شیرینیهای معروف شمال کموکسری ندارند و هر سبک و نوعی شیرینی که بخواهید در شمار طعمهای شیرین خطه شمالی کشور پیدا میشود. عطروطعم عالی شیرینیهای سنتی شهرهای شمالی کشور به همراه شکل و ظاهر جذاب آنها، باعث خواهد شد تا برای چشیدن تکتک این خوردنیهای خوشمزه مشتاق شوید. در ادامه با ما همراه شوید تا نگاهی به مشهورترین و البته خوشمزهترین این شیرینیها بیندازیم.
بهترین شیرینیهای معروف شمال
از میان انواع و اقسام شیرینیهایی که در شمال کشور و در قنادی یا مغازهها و حتی پخت محلی پیدا میشود، آن چه در ادامه آمده بهترین طعم و مزه را به همراه دارد.
شیرینی برنجی شمالی
اگرچه شیرینی برنجی را در بسیاری از شهرهای کشور، بهویژه یزد تهیه میکنند؛ اما شمالیها نیز دستورالعمل خاص خود را برای تهیه این شیرینی خوشمزه دارند. در شیرینی برنجی شمالی از آرد برنج، روغن جامد، پودر شکر، تخممرغ، پودر هل، گلاب و پودر خرفه استفاده میشود. شمالیها، شیرینی برنجی را در ابعاد کوچکتری نسبت به یزدیها آماده کرده و میزان شیرینی کمتری نیز در آن به کار میبرند.
انواع حلوا
در شمال کشور حلواپزی رواج زیادی داشته و انواع حلوا را در شهرهای مختلف گیلان و مازندران با طعمهای عالی و بیرقیب، خواهید یافت. یکی از خوشمزهترین حلواهای شمال کشور، دست حلوا است که بهعنوان یک حلوای مجلسی شناخته شده و در گیلان به شکل سنتی تهیه میشود. حلوای گردویی، حلوا دورنگ، حلوای شیر و حلوا با آرد برنج از جمله دیگر حلواهای خوشمزهای هستند که در شمال کشور و در شهرهای مختلف آن، رواج دارند.
کاکا کدو
کاکا کدو یک نوع شیرینی اصیل و سنتی مربوط به گیلان است که فرایند تهیه بسیار ساده و سریعی دارد. کدوحلوایی، ماده اولیه اصلی در تهیه این شیرینی خوشمزه بوده و به همراه آن از آرد گندم، تخممرغ، گلاب، شیر، پودر دارچین، مغز هل، شکر، بکینگ پودر و نمک استفاده میشود. این شیرینی در روغن سرخ شده و طعم خوشمزه کدوحلوایی، عالی به نظر میرسد.
رشته خوشکار
رشته خوشکار، فوقالعاده خوشمزه بوده، اما تهیه آن نیز به همان اندازه سخت و زمان بر است. ازاینروی اگر هوس این شیرینی خوشمزه را کردید، پیشنهاد میکنیم که با استفاده از سرویس غذای اسنپ، نسبت به سفارش آن از بهترین شیرینیفروشیها اقدام کرده و زمان و انرژی زیاد برای تهیه آن اختصاص ندهید.
برای تهیه رشته خوشکار شمالی از گردوی ریز خرد شده، مغز هل، دارچین، شکر، آرد برنج، آرد گندم، زعفران یا دارچین، گلاب، آبلیمو و آب استفاده میشود. سختترین قسمت کار، شکلدادن به رشتهها بوده که نیاز به مهارت زیادی دارد. در نهایت روی رشته خوشکار، میتواند با پودر پسته یا خلال بادام و مغز گردو، تزئین شود.
کلوچه
کلوچههای شمالی همیشه شهرت زیادی داشته و برای مردمی که به این خطه از کشور مسافرت میکنند، بهعنوان اصلیترین سوغاتی کاربرد دارند. اگرچه در شمال کشور، کلوچههای بستهبندی نیز رونق زیادی دارند، اما کلوچههای محلی و سنتی طعم دیگری داشته که پیشنهاد میکنیم هرگز آنها را از دست ندهید. بهویژه کلوچه لاهیجان با مغز گردو یا کلوچه محلی زنجبیلی، فوقالعاده هستند.
گل پالوده
گل پالوده در حقیقت یک دسر شمالی با مزه و رایحه گل محمدی است که بیشتر در گیلان تهیه میشود. البته در بعضی از شهرهای گیلان گل پالوده را با آرد و در برخی دیگر با خود برنج طبخ میکنند که هر یک طعم عالی خود را دارند. این دسر خوشمزه برای ماه رمضان و سفرههای افطاری نیز جایگاه خاصی داشته و معمولا در این ماه بیش از هر زمان دیگری در شهرهای شمالی کشور، کاربرد دارد.
دوشاب بج
شیرینی دوشاب بج یا دوشاب برنج، از شیرینیهای معروف شمالی و کاملا سنتی است که هم بهعنوان یک شیرینی خانگی و هم برای مراسمها و دورهمیها کاربرد دارد. در تهیه این شیرینی از برنج، دوشاب و پودر هل استفاده میشود. در حقیقت اصلیترین طعم آن نیز به همان مایه دوشاب مربوط است که باید با غلظت مناسب و طعم کاملا اصیل آماده شده باشد. دوشاب بج را معمولا در ابعاد مستطیلی کوچک برش میزنند، اما در نهایت ترکیب و ظاهر آن کاملا سلیقهای خواهد بود.
یخدربهشت
یخدربهشت، دسرهای خوشمزه و خنک شمالی هستند که در طعمهای مختلف پرتقالی، طالبی، نعنایی، آلبالویی، هندوانهای، تخم شربتی، انار و … عرضه میشوند. در تهیه یخدربهشت از آب، شکر، اسانس و تکههای ریز و پالپ میوه استفاده میشود. اگرچه شما میتوانید بهراحتی در منزل نیز یخدربهشت آماده کنید، اما طعم اصلی شمالی آن چیزی متفاوت خواهد بود.
کوکی
کوکی با طعمها و اشکال مختلف تهیه میشود، اما خوشمزهترین کوکی شمالی را با آرد سفید، کره، شکر قهوهای، پودر کاکائو، بکینگ پودر، شکلات چیپسی، نمک و زرده تخممرغ، طبخ میکنند. البته کوکی بهعنوان یک شیرینی کارخانهای و بستهبندی شده نیز عرضه شده و میتوانید در صورت تمایل با سفارش از سرویس سوپرمارکت اسنپ، از این نوع کوکی بستهبندی نیز خرید اینترنتی داشته باشید.
باقلوای یاس
باقلوای یاس از شیرینیهای معروف شمال بهویژه گیلان است که طعم عالی آن را هرگز از یاد نخواهید برد. تفاوت اصلی این نوع باقلوا با باقلوای معمولی که حتما تابهحال میل کردهاید، در این است که در باقلوای یاس بهجای هل از گل یاس استفاده میشود و عطر یاس در این شیرینی خوشمزه غوغا میکند. به جز گل یاس، در تهیه این شیرینی خوشمزه از شیر، زرده تخممرغ، بادام، پسته، گردو و … استفاده میکنند.
شیرینی آگردک
شیرینی آگردک یا آقاگردک، یک شیرینی گیلانی است که مبدأ آن به ماسوله بازمیگردد. البته قزوینیها نیز فرمول خاص خود در تهیه آگردک را دارند. در تهیه این شیرینی از آرد برنج، آرد گندم، روغن جامد، زنجبیل، بکینگ پودر و پودر قند استفاده میشود. عطر و رایحه مطبوع زنجبیل با پخت این شیرینی، همهجا پخش شده و حتی بوی آن نیز اشتهایتان را باز میکند. این شیرینی در فرمهای مختلفی تهیه شده و برای وعده صبحانه و عصرانه، مناسب خواهد بود.
آب دندون
شیرینی آب دندون که در اصل شیرینی باب دندان نام داشته، در اندازههای بزرگ و مجلسی تهیه شده و معمولا برای مراسم عروسی از آن استفاده میشود. این شیرینی را در قدحهای بزرگ قرار داده و همراه با خنچه عقد به مراسم عروسی میفرستند. اگر بخواهیم بسیار دقیق به منشأ اصلی شیرینی آب دندون بپردازیم، به شهر آمل میرسیم که بهصورت کاملا اصیل و سنتی، این شیرینی را در تاریخ خود دارد. در طبخ شیرینی آب دندون یا همان باب دندان از آرد سفید، آرد برنج، بکینگ پودر، تخم خرفه، زرده تخممرغ، شکر، روغن، پودر هل و وانیل استفاده میشود. البته انواع زعفرانی و گردویی یا نارگیلی این شیرینی با تزئین و داشتن طعمهای مختلف، نیز برای مراسمهای شادی کاربرد دارد.
برنجک (بهاردانه یا بادونه)
احتمالا پیشازاین نیز برنجک را در بستهبندیهای سوپرمارکتی امتحان کرده باشید، اما طعم واقعی برنجک یا بادونه یا همان بهاردانه را باید در شمال کشور بچشید. از برنجک در مهمانیها، جشن تولد، دورهمیها و بهعنوان تنقلات کودکان در شهرهای شمالی کشور استفاده میشود. طعم شیرین و ترد بهاردانه با عطر لیمو فوقالعاده بوده و از میلکردن آن، سیر نخواهید شد. در تهیه بادونه از برنج، شکر، آبلیمو و روغن استفاده میشود. البته با جایگزینکردن عسل بهجای شکر، طعم بهمراتب بهتری به خود خواهد گرفت.
پشت زیک
پشت زیک یا همان سوهان کنجدی از خوراکیها و شیرینیهای معروف شمال است که معمولا زینتبخش میز شب عید میشود. برای تهیه این شیرینی خوشمزه و ترد از کنجد، شکر و کره استفاده میشود. انواع پروپیمانتر آن با بادامسوخته یا مغز پسته نیز تکمیل شده و طعم بهتری به خود میگیرند. پشت زیک بسیار خوشمزه است، اما برای خوردن آن باید دقت داشته باشید که به دندانهای شما آسیبی نرسد.
آغوزنون یا اغوزکنا
اگرچه در هر زمانی از سال، میلکردن آغوزنون جذابیت خود را خواهد داشت، اما به طور سنتی این نان خوشمزه شمالی را در شب یلدا میپزند. البته آغوزنون به دو روش خام و پخته، تهیه میشود که نوع پخته آن طرفداران بیشتری دارد. در تهیه این نان خوشمزه شمالی از آرد گندم، تخممرغ، شیر، کنجد، شکر و گردو استفاده میشود. (در نوع خام آن خبری از تخممرغ نیست.)
پخت آغوزنون در تابه نیز امکانپذیر است، اما طعم اصلی و واقعی آن، در تنورهای کوچک یا بزرگ، ایجاد میشود.
قماق
اگرچه قماق را در شمار شیرینیهای معروف شمال جای دادهایم، اما در حقیقت در مواد اولیه تهیه این خوراکی خوشمزه خبری از شکر یا قند نیست. ازاینروی اگر نمیخواهید قند زیادی به بدن خود وارد کرده و درعینحال به دنبال یک خوراکی شبیه به شیرینی هستید، قماق گزینهای عالی برای شما خواهد بود.
در تهیه قماق شمالی از آرد گندم، تخممرغ، جعفری، گردو، شوید، کره، شنبلیله و پیاز استفاده شده و بسیار مقوی نیز بهحساب میآید. این خوراکی شمالی، به شکلی برشته آماده شده و میلکردن آن در وعده صبحانه یا بهعنوان میانوعده، فوقالعاده خواهد بود.
سبک شیرینیپزی در شمال کشور
در بالا نگاهی به شیرینیهای معروف شمال انداختیم. همانطور که مشاهده کردید، شمالیها بهجای استفاده زیاد از قند و شکر، از هل، یاس و دیگر مواد اولیه معطر و خوشعطر و بو استفاده میکنند. تنوع بالای شیرینیهای شمالی کشور، باعث شده تا بتوانید بهراحتی از میان آنها، شیرینی خوشمزه موردعلاقه خود را انتخاب کنید.
شما تابهحال کدام یک از این شیرینیهای خوشمزه را امتحان کرده و به کدام علاقه بیشتری دارید؟ نظرات خود در این باره را با ما و دیگر کاربران وبسایت به اشتراک بگذارید. اگر هوس شیرینی کردید همین حالا میتوانید هر نوع شیرینی را که دوست دارید از طریق سرویس غذای اسنپ از دستهبندی شیرینی سفارش دهید.
دیدگاهتان را بنویسید