طرز تهیه کال کباب گیلانی فوق‌العاده خوشمزه و بی‌نظیر

طرز تهیه کال کباب گیلانی بی‌نظیر

بر کسی پوشیده نیست که غذا‌های گیلانی یا شمالی به دلیل استفاده از مواد اولیه مختلف و تازه، از تنوع بسیاری برخوردار بوده، به‌گونه‌ای که در تمام رستوران‌ها نام چند مورد از غذا‌های این استان زیبا به چشم می‌خورد. از طرفی، مجموعه غذا‌های گیلانی از طعم و مزه به‌غایت خوشمزه و لذیذی برخوردار بوده و از لحاظ ظاهر و رنگ نیز، بسیار هنرمندانه تهیه می‌شوند.

گذشته از غذا‌های اصلی گیلانی و شمالی مانند فسنجان و شیرین خورشت، قیمه شمالی و قورمه سبزی گیلانی، کال کباب غذایی است که هم می‌توان آن را به‌عنوان یک وعده‌غذای کامل تهیه کرد و هم آن را در کنار غذا‌ها و به‌عنوان چاشنی مصرف نمود. بدین ترتیب، با آموزش طرز تهیه کال کباب شمالی در خدمت شما هستیم.

مواد لازم جهت تهیه کال کباب شمالی خوشمزه

مواد لازم برای درست‌کردن کال کباب شمالی لذیذ

مواد اولیه و پایه‌ای به‌کاررفته در کال کباب، بادمجان و گردو بوده که به سبب استفاده از انار یا آبغوره، قدری مزه ترش پیدا می‌کنند. این غذای فوق‌العاده خوشمزه از مواد و سبزیجات تازه و مقوی غنی بوده و می‌توان آن را با نان یا برنج صرف نمود. درهرصورت، مواد لازم جهت درست‌کردن کال کباب برای ۶ نفر به قرار زیر است:

مواد لازم مقدار موردنیاز
بادمجان یک کیلوگرم
گردو ۲۵۰ گرم
سیر یک بوته کامل
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
دانه انار یک پیمانه
سبزی چوچاق ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، گلپر، نعناع خشک به میزان دلخواه

مراحل درست‌کردن کال کباب گیلانی خوشمزه

مراحل درست‌کردن کال کباب شمالی

در بخش زیر، مراحل طرز تهیه کال کباب شرح داده شده و شما پس از مطالعه آن با رسپی بسیار ساده و محبوب این غذای پرطرف‌دار آشنا خواهید شد؛ بنابراین از پرگویی پرهیز کرده و شما را به خواندن ادامه مطلب راهنمایی می‌کنیم:

  • مرحله‌ی اول: برای تهیه کال کباب خوشمزه ابتدا بایستی بادمجان‌های قلمی را شسته و پس از خشک‌کردن، با چاقو قسمت بالای آن‌ها را که به ساقه نزدیک‌تر است، برش بزنید. سپس آن‌ها را روی زغال قرار داده تا مغزپخت شوند. دقت داشته باشید که تمام سطح هر بادمجان را به‌خوبی روی زغال بچرخانید تا به طور یکنواخت بپزند.
  • مرحله‌ی دوم: بعد از اینکه تمام بادمجان‌ها را کباب کردید، بایستی آن‌ها را در کیسه‌ای پلاستیکی قرار داده تا بعدا پوستشان راحت‌تر جدا شود. البته می‌توانید بادمجان‌ها را روی سینی چیده و سپس با پلاستیک روی سینی را بپوشانید. بعد از مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه، پوست بادمجان‌ها را جدا کرده و در ظرفی کنار بگذارید.
  • مرحله‌ی سوم: حال بایستی با کمک چاقو، بادمجان‌ها را برش بزنید. سپس گوشت‌کوب دستی را برداشته و با چند ضربه بادمجان‌ها را از شکل بیندازید. در واقع تصمیم داریم بادمجان‌ها را به‌نوعی پوره کنیم.
  • مرحله‌ی چهارم: حال به سراغ مغز گردوها بروید و آن‌ها را رنده کرده یا آسیاب کنید. سپس آن‌ها را به ظرف حاوی بادمجان‌ها افزوده و مواد را به‌خوبی هم بزنید.
  • مرحله‌ی پنجم: در این مرحله از طرز تهیه کال کباب گیلانی بایستی به سراغ یک بوته سیر رفته و برای ۵ دقیقه آن را در ظرف آب بخیسانید. سپس پوست آن‌ها را به‌راحتی جدا کرده و پس از آبکشی مجدد، سیر‌ها را رنده ریز بزنید. حال بایستی سیر را نیز به ظرف بادمجان‌ها بیفزایید.
  • مرحله‌ی ششم: یکی از علل خوش‌عطری و خوش‌مزگی کال کباب وجود سبزی مخصوص شمالی با عنوان چوچاق است؛ بنابراین آن را حتما تهیه کرده و پس از ریزریز کردن، چوچاق را به همراه نعناع خشک به مابقی محتوای کال کباب شمالی اضافه کنید.
  • مرحله‌ی هفتم: اکنون اگر انار تازه دارید آن را دانه کرده و پس از جداکردن قسمت‌های سفیدرنگ و تلخ کننده، آن‌ها را به ظرفی مناسب انتقال دهید. سپس نصف دانه‌های انار را با گوشت‌کوب، یکی دو بار ضربه زده تا بافت دانه‌های انار متلاشی شود. اکنون دانه‌های انار سالم و دانه‌های اناری که کمی از آبشان درآمده است را به ظرف بادمجان‌ها بیفزایید.
  • مرحله‌ی هشتم: کار تمام است! فقط بایستی نمک و فلفل سیاه را به همراه قدری روغن زیتون و پودر گلپر به ظرف کال کباب افزوده و مواد را به‌خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. دست آخر، کال کباب خوشمزه را در ظرف سرو ریخته و روی آن را با مقداری دانه انار و مغز گردوی کامل تزیین کنید.

نکاتی که در هنگام تهیه کال کباب باید بدانید

راز‌های خوشمزه شدن کال کباب گیلانی

همان‌طور که برای تهیه هر غذایی دانستن یکسری نکات، لازم و ضروری است، غذا‌های محلی و بومی از این قاعده مستثنی نبوده و درست‌کردن آن‌ها برای افراد غیربومی حتی به فوت و فن‌های بیشتری نیز نیازمند است؛ بنابراین به مجموعه نکات ساده اما مهم زیر توجه ویژه کنید:

  • در انتخاب بادمجان‌ها دقت کرده و نوع قلمی را که پوست سیاه و براق دارند، انتخاب کنید.
  • هنگام پوست کندن بادمجان‌های کبابی، همه سیاهی‌های پوست را جدا کنید تا در انتها، کال کباب بدرنگ و تلخ‌مزه نشود.
  • اگر زغال در دسترس نداشتید، می‌توانید بادمجان‌ها را در فویل پیچیده و برای مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه بگذارید.
  • اگر برای پوست کندن بادمجان‌های کبابی، پلاستیک در دسترس نداشتید، از یک ظرف آب خنک کمک بگیرید. بدین صورت که برای جلوگیری از سوختن دست و تمیزشدن گوشت بادمجان، دست خود را مدام داخل آن بزنید.
  • ترجیحا از انار ترش به‌جای انار شیرین برای تهیه کال کباب استفاده کرده و در هر دو حالت حتما از ریختن بخش‌های سفیدرنگ داخل انار به ظرف حاوی کال کباب خودداری کنید.

 

کال کباب خانگی

  • درصورتی‌که انار در دسترس نداشتید می‌توانید از آبغوره برای طعم دهی به کال کباب بهره ببرید، اما یادتان باشد ابدا آب‌لیمو همین نتیجه مطلوب را به دست نمی‌دهد.
  • پیشنهاد می‌کنیم همان‌طور که در بخش بالا توضیح دادیم، مقداری از دانه‌های انار را با سنگ آسیاب به‌نوعی له کنید تا آب انار حاصل شود. این کار به این دلیل است که آب انار، رنگ کال کباب را به صورتی ملایمی میل می‌دهد.
  • ترجیحا مغز گردو را با چاقو خرد نکنید. چراکه مزه کال کباب به بافت نرم و یکدست آن بستگی دارد و نباید خرده‌های گردو زیر دندان مزاحمت ایجاد کنند.
  • ابدا سیر تازه را از دستور تهیه کال کباب حذف نکنید. زیرا مزه کال کباب واقعی با سیر تازه میسر می‌شود.
  • اگر در فصلی هستید که سیر تازه در دسترس نیست، به‌ناچار می‌توانید از پودر سیر بهره ببرید.
  • سبزی چوچاق در شمال کشور رشد می‌کند، بنابراین اگر به آن دسترسی ندارید، می‌توانید از نعناع خشک بیشتر برای پرکردن جای خالی آن سود ببرید.
  • درصورتی‌که از مصرف روغن منع شده‌اید، می‌توانید به‌راحتی روغن زیتون را از دستور تهیه کال کباب شمالی حذف کنید.
  • کال کباب را می‌توان هم سرد میل نمود و هم گرم؛ بنابراین درصورتی‌که مقداری از آن اضافه آمد، در ظرفی درب‌دار ریخته و پیش از مصرف تنها کافی است آن را از یخچال بیرون آورده تا با محیط هم‌دما شود.

کال کباب گیلانی، یک پیش‌غذای خوشمزه

اکنون که با طرز تهیه کال کباب فوق‌العاده مطبوع و دلپذیر گیلانی آشنا شدید وقت آن است تا تنوعی در غذا‌های خود ایجاد کرده و از آن به‌عنوان خوراکی خوشمزه همراه با غذا‌های مختلف بهره ببرید. باید اعتراف کرد برخی از اقلام موردنیاز تهیه کال کباب شمالی مانند چوچاق یا انار، چیزی نیستند که همیشه در خانه داشته باشید.

بنابراین پیشنهاد می‌کنیم برای اینکه کال کباب شما با همان رسپی اصلی تهیه شود، از سرویس سوپرمارکت اسنپ برای مهیا نمودن اقلام و مواد موردنیاز آن بهره ببرید. همچنین اگر طرز تهیه این غذای بی‌نظیر برای شما راحت نبوده یا وقت کباب کردن بادمجان‌ها را ندارید، پیشنهاد می‌کنیم سرویس غذای اسنپ را مدنظر قرار داده تا کال کباب اصل گیلانی را برای شما دلیوری کند.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.