هر جا پای ترشیجات در میان است، سیرترشی یکی از پرطرفدارترین آنها محسوب میشود.
طرز تهیه سیرترشی اصلا سخت نیست، اما اگر قرار باشد که یک سیرترشی جذاب داشته باشید به شما پیشنهاد میکنیم که حتما تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید.
همانطور که میدانید سیرترشی از محبوبترین و پرطرفدارترین ترشیجات ایرانیها محسوب میشود که البته میتوان آن را به دو صورت فوری و ۷ساله تهیه کرد.
ما قصد داریم تا در این مطلب آموزش جامع تهیه سیرترشی را به شما ارائه کنیم که بتوانید آن را بهصورت ۷ساله و البته کاملا لذیذ تهیه کنید.
مواد اولیه برای طرز تهیه سیرترشی
برای تهیه یک سیر ترشی ساده یا حتی ۷ساله به مواد اولیه آسان و در دسترسی نیاز دارید. نمک، سرکه، شیره و البته ماده اولیه و اصلی یعنی سیر تنها موادی هستند که برای آمادهکردن سیرترشی باید آنها را در منزل داشته باشید یا تهیه کنید.
در ادامه قصد داریم تا گامبهگام با طرز تهیه سیرترشی و مرحلهبهمرحله با تمام فوت و فنها و ریزهکاریهای آن شما را همراهی کنیم.
در ادامه فراموش نکنید که اگر به همراه غذا، سیر ترشی نوش جان کردید حتما برای ازبینبردن رایحه آن هم اقدامات لازم را انجام دهید تا باعث آزار دیگران نشوید.
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
سیر | یک کیلو |
سرکه | به میزان لازم |
نمک | یک قاشقچایخوری |
شیره انگور یا شیره خرما | نصف پیمانه |
طرز تهیه سیرترشی با تمام رمز و راز آن
در ابتدای این طرز تهیه به این مطلب اشاره کردیم که طرز تهیه ترشیجات در منزل اصلا سخت یا غیرممکن نیست و شما بهراحتی میتوانید با آمادهسازی مواد اولیه هر ترشی یا شوری که به آن علاقه دارید را بهراحتی آماده کنید.
ترشی سیر نیز طرز تهیه راحتی دارد. در چند مرحله کوتاه و سریع میتوانید سیرها را تبدیل به سیرترشی کنید. پس در ادامه برای دانستن تمام رمز و راز نحوه درستکردن سیرترشی همچنان ما را همراهی کنید.
مرحلهی اول: در مرحلهی اول از طرز تهیه سیرترشی ابتدا باید ریشه و پوست تمام سیرها را بگیرید و آنها را به شکلی که اصلا حبههای سیر از هم جدا نشوند، کاملا تمیز کنید.
مرحلهی دوم: بعد از تمیزکردن سیرها، آنها را کاملا مرتب و دقیق بشویید تا هیچ پوسته سیر یا اضافاتی به آنها باقی نماند.
مرحلهی سوم: در گام بعدی یک پارچه حولهای تمیز متناسب با حجم سیرها را در فضای باز، بالکن، حیاط یا هر فضایی که با هوای بیرون از خانه به طور مستقیم در ارتباط است پهن کرده و بوتههای سیر را بهصورت وارونه روی این پارچه قرار دهید. وارونه قرار دادن بوتههای سیر کمک میکند تا هرچه سریعتر آب از لابهلای حبههای سیر جدا شود. فراموش نکنید که سیر نباید آب داشته باشد و کاملا باید قبل از تهیه کردن آن برای سیرترشی، آب آن را گرفته و آن را بهخوبی خشک کنید. توصیه میکنیم که در این مرحله اجازه بدهید تا سیرها به مدت ۷ ساعت در همین حالت باقی بمانند تا آب خود را کاملا ازدستداده و خشک شوند. نکته اینجاست که اگر سیرها مرطوب باشند، ترشی شما کپک خواهد زد.
مرحلهی چهارم: در گام بعد، بعد از گذشتن ۷ ساعت ظرفی مناسب انتخاب کنید و سیرها را درون ظرف بچینید.
مرحلهی پنجم: بعد از آن شیره خرما و نمک را درون ظرف روی سیرها ریخته و بهاندازهای که روی ظرف شما را پر کند، درون ظرف سرکه بریزید و درب ظرف خود را محکم ببندید.
مرحلهی ششم: بعد از آن ظرف خود را کمی تکان بدهید تا تمام مواد موجود در ظرف کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. سپس ظرف حاوی ترشی سیر، سرکه، نمک و شیره خرما را در یک مکان تاریک و گرم قرار بدهید. این طرز تهیه سیرترشی، یک طرز تهیه سریع بود که بعد از ۶ ماه بهراحتی میتوانید در آن را باز کرده و نوش جان کنید. اما در ادامه همچنان ما را همراهی کنید تا سیرترشی ۷ساله را نیز برای شما توضیح دهیم.
مرحلهی هفتم: در مرحلهی بعد از درستکردن سیرترشی ۷ساله، بعد از اینکه قطعات اضافی سیرها را جدا کردید و آنها را به طور کامل خشک کردید، سیرها را با شیره انگور در یک قابلمه بزرگ و البته بهاندازه کافی جادار، قرار دهید و تا زمانی که روی تمام سیرها را بگیرد به قابلمه سرکه اضافه کنید و درب قابلمه را بسته و آن را روی حرارت زیاد بگذارید.
مرحلهی هشتم: بعد از اینکه قابلمه بهاندازه کافی گرم شد و مواد شما به جوش آمدند، درب آن را بردارید و ۵ الی ۱۰ دقیقه اجازه بدهید که سیرها بهخوبی درون سرکه و شیره انگور بهخوبی بجوشند. با این کار به سیرها یک شوک وارد کردهاید. همین عمل ساده سبب میشود که سیرترشی شما سریعتر جا افتاده و طعم خاصتری داشته باشد.
مرحلهی نهم: بعد از گذشت پنج تا ۱۰ دقیقه از این مرحله، حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید و اجازه بدهید که سیرها کاملا خنک شوند.
مرحلهی دهم: بعد از اینکه سیروسرکه شما خنک شد، سیرها را در ظرف مورد نظر قرار دهید و بهاندازهای که تا لبه ظرف پر شود، به آنها سرکه اضافه کنید. در ادامه در ظرف خود را محکم ببندید تا از نفوذ کردن هوا به درون ظرف سیرترشی جلوگیری کنید. بد نیست بدانید که درستکردن سیرترشی یک راز خیلی مهم دارد و آن این است که اگر هوا به ظرف نهایی نگهداری سیرترشی شما نفوذ کند، بدون شک ترشی شما کپک خواهد زد. با این دستور و طرز تهیه سیرترشی، میتوانید بعد از گذشت ۵ سال سیرترشی خود را نوش جان کنید.
سیرترشی و تمام هنر کدبانوی ایرانی
تهیه ترشیجات و شوریجات در کنار انواع و اقسام مرباها، همگی از هنرهای کدبانوهای ایرانی محسوب میشوند. اینکه شما بتوانید مخلفات سفره خود را در منزل تهیه کنید یک هنر است.
البته تصور نکنید که در هزینهها صرفهجویی خواهد شد. چون درهرحال خرید، آمادهکردن، طبخ و در نهایت زحمتی که برای تهیه آنها میکشید، همگی هزینههای جداگانهای خواهند داشت.
اما در نهایت مطمئن هستید که تمام مواد استفاده شده ارگانیک، تازه و سالم هستند و از هیچ نگهدارنده خاصی در تهیه محصول نهایی استفاده نشده است.
اگر تصمیم گرفتید تا نحوه درستکردن سیرترشی در منزل را امتحان کنید؛ اما مواد اولیه آن در دسترس شما نبود، توصیه میکنیم که با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کوتاهترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه تمام مواد لازم برای تهیه سیرترشی ساده یا ۷ساله را بهراحتی و بهسرعت درب منزل تحویل بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید