سوخت بدن انسان خوراک سالم و مقوی است: غذایی باکیفیت، مقوی، سرشار از ویتامینهای ضروری و درعینحال لذیذ. غذاهای دریایی (ایرانی و فرنگی)، از ماهی گرفته تا میگو و خرچنگ، هم ارزش غذایی بالایی دارند و هم برای سلامت بدن مفیدند. اگر مدتهاست هوس غذای دریایی کردهاید و فکر میکنید طبخ این غذاها دردسر دارد، این مقاله را تا انتها بخوانید. در این صفحه، با دستور پخت ۱۰ تا از لذیذترین و پرفایدهترین غذاهای دریایی آشنا میشوید.
۱. اسپاگتی با میگو، صدف و ماهی مرکب
اگر اسپاگتی غذای محبوب شماست، اینبار با طعم ماهی و میگوی دریایی امتحانش کنید. این غذای لذیذ ۲۰ دقیقهای آماده میشود.
مواد اولیه
- مخلوط میگو و صدف و ماهی مرکب؛
- اسپاگتی سبوسدار؛
- پیاز ریز خردشده؛
- پیاز رازیانه نازک برشخورده؛
- مقداری سیر رندهشده؛
- فلفل تند (چیلی)؛
- لیموترش رندهشده و آبلیمو؛
- رب گوجهفرنگی؛
- روغن زیتون یا روغن کانولا؛
- جعفری خردشده.
دستور پخت
پیاز و رازیانه را در روغن داغ تفت دهید تا کاملا نرم شوند. همزمان اسپاگتی را در آب جوش، نیمپز کنید. فلفل تند، سیر، لیموی رندهشده، آبلیمو و رب گوجهفرنگی را به پیاز و رازیانه اضافه کنید و بعد از چند دقیقه تفت، مواد خوراکی دریایی را نیز بیفزایید. نهایتا مایه آماده و اسپاگتی آبکشیشده را مخلوط کنید، جعفری بریزید و روی حرارت بگذارید تا مزهدار شود.
۲. فیله ماهی (سوخاری و بخارپز)
سالمترین شکل طبخ فیله ماهی روش بخارپز است. اما ذائقه چربپسند و فستفودیپسند ما ایرانیها معمولا فیله ماهی سوخاری را ترجیح میدهد.
مواد اولیه برای فیله سوخاری
- فیله ماهی؛
- تخممرغ؛
- آرد سوخاری؛
- آبلیمو؛
- ادویه.
دستور پخت فیله سوخاری
فیله ماهی را بعد از ۳۰ دقیقه مزهدار شدن با لیمو و نمک، ابتدا به تخممرغ و بعد به آرد سوخاری آغشته کنید. سپس فیلهها را در روغن زیتون سرخ کنید تا طلاییرنگ شوند. بعد از خنکشدن، با گوجه و سیبزمینی روی سفره بیاورید.
مواد اولیه برای فیله بخار پز
- فیله ماهی؛
- آبگوشت ماهی؛
- پیاز خردشده؛
- گوجهفرنگی خردشده؛
- گشنیز خردشده؛
- سیر خردشده؛
- روغن زیتون؛
- پونه کوهی؛
- ادویه.
دستور پخت ماهی بخارپز
ابتدا پیاز و گوجهفرنگی و بعد گشنیز و پونه کوهی را در روغن تفت دهید و هر دو را به فیله ماهی مزهدارشده با ادویهجات اضافه کنید. فیلهها را با آبگوشت ماهی بخارپز کنید. درصورت نیاز مقداری آب اضافه کنید تا ماهیها خشک نشوند.
۳. میگوی گریلشده با سس تند چیلی
میگوی گریلشده طعم بسیار دلچسبی دارد و درستکردنش برای افراد تازهکار، اصلا سخت نیست. این غذا ۱۰ دقیقهای آماده میشود.
مواد اولیه
- میگو؛
- سیر لهشده؛
- روغن زیتون؛
- آبلیمو؛
- سس چیلی تای (قابلخرید از سوپرمارکت اسنپ)؛
- سس سویا؛
- روغن کنجد؛
- شکر؛
- ادویه.
دستور پخت
میگوی رگگیریشده و شسته را با سیر، آبلیمو، روغن زیتون و فلفل تند مزهدار کنید. سپس میگوها را در دستگاه گریل بخوابانید تا کاملا بپزند. سس چیلی تای، سس سویا، روغن کنجد، شکر و فلفل را در ظرف دیگری مخلوط کنید و روی میگو را با این سس تند بپوشانید. میگوها را در ظرف بچینید و همراه با سبزیجات دلخواه و پیاز سرو کنید.
۴. سبزیپلو با ماهی
اگر تازگیها تصمیم گرفتهاید با غذای دریایی آشتی کنید، این غذای اصیل، لذیذ و پرطرفدار ایرانی بهترین نقطه آغاز است. بدون شک عاشقش میشوید.
مواد اولیه
- سبزی پلویی خردشده (تره، جعفری، گشنیز، شوید، شنبلیله و برگ سیر)
- برنج؛
- ماهی شیر؛
- آرد سفید؛
- لیموترش؛
- تمر هندی؛
- پیاز خردشده؛
- سیر لهشده؛
- ادویه.
دستور پخت
برنج را بجوشانید و آبکشی کنید. یک قابلمه مناسب برداید و برنج و سبزی خردشده را لایهلایه در آن بریزید تا پر شود. بعد از آنکه برنج بخار داد، مقداری روغن اضافه کنید و زمان دهید تا برنج دم بکشد.
ماهی شیر مزهدارشده با پیاز، آبلیمو، نمک و فلفل را در مخلوط آرد، زردچوبه و زعفران سرخ کنید و کنار بگذارید. از ترکیب پیاز و سیر داغ، کمی جعفری، شنبلیله و تمرهندی یک سس لذیذ تهیه کرده و آن را روی ماهی بریزید. بهتر است ماهی ۲۰ دقیقه با حرارت کم بجوشد. درصورت تمایل، لابهلای برنج کمی دارچین بپاشید تا هم طعم بهتری به غذا بدهد، هم سردی ماهی را بگیرد.
۵. برگر ماهی سالمون با سس مخصوص
طرفدار غذاهای فستفودی هستید؟ با برگر سالمون یک تیر و دو نشان بزنید: از خواص محصولات دریایی در غالب یک غذای فستفودی لذیذ بهرهمند شوید.
مواد اولیه
- کنسرو سالمون؛
- سیر خردشده؛
- تخممرغ زدهشده؛
- شوید تازه خردشده؛
- زست لیموترش؛
- آب لیموترش؛
- آرد سوخاری؛
- روغن زیتون؛
- ادویه.
دستور پخت
یک ظرف مناسب بردارید و همه مواد اولیه را در آن بریزید. نمک و فلفل اضافه کنید و با دست ورز دهید تا مایه کاملا یکدست شود. مقداری از مایه را بردارید و بهکمک دستگاه مخصوص یا با دست، آن را به شکل دایره درآورید. مایه را در روغن داغ سرغ کنید و روی نان همبرگر بگذارید. کاهو، پیاز قرمز و گوجهفرنگی خردشده را اضافه کرده و با سس دلخواه سرو کنید.
۶. ماهی کبابی با سس پرتقال
ماهی کبابی از غذاهایی سنتی و لذیذ شمال کشور است که با طعمهای مختلف طبخ میشود. سس پرتقال طعمی متفاوت و خوشمزه به این غذای دریایی میدهد.
مواد اولیه
- فیله ماهی سالمون یا ماهی سفید نر؛
- زعفران دمکرده؛
- پیاز خردشده؛
- سیر لهشده؛
- آب لیموترش؛
- آب پرتقال؛
- جعفری خردشده؛
- ادویه.
دستور پخت
سیر و پیاز خردشده را چند دقیقه در روغن یا کره تفت دهید تا عطر سیر بلند شود. حرارت را خاموش کنید و زعفران دمکرده، آب لیموترش، آب پرتقال و ادویه را به آن بیفزایید. بهکمک یک قلممو، فیله ماهی را به این سس آغشته کرده و روی توری مخصوص کباب کنید.
۷. فیش اند چیپس با سس تارتار
این غذای فرنگی که بارها نامش را شنیدهاید، ترکیب لذیذ سیبزمینی و فیله ماهی سوخاری ترد و خوشمزه است.
مواد اولیه
- فیله ماهی؛
- خلال سیبزمینی؛
- آرد؛
- بیکینگ پودر؛
- ماءالشعیر؛
- ادویه.
دستور پخت ماهی و سیبزمینی
فیله ماهی را با مقداری نمک و فلفل مزهدار کنید. بیکینگ پودر، آرد و ماءالشعیر را در یک ظرف تمیز مخلوط کنید و کنار بگذارید. فیله ماهی مزهدارشده با ادویه را در خمیر آردی فرو ببرید و در روغن داغ سرخ کنید تا ترد و طلاییرنگ شوند. خلالهای درشت سیبزمینی را در آب و نمک بجوشانید، آبکشی کنید و در روغن ماهی سرخ کنید.
دستور تهیه سس تارتار
مقداری آبلیمو، شکر، جعفری و پیاز خردشده، سس گوجهفرنگی و ادویه را به یک لیوان سس مایونز اضافه کنید. سپس خیارشور خردشده را بیافزایید. بعد از یک ساعت استراحت در یخچال، به همراه غذا سرو کنید.
۸. لازانیای ماهی خوشمزه
این غذای لذیذ طعمی ملایم و درعینحال غنی دارد. برای راحتی بیشتر میتوانید بهجای فیله ماهی خردشده از کنسرو تن ماهی استفاده کنید.
مواد اولیه
- ورقههای لازانیا؛
- ماهی خردشده؛
- سیر لهشده؛
- قارچ خردشده؛
- پنیر پیتزا؛
- سبزی معطر خردشده؛
- آب نارنج؛
- ادویه.
دستور پخت
ابتدا ماهی خردشده را با کمی سیر لهشده تفت دهید و بهمحض آنکه عطر سیر بلند شد، قارچ خردکرده، سبزی معطر، کمی آب نارنج و ادویه اضافه کنید. ورقههای لازانیا را کف یک ظرف پیرکس چربشده بچینید. مخلوط ماهی را روی لایه لازانیا بریزید و پنیر پیتزای رندهشده بپاشید. چند لایه تکرار کنید تا ظرف کاملا پر شود؛ سپس در فر بپزید.
۹. قلیه ماهی مجلسی بوشهری
با طبخ این غذای لذیذ، طعم دلچسب یک غذای محبوب جنوبی را در خانه خلق کنید.
مواد اولیه
- ماهیهای هامور، شیر، زبیدی یا سنگسر؛
- سبزی قلیه ماهی (گشنیز و شنبلیله)؛
- آرد؛
- پیاز؛
- سیر؛
- تمرهندی؛
- ادویه (نمک، فلفل قرمز، پودر دانه گشنیز و ادویه مخصوص قلیه ماهی).
دستور پخت
عصاره تمری که یک ساعت در آب خیساندهاید را با کمی آرد مخلوط کنید تا یکدست شود. ابتدا پیاز نگینی را در روغن تفت دهید و بعد گشنیز و شنبلیله ساطوری خردشده را به آن بیفزایید؛ آنقدر تفت دهید تا رنگ سبزی تیره شود. سیر داغ و ماهی مزهدارشده را همراه با عصاره تمرهندی به سبزی سرخشده اضافه کنید. بعد از حدود یک ساعت طبخ، با برنج و ترشی بندری سرو کنید.
۱۰. کتلت ماهی ساده و لذیذ
اگر طرفدار کتلت گوشت هستید و از خوردنش لذت میبرید، تجربه طعم دلپذیر کتلت ماهی را از دست ندهید!
مواد اولیه
- فیله ماهی شیر یا کوسه؛
- سیبزمینی (آبپز)؛
- پیاز خردشده؛
- سیر لهشده؛
- گشنیز خردشده؛
- نان خشک خردشده؛
- تخممرغ؛
- ادویه.
دستور پخت
سیر، پیاز، گشنیز، ماهی و سیبزمینی را در غذاساز کاملا مخلوط کنید. سپس نان خردشده و ادویه را به مخلوط بیافزایید. تخممرغ بزنید و آنقدر ورز دهید تا مایه چسبنده شود. درست مثل کتلت گوشت، ذرهذره از مایه بردارید و در روغن داغ سرخ کنید.
سخن پایانی
امیدواریم بعد از خواندن این مقاله با غذاهای دریایی آشتی کنید و واهمهای از طبخ خوراک دریایی ایرانی و فرنگی در خانه نداشته باشید. این غذاهای پرفایده را درست کنید و از خوردنشان لذت ببرید.
هرکجای ایران که هستید، نزدیک یا دور از دریا، همین حالا میتوانید محصولات دریایی تازه و باکیفیت را با بهترین قیمت از سرویس پروتئین اسنپ بخرید و درب منزل تحویل بگیرید. اگر دستور پختی میشناسید که با ذائقه ما ایرانیها سازگار و جایش در این مقاله خالی است، خوشحال میشویم با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید