شیرینی‌های معروف کرمانشاه، ترکیب شیرین سنت و مدرنیته

استان کرمانشاه جذابیت‌های بی‌شماری دارد و دراین‌بین شیرینی‌های معروف کرمانشاه دیدگاه شما را نسبت به دنیای شیرینی‌های سنتی عوض خواهند کرد. کرمانشاه پوشش جنگلی و طبیعی خاصی دارد و گیاهانی مانند تمشک، بلوط، پسته وحشی، بادام کوهی، گردو، آلبالوی وحشی و غیره از جمله گیاهانی هستند که در این منطقه رشد پیدا می‌کنند.

مردمان این دیار به‌شدت به سنت‌ها پایبند هستند و حتی در غذا‌ها و شیرینی‌های خود نیز به این پایبندی تأکید دارند. رژیم غذایی مردم کرمانشاه برگرفته از محصولات سنتی خودشان است و این به معنای خودکفایی تمام‌وکمال است. به همین دلیل شما با تنوع غذایی بی‌نظیری در این استان روبه‌رو هستید. در ادامه با شیرینی‌های معروف کرمانشاه ما را همراهی کنید.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

 

شیرینی‌هایی به شیرینی شیرین، از دیار فرهاد

شیرینی‌های معروف کرمانشاه را مانند سایر شیرینی‌های سنتی شهر‌های ایران در هیچ کجای دنیا نمی‌توانید پیدا کنید. نکته جالبی که در مورد شیرینی‌های کرمانشاه باید به آن اشاره کنیم، این است که مردمان این دیار در تهیه شیرینی‌ها و مواد غذایی، هنوز هم از روغن و کره محلی استفاده می‌کنند. آن‌ها بر این اصل که باید تمام مواد اولیه را خودشان با دستان خود تهیه و آماده کنند، شدیدا تأکید دارند. البته مدرنیته ردپای خود را بر پیکر زندگی مردمان این دیار نیز برجا گذاشته است. اما نتوانسته آن‌ها را متقاعد کند که سنت‌های خود را فراموش کنند. این شما و این شیرینی‌های جذاب و دل‌فریب کرمانشاه!

نان کلانه‌ی کرمانشاهی

نان کلانه

همان‌طور که در قسمت قبل اشاره کردیم مردمان کرمانشاه خودکفا هستند و از تمام محصولات گیاهی و طبیعی که در منطقه‌شان رشد می‌کند، به بهترین نحو استفاده می‌کنند. نان کلانه یکی از شیرینی‌های جذاب شهر کرمانشاه است که با گیاه پیچک تهیه می‌شود. عطر گیاه پیچک و طعم بی‌نظیر آن کمک می‌کند تا نان محلی کلانه طعم متفاوتی داشته باشد.

به این نان، نان پیچک کرمانشاهی نیز می‌گویند که طرف‌داران زیادی دارد. در تهیه نان کلانه‌ی کرمانشاهی از آرد گندم، زعفران، خمیرمایه، شکر، زیره، پیازچه، روغن، تخم‌مرغ، کره محلی و فلفل سیاه استفاده می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم که حتما این نان لذیذ را با آش دوغ یا دوغ محلی نوش جان کنید.

نان برساق

نان برساق

عطروطعم شیرینی برساق، در میان شیرینی‌های معروف کرمانشاه همتا ندارد. یک نان شیرین، لذیذ و کاملا سنتی که برای تهیه آن به عشق فراوانی نیاز است. نان برساق را نوعی شیرینی می‌دانند که لذیذ و روغنی است. این نان از نمک، روغن حیوانی، شکر، شیر، زردچوبه و تخم‌مرغ تهیه می‌شود.

مردم کرمانشاه معمولا این نان شیرین و خوش خوراک را در دورهمی‌ها و برای لذت‌بردن از جمع خانوادگی تهیه می‌کنند. در حالت کلی، نان برساق در سفره افطار ماه رمضان یکی از خوراکی‌های همیشگی و پرطرف‌دار محسوب می‌شود که چشم‌پوشی از آن ممکن نیست.

