طرز تهیه کتلت گوشت، مرغ و تن ماهی + مواد اولیه

تهیه کتلت با گوشت چرخ‌کرده

طرز تهیه کتلت گوشت، مرغ و تن ماهی به روش خانگی بسیار آسان و بدون دردسر است. کتلت‌ها، غذایی ایرانی و باب میل و سلیقه اکثر افراد چه بزرگ و چه کوچک بوده و طعم فوق‌العاده‌ای دارد. این غذای خوش طعم را می‌توانید برای مهمان‌های خود تهیه کنید و با تزیین زیبای آن، به سفره خود رونق دهید. در ادامه این مطالب قرار است طرز تهیه سه مدل از این غذا را به شما آموزش دهیم تا در هر زمانی کتلت خانگی و خوشمزه خود را درست کنید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

طرز تهیه کتلت گوشت

کتلت گوشت نحوه آماده‌سازی و طبخ کتلت گوشت که به آن کتلت ساده هم می‌گویند به شرح زیر است.

مواد لازم برای کتلت گوشت

برای درست‌کردن این غذا، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد اولیه میزان لازم
گوشت چرخ‌کرده ۳۵۰ گرم
سیب‌زمینی دو عدد نسبتا بزرگ
پیاز یک عدد متوسط
پودر سیر یک قاشق چایخوری
پودر پیاز یک قاشق چایخوری
پودر سوخاری سه قاشق غذاخوری
تخم‌مرغ یک عدد
نمک یک قاشق‌چای‌خوری
زردچوبه دو قاشق‌چای‌خوری

مراحل درست‌کردن کتلت گوشت

برای آنکه بتوانید به آسان‌ترین شیوه، این غذا را درست کنید، مراحل زیر را پشت سر بگذارید:

مرحله‌ی اول: ابتدا سیب‌زمینی‌ها و پیاز را پوست بگیرید و آن‌ها را با رنده نسبتا درشت رنده کنید. سپس آب حاصل از رنده شدن پیاز و سیب‌زمینی را بگیرید.

مرحله‌ی دوم: گوشت چرخ‌کرده را به همراه تخم‌مرغ و سه قاشق از ادویه مخصوص یعنی پودر سوخاری، نمک، زردچوبه، پودر پیاز و پودر سیر به مخلوطی که از پیاز و سیب‌زمینی رنده شده درست کردید، اضافه کنید. این ترکیب را تا زمان حل شدن تمام مواد با یکدیگر به هم بزنید تا یکدست شود. سپس مواد ترکیب شده را به مدت دو ساعت در یخچال قرار دهید.

مرحله‌ی سوم: پس از گذشت دو ساعت، می‌توانید مایه آماده شده را از یخچال در بیاورید و به آن فرم و شکل دلخواه را برای سرخ شدن بدهید. تابه‌ای آورده و روغن درون آن بریزید و صبر کنید تا داغ شود. سپس مایه کتلت فرم داده شده را در روغن ریخته و سرخ کنید.

طرز تهیه کتلت مرغ

کتلت مرغ اگر از طرف‌داران غذا‌هایی هستید که با مرغ تهیه می‌شوند، کتلت مرغ می‌تواند یکی از گزینه‌های مطلوب برای شما محسوب شود.

مواد اولیه برای کتلت مرغ

برای تهیه این غذا، لازم است تا مواد اولیه زیر را آماده سازید:

مواد اولیه میزان لازم
گوشت مرغ چرخ‌کرده ۵۰۰ گرم
سیب‌زمینی دو عدد متوسط
پیاز دو عدد متوسط
نعنا خرد شده دو قاشق غذاخوری
پودر سوخاری دو قاشق غذاخوری
تخم‌مرغ یک عدد
نمک به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
پودر پاپریکا به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم

مراحل درست‌کردن کتلت مرغ

راحت‌ترین و سریع‌ترین روش درست‌کردن کتلت مرغ، به شرح زیر است:

مرحله‌ی اول: ابتدا پوست پیاز و پوست سیب‌زمینی را بگیرید و پس از آن پیاز را با رنده ریز و سیب‌زمینی را با رنده درشت رنده کنید. آب حاصل از رنده شدن سیب‌زمینی و پیاز را بگیرید تا این ترکیب بدون آب شود.

مرحله‌ی دوم: در این مرحله گوشت مرغ چرخ شده را به همراه تخم‌مرغ، نعنا خرد شده، پودر سوخاری، نمک، فلفل، زردچوبه و پودر پاپریکا به مخلوط سیب‌زمینی و پیاز رنده شده، اضافه کنید. سپس این مخلوط را به خوبی با هم ترکیب کنید تا به یک مایه کتلت مرغ یکدست تبدیل شود. توجه داشته باشید که مایه کتلت مرغ نیازی به استراحت در یخچال ندارد.

مرحله‌ی سوم: در این مرحله مایه را به شکل دلخواه فرم دهید تا آماده سرخ شدن شود. اگر در حین انجام این کار متوجه شدید مایه به دست شما می‌چسبد، می‌توانید دست خود را با آب ولرم مرطوب کنید. حالا تابه مد نظرتان را آورده و آن را روی حرارت قرار دهید و درون آن روغن بریزید. سپس کتلت‌ها را دانه‌دانه فرم دهید و درون تابه سرخ کنید.

اگر می‌خواهید کتلت‌های رژیمی درست کنید، می‌توانید به‌جای تابه و روغن، از فر کمک بگیرید. به این منظور، کتلت‌های آماده شده خود را روی سینی فر که کف آن را با مقداری روغن، چرب کرده‌اید، قرار داده و سینی را درون فر بگذارید. پس از ده دقیقه آن‌ها را برگردانید تا روی دیگر آن‌ها هم سرخ شود.

به این روش می‌توانید یک کتلت رژیمی ترد و خوشمزه برای خود تهیه کنید.

طرز تهیه کتلت با تن ماهی

کتلت تن ماهی کتلت تن ماهی شاید باب سلیقه همه افراد نباشد، اما آن‌هایی که طعم ماهی را دوست دارند، احتمالا از این غذا لذت خواهند برد. در ادامه طرز پخت یک کتلت خانگی با تن ماهی را آموزش می‌دهیم.

مواد اولیه برای تهیه کتلت تن ماهی

مواد اولیه برای درست کردن کتلت تن ماهی به شرح زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
تن ماهی یک عدد
ذرت پخته یا کنسروی دو قاشق غذاخوری
سیب‌زمینی دو عدد متوسط
شوید یا جعفری خرد شده به مقدار لازم
آرد سوخاری به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
پودر آویشن به مقدار لازم

مراحل پخت کتلت با تن ماهی

برای تهیه این کتلت، به‌صورت زیر عمل کنید:

مرحله‌ی اول: در ابتدا لازم است تا سیب‌زمینی‌ها را به خوبی شست‌وشو دهید. قابلمه‌ای آورده و درون آن آب بریزید و سپس سیب‌زمینی‌های شسته شده را در آن قرار داده تا آب‌پز شوند. در ظرفی دیگر هم آب ریخته روی حرارت گذاشته، تن ماهی را درون آن قرار دهید تا بجوشد.

مرحله‌ی دوم: پس از آب پز شدن سیب‌زمینی‌ها، آن‌ها را پوست‌کنده و با رنده درشت رنده کنید. سپس تن ماهی جوشیده شده را بیرون آورده و به سیب‌زمینی‌های رنده شده اضافه کنید.

مرحله‌ی سوم: بعد از ترکیب تن ماهی و سیب‌زمینی مواد دیگر مانند ذرت، شوید یا جعفری خرد شده، آرد سوخاری، نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن را به مخلوط و ترکیب سیب‌زمینی و تن ماهی اضافه کنید و آن‌ها را هم بزنید.

مرحله‌ی چهارم: در نهایت مایه کتلت خود را به هر شکل و فرم دلخواه حالت بدهید و در تابه موردنظر سرخ کنید. همچنین برای سوخاری شدن کتلت‌های آماده شده، قبل از انداختن در تابه آن‌ها را در آرد سوخاری بغلتانید و در روغن قرار دهید.

طریقه رژیمی شدن کتلت‌ها

  1. اگر می‌خواهید کتلت‌های رژیمی و خوشمزه درست کنید، می‌توانید به‌جای تابه و روغن، کتلت‌ها را پس از آماده‌سازی، درون فر قرار دهید. برای این کار، ابتدا سینی فر خود را به مقداری روغن آغشته کنید. سپس کتلت‌های حالت داده شده را روی سینی فر بچینید.
  2. سینی را درون فر قرار داده و دمای آن را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و پس از ده دقیقه کتلت‌های خود را برگردانید تا دو روی آن‌ها سرخ شود. پس از سرخ شدن، غذای شما آماده پذیرایی بوده و می‌توانید از طعم لذیذ و بافت ترد آن به هنگام خوردن لذت ببرید.

نکات مهم طرز تهیه کتلت

نکات مهمی که در تهیه هرکدام از کتلت‌ها باید دقت داشته باشید، به شرح زیر هستند:

  1. شما می‌توانید در میان لایه‌های آن از پنیر پیتزا یا از هر نوع پنیری که مورد سلیقه شما است، استفاده کنید.
  2. در هنگام استفاده از پودر سوخاری، حتما اضافه پودر کتلت‌ها را بگیرید. زیرا اگر پودر اضافی به آن باشد در صورت سرخ شدن، باعث می‌شود که غذای شما آن رنگ و بوی دلخواه و خوبی را نداشته باشد.
  3. در هنگام تهیه این غذا اگر آب اضافی حاصل از سیب‌زمینی و پیاز رنده شده گرفته نشود، باعث شل شدن مایه آن می‌گردد.
  4. قراردادن مایه کتلت درون یخچال و استراحت دادن به آن، قانون و اجبار نیست. اما این کار از شل شدن و وا رفتن آن هنگام سرخ شدن، جلوگیری می‌کند. اگر به‌اندازه دو ساعت زمان برای استراحت دادن به مایه کتلت را ندارید، می‌توانید مایه را برای مدت پنج دقیقه درون فریزر قرار داده تا استراحت کند.
  5. برای تهیه این غذا، مخصوصا کتلت گوشت، بهتر است از گوشت گوسفندی کم‌چرب استفاده شود.
  6. اضافه یا حذف ادویه‌ها کاملا سلیقه‌ای است.

تزیین کتلت

کتلت تزیین شده اگر شما هم جز کسانی هستید که به ظاهر غذای خود و تزیین آن اهمیت می‌دهید، ما در این قسمت مواردی را که شما می‌توانید با آن‌ها کتلت خانگی خود را تزیین کنید، نام می‌بریم.

  1. خیار شور‌های برش خورده شده یا تزیین شده با نظر دلخواه خودتان
  2. سیب‌زمینی سرخ شده
  3. زیتون
  4. با انواع سبزیجات در کنار این غذا می‌توانید به تزیین سفره خود بپردازید
  5. گوجه‌های برش خورده یا تزیین شده با نظر دلخواه خودتان

شما می‌توانید با این مواد، به‌راحتی به کتلت خود شکل داده و آن‌ها را تزیین کنید. همچنین می‌توانید به همراه آن، این موارد را سرو کنید تا لذت صرف این غذا برای شما دوچندان شود.

سفارش انواع کتلت از سرویس غذای اسنپ

همان‌طور که در این مطلب خواندید، طرز تهیه این غذای خوشمزه آسان بوده و شما می‌توانید به‌راحتی در منزل انواع کتلت‌ها را درست کنید. اگر می‌خواهید کتلت شما از هم جدا نشده و بافت تردی داشته باشد، به آموزش‌های ارائه شده در این مقاله توجه داشته باشید. بدون تردید با این روش‌ها می‌توانید کتلت‌های بسیار خوشمزه و خوش عطری را درست کرده و سفره‌ای زیبا بچینید. به‌علاوه شما می‌‎توانید از امکان خرید اینترنتی و سفارش آنلاین از سرویس غذای اسنپ استفاده کرده و هر یک از این کتلت‌های خوشمزه را به‌راحتی در کمترین زمان؛ درب منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید و نوش جان کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.