چگونه گوشت قرمز را بپزیم که نرم و خوشمزه شود؟
برای اینکه گوشت قرمز خوشمزه شود و در انواع غذا از خورشهای مختلف تا استیک، طعم خوبی بدهد، باید به برش و روش پخت هر بخش از آن دقت زیادی داشته باشید. نکات پیشآمادهکردن گوشت و طعمدارکردن آن هم اهمیت زیادی دارد. در این مقاله از روشهای پخت، برشدادن گوشت و البته مواد لازم برای مزهدارکردن آن برایتان میگوییم. اگر از آن دسته از افرادی هستید که از پختن غذاهای گوشتی واهمه دارید و فکر میکنید که عطر و بافت خوراکتان در انتهای خوب از کار درنمیآید، حتماً با ما همراه باشید. اگر بهدنبال نکاتی برای خوشمزهترکردن دستپخت خوبتان هستید هم کماکان با ما همراه باشید، چون نکاتی که در ادامه میآیند، ساده، اما بهشدت کاربردی و مؤثرند.
فهرست مطالب
آشنایی با بافت نرم و سفت گوشت
برای اینکه گوشت قرمز حسابی خوشمزه و آبدار شود، باید قطعات مناسبی از آن را برای هر غذا انتخاب کنید. به همین دلیل، لازم است که بدانید کدام بخشهای گوشت قرمز نرمترند و کدام تکهها سفتترند و پخت طولانیتری هم دارند. با آگاهی از این نکات، در زمان خرید گوشت هم به انتخاب مناسب میرسید.
بخشهای نرم
این قسمتهای گوشت برای پخت با حرارت زیاد مناسباند و بهطور طبیعی حالتی نرم دارند. آشنایی با آنها به شما کمک میکند که در انتخاب بخش مناسب گوشت برای هر غذا، تصمیمات درستتری بگیرید:
- فیله؛ بسیار نرم و لطیف.
- ریبای؛ حاوی چربی زیاد و نرمی قابل توجه.
- راسته؛ نسبتاً نرم و طعم بسیار مطلوب و همهپسند.
بخشهای سفت
آشنایی با بخشهای سفتتر گوشت هم اهمیت زیادی دارد. گاهیاوقات، انتخاب قطعه نامناسبی از گوشت قرمز باعث میشود که غذای شما بهکلی خراب شود. این بخشها سفتتر از باقی قسمتهای گوشت قرمز هستند و دیرتر میپزند:
- دنده؛ برای دودیکردن مناسب است و باید آرامآرام بپزد.
- گردن؛ برای استفاده در خورش مناسب است و آرام میپزد.
- ماهیچه؛ طعم دلچسب و خاصیت زیادی دارد و باید بهکُندی بپزد.
- دنبالچه؛ بسیار سفت است و باید با مواد مختلف نرمتر شود و برای مدت طولانی بپزد.
آمادهسازی گوشت
اگر میخواهید که گوشت قرمزی که میپزید، نرم و آبدار شود، باید حواستان به دمای آن باشد. گوشت را از فریزر خارج کنید و بگذارید که به دمای محیط برسد. این کار را حدود ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از شروع پختوپز انجام بدهید.
مزهدارکردن هم گام بسیار مهمی است که خوراک موردنظرتان را نجات میدهد و طعم آن را چندین و چند برابر، خوشمزه میکند. گزینههای مختلفی برای این کار وجود دارند، اما این توصیههای کلی معمولاً با ذائقه همه هماهنگ هستند و طعم گوشت قرمز را مطبوع میکنند:
- گیاهان معطر مانند رزماری با نمک و فلفل؛
- سیر، زردچوبه، دارچین، فلفل دلمهای؛
- پیاز رندهای یا ورقهشده؛
- ماست، آبلیمو/سرکه.
یکی دیگر از گامهای آمادهسازی گوشت هم نرمکردن آن (بهویژه بخشهای سفت) است. برای این کار باید از گوشتکوب یا بیفتککوب برای تختکردن بافت استفاده کنید. برشدادن گوشت در جهت خلاف بافت عضلانی هم راهی برای نرمکردن آن است. با خرید گوشت تازه و باکیفیت، این تکنیکها بیشتر خود را نشان میدهند و مؤثرتر میشوند.
خشککردن رطوبت گوشت
اگر گوشت خیس و مرطوب است، باید اجازه بدهید که خشک شود. برای خشککردن میتوانید از یک دستمال کاغذی یا حوله تمیز هم استفاده کنید. هرگز فکر نکنید که این ترفند اضافهکاری است یا نیازی به انجام آن وجود ندارد.
در صورت تربودن و خیسی گوشت، تماس آن با قابلمه و تابه کمتر میشود و بهخوبی پخته و سرخکرده نخواهد شد. پس برای آمادهکردن گوشتی نرم و خوشمزه، حتماً آن را کاملاً خشک کنید و بعد شروع به پختن یا سرخکردن کنید.
روشهای پخت مناسب
گزینههای مختلفی برای پختن گوشت قرمز وجود دارد. بهتر است با تمام آنها آشنا شوید و ببینید که کدام مورد برای پخت غذای شما مناسبتر است.
پخت با حرارت بالا برای بخش نرم گوشت
اگر بخشهای نرم گوشت را برای پختوپز انتخاب کردهاید، میتوانید از حرارت بالا و روشهای زیر برای آمادهکردن آن استفاده کنید:
- گریلکردن: این روش طعم گوشت را دودی و رنگ آن را قهوهای میکند. مدت زمان پخت هم در گروی میزان ضخامت گوشت است.
- سرخکردن در تابه: روغن بریزید و گوشت نرم را در حرارت بالا در تابه سرخ کنید. بعد از اینکه روی سطح آن قهوهای و سرخ شد، گوشت را در فِر بگذارید تا حالت مغزپخت پیدا کند.
- کبابکردن: با حرارت بالا، کباب سیخی را روی آتش بپزید و سرخ کنید.
پخت طولانی برای بخش سفت گوشت
اگر بخشهای سفتتر گوشت را برای پخت انتخاب کردهاید، نیاز به صرف زمان بیشتر و حرارت ملایم دارید. انواع روشهای پخت طولانی برای این تکههای گوشت هم شامل موارد زیر میشوند:
- پخت با آب: گوشت را در آب معمولی یا سس مخصوص بپزید تا حسابی نرم و آبدار شود.
- بخارپزکردن: ابتدا گوشت را در تابه سرخ کنید و بعد با مایعات و سبزیجات در ظرف بسته بپزید.
- سو-وید: کیسههای وکیومی وجود دارند که با قراردادن گوشت در آن و گذاشتن کیسه در قابلمه آب برای مدت طولانی، گوشتی ترد و خوشمزه تحویلتان میدهد.
نکات مربوط به پخت
برای اینکه گوشت قرمز را خوب بپزید و طعم خوبی بگیرد، به ترفندهای آشپزهای حرفهای هم نگاهی دقیق داشته باشید. این توصیهها از این قرار هستند:
- پیش از قراردادن گوشت در تابه، آن را حسابی داغ و گرم کنید. این کار به حفظ رطوبت گوشت و طعم خوب آن کمک زیادی میکند.
- تمام تکههای گوشت را یکجا در تابه و قابلمه نگذارید. اگر تعداد برشها زیاد است، آنها در چند ظرف یا در دفعات آماده کنید تا سفت نشوند و آب نیاندازند.
- بعد از پختن گوشت، بگذارید تا کمی استراحت کند. اگر گوشتتان استیکی است، به آن تقریباً ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان بدهید. در صورتی که گوشت قطعات بزرگتری دارد هم به آن، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه استراحت بدهید تا آبدار بماند.
- پس از پختن گوشت، روی آن را با لایهای فویل بپوشانید، اما حواستان باشد که روکش سفت و محکم روی غذا قرار نگیرد. با این کار هم گوشت تازه، خوشمزه و آبدار میماند.
دمای مناسب برای پختهای متنوع گوشت قرمز
همیشه حواستان به درجه حرارت لازم برای پختن انواع گوشت قرمز باشد. اگر این نکات را رعایت کنید، خوراک موردنظرتان در حد یک آشپز حرفهای نرم و خوشمزه میشود:
- گوشت آبدار: ۵۴ تا ۹۴ سانتیگراد
- گوشت نیمپز: ۵۴ تا ۶۰ سانتیگراد
- گوشت نیمپز رو به پخته: ۶۶ تا ۷۱ سانتیگراد
- گوشت کاملاً پخته: ۷۱ سانتیگراد و کمی بالاتر
خرید گوشت باکیفیت را فراموش نکنید
یادتان باشد که با خرید گوشت قرمز باکیفیت است که این ترفندها به شما در رسیدن به غذایی عالی و درجه یک کمک میکند. یکی از بهترین روشها برای تهیه گوشت قرمز یا خرید مرغ و دیگر محصولات پروتئینی باکیفیت مطلوب، مراجعه به اسنپ است. با اسنپ پروتئین، امکان سفارش انواع گوشت از جمله گوشت قرمز برایتان مهیاست.
فروشگاههای مختلف با تضمین کیفیت و تاریخ انقضای معتبر، گوشت را به شما میفروشند و خیالتان بابت تازگی محصولات راحت خواهد بود. ضمن اینکه این سبک از خرید، فرصت ایدئالی برای استفاده از تخفیفهای گوناگون است.
در اسنپ، کدهای تخفیف متنوعی در اختیارتان قرار میگیرد و میتوانید با مقایسه محصولات مختلف و صرفهجویی در زمان و انرژی، تجربهای کمنظیر در خرید گوشت داشته باشید.
در آخر
خیلیها آشپزی میکنند، اما تفاوت دستپختها در دانستن نکات حرفهای و کاربردی است. با مرور مطالبی که در این مقاله گفته شد، بیشک میتوانید غذا و خوراکهای گوشتی آماده کنید که همه انگشتانشان را هم با آن میل میکنند. کمی ظرافت، دقت و آگاهی بیشتر، غذاهای شما را از این رو به آن رو میکند.