طرز تهیه ترشی یونانی یا مدیترانه‌ای ساده در خانه

ترشی یونانی

به‌خوبی می‌دانیم وقتی انواع ترشی‌ها و سالاد‌ها با غذا‌های مختلف سرو می‌شوند، چنان مجموعه‌ای غنی از رنگ‌ها و طعم‌های دلپذیر را یکجا مهیا می‌کنند که آدم نمی‌داند خوردن را با کدام‌یک شروع کند. این ویژگی خصوصا در انواع ترشی بیشتر به چشم می‌خورد، چرا که از مواد اولیه و ادویه‌های متنوعی تشکیل شده که عطر بسیار مطبوع و خوشایندی دارند.

به‌خاطر همین جذابیت‌ها امروز تصمیم داریم یکی از ترشی‌های بین‌المللی را با عنوان ترشی یونانی یا مدیترانه‌ای برای شما آموزش دهیم تا از ترکیب رنگ و مزه این ترشی در وعده‌های غذایی خود استفاده کنید؛ بنابراین همچنان به خواندن مطلب ادامه دهید تا با این آموزش ساده اما حرفه‌ای آشنا شوید.

مواد لازم برای درست‌کردن ترشی مدیترانه‌ای یا یونانی

مواد لازم جهت تهیه ترشی لذیذ یونانی یا مدیترانه‌ای

می‌دانید که برای تهیه انواع ترشی‌های ایرانی و بین‌المللی، معمولا با یک یا دو قلم ماده اولیه نمی‌توان ترشی همه‌کس‌پسندی تهیه کرد! در واقع این خاصیت انواع ترشی و سالاد است که از مجموعه‌ای مقوی و رنگارنگ از مواد و سبزیجات تازه تهیه شوند تا اشتهای فرد را تقویت کرده و ظاهر غذا‌ها را دلنشین‌تر و جذاب‌تر کنند.

جالب است که حتی برای ترشی یونانی نیز می‌توان رسپی‌های مختلفی را یافت که در آن‌ها از سبزیجاتی مانند بادمجان، گل‌کلم، گوجه خشک و انار نیز استفاده شده است. اما ازآنجاکه ما قصد آموزش ترشی مدیترانه‌ای ساده را به شما قول داده‌ایم، رسپی را انتخاب کرده‌ایم که تهیه مواد اولیه آن برای شما راحت‌تر باشد. بدین ترتیب، برای تهیه این ترشی هوس‌انگیز به‌اندازه تقریبی یک قابلمه متوسط، به مواد زیر با نسبت‌های گفته شده نیاز است:

مواد لازم مقدار موردنیاز
هویج ۵ عدد متوسط
قارچ دکمه‌ای ۵۰۰ گرم
زیتون سیاه‌وسفید ۳ پیمانه
فلفل‌دلمه‌ای قرمز، زرد و نارنجی از هرکدام یک عدد متوسط
فلفل سوزنی سبز ۶ عدد
کنسرو ذرت شیرین یک عدد
کلم بروکلی یک عدد کوچک
سیر ۵ حبه
گلپر یک قاشق غذاخوری
سرکه ۲.۵ لیوان
روغن زیتون یک لیوان
آبلیمو، نمک و پودر کاری به میزان لازم

طرز تهیه ترشی یونانی یا مدیترانه‌ای ساده به‌صورت گام‌به‌گام

مراحل گام‌به‌گام درست‌کردن ترشی مدیترانه‌ای یا یونانی

برای آماده‌سازی ترشی خوشمزه یونانی با طعمی فوق‌العاده مطبوع و دلپذیر می‌توانید مراحل ساده و روان زیر را پیش گرفته تا برای چند روز آتی، یک ترشی خانگی مدیترانه‌ای خوشمزه در منزل داشته باشید. بدین منظور، شما را به خواندن ادامه مطلب دعوت می‌کنیم:

  • مرحله‌ی اول: در اولین مرحله به سراغ زیتون‌ها رفته و هسته آن‌ها را جدا کنید. سپس با استفاده از چاقو و تخته کار، آن‌ها را به‌صورت حلقه‌ای برش بزنید. در ادامه زیتون‌ها را روی دستمال حوله‌ای پهن کرده تا آب اضافی آن‌ها خشک شود.
  • مرحله‌ی دوم: پوست هویج‌ها را بادقت تراشیده و سپس آن‌ها را به‌صورت نگینی خرد کنید. همچنین فلفل سوزنی را نیز به فرم حلقه‌ای برش زده و کنار بگذارید.
  • مرحله‌ی سوم: در ادامه فلفل‌های دلمه‌ای را نیز برش زده و تخم آن‌ها را دور بریزید. سپس همه آن‌ها را به‌صورت مکعبی و هم‌اندازه ریزریز کنید. قارچ‌های دکمه‌ای را پوست گرفته و درصورتی‌که کمی سایزشان بزرگ بود، آن‌ها را یک یا دو بار برش بزنید.
  • مرحله‌ی چهارم: اکنون قارچ‌ها را درون قابلمه‌ای حاوی آب، نمک، آبلیمو و سرکه قرار داده تا برای مدت ۱۰ دقیقه بجوشند. سپس آن‌ها را آبکش کرده و درون کاسه‌ای یخ دار بریزید. با این کار شوکی به قارچ‌ها وارد شده و طعم، رنگ و عطر آن‌ها ماندگاری بیشتری خواهد داشت. در ادامه، قارچ‌ها را آبکش کرده و روی دستمال حوله‌ای قرار دهید تا آب اضافی آن‌ها خشک شود.
  • مرحله‌ی پنجم: حال بایستی کنسرو ذرت را برای مدت ۱۵ الی ۲۵ دقیقه بجوشانید و سپس آبکش کنید. در ادامه آن‌ها را روی دستمال حوله‌ای پهن کنید تا آب اضافی آن‌ها جذب پارچه شود. البته شما می‌توانید برای اینکه ظاهر ترشی زیباتر شود از کنسرو ذرت به‌جای ذرت دانه نیز استفاده کنید.

ترشی کم‌نظیر یونانی، انتخابی ویژه برای دورچین غذا

 

  • مرحله‌ی ششم: اکنون کلم بروکلی را نیز به‌خوبی شسته و سپس قسمت سبز انتهایی آن‌ها را برای اضافه‌کردن به ترشی جدا کنید. در ادامه، برای کلم بروکلی نیز روش بلانچ کردن را پیش گرفته و آن‌ها را برای مدت ۱۰ دقیقه در محلول آب و نمک بجوشانید. پس از آبکش کردن، کلم بروکلی را نیز درون ظرف حاوی تکه‌های یخ قرار داده و سپس روی دستمال حوله‌ای قرار دهید تا خشک شود.
  • مرحله‌ی هفتم: حبه سیر‌ها را درون ظرفی شیشه‌ای ریخته و مقداری آب به آن اضافه کنید. سپس درب شیشه را بسته و چند باری آن را تکان دهید. با این کار، پوست سیر‌ها به مقدار قابل‌توجهی جدا می‌شود. در ادامه، باقی‌مانده پوست سیر‌ها را جدا کرده و پس از آبکشی مجدد، آن‌ها را با ضخامت خوبی به‌صورت ورقه‌ای اسلایس کنید.
  • مرحله‌ی هشتم: در این مرحله از طرز تهیه ترشی مدیترانه‌ای یا یونانی، باید قابلمه‌ای بزرگ انتخاب کرده و هویج‌، فلفل‌دلمه‌ای، ذرت، فلفل سوزنی، سیر، زیتون سیاه‌وسفید، کلم بروکلی و قارچ‌ها را درون آن بریزید. در نهایت، همه مواد را به‌خوبی با هم مخلوط کنید. (البته دقت داشته باشید مواد پیش از مخلوط شدن باهم، باید کاملا خشک باشند.)
  • مرحله‌ی نهم: پس از مخلوط کردن تمام مواد و سبزیجات با یکدیگر، نمک، پودر کاری و گلپر را اضافه کرده و دوباره مواد را مخلوط می‌کنیم تا ادویه‌ها به تمام مواد برسند. دست آخر، باید روغن زیتون و سرکه را نیز روی محتویات ترشی ریخته و مواد را برای بار دیگر هم بزنید. (دقت کنید که میزان سرکه باید به‌قدری باشد که بالاتر از سایر محتویات ترشی قرار گیرد.)
  • مرحله‌ی دهم: اکنون مواد را درون یخچال بگذارید تا خنک شوند. در ادامه پس از ۳۰ الی ۶۰ دقیقه قابلمه را از یخچال بیرون آورده و درصورتی‌که تمام سرکه به خورد مواد رفته بود، دوباره مقداری سرکه به آن‌ها اضافه کنید. سپس ظروفی شیشه‌ای و درب‌دار را برای نگه‌داری ترشی مهیا کنید.
  • مرحله‌ی یازدهم: تقریبا کار تمام است! فقط بایستی ابتدا از تمیزی و فاقد چربی بودن داخل شیشه‌ها اطمینان حاصل کرده، سپس مواد را درون شیشه بریزید. در نهایت، درب شیشه‌ها را محکم بسته و برای نگهداری ترشی فقط از یخچال استفاده کنید. یادتان باشد این ترشی را هر چه زودتر مصرف کنید، چراکه زود خراب می‌شود.

نکات خوشمزه شدن و نگهداری از ترشی یونانی

نکاتی که هنگام تهیه ترشی مدیترانه‌ای یا یونانی باید بدانید

در بخش زیر لیستی از نکات که هنگام آماده‌سازی ترشی، برای بهتر درست شدن آن باید رعایت کنید، به همراه نکاتی در مورد مدت‌زمان نگهداری آن‌ها آورده شده است. لطفا این نکات را نیز مطالعه کرده و مدنظر قرار دهید:

  • برای تهیه ترشی مدیترانه‌ای می‌توانید از سرکه سفید یا سرکه قرمز استفاده کنید.
  • شستن و تمیزکردن هویج‌ها به سبب آنکه درز زیادی برای نگه‌داشتن خاک دارند، به‌دقت بیشتری نیاز دارد. علاوه‌برآن اگر پوستشان را نتراشید، کمی زمختی آن‌ها در ترشی حس خواهد شد؛ بنابراین پس از شستن، حتما هویج‌ها را پوست‌کنده یا پوستشان را بتراشید.
  • برای تهیه ترشی دلپذیر یونانی از قارچ‌های دکمه‌ای ریز استفاده کنید تا نیاز به برش زدن نداشته باشند. به‌این‌ترتیب، ظاهر ترشی نیز بهتر می‌شود.
  • اگر طعم تند ترشی‌ها را می‌پسندید علاوه بر اینکه می‌توانید مقداری فلفل سیاه یا چیلی به آن اضافه کنید، می‌توانید از فلفل سوزنی تند استفاده کنید.
  • شما می‌توانید سیر را برش نزده و با سایر مواد مخلوط نکنید. بدین ترتیب آن‌ها را به فرم درسته و کامل در کف شیشه ترشی قرار داده و مواد را روی آن اضافه کنید.
  • اگر قرار است از گلپر نکوبیده به‌جای پودر گلپر استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنیم آن را به همراه سیر در کف شیشه ترشی قرار دهید. زیرا با اینکه گلپر عطر و مزه ترشی را فوق‌العاده خوب می‌کند، اما هرکسی دوست ندارد طعم نکوبیده آن را زیر دندان حس کند.
  • تمام مواد ترشی به‌خصوص قارچ و کلم بروکلی را پس از پختن، حتما به طور کامل خشک کنید، وگرنه باعث می‌شوند ترشی خیلی زود کپک بزند.
  • یادتان باشد مدت‌زمان ماندگاری ترشی یونانی بسیار کوتاه بوده و بنابراین بهتر است هر بار به‌اندازه نیاز، این ترشی را درست کنید.

سفری به یونان با ترشی مدیترانه‌ای!

اصولا طبیعت ما ایرانی‌ها به‌گونه‌ای است که وجود انواع سالاد و ترشی را در کنار غذا‌ها دوست داریم. به‌طوری‌که خوردن ترشیجات اشتهای ما را به‌قدری بازکرده که از غذایی که می‌خوریم بیشتر لذت می‌بریم. فارغ از انواع ترشی‌های رنگارنگ و ویژه‌ای که در کشور خودمان و در شهر‌های مختلف به‌صورت سنتی و محلی درست می‌شوند، برخی از ترشی‌های خارجی مانند ترشی یونانی نیز به مزاج ما خوش آمده و دوست داریم آن‌ها را نیز در سفره‌هایمان به طور مکرر ببینیم.

بدین ترتیب برای تهیه یکی از خوشمزه‌ترین و رنگارنگ‌ترین ترشی‌های بین‌المللی آماده شده و مواد متنوع آن را با کمک سرویس سوپرمارکت اسنپ مهیا کنید. اگر وقت کافی برای درست‌کردن این ترشی پرملات را ندارید جای نگرانی نیست، چراکه باز هم اسنپ در کنار شما بوده و به‌واسطه سرویس غذای اسنپ، هر ترشی که می‌خواهید را به‌صورت جاافتاده و آماده در کنار غذاهای خوشمزه، سریعا ارسال می‌کند.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.