طرز تهیه لازانیا به روش خانگی؛ خوشمزه و لذیذ

لازانیا

لازانیا به‌عنوان یکی از غذا‌های خوشمزه شناخته می‌شود که در بین مردم بسیار محبوب است و علاقه‌ی زیادی به آن نشان می‌دهند. لازانیا در واقع یکی از غذا‌های بین‌المللی بوده که زادگاه اصلی آن کشور ایتالیا است.

شما می‌توانید لازانیا را با استفاده از مواد مختلفی تهیه و نوش جان کنید. در این مقاله قرار است به طرز تهیه لازانیا به روش‌های مختلف بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا این غذای خوشمزه را یاد بگیرد و خودتان در خانه درست کنید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

روش تهیه لازانیا خانگی به ساده‌ترین روش

بشقاب لازانیا

اگر آماده‌ی درست‌کردن یک لازانیای خانگی خوشمزه و بی‌نظیر هستید، در جدول زیر مواد لازم برای تهیه آن آورده شده است. فقط باید در نظر داشته باشید که این میزان از مواد اولیه برای درست‌کردن لازانیا برای ۴ نفر است و بر حسب تعداد نفرات، خودتان می‌توانید اندازه‌ها و مقادیر را تغییر دهید.

مواد لازم برای تهیه سس لازانیا

مقدار مورد نیاز

مواد لازم
۵۰ گرم

کره

۱۰۰ گرم

آرد
یک پیمانه

شیر

مواد لازم برای درست‌کردن لازانیا

مقدار مورد نیاز

مواد لازم
۵۰۰ گرم

گوشت چرخ‌کرده

۵۰۰ گرم

ورق لازانیا

۵۰۰ گرم

قارچ
۲ عدد متوسط

فلفل‌دلمه‌ای

یک عدد بزرگ

پیاز

۲ قاشق غذا خوری

رب گوجه‌فرنگی

۳۰۰ گرم

پنیر پیتزا
به میزان لازم

آب لیموترش

به میزان لازم

ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه، آویشن)

طرز تهیه سس بشامل برای لازانیا

قبل از این که به سراغ آموزش و روش تهیه لازانیا برویم، در مورد طرز تهیه سس بشامل که سس مخصوص این غذا است، توضیحاتی می‌دهیم. مراحل تهیه سس بشامل به‌صورت زیر است:

  • مرحله‌ی اول: اولین قدم برای درست‌کردن سس بشامل این است که یک تابه‌ی مناسب انتخاب کنید و آرد را درون آن بریزید و کمی تفت دهید تا بو و مزه‌ی خامی آن گرفته شود.
  • مرحله‌ی دوم: سپس آرد را در یک گوشه از تابه جمع کنید و کره را به تابه اضافه و اجازه دهید تا ذوب شود. بعدازاین که کره ذوب شد آن را با آرد مخلوط و به هم بزنید تا به‌خوبی یکدست شوند.
  • مرحله‌ی سوم: در ادامه نیز باید شیر را به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و هم‌زمان به هم بزنید تا آرد گلوله نشود. سپس ادامه بدهید تا جایی که هم مواد به طور کاملا یکدست شوند و هم این که سس به غلظت دلخواه برسد.
  • مرحله‌ی چهارم: زمانی که سس به غلظتی در حد فرنی رسید، آماده شده است و می‌توانید زیر آن را خاموش کنید و اجازه دهید تا سرد شود و به سراغ درست‌کردن لازانیا بروید.

طرز تهیه لازانیا ساده با گوشت چرخ‌کرده

یک تکه لازانیا

همان‌طور که گفتیم لازانیا را می‌توانید با استفاده از مواد مختلفی آماده و نوش جان کنید که در این قسمت به مراحل تهیه لازانیا با گوشت چرخ‌کرده پرداخته‌ایم:

  • مرحله‌ی اول: در اولین قدم برای درست‌کردن لازانیا، باید پیاز را به‌خوبی شسته و پوست بگیرید. سپس پیاز‌ها را به‌صورت نگینی و ریز شده خرد کنید.
  • مرحله‌ی دوم: در یک تابه با اندازه‌ی مناسب به اندازه‌ی کافی روغن بریزید و اجازه دهید تا به‌خوبی داغ شود. سپس پیاز‌های نگینی را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا سرخ شده و رنگ آن‌ها طلایی شود.
  • مرحله‌ی سوم: در همین حین که پیاز‌ها در حال تفت‌داده شدن هستند، می‌توانید به آن‌ها مقداری زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید و مجددا تا جایی که عطر ادویه‌ها آزاد شود تفت دهید.
  • مرحله‌ی چهارم: حالا زمان اضافه‌کردن گوشت چرخ‌کرده است. باید گوشت را به تابه اضافه کنید و به همراه پیاز‌ها و ادویه‌ها تفت دهید تا جایی که گوشت کاملا سرخ شود و رنگ آن تغییر کند.
  • مرحله‌ی پنجم: فلفل‌دلمه‌ای را نیز به‌صورت نگینی و ریز خرد کنید و به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا با مواد کاملا مخلوط و حالت یکدستی ایجاد شود.
  • مرحله‌ی ششم: قارچ‌ها را نیز بعدازاین که به‌خوبی شستید و آب آن‌ها گرفته شد، به‌صورت ورقه‌ای خرد و به تابه اضافه کنید و با حرارت بالا تفت دهید. تفت دادن قارچ‌ها با مواد را تا جایی ادامه دهید که آب آن‌ها کاملا کشیده شود.

یک ظرف لازانیا

  • مرحله‌ی هفتم: در نهایت مقداری آب لیموترش را نیز اضافه کنید و به همراه مواد هم بزنید تا طعم آن به خورد مواد دیگر برود.
  • مرحله‌ی هشتم: در این قسمت باید موادی که درون تابه هستند را در یک سمت جمع کنید و در طرف دیگر رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا خامی آن گفته شود.
  • مرحله‌ی نهم: در نهایت رب گوجه‌فرنگی را با سایر مواد مخلوط کنید تا یکدست شود و سپس درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا مواد با آب خودشان بپزند و به سراغ آماده‌کردن ورقه‌های لازانیا بروید.
  • مرحله‌ی دهم: ورقه‌های لازانیا را درون یک ظرف مناسب که آب ولرم در آن ریخته شده است، قرار دهید و بگذارید تا کمی نرم شوند.
  • مرحله‌ی یازدهم: ظرف مناسب فر را انتخاب کنید و کف آن را کمی چرب کنید. سپس مقداری از سس بشامل را ته ظرف ریخته و یک‌لایه از ورقه‌های لازانیا را روی آن قرار دهید.
  • مرحله‌ی دوازدهم: برای لایه‌ی بعدی از موادی که درست کردید، استفاده کنید و به‌صورت یک‌لایه‌ی نازک روی ورقه‌های لازانیا بریزید. سپس پنیر پیتزا، کمی آویشن و سس بشامل اضافه کنید و انجام این کار را تا جایی که ظرف پر شود، ادامه دهید.
  • مرحله‌ی سیزدهم: برای لایه‌ی آخر از یک‌لایه پنیر پیتزا استفاده کنید. فر را به مدت ۵ دقیقه با درجه حرارت ۱۸۰ درجه‌ی سانتی‌گراد گرم کنید و سپس ظرف را به مدت ۳۰ دقیقه درون آن قرار دهید.
  • مرحله‌ی چهاردهم: در دقایق آخر پخت و برای اینکه روی لازانیا طلایی شود، می‌توانید فر را روی حالت گریل قرار دهید. بعد از گذشت حدود ۵ دقیقه لازانیای شما آماده است و می‌توانید آن را در ظرف مورد نظر خود سرو کرده و نوش جان کنید.

طرز تهیه لازانیا بدون استفاده از فر

شما می‌توانید لازانیا را بدون داشتن فر و با کمک یک قابلمه یا تابه‌ی نچسب در خانه درست کنید. روش کار و آماده‌سازی مواد کاملا یکسان است و تنها باید مواد کف تابه یا قابلمه را چرب کنید و مواد را به‌صورت لایه‌ای در آن بچینید و اجازه دهید تا به مدت ۴۵ دقیقه بپزد.

طرز تهیه لازانیا با سویا به سبک گیاهی

یک بشقاب لازانیا

معمولا همه‌ی افراد لازانیا را دوست دارند اما برخی از آن‌ها به دلیل رژیم یا مصرف نکردن گوشت از خوردن آن خودداری می‌کنند. اما این دسته از افراد و گیاهخواران می‌توانند لازانیا را با استفاده از سویا درست کنند و از طعم آن لذت ببرند.

روش درست‌کردن لازانیا با سویا دقیقا مشابه با درست‌کردن لازانیا با گوشت چرخ‌کرده است با این تفاوت که باید به‌جای گوشت از سویا استفاده کنید.

سفارش آنلاین مواد اولیه از اسنپ

همان‌طور که در این مطلب خواندید و متوجه شدید، روش درست‌کردن لازانیا بسیار ساده است و خودتان می‌توانید در خانه چه بدون استفاده از فر و چه با داشتن فر آن را درست کنید.

البته گاهی اوقات ممکن است که قصد درست‌کردن لازانیا یا هر غذای دیگری را دارید اما مواد اولیه برای درست‌کردن آن را نداشته باشید و البته زمان کافی برای خرید رفتن!

در این مواقع می‌توانید از سرویس سوپرمارکت اسنپ کمک بگیرد و هرآنچه که نیاز دارید را سفارش دهید و تحویل بگیرد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.