طرز تهیه ترشی لوبیا سبز خانگی؛ راز جادویی لوبیای سحرآمیز

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز

ترشی لوبیا سبز یکی از خوشمزه‌ترین انواع ترشی است که می‌توانید به‌سادگی آن را در خانه تهیه و میل کنید. معمولا طرز تهیه و آماده‌سازی این ترشی بسیار ساده است و با امکانات کمی می‌توان آن را تهیه کرد.

ترشی لوبیا سبز به همراه انواع غذا سرو می‌شود و طعمی واقعا جذاب و متفاوت دارد. در این مقاله قرار است به طرز تهیه ترشی لوبیا سبز به ساده‌ترین شکل ممکن بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا ترشی لوبیا سبز را به‌صورت خانگی درست کنید و با روش تهیه‌ی آن آشنا شوید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 

مواد اولیه برای تهیه ترشی لوبیا سبز

مواد اولیه برای درست‌کردن ترشی لوبیا سبز

حالا که آماده‌ی درست‌کردن این ترشی خوشمزه هستید، به سراغ مواد اولیه و لازم برای تهیه آن می‌رویم. باتوجه‌به جدول زیر متوجه خواهید شد، موادی که برای تهیه این ترشی نیاز دارید، بسیار ساده است و با هزینه‌ی کمی می‌توانید آن را تهیه کنید.

این مقدار از مواد اولیه برای درست‌کردن ترشی لوبیا سبز به میزان ۲ شیشه است و خودتان می‌توانید بر حسب نفرات و مقداری که می‌خواهید ترشی را تهیه کنید، این مقدار‌ها و اندازه‌ها را تغییر دهید.

 

مواد اولیه مقدار موردنیاز
لوبیا سبز ۵۰۰ گرم
سرکه سفید ۲ لیوان
آب یک لیوان
نمک ۵/۱ قاشق غذاخوری
سیر ۶ حبه
ترخون یک دسته
مرزه یک دسته
فلفل قرمز ۲ عدد

 

 

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

مراحل درست‌کردن ترشی لوبیا سبز

درست‌کردن ترشی لوبیا سبز بسیار ساده است و در این آموزش نیز به‌صورت مرحله‌به‌مرحله به آموزش تهیه‌ی آن پرداخته‌ایم. قطعا اگر یکبار طعم ترشی لوبیا سبز را امتحان کنید، مجذوب آن خواهید شد و دوست دارید تا دوباره طعم آن را بچشید.

 

  • مرحله‌ی اول: اولین قدم برای درست‌کردن ترشی لوبیا سبز، این است که لوبیا‌ها را به‌خوبی تمیز کنید. باید حواستان باشد که حتما از لوبیای تازه استفاده کنید و اگر در بین آن‌ها لوبیایی وجود داشت که خراب بود یا رنگ آن تغییر کرده بود، آن را در تهیه ترشی به کار نگیرید. چرا که طعم ترشی شما را خراب خواهد کرد!
  • مرحله‌ی دوم: حالا باید لوبیا‌ها را به‌خوبی بشویید. برای این که مطمئن شوید لوبیا‌ها کاملا تمیز می‌شوند، بهتر است تا آن‌ها را درون یک ظرف آب و نمک بریزید تا هم ضدعفونی شوند و هم این که گل‌ولای آن‌ها کاملا گرفته شود.
  • مرحله‌ی سوم: حالا با کمک دست، کمی لوبیا‌ها را هم بزنید و بعد از گذشت چند دقیقه آن‌ها را آبکش کنید و اجازه دهید تا آب اضافه‌ی آن‌ها گرفته شود و خشک شوند. همچنین می‌توانید لوبیا‌ها را روی دستمال خشک و تمیز قرار دهید تا آب اضافه‌ی آن گرفته شود و سریع‌تر خشک شود.
  • مرحله‌ی چهارم: نوبت به تمیزکردن لوبیا‌ها می‌رسد. شما باید با استفاده از یک چاقوی تیز سروته لوبیا سبز را جدا کنید. برخی از افراد این ترشی را به حالت درسته تهیه می‌کنند و برخی از افراد دوست دارند تا لوبیا سبز‌ها را خرد کنند و از مدل خرد شده در تهیه ترشی استفاده کنند.
  • مرحله‌ی پنجم: یک قابلمه‌ی مناسب را انتخاب کنید و در آن به میزان کافی آب بریزید، همچنین سرکه را نیز به قابلمه اضافه کنید. حالا زیر قابلمه را روشن کنید و حرارت را روی ملایم قرار دهید و بگذارید تا ترکیب آب و سرکه گرم شود.
  • مرحله‌ی ششم: بعدازاین که مایعات درون قابلمه کمی گرم شد، باید به آن کمی نمک اضافه کنید و هم بزنید تا نمک به طور کامل درون آب و سرکه حل شود.
  • مرحله‌ی هفتم: در این مرحله باید لوبیا سبز را به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا لوبیا‌ها دچار تغییر رنگ شوند.
  • مرحله‌ی هشتم: دقت داشته باشید که در طی این مراحل، باید میزان شعله‌ی زیر قابلمه کاملا ملایم باشد تا ترکیب سرکه و آب تبخیر نشود. در طول این مدت دائما به قابلمه سر بزنید و بعدازاین که رنگ لوبیا تغییر کرد، اجازه دهید تا به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر در قابلمه بماند تا کاملا بپزد.
  • مرحله‌ی نهم: در نهایت لوبیا‌ها را از قابلمه خارج کنید و اجازه دهید تا کمی خنک شود و سپس آن‌ها را در ظرف مناسب بریزید.
  • مرحله‌ی دهم: ظرفی که قرار است ترشی را در آن نگهداری کنید، بهتر است تا شیشه‌ای باشد، چرا که به طور مثال اگر از ظروف پلاستیکی استفاده کنید، ممکن است با سرکه واکنش دهد و ترشی را خراب کند. ظرف ترشی را از قبل حتما تمیز بشویید و کاملا ضدعفونی کنید تا ترشی کپک نزند و خراب نشود.
  • مرحله‌ی یازدهم: وقت اضافه‌کردن لوبیا سبز‌ها به ظرف است؛ اما حتما قبل از آن، ظرف را با یک دستمال خشک کنید. حالا لوبیا را درون ظرف بریزید. بعد از اضافه‌کردن هر مقدار لوبیا باید اندکی سیر، فلفل قرمز، ترخون و مرزه نیز به ظرف اضافه کنید.
  • مرحله‌ی دوازدهم: به‌عنوان آخرین مرحله ترکیب سرکه و آب درون قابلمه را روی لوبیا‌ها بریزید و درب ظرف را کاملا محکم ببندید، به‌طوری که هیچ‌گونه هوایی نتواند وارد ظرف شود. البته اگر دوست داشته باشید می‌توانید روی آن را با استفاده از پارچه و کش پلاستیکی محکم ببندید تا هیچ‌گونه هوایی نتواند ردوبدل شود. فقط باید به این نکته دقت داشته باشید که میزان سرکه و آب روی لوبیا‌ها باید به‌اندازه‌ای باشد که سطح لوبیا را کاملا بپوشاند و حتی تا یک‌بند انگشت نیز بالاتر باشد.
  • مرحله‌ی سیزدهم: در نهایت ظرف ترشی را به مدت ۷ تا ۱۰ روز در مکانی به‌دوراز نور خورشید و کاملا خشک، قرار دهید. بعد از گذشت این مدت ترشی شما آماده است و می‌توانید هر زمان که خواستید آن را با غذای دلخواهتان نوش جان کنید و لذت ببرید.

 

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با هویج و گل‌کلم

تهیه ترشی لوبیا با هویج و گل‌کلم

یکی دیگر از روش‌هایی که می‌توانید ترشی لوبیا سبز را درست کنید، به‌کاربردن هویج و گل‌کلم در دستور تهیه آن است. برای انجام این کار باید به‌صورت زیر عمل کنید.

  • مرحله‌ی اول: در ابتدای کار لوبیا سبز‌ها را شسته و به‌اندازه دلخواهتان خرد کنید. سپس یک قابلمه را انتخاب کرده و در آن به میزان کافی آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  • مرحله‌ی دوم: زمانی که آب به جوش آمد، در حدود یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و سپس بعدازاین که نمک حل شد، لوبیا سبز‌ها را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا تغییر رنگ دهند.
  • مرحله‌ی سوم: بعد از ۵ دقیقه لوبیا سبز را از قابلمه خارج کنید و آن را آبکش کنید و داخل آب سرد بریزد تا خنک شوند. همچنین لوبیا‌ها برای استفاده در ترشی باید خشک باشند پس آن‌ها را روی یک دستمال خشک و تمیز قرار دهید تا آب اضافه‌ای که دارند، گرفته شود.
  • مرحله‌ی چهارم: در ادامه باید هویج و گل‌کلم را بشویید و خرد کنید. البته اگر دوست داشته باشید می‌توانید از فلفل‌دلمه‌ای نیز استفاده کنید. سبزیجات و سیر را نیز تمیز بشویید و خرد کنید.
  • مرحله‌ی پنجم: حالا تمام مواد ترشی آماده است و فقط باید آن‌ها را در ظرف شیشه‌ای بریزید و روی آن آب به همراه سرکه اضافه کنید. البته بهتر است تا آب و سرکه را از قبل با یکدیگر مخلوط کرده باشید و اجازه دهید تا کمی بجوشد. ترشی لوبیا سبز شما به همراه هویج و گل‌کلم آماده است!

 

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با گوجه‌فرنگی

یکی دیگر از روش‌هایی که می‌توانید در تهیه ترشی لوبیا سبز به کار گیرید و سبب می‌شود تا طعم ترشی واقعا متفاوت و جذاب شود، استفاده از گوجه‌فرنگی است.

برای انجام این کار می‌توانید از گوجه‌های کوچک یا گوجه گیلاسی استفاده کنید و مانند روش بالا مواد را آماده کنید و از گوجه نیز در ظرف ترشی بدون این که آن‌ها را برش دهید، استفاده کنید. به همین سادگی!

البته در تهیه این مدل ترشی اگر دوست دارید تا طعم گوجه‌فرنگی در کل‌ترشی پخش شود، می‌توانید چند سوراخ ریز با خلال چوبی در گوجه‌ها ایجاد کنید.

 

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز با پوره گوجه‌فرنگی

ترشی لوبیا سبز به همراه پوره گوجه‌فرنگی

به‌عنوان آخرین روشی که برای تهیه ترشی لوبیا سبز بیان می‌کنیم، آماده‌سازی و تهیه ترشی لوبیا سبز با استفاده از پوره گوجه‌فرنگی است. برای انجام این کار نیز روش ساده‌ای پیش روی شما است و تنها باید ۵ عدد گوجه‌فرنگی را در یک قابلمه‌ی آب جوش بیندازید و بعد از چند دقیقه خارج کنید و سپس پوست آن‌ها را به‌سادگی جدا کنید و با استفاده از میکسر یا رنده‌ی دندانه ریز به‌خوبی رنده یا مخلوط کنید و به شکل پوره در بیاورید.

در نهایت پوره گوجه‌فرنگی را از صافی رد کنید و سپس روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ شود. پوره‌ی غلیظ شده را به همراه سرکه به ظرف ترشی اضافه کنید و درب آن را محکم ببندید.

 

ترشی لوبیا سبز؛ به خوشمزگی ترشی‌های رستورانی

همان‌طور که با خواندن این مطلب متوجه شدید، طرز تهیه انواع ترشی لوبیا سبز بسیار ساده است و شما می‌توانید به‌آسانی آن را تهیه کنید. همچنین شما می‌توانید تمام مواد اولیه و لازم برای درست‌کردن ترشی لوبیا سبز را از سرویس سوپرمارکت اسنپ سفارش دهید و نگرانی بابت انجام خرید‌های خانه نداشته باشید و در وقت و زمان خود صرفه‌جویی کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.