طرز تهیه میرزاقاسمی فوق‌العاده خوشمزه و بی‌نظیر گیلانی

اصولا تمام غذا‌های گیلانی از عطر، رنگ و طعم بسیار ویژه‌ای برخوردار هستند، به‌طوری‌که در تمام ایران شهره شده و کمتر کسی وجود دارد که نام آن‌ها را نشنیده باشد.

جدای از غذا‌هایی چون انواع فسنجان‌ها و شیرین خورشت، همچنین انواع قورمه سبزی‌ها و قیمه مخصوص گیلانی، میرزاقاسمی همان غذایی است که هوش از سر خیلی از افراد پرانده است.

به‌خاطر همین موضوع، طرز تهیه میرزاقاسمی را همه ما کم‌وبیش می‌دانیم اما دراین‌بین، کمتر کسی با نحوه درست‌کردن میرزاقاسمی اصیل و مخصوص آشناست؛ بنابراین همچنان به خواندن ادامه دهید تا شما را با رسپی ویژه این غذای خوشمزه و مقوی آشنا کنیم.

مواد لازم جهت درست‌کردن میرزاقاسمی دلچسب گیلانی

مواد لازم برای درست‌کردن میرزاقاسمی گیلانی

با اینکه مرسوم است در آماده‌سازی این غذای دلپذیر و مطبوع از بادمجان، سیر، گوجه‌فرنگی و تخم‌مرغ به‌عنوان مواد پایه‌ای بهره برده شود، اما بعضا به دلیل خوش‌ذوقی مردم گیلان، برخی دیگر از مواد تازه و مفید به رسپی آن افزوده شده است.

برای مثال، برگ سیر، گردوی ساییده‌شده، پیاز و… ازاین‌دست مواد بوده که نه‌تنها طعم اولیه و اصیل این غذا را از بین نمی‌برند، بلکه بر جذابیت آن افزوده و این غذای گیلانی را بیش‌ از پیش محبوب همگان کرده‌اند. درهرحال، مواد لازم با نسبت‌های بیان‌شده در بخش زیر، جهت تهیه میرزاقاسمی برای ۶ نفر کفایت می‌کند:

مواد لازم

مقدار مورد نیاز
بادمجان

۸ عدد متوسط

تخم‌مرغ

۳ عدد
سیر

یک بوته کامل

پیاز

یک عدد متوسط

رب گوجه‌فرنگی

۲ قاشق غذاخوری
گوجه‌فرنگی

۴ عدد متوسط

روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر دارچین

به میزان لازم

مراحل درست‌کردن میرزاقاسمی لذیذ گیلانی

بادمجان کبابی

طرز تهیه میرزاقاسمی گیلانی در عین سادگی، ظرافت‌های خاص خود را دارد؛ بنابراین برای سادگی کار شما، تمام مراحل را با ذکر ظرافت‌ها به‌روشنی در بخش زیر شرح داده‌ایم. اکنون فقط کافی است مراحل ساده زیر را با دقت پیگیری کنید:

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار به سراغ بادمجان‌های تازه رفته و آن‌ها را پس از شستن و خشک‌کردن با زغال و منقل، کباب می‌کنیم. دقت داشته باشید که دورتادور بادمجان را برای مدتی روی حرارت قرار دهید. سپس آن‌ها را در ظرفی چیده و روی آن‌ها پلاستیک بکشید یا اینکه همه را برای مدت کوتاهی در کیسه پلاستیکی قرار دهید.
  • مرحله‌ی دوم: اکنون بایستی دستکش دست کرده یا با استفاده از کاسه‌ای آب، پوست بادمجان‌ها را بکنید. دقت داشته باشید که تمام سیاهی‌های پوست را از گوشت بادمجان بزدایید تا در انتهای کار، میرزاقاسمی خوش‌رنگ و خوشمزه‌ای حاصل آید. حال بادمجان‌ها را درشت‌درشت ساطوری کرده و کنار بگذارید.
  • مرحله‌ی سوم: در این مرحله از دستور طرز تهیه میرزاقاسمی خوشمزه، به سراغ پیاز رفته و آن را رنده ریز بزنید یا اینکه به‌صورت نگینی خرد کنید. اکنون پیاز را در تابه‌ای همراه با مقدار کافی روغن تفت‌داده و پس از بخار شدن آب اضافی و سبک شدن، اندکی زردچوبه به آن افزوده و پیاز را کنار بگذارید.
  • مرحله‌ی چهارم: حال بایستی یک بوته سیر را پس از خیس کردن، پوست گرفته و دوباره آب بکشید. سپس دو راه برای طبخ آن پیش روی شماست. می‌توانید آن‌ها را رنده ریز زده یا اینکه به‌صورت درسته و کامل در تابه انداخته و پس از اینکه با مقدار کمی آب نرم شدند، آن‌ها را با گوشت‌کوب دستی از فرم انداخته و قدری زردچوبه بیفزایید.
  • مرحله‌ی پنجم: اکنون گوجه‌فرنگی‌ها را ابتدا پوست‌کنده و سپس از وسط برش بزنید تا بتوانید قسمت سفید و سفت میانی آن‌ها را جدا کنید. حال با غذاساز، بلندر، گوشت‌کوب برقی یا هر وسیله‌ای که قابلیت له کردن مواد را دارد، آن‌ها را پوره کنید. سپس پوره مذکور را به سیر افزوده و قدری مواد را با هم ترکیب کنید.
  • مرحله‌ی ششم: در این مرحله مقداری رب گوجه‌فرنگی را به همراه پودر دارچین و فلفل سیاه به محتویات تابه افزوده و سپس مواد را به‌خوبی هم زده و مخلوط کنید. پس از چند دقیقه، پیاز را نیز اضافه کرده و میزان نمک غذا را تنظیم کنید.
  • مرحله‌ی هفتم: تخم‌مرغ‌ها را به‌صورت جداگانه در ظرفی شکسته و سپس آن‌قدر با چنگال هم بزنید تا از لختگی درآیند. حال آن‌ها را به مابقی مواد موجود در تابه افزوده و پیوسته محتویات را هم بزنید تا تخم‌مرغ به طور یکنواخت و ملایم در بین مواد پخش شود. البته اگر از ترکیب کردن تخم‌مرغ با سایر مواد خوشتان نمی‌آید می‌توانید آن را جداگانه پخته و در انتها، روی همه مواد به‌صورت عسلی قرار دهید.
  • مرحله‌ی هشتم: اکنون درب تابه را برای مدت ۳ تا ۵ دقیقه بگذارید تا آب اضافی گوجه‌فرنگی بخار شده و بافتی نرم و یکدست حاصل آید. سپس بادمجان‌های ساطوری شده را به تابه افزوده و مواد را به‌خوبی با هم ترکیب کنید. در انتها از غذا مزه گرفته و در صورت نیاز، میزان نمک و سایر ادویه‌های آن را تنظیم کنید.
  • مرحله‌ی نهم: پس از سپری شدن زمان لازم برای جا افتادن میرزاقاسمی خوشمزه گیلانی، آن را در ظرف سرو ریخته و ازآنجایی‌که گردو پای ثابت غذا‌های گیلانی است، با چند عدد مغز گردو و چند برگ ریحان سبز و قرمز آن را تزیین کنید.

فوت و فن‌های درست‌کردن میرزاقاسمی

میرزاقاسمی در ظرف

با اینکه با میرزاقاسمی خوشمزه گیلانی آشنایی داریم، اما هرکسی نمی‌تواند ادعا کند که این غذای مقوی را به بهترین نحو ممکن درست می‌کند.

در واقع اکثر غذا‌های بومی و محلی، دارای یکسری نکات ریز و درشت هستند که باید حتما یکبار آن‌ها به گوشمان خورده باشند تا غذای نهایی، همان چیزی باشد که باید! بدین منظور، پیشنهاد می‌کنیم نکات مهم زیر را مدنظر قرار دهید:

  • پیش از کباب کردن بادمجان‌ها، با چاقو در قسمت بالایی آن‌ها جایی که به ساقه متصل است، برش کوچکی ایجاد کرده تا در زمان کمتری بادمجان‌ها به‌خوبی مغزپخت شوند.
  • استفاده از کیسه پلاستیکی، باعث راحت‌تر جداشدن پوست کباب شده بادمجان‌ها می‌شود؛ بنابراین برای مدت کوتاهی آن‌ها را درون کیسه قرار دهید.
  • با اینکه عطر و طعم خوشایند میرزاقاسمی تا حدود زیادی به بادمجان کبابی بستگی دارد، اما درصورتی‌که از خوردن مواد با عطر دودی منع شده‌اید، می‌توانید بادمجان‌ها را پس از پوست کندن، بخارپز کرده و سپس ادامه مراحل را پیش بگیرید.
  • با اینکه افزودن پودر دارچین کاملا اختیاری است، اما اگر از بوی سیر و تخم‌مرغ خوشتان نمی‌آید، حتما از آن بهره ببرید. زیرا بوی زهم مواد مختلف را تا حدود بسیاری خنثی می‌نماید.
  • برای تهیه میرزاقاسمی ترجیحا از بادمجان‌های قلمی با پوستی سیاه‌رنگ استفاده کنید.
  • پیشنهاد می‌کنیم مقدار گوجه‌فرنگی به‌کاررفته در میرزاقاسمی را نسبت به رب گوجه‌فرنگی بیشتر در نظر بگیرید.
  • برای خلق طعم مجلسی و ویژه، می‌توانید مقداری گردوی ساییده‌شده را نیز به مواد در حال پخت میرزاقاسمی اضافه کنید.

میرزاقاسمی در بشقاب

  • سعی کنید پس از اضافه‌کردن رب گوجه‌فرنگی، میزان نمک غذا را تنظیم کنید. زیرا همان‌طور که می‌دانید اکثر رب‌ها برای نگهداری طولانی‌مدت دارای مقادیر متفاوتی از نمک هستند.
  • در تهیه میرزاقاسمی نباید از میزان کمی سیر مثلا ۲ حبه استفاده کنید، زیرا آن مزه خوشایند و مطبوعی که باید در نهایت حاصل شود، به دست نخواهد آمد.
  • اگر در فصلی هستید که سیر تازه در دسترس نیست، می‌توانید از پودر سیر یا برگ سیر بهره ببرید.
  • اگر طعم غذا‌ها را ترش دوست دارید، می‌توانید به ترکیب گوجه و سیر در حال پخت، قدری به‌اندازه ۲ قاشق غذاخوری عصاره یا آب‌غوره اضافه کنید.
  • از افزودن افراطی رب گوجه‌فرنگی پرهیز کنید. زیرا رنگ ملایم میرزاقاسمی را از بین برده و مزه تمام مواد را کم‌رنگ‌تر جلوه می‌دهد.
  • اگر از بوی زهم تخم‌مرغ بیزار هستید، می‌توانید فقط یک عدد از آن را به کار ببرید.
  • هرچند که برای درست‌کردن میرزاقاسمی استفاده از پیاز الزامی نیست، اما به دلیل خلق مزه‌ای متفاوت، پیشنهاد می‌کنیم از آن سود ببرید. وگرنه در صورت عدم استفاده از آن، باز هم میرزاقاسمی طعم فوق‌العاده‌ای دارد.

میرزاقاسمی مخصوص گیلانی، بهترین انتخاب برای نهار امروز!

به‌احتمال بسیار با خواندن مطلبی که برایتان تهیه نمودیم، به‌قدر کافی قند در دلتان آب شده که این غذای بسیار مقوی و لذیذ را برای وعده غذایی پیش رو مهیا کنید.

درصورتی‌که اقلام مورد نیاز در خانه موجود نیستند، از سوپرمارکت اینترنتی اسنپ بهره برده تا هر آن چیزی که نیاز دارید در کمترین زمان ممکن به دستتان برسد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.