 

قاووت

قاووت

قاووت یکی دیگر از خوراکی‌های عجیب و جز شیرینی‌های معروف کرمانشاه محسوب می‌شود. البته این خوراکی که به شکل پودر است، در میان مردمان محلی و بومی کرمان نیز به‌نوعی دیگر وجود دارد. قاووت، پودری تشکیل شده از مواد مغذی است که خیلی سریع نیروی ازدست‌رفته بدن را به آن برمی‌گرداند. ترکیب این شیرینی خوشمزه در مناطق مختلف کشور متفاوت است. اما مردم کرمانشاه این خوراکی مقوی را از ترکیب نخود مشکل‌گشا البته بدون حضور نمک، پودر زنجبیل، پودر میخک، پودر هل، قرص کمر، پودر قند، تخم گشنیز، جوز هندی، رازیانه، گردو، پسته، بادام، تخم کاهو و تخم کتان تهیه می‌کنند.

قاووت دقیقا می‌تواند با درنظرگرفتن ذائقه و سلیقه شخصی هر خانواده تهیه شود. این غذا به عبارتی یک خوراکی انرژی‌زا است. همچنین به توصیه کارشناسان تغذیه، این خوراکی برای بانوانی که به‌تازگی بچه‌دار شده‌اند، مفید است.

 

نان خرمایی

نان خرمایی

بدون شک تا به امروز بار‌ها نان خرمایی نوش جان کرده‌اید. اما تفاوت این نان خرمایی با نان خرمایی‌هایی که شما میل کردید، زمین تا آسمان است. نان خرمایی از شیرینی‌های معروف کرمانشاه محسوب می‌شود که از دیرباز در پذیرایی‌ها، جمع‌های خانوادگی و دوستانه مردمان این شهر حاضر بوده است.

در تهیه این نان شیرین از آرد گندم، خرما، بکینگ پودر، ماست، کره، گلاب، زرده تخم‌مرغ و مغز گردو استفاده می‌کنند. یک شیرینی کاملا سنتی و مقوی که در کنار یک فنجان چای، طعم دلنشینی دارد. اگر به دیار شجاعان، شهر کرمانشاه سفر کردید، حتما از این شیرینی نوش جان کرده و به‌عنوان سوغاتی با خود همراه کنید.

نان برنجی

نان برنجی

نان برنجی در میان شیرینی‌های معروف کرمانشاه، نشانی طلایی بر سینه شهر کرمانشاه است. کرمانشاه را با نان‌برنجی‌های لذیذش می‌شناسیم که در تمام ایران مثال‌زدنی است. شیرینی لطیف و سبک که به‌عنوان یک شب‌چره جذاب، در اعیاد و دورهمی‌های مردم، به خوشی‌ها طعم می‌دهد.

البته نان برنجی را در یزد، قزوین و چند شهر دیگر نیز تهیه می‌کنند که در هر شهر با سنت‌ها و مواد اولیه همان دیار تهیه می‌شود. مردمان کرمانشاه در تهیه نان برنجی از زعفران، گلاب و روغن کرمانشاهی یا کره، تخم خرفه، برنج، سیاه دانه و شکر استفاده می‌کنند. تهیه نان برنجی شاید آسان باشد؛ اما تهیه نان برنجی کرمانشاهی تنها از یک کرمانشاهی هنرمند بر‌می‌آید.

کاک

شیرینی کاک

شیرینی کاک کرمانشاه شباهت زیادی به نان یوخه شیراز دارد. لذیذ است و بومیان کرمانشاه علاقه زیادی به آن دارند. شیرینی کاک را درست مانند نان یوخه شیرازی از ورقه‌های نازک خمیر تهیه می‌کنند که سبک و سرشار از انرژی است. در تهیه این شیرینی از ساچ‌های مخصوصی استفاده می‌شود. در یک بعدازظهر سرد زمستانی شیرینی کاک با یک فنجان چای معطر و خوش طعم، لذیذ و خواستنی است.

در تهیه شیرینی کاک از آرد گندم، دارچین، تخم‌مرغ، روغن، پودر نارگیل، پودر پسته، آب و خلال بادام استفاده می‌شود. نکته جالبی که باید در مورد این شیرینی معروف کرمانشاه بدانید این است که در هفتمین اجلاس سراسری شورای سیاست‌گذاری ثبت آثار معنوی ایران، شیرینی کاک در لیست میراث معنوی کشور ایران قرار گرفت.

 

شیرینی بژی

شیرینی بژی

شیرینی بژی را اگر به کرمانشاه رفتید، حتما امتحان کنید. این شیرینی موردپسند تمام مردم کرمانشاه است و از خوراکی‌های پرطرف‌دار بومی این منطقه محسوب می‌شود. خوش‌عطر و لذیذ است و آن را به‌عنوان یک نان مقوی و سیر‌کننده در وعده صبحانه نوش جان می‌کنند.

شیرینی بژی یا نان بژی با شیر، آرد و شکر به همراه زعفران تهیه می‌شود. آردی که در این شیرینی استفاده می‌کنند، همان آرد مخصوص نان سنگک است. طعم و عطر نان شیرینی خوش خوراک بژی هیچگاه فراموشتان نخواهد شد.

شیرینی شکری

شیرینی شکری

شیرینی معروف بعدی که تحفه کرمانشاه عزیز است، شیرینی شکری نام دارد. این شیرینی هم مانند سایر شیرینی‌های این شهر خوش طعم و مطبوع است و از نمک، شکر، روغن، تخم‌مرغ، وانیل و آرد تهیه می‌شود. کرمانشاهی‌های هنرمند به‌راحتی می‌توانند این شیرینی را در منزل تهیه کنند.

یک نان شکری لذیذ و پرطرف‌دار که تکمیل‌کننده شادی‌ها و دورهمی‌های آن‌ها است. البته به شما توصیه می‌کنیم که در خوردن این شیرینی کمی خوددار باشید. نان شکری مملو از شکر است و زیاده‌روی در خوردن آن می‌تواند کمی برای سلامتی انسان مضر باشد.

ساجی

ساجی

نان ساجی، آخرین شیرینی جذابی است که ما در این مطلب به شما معرفی می‌کنیم. برای تهیه این نان از یک وسیله به نام ساج استفاده می‌شود، به همین دلیل به آن نان ساجی می‌گویند. در تهیه نان ساجی از آرد، آب و نمک استفاده می‌شود. یک نان پهن و نازک که آن را بر روی یک صفحه چدنی و گرد به نام ساج تهیه می‌کنند.

این نان به‌راحتی در منزل قابل تهیه‌کردن است و برای صبحانه و عصرانه با عسل و مربا طعم بی‌نظیری دارد. نان ساجی به‌عنوان نان محلی کرمانشاه به‌شدت پرطرف‌دار و پرمصرف است. اگر تمایل به تهیه این نان در منزل داشتید، می‌توانید در ترکیب آن از سبزیجات یا شکر برای شیرین‌شدن طعم نان استفاده کنید. البته در دستور پخت اصیل محلی کرمانشاه، این نان، ساده و بدون طعم خاصی تهیه می‌شود. نان ساجی را بر روی ساج سفالی نیز می‌توان تهیه کرد.

 

زیبا و سربه‌زیر، چون کرمانشاه

در این مطلب برای شما از شیرینی‌های معروف کرمانشاه گفتیم. هرچند تمام خوراکی‌ها و شیرینی‌های این شهر به این چند شیرینی پرطرف‌دار خلاصه نمی‌شود. درهرحال اگر به کرمانشاه سفر کردید تمام شیرینی‌های جذاب و لذیذ این شهر را امتحان کنید. به شما قول می‌دهیم که پشیمان نخواهید شد. البته توصیه می‌کنیم که یک چمدان یا کیف بزرگ اضافه نیز با خود همراه کنید.

چون بدون شک سوغاتی‌های جذاب و خوردنی‌های لذیذی را در این شهر پیدا خواهید کرد که دل‌کندن از آن‌ها غیرممکن است. در انتها فراموش نکنید که برای تهیه این شیرینی‌ها و نان‌های لذیذ در منزل، سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ در کنار شماست تا تمام مواد اولیه موردنیاز شما را به‌سرعت و با بهترین کیفیت، تأمین کند.

اشتراک گذاری پست

1 دیدگاه

  • فاطمه پاسخ

    کرمانشاه بهترین شهر دنیاست ❤👌

    ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۲ در ۸:۵۲ ق٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *