تارت میرزاقاسمی را به‌خاطر بسپارید. نان‌های آماده و شکل‌داری در بازار هستند که پایه تارت را تشکیل می‌دهند و شما می‌توانید درون آنها را با بادمجان، گوجه، سیر و ادویه پر کنید. چنین پیش‌غذایی برای پذیرایی از مهمانان در میز شام و ناهار هم گزینه بسیار خوبی است.

۱۹. دویماج

دویماج

دویماج هم از پیش‌غذاهای ترکی است که در شهرهایی مانند زنجان، تبریز و همسایه‌های آنها آماده می‌شود. این پیش‌غذای ساده ترکیبی از نان خشک، دوغ، گردو، سبزی و پنیر است. وقتی این مواد به‌خوبی با هم ترکیب شوند، امکان شکل‌دادن به آنها به‌حالت گلوله هم به‌وجود می‌آید. دویماج را گلوله‌گلوله کنید و به‌عنوان پیش‌غذایی خوشمزه، ساده و خوش‌قیافه به سر سفره بیاورید.

۲۰. باقلاقاتق

باقلاقاتق

خیلی‌ها باقلاقاتق را به‌عنوان غذایی اصلی در نظر می‌گیرند اما انتخابش به‌عنوان پیش‌غذا هم فکر خوبی است. برای آماده‌کردن این خوراک گیلانی باید باقلای رشتی،‌ شوید، سیر و تخم‌مرغ در اختیار داشته باشید. باقلاقاتق مواد لازم اندک و ساده‌ای دارد اما در نهایت، پیش‌غذا یا غذایی بسیار خوشمزه و اصیل را به شما پیشکش می‌کند.

پیشنهاد شما چیست؟

مرور انواع پیش‌غذای ایرانی و خارجی به شما کمک می‌کند که به تصمیمات بهتری برای پخت‌وپز برسید. درمیان پیش‌غذاهای مختلف هم مواردی از دستورهای غذایی وطنی بسیار جذاب و خوشمزه‌اند و هم نمونه‌های فرنگی و بین‌المللی. با نگاهی به این مقاله می‌توانید به مورد دلخواهتان برسید و طعم تازه‌ای را امتحان کنید. از میان موارد پیشنهادی، کدام را بیشتر پسندیده‌اید؟ خودتان هم گزینه‌ای برای اضافه‌کردن به فهرست دارید؟

همچنین اگر به دنبال روشی برای مدیریت بهتر تأمین غذای سازمانی خود هستید، سرویس سفارش غذای شرکتی اسنپ می‌تواند یک گزینه مناسب باشد. با این سرویس، ناهارهای شرکتی باکیفیت و متنوع را به‌سادگی سفارش دهید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *