طرز تهیه کالباس خانگی به ساده‌ترین روش

کالباس یکی از مواد غذایی محبوب و جذاب است که طرف‌داران زیادی دارد و در تهیه غذا‌های مختلفی استفاده می‌شود. در این میان، برخی از افراد به دلیل این که در مورد سلامت و کیفیت این ماده‎ی غذایی اطلاعاتی ندارند، سعی می‌کنند تا جای ممکن از خرید و استفاده کردن از آن خودداری کنند.

راهکار ساده‌تر اما این است که شما خودتان دست‌به‌کار شوید و در خانه آن را تهیه کنید. به همین منظور، در این مقاله قرار است به طرز تهیه کالباس خانگی اشاره کنیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا یاد بگیرید انواع کالباس را چطور در خانه درست کنید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

کالباس خوشمزه مرغ

اگر کالباس‌هایی که با مرغ تهیه می‌شوند باب میل شما است، می‌توانید این دستور تهیه را دنبال کنید. البته، اگر طعم کالباس مرغ خوشایند شما نیست، در ادامه به طرز تهیه کالباس با گوشت نیز اشاره خواهیم کرد.

مواد اولیه برای درست‌کردن کالباس خانگی با مرغ

کالباس

شما می‌توانید کالباس را با گوشت، مرغ یا مخلوط هر دوی این مواد با سبزیجات تهیه و آماده کنید. در ادامه قرار است به طرز تهیه کالباس مرغ اشاره کنیم که در جدول زیر مواد اولیه برای آن قید شده است.

این میزان از مواد اولیه برای درست‌کردن یک رول متوسط از کالباس مرغ است که باتوجه‌به تعداد افراد خانواده می‌توانید اندازه‌ها و مقادیر را تغییر دهید.

مواد اولیه

مقدار مورد نیاز
سینه مرغ کامل

یک عدد بزرگ

تخم‌مرغ

۳ عدد
سیر

۲ حبه

قارچ

۵ عدد
هویج

یک عدد متوسط

آرد گندم

۴/۱ پیمانه
نشاسته ذرت

۴/۱ پیمانه

دارچین

به میزان کافی
هل

به میزان کافی

آویشن

به میزان کافی
پودر سیر

به میزان کافی

ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه)

به میزان کافی
روغن مایع

به میزان کافی

طرز تهیه کالباس خانگی مرغ به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

کالباس در بشقاب

در ادامه قرار است مراحل درست‌کردن کالباس خانگی را به‌صورت مرحله‌ای آموزش دهیم. با استفاده از این آموزش شما می‌توانید خوشمزه‌ترین کالباس مرغ را در خانه درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.

  • مرحله‌ی اول: اولین قدم برای درست‌کردن کالباس مرغ این است که سینه مرغ را به‌خوبی شسته و درون آبکش قرار دهید تا آب اضافه‌ی آن گرفته شود.
  • مرحله‌ی دوم: حالا یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و درون آن آب بریزید. سپس یک پیاز را نیز شسته و پوست بگیرید و به ۴ قسمت تقسیم کنید.
  • مرحله‌ی سوم: پیاز خرده شده را به همراه سینه مرغ درون قابلمه بریزید و مقداری ادویه مانند نمک، فلفل و زردچوبه نیز اضافه کنید و بگذارید تا مرغ کاملا آب‌پز شود.
  • مرحله‌ی چهارم: بعد از گذشت مدت‌زمان لازم به قابلمه سر بزنید و اگر مرغ پخته بود، زیر آن را خاموش کنید و درون آبکش بریزید تا خنک شود.
  • مرحله‌ی پنجم: حالا باید استخوان‌های مرغ را جدا کنید و مجددا آن را بشویید و کنار بگذارید.
  • مرحله‌ی ششم: سیر‌ها را نیز بشویید و پوست بگیرید. حالا با استفاده از یک چرخ گوشت، مرغ را به همراه سیر چرخ کنید. برای این که کیفیت کالباس ما بهتر شود، می‌توانید ۲ تا ۳ بار این کار را انجام دهید.
  • مرحله‌ی هفتم: مرغ چرخ شده را درون یک کاسه مناسب بریزید و تمام ادویه‌ها را نیز به حالت آسیاب شده به کاسه اضافه کنید و به‌خوبی هم بزنید تا طعم ادویه‌ها به خورد مرغ برود.
  • مرحله‌ی هشتم: به مرحله هشتم از طرز تهیه کالباس خانگی رسیدیم. حالا زمان اضافه‌کردن تخم‌مرغ است. البته، قبل از این که تخم‌مرغ‌ها را اضافه کنید، باید سفیده و زرده‌ی آن را جدا کنید و فقط زرده را به مواد درون کاسه اضافه کنید و به‌خوبی هم بزنید تا مخلوط شود.
  • مرحله‌ی نهم: بعد از اضافه‌کردن تخم‌مرغ نوبت به‌اضافه کردن نشاسته ذرت به همراه روغن مایع می‌‎رسد. برای این که خیالتان راحت شود که مواد کاملا با یکدیگر مخلوط شده‌اند و حالت یکدستی دارند، می‌توانید مجددا آن را چرخ کنید.
  • مرحله‌ی دهم: بعد از چرخ کردن مواد باید آرد را به آن اضافه کنید. البته، اضافه‌کردن آرد باید آرام‌آرام باشد و بعد از هر مقداری که اضافه می‌کنید باید مواد را با دست ورز دهید تا آرد درون آن گلوله نشود.
  • مرحله‌ی یازدهم: بعد از اینکه تمام آرد را اضافه کردید، در حدود ۵ دقیقه مواد را به کمک دست ورز دهید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید، آن را درون یخچال قرار دهید و به سراغ سایر مراحل درست‌کردن کالباس بروید.
  • مرحله‌ی دوازدهم: هویج‌ها را درون یک قابلمه که تا نصفه آب دارد، بریزید و اجازه دهید تا کاملا آب‌پز شوند. بعد از آب‌پز شدن آن‌ها به‌صورت نگین‌های ریز خرد کنید و کنار بگذارید. قارچ‌ها را نیز به‌خوبی بشویید و بعد از این که آب آن گرفته شد به‌صورت ورقه‌ای خرد کنید.
  • مرحله‌ی سیزدهم: بعد از گذشت مدت‌زمان لازم، مرغ چرخ شده را از یخچال خارج کنید و هویج به همراه قارچ را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به‌خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.
  • مرحله‌ی چهاردهم: اگر بعد از اضافه‌کردن هویج و قارچ احساس کردید که مایه کالباس کمی شل است، می‌توانید به آن مقداری آرد اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا خودش را بگیرید.
  • مرحله‌ی پانزدهم: حالا زمان رول کردن مایه کالباس است. برای این که کالباس را رول کنید، یک‌تکه سلفون را جدا کنید و مایع کالباس را روی آن بریزید و به شکل شکلاتی آن را بپیچید تا مانند رول شود.
  • مرحله‌ی شانزدهم: برای این که در زمان پخت، آب وارد مواد کالباس نشود بهتر است تا چند لایه دیگر از سلفون دور مواد بپیچید.
  • مرحله‌ی هفدهم: حالا یک قابلمه بزرگ را از آب پر کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید. صبر کنید تا آب درون قابلمه به جوش آید و سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید.
  • مرحله‌ی هجدهم: در این مرحله باید رول کالباسی را که آماده کرده‌اید، درون یک ظرف کوچک‌تر قرار دهید و سپس آن را داخل آب جوش درون قابلمه بگذارید.
  • مرحله‌ی نوزدهم: طرز تهیه کالباس خانگی در اینجا به پایان می‌رسد و تنها باید اجازه دهید تا مایه کالباس به مدت یک ساعت درون قابلمه باقی بماند تا کاملا پخته شود.
  • مرحله‌ی بیستم: بعدازاین که کالباس شما آماده شد، اجازه دهید تا خنک شود و اگر دوست داشتید آن را برش دهید و در فریزر نگهداری کنید. شما می‌توانید از این کالباس برای درست‌کردن پیتزا، انواع اسنک یا ساندویچ کالباس استفاده کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

کالباس گوشت خانگی

اگر از طرف‌داران کالباس گوشت هستید، پس این مطلب برای شما جذاب‌تر است. مواد لازم و مراحل تهیه این کالباس را در ادامه بخوانید و آن را برای خود و خانواده‌تان تهیه کنید.

مواد اولیه برای درست‌کردن کالباس خانگی با گوشت

در ادامه و در جدول زیر به مواد اولیه برای درست‌کردن کالباس خانگی با گوشت اشاره کرده‌ایم. این میزان از مواد اولیه نیز برای درست‌کردن یک رول متوسط از کالباس گوشت است.

مواد اولیه

مقدار مورد نیاز

گوشت گوسفند یا گوساله

۴۰۰ گرم
تخم‌مرغ

یک عدد

شکر

۲/۱ قاشق‌چای‌خوری
شیرخشک

۲/۱ قاشق‌چای‌خوری

پودر نشاسته

۲ قاشق غذاخوری
پودر سیر

یک قاشق‌چای‌خوری

فلفل سیاه

به میزان لازم
پودر موسیر

به میزان لازم

آب سرد و یخ پودر شده

۶۰ میلی‌لیتر
پسته تازه

به‌صورت دلخواه

هویج

۲ عدد متوسط
قارچ

۱۰۰ گرم

ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه)

به میزان لازم
روغن مایع

به میزان لازم

مراحل درست‌کردن کالباس خانگی با گوشت

در ادامه مراحل تهیه کالباس گوشت را به ساده‌ترین شکل ممکن بیان کرده‌ایم:

  • مرحله‌ی اول: در اولین قدم از طرز تهیه کالباس خانگی، باید گوشت را به‌خوبی بشویید و چندین بار آن را چرخ کنید. سپس گوشت چرخ شده را به مدت ۵ دقیقه با دست ورز دهید.
  • مرحله‌ی دوم: گوشت را درون نایلون بریزید و آن را در فریزر قرار دهید تا جایی که کمی یخ بزند.
  • مرحله‌ی سوم: گوشت را از فریزر خارج کنید و به آن مقداری نمک و یخ پودر شده اضافه کنید و مجددا ورز دهید.
  • مرحله‌ی چهارم: نوبت به اضافه‌کردن تخم‌مرغ و ادویه‌ها به گوشت می‌رسد، تمام مواد را اضافه کنید و تا جایی که کاملا یکدست شوند، هم بزنید.
  • مرحله‌ی پنجم: در نهایت هویج آب‌پز شده، قارچ ورقه‌ای و پسته را نیز به مواد اضافه کنید و مطابق با روشی که در بالا گفتیم، آن را رول کرده و اجازه دهید تا بپزد. در نهایت کالباس گوشت شما آماده است و می‌توانید آن را برش دهید و در فریزر نگهداری کنید یا به کمک آن غذا‌های خوشمزه و جذاب درست کنید.

طرز تهیه کالباس خانگی آسان است

در این مقاله به طرز تهیه انواع کالباس خانگی اشاره کردیم و شما را با مواد لازم و مراحل تهیه هر یک آشنا کردیم. حال، اگر قصد درست‌کردن کالباس خانگی را دارید؛ اما مواد اولیه برای تهیه آن در دسترستان نیست، می‌توانید از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ استفاده کنید.

هرآنچه که نیاز دارید را سفارش دهید و در سریع‌ترین زمان ممکن درب منزل تحویل بگیرد. با استفاده از این سرویس دیگر لازم نیست تا نگرانی بابت خرید‌های خانه داشته باشید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.