مهم‌ترین آداب و قوانین اسباب‌کشی در آپارتمان

مهم‌ترین قوانین مربوط به اسباب‌کشی در آپارتمان

روز اسباب کشی منزل فرا رسیده است و تمام اثاثیه را بسته‌بندی کرده‌اید؟ اجاره‌نامه خانه جدید را هم امضا کرده‌اید و کاملا آماده‌اید که به منزل جدید بروید؟ بسیار عالی! هرچند با امکان اسباب کشی اینترنتی خانه قدیم و جدید راحت‌تر سروسامان می‌گیرد، نمی‌توان نگران نبود. در این میان نباید از رعایت آداب و قوانین اسباب‌کشی غافل شوید. اولین برخورد با همسایگان جدید به‌اندازه خداحافظی با همسایگان قدیمی و به‌جاگذاشتن خاطره‌ای خوب برای آنها اهمیت دارد. در این مقاله، آداب‌ورسوم و قوانین مربوط به اسباب‌کشی را برایتان توضیح می‌دهیم.

۱. خانه را تمیز کنید

پیش از تحویل‌دادن خانه، همه‌جایش را تمیز کنید. اگر حیوان خانگی دارید و می‌دانید که اغلب خانه را کثیف می‌کند، حتما گوشه‌وکنار خانه را بررسی کنید و خرابکاری‌های احتمالی‌‌اش را پاک کنید. پنجره‌ها را هم باز کنید تا هوای تازه وارد خانه شود.

در صورت اسباب کشی فوری منزل، اقلام اضافی و زباله‌ها را جمع‌ کنید و مطمئن شوید که چیزی در خانه جا نمانده باشد. تصور کنید خودتان هنگام ورود به منزل جدید با کوهی از زباله روبه‌رو شوید، چه احساسی خواهید داشت؟ ساکنان جدید آپارتمان شما هم با دیدن زباله‌ها همین احساس را خواهند داشت.

۲. لامپ‌ها را با خودتان نبرید

شما حق دارید همه وسایلی که برای خانه قدیمی خریده‌اید از جمله لامپ‌ها را با خودتان ببرید، اما کمی فکر کنید. درست است که در منزل جدید به این لامپ‌ها نیاز خواهید داشت، اما بهتر است از روی ادب درباره برداشتن لامپ‌ها و وسایلی مانند آنها تجدیدنظر کنید. اگر زمانی که برای اولین بار پس از اثاث کشی منزل به خانه پا می‌گذاشتید با خانه‌ای تاریک روبه‌رو می‌شدید، احساس خوشایندی داشتید؟ همه وسایل و مبلمان را از خانه ببرید، اما بهتر است وسیله‌ای مانند لامپ را باقی بگذارد.

نکته مهم دیگری که حتما باید به یاد داشته باشید این است که کلیدهای درهای داخلی منزل را روی قفل‌ها بگذارید.

۳. برای ساکنان بعدی فهرستی از اطلاعات مهم بنویسید

با تازه‌واردها مثل مهمان‌هایتان برخورد کنید. برای آنها فهرستی از اطلاعات لازم و مهم برای سکونت در خانه بنویسید. در این فهرست نکات زیر را به ساکنان جدید یادآوری کنید:

  • روزی که زباله‌ها جمع‌آوری می‌شوند؛
  • اطلاعات مربوط به پارکینگ و آداب پارک‌کردن خودرو در کوچه و محله؛
  • جزئیات مربوط به مکان کنتورهای آب، برق و گاز؛
  • نواقص جزئی خانه مثل دستگیره‌های خراب و طریقه کارکردن با آنها؛
  • کدهای امنیتی در صورت لزوم؛
  • اطلاعات مربوط به مکان‌های مهم محله و مغازه‌ها؛
  • شماره تلفن‌های بهترین رستوران‌ها و مراکز تهیه غذای اطراف، مراکز تعمیر لوازم منزل و مانند آن.

در پایان فهرست هم شماره تماس خود را بنویسید تا اگر ساکنان جدید سؤالی داشتند، بتوانند با شما تماس بگیرند.

۴. برای ساکنان جدید، هدیه خوشامدگویی بگذارید

با دیگران همان‌طور رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار بشود. می‌توانید برای استقبال از ساکنان جدید، ۱ بطری شیر یا ۱ بسته نان برایشان بگذارید. همچنین بهتر است حداقل وسایل ضروری برای سکونت را در خانه بگذارید، مثلا مطمئن شوید که در دست‌شویی ۱ رول دستمال توالت و صابون باشد.

۵. به همسایه‌ها اطلاع بدهید

به همسایه‌ها اطلاع بدهید

بهتر است به همسایه‌ها اطلاع دهید که قرار است اسباب‌کشی کنید. اگر با آنها زیاد صمیمی نیستید، لازم نیست شخصا به آنها اطلاع بدهید. همین که یادداشتی درباره اثاث کشی منزل یا فروش آپارتمان روی در منزل نصب کنید کفایت می‌کند.

با وجود این، مؤدبانه‌تر این است که موضوع را شخصا به همسایه‌ها اطلاع بدهید و هر چیز خاصی مانند زوج‌بودن ساکنان جدید، داشتن فرزند خردسال یا حیوان خانگی را به آنها بگویید.

اگر با همسایه‌ها رابطه خوبی دارید، در اسرع وقت به آنها اطلاع بدهید اما اگر با آنها رابطه خاصی ندارید، مؤدبانه‌تر است که از ۲ هفته قبل آنها را در جریان بگذارید.

۶. برای اسباب کشی منزل تیم حرفه‌ای خبر کنید

شاید بسته بندی لوازم منزل و حمل و نقل آنها کار ساده‌ای به نظر برسد، اما اصلا این‌طور نیست. بهتر است برای بهتر انجام‌شدن این کار از تیمی حرفه‌ای کمک بگیرید. خودتان کنار بایستید و در مواقع ضروری به آنها کمک کنید. تنهایی انجام‌دادن بعضی از کارها ممکن است برایتان خطرناک باشد. بلندکردن اجسام سنگین هم معمولا باعث کمردرد و آسیب‌دیدگی می‌شود. کسانی که متخصص اسباب‌کشی‌اند، بر اساس تجربه می‌دانند که چه باید کرد. حواستان باشد که اثاث کشی با حمل و نقل لوازم تمام نمی‌شود، احتمالا تا چند روز مشغول جابه‌جاکردن اقلام ریز و درست خواهید بود، پس به انرژیتان نیاز دارید. بنابراین خدمات حرفه‌ای در اسباب کشی منزل موضوع مهمی است.

۷. محل پارک خودروی اسباب‌کشی را مهیا کنید

بهتر است پیش از اسباب‌کشی برای محل پارک خاور اسباب کشی فکری بکنید. محلی مناسب در نزدیکی خانه پیدا کنید و آن را مهیای ورود خودروی حمل و نقل کنید. از نکاتی مانند جریمه‌نشدن خودرو مطمئن شوید و تمام شرایط را طوری مهیا کنید که تیم اسباب‌کشی به محض ورود، به‌جای سرگردانی بلافاصله کار را شروع کند.

۸. کار جابه‌جایی وسایل را تا حد امکان ساده کنید

کار جابه‌جایی وسایل را تا حد امکان ساده کنید

اگر بسته بندی لوازم منزل مشکل داشتید و نتوانسته‌اید به همه وسایل برسید یا همه جعبه‌ها را برچسب‌گذاری کنید، مطمئن شوید که جعبه شکستنی‌ها علامت‌گذاری شده باشد. این جعبه‌ها را مشخص کنید تا تیم اسباب‌کشی آنها را با احتیاط حمل کنند.

اگر در زمستان اسباب‌کشی می‌کنید و مسیر حرکت کارگران لغزنده است، آن را نمک‌پاشی کنید تا سلامت کارگران و وسایلتان تضمین شود. در صورتی‌ که در راهروها و مسیر کارگران موانعی وجود دارد، قبل از اسباب‌کشی آنها را بردارید تا کار حمل و نقل و جابه‌جایی سریع‌تر انجام شود.

 

۹. به قوانین استفاده از آسانسور توجه کنید

هر آسانسور ظرفیت خاصی دارد و بعضی از آسانسورها برای حمل‌ بار مناسب نیستند. طبق قوانین آپارتمان‌نشینی ایران هم حمل بار با آسانسور مخصوص رفت‌وآمد افراد ممنوع است. بنابراین بهتر است این نکته را در نظر بگیرید.

در صورتی‌ که ساختمان شما آسانسوری با ظرفیت بالا یا مخصوص حمل بار دارد، بهتر است آن را از قبل رزرو کنید. به مدیر ساختمان تاریخ اسباب‌کشی را اطلاع بدهید تا زمان استفاده شما از آسانسور به تمام ساکنان اطلاع داده شود. سعی کنید هنگام استفاده از آسانسور برای اسباب‌کشی تا حد امکان سکوت رعایت شود و مزاحم همسایه‌ها نشوید.

۱۰. از تیم اسباب‌کشی پذیرایی کنید

بهتر است به فکر تیم اسباب‌کشی هم باشید. در روزهای گرم تابستان برای آنها نوشیدنی‌های خنک ببرید. برای تقویت کارگران و انجام سریع‌تر کارها هم می‌توانید از آنها با شیرینی یا بیسکویت پذیرایی کنید.

اگر اسباب کشی منزل را در زمستان انجام می‌دهید هم می‌توانید از تیم اسباب‌کشی با نوشیدنی‌های گرم پذیرایی کنید. اسباب‌کشی کار سختی است. پذیرایی از کارگرها هم مهربانی و قدردانی شما را می‌رساند و هم از سختی کار کم می‌کند.

۱۱. با همسایگان جدید دوستانه رفتار کنید

اسباب‌کشی کار راحتی نیست، اما اهمیت اولین برخورد با همسایه‌های جدید را هم نباید دست‌کم بگیرید. هنگام ورود به ساختمان برای اولین بار لبخند بزنید و برای همسایه‌های جدید دست تکان بدهید. اگر در آخر هفته اسباب‌کشی می‌کنید، احتمال اینکه تمام همسایه‌ها را ببینید، بسیار زیاد است. پس بهتر است خودتان را برای اولین برخورد با آنها آماده کنید.

۱۲. تکلیف پرده‌های آپارتمان را روشن کنید

تکلیف پرده‌های آپارتمان را روشن کنید

مؤدبانه‌تر است که این موضوع را ابتدا با ساکنان جدید در میان‌ بگذارید. اگر در قرارداد تکلیف پرده‌ها مشخص شده است و متعلق به شما هستند، موظف نیستید پرده‌ها را در خانه باقی بگذارید.

اگر می‌خواهید پرده‌ها را با خود ببرید، بهتر است این موضوع را در اسرع وقت به ساکنان جدید اطلاع بدهید. هیچ‌کس دوست ندارد در خانه‌ای با پنجره‌های بدون پرده زندگی کند. پیداکردن پرده در اندازه مناسب و نصب آن هم به زمان نیاز دارد. پس بهتر است قبل از ترک خانه موضوع را به ساکنان جدید اطلاع بدهید تا اقدامات لازم را انجام بدهند.

 

۱۳. تکلیف همه‌چیز را در قرارداد مشخص کنید

پیش از اسباب کشی منزل و هنگام توافق با مالکان جدید یا صاحب‌خانه قبلی بهتر است تکلیف لوازم منزل را مشخص کنید. طبق ماده ۲ آیین‌نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها، باید تکلیف قسمت‌های وابسته به آپارتمان در سند انتقال مشخص شود. بهتر است در این سند که بسته به شرایط، سند آپارتمان یا اجاره‌نامه است، تکلیف تمام لوازم، وسایل و بخش‌های متعلق به آپارتمان مانند پارکینگ و انباری را مشخص کنید.

۱۴. خسارت‌ها را جبران کنید

طبق قوانین، جبران خسارت‌های واردشده بر عهده کسی است که در آپارتمان سکونت دارد، مگر اینکه در قرارداد اجاره یا فروش، بندی به‌عنوان «جبران خسارت» وجود داشته باشد. در این صورت، جبران خسارت طبق بندهای قرارداد انجام می‌شود.

در هر صورت، بهتر است آسیب‌های جزئی مانند سوراخ دیوارها را رفع کنید.

سخن پایانی

در این مقاله، شما را با آداب‌ورسوم و قوانین اسباب‌کشی آشنا کردیم. رعایت این نکات باعث می‌شود که کار اسباب کشی منزل برایتان راحت‌تر شود. علاوه‌ بر این، در هزینه‌ها و وقت‌تان هم صرفه‌جویی می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم برای راحت‌تر شدن کارها از حرفه‌ای‌ها کمک بگیرید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *