ازآنجاییکه کشور ترکیه همسایه کشور ما بوده و تقریبا خلقوخو و عادات غذایی آنها به ما بسیار شبیه است، مردم کشور ما اکثر غذاهای ترکیهای را دوست داشته و به دنبال یادگیری شیوه درستکردن آنها هستند. این تمایل به خوردن غذاهای ترکیهای بهقدری زیاد است که امروزه در بسیاری از رستورانها علاوه بر غذاهای ایرانی، غذاهای ترکیهای بسیاری مانند آدانا کباب و اسکندر کباب نیز سرو میشوند. ازاینرو فرصت را غنیمت میشمریم و طرز تهیه اسکندر کباب استانبولی را با تمام ریزهکاریهای آن با شما به اشتراک میگذاریم. لطفا تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه اسکندر کباب خوشمزه استانبولی
تهیه این غذای مطبوع و دلپذیر در خانه، باتوجهبه اینکه این غذا مخصوص کشور ترکیه است، قدری متفاوت خواهد بود. البته این تفاوت در اصل ماجرا تأثیر نداشته و فقط به دلیل استفاده از نان بربری بهجای نان پیتای استفاده شده در رسپی اصلی این غذا است. درهرصورت، همانطور که میدانید این غذا بر پایه گوشت بوده که در میان دیگر مواد اولیه، انتخاب نوع مناسب آن که باید فیله یا راسته گوساله باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است. بدین ترتیب، مواد لازم جهت درستکردن این غذای فوقالعاده خوشمزه استانبولی برای ۵ نفر در بخش زیر آورده شده است:
مقدار موردنیاز | مواد لازم |
یک کیلوگرم | فیله یا راسته گوساله |
۲ عدد متوسط | پیاز |
به مقدار دلخواه | نان بربری بهجای نان پیتا |
نصف پیمانه | روغن زیتون |
۲۰۰ گرم | کره |
۱۰ عدد متوسط | گوجهفرنگی |
۵ عدد بزرگ | فلفل سوزنی سبز |
یک قاشق چایخوری | پودر سیر |
۵ قاشق غذاخوری سرپر | ماست چکیده |
به میزان لازم | روغن مایع، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا، آویشن |
مراحل طرز تهیه اسکندر کباب استانبولی با نان بربری
برای تهیه اسکندر کباب لذیذ استانبولی مراحل ساده و روانی برای آمادهکردن نان، گوشت، سس مخصوص و سایر مخلفات همراه کباب وجود دارد که بهروشنی آنها را در بخش زیر بیان کردهایم. لطفا مراحل زیر را بادقت پیگیری کنید:
- مرحلهی اول: در ابتدای کار به سراغ گوشت رفته و آن را شسته و خشک کرده و بدون اینکه خرد کنید، درسته و کامل درون پلاستیک فریزر قرار دهید. اکنون بایستی زمانی بهاندازه ۲ تا ۳ ساعت به گوشت فرصت بدهید تا بهخوبی منجمد شود.
- مرحلهی دوم: اواخر مدت زمانی که برای منجمد شدن گوشت در نظر گرفته بودید، پیاز را ریز رنده کرده تا بیشتر حجم آن به آب تبدیل شود. سپس آنها را درون پارچهای نخی ریخته و با فشار دادن سعی کنید که تمام آب پیاز به درون یک ظرف گود بریزد.
- مرحلهی سوم: اکنون گوشت را از فریزر خارج کرده و پلاستیک دور آن را باز کنید. حال بایستی با کمک چاقویی تیز، گوشت را بهصورت خیلی نازک بهآرامی برشزدن و ورقهورقه کنید. قرار است تکههای گوشت با همین فرم سرو شوند، پس ضخامت و اندازه مناسب آنها را در نظر بگیرید.
- مرحلهی چهارم: در ادامه مقداری پودر سیر را به آب پیاز اضافه کرده و تکههای گوشت را درون آب پیاز قرار دهید و قدری روغن مایع نیز به آن اضافه کنید. سعی کرده با دستکشی که پوشیدید، تمام تکههای گوشت را درون آب پیاز غوطهور کنید. حال ظرف را برای مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه درون یخچال بگذارید تا گوشت استراحت کند.
- مرحلهی پنجم: پس از طی زمان لازم، تابهای با سایز مناسب انتخاب کرده و در آن قدری روغن زیتون بریزید. سپس تکههای گوشت را در آن سرخ کنید. در صورت تمایل میتوانید همراه با روغن زیتون، قدری کره نیز به تابه اضافه کرده و برای چند دقیقه درب تابه را بگذارید تا گوشت بهخوبی بپزد. در انتها، به گوشت قدری نمک و فلفل سیاه اضافه کرده و آن را از روی حرارت بردارید.
- مرحلهی ششم: اکنون ازآنجاییکه احتمالا نان پیتا در دسترس شما نیست یک نان بربری بزرگ انتخاب کرده و با چاقو آن را به قطعات هماندازه و منظم برش بزنید. سپس تابهای برداشته و در آن به مقدار لازم کره بریزید. در ادامه، تکههای نان را با شعله ملایم درون تابه تفت دهید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که برشهای نان، برشته و خشک شوند.
- مرحلهی هفتم: حال نوبت به تهیه سس مخصوص و خوشمزه اسکندر کباب میرسد. بدین ترتیب ۵ عدد از گوجهها را انتخاب کرده و پوست آنها را بادقت بگیرید. سپس آنها را به قطعات کوچکتر تقسیم کرده و با استفاده از غذاساز یا بلندر، آنها را بهخوبی پوره کنید.
- مرحلهی هشتم: در این مرحله از طرز تهیه اسکندر کباب استانبولی، ظرفی گود را انتخاب کرده و به آن مقداری کره اضافه کنید. سپس گوجهفرنگی پوره شده را به آن اضافه کرده و صبر کنید تا آب گوجه به طور کامل بخار شود. در ادامه، مقداری زردچوبه، پاپریکا و آویشن به آن اضافه کرده و در صورت تمایل میتوانید از کمی روغن زیتون نیز استفاده کنید.
- مرحلهی نهم: بعد از اینکه آب گوجه کاملا از بین رفت، مقداری فلفل سیاه و نمک به مواد اضافه کرده و آنها را بهخوبی با هم ترکیب کنید. در این مرحله، عطر بسیار خوشایندی فضای آشپزخانه را پر خواهد کرد.
- مرحلهی دهم: اکنون نوبت به سرخ کردن فلفل سوزنی سبز و گوجهفرنگیها میرسد. بدین ترتیب ابتدا فلفلها را شسته و خشک کنید. سپس درون تابهای با مقدار کافی روغن زیتون، فلفلها را بهگونهای که هر دو طرفشان رنگ عوض کند، سرخ کنید. سپس برای هر نفر، یک گوجه را از وسط دونیم کرده و درون تابه با باقیمانده روغن، سرخ کنید.
- مرحلهی یازدهم: کار تمام است! برای هر نفر، ظرف سرو تقریبا بزرگی انتخاب کرده و از برشهای برشتهشده نان در کف هرکدام از آنها قرار دهید. سپس تکههای مزهدار شده و سرخشده گوشت را روی تکههای نان قرار داده و از سس گوجهفرنگی خوشعطری که درست کردهاید، روی مواد بریزید. همچنین مقداری کره را در شیر داغ کن ذوب کرده و روی سس گوجه و گوشت بریزید تا جلای براق اسکندر کباب به دست آید.
- مرحلهی دوازدهم: در نهایت برای هر نفر، دو برش از گوجه سرخشده را در کنار یک عدد از فلفلها قرار داده و از یک قاشق ماست چکیده برای دورچین نهایی غذا استفاده کنید. البته پیشنهاد میشود چند برگ ریحان سبز نیز در ظرف سرو قرار داده تا مجموعه رنگها و طعمهای مخلفات این غذای دلچسب را تکمیل کند.
رازهای ناگفته هنگام درستکردن اسکندر کباب استانبولی
فارغ از غذاهای بومی و محلی شهرهای مختلف کشور خودمان که پر از نکات مختلف بوده و نیاز به فوت و فنهای کوزهگری دارند، غذاهای خارجی، بهویژه ترکیهای نیز نیازمند رعایت یکسری نکات ریزودرشت هستند. برای مثال، برای تهیه همین اسکندر کباب خوشمزه، توجه به چند نکته در هنگام آمادهسازی مواد و طبخ آنها ضرورت دارد که در بخش زیر ارائه شده است. لطفا آنها را نیز مدنظر قرار دهید:
- سعی کنید گوشت را بهنوعی تهیه کنید که از درازا دارای قطر مناسب باشد، تا با یک برش نازک به فرم دلخواه و مناسب برسیم.
- حتما گوشت را برای دستکم، مدت ۲ ساعت درون فریزر بگذارید تا کار برش زدن آن بهسادگی هرچهتمامتر انجام شود.
- توجه داشته باشید ازآنجاییکه گوشت منجمد را ورقهای بهصورت نازک برش زدهایم، زمان زیادی برای پخت آن درون تابه نیاز نیست.
- یادتان باشد که به گوشت سرخشده خیلی نمک نزنید، چرا که در سس هم مقداری نمک وجود داشته و ممکن است در این صورت غذا قدری شور شود.
- برشهای نان را نرم از روی حرارت برندارید. در واقع اگر آنها را بهخوبی برشته یا کریسپی نکنید، موقع اضافهکردن گوشت و سس گوجه، شل شده و وا میروند؛ بنابراین آنها را آنقدر برشته کنید که وقتی در ظرفی میریزید، صدا بدهند.
- حتما از ماست چکیده و بدون آب برای دورچین کباب استفاده کنید تا آب آن به تکههای نان نفوذ نکند.
- یکی از مواد اولیه مهمی که در تهیه اسکندر کباب بهوفور استفاده میشود، کره است؛ بنابراین نوع مرغوب آن را تهیه کنید.
- سعی کنید ادویههایی چون آویشن را بهصورت خشکشده و پودر نشده تهیه کنید. در این صورت وقتی آنها را با دست پودر کرده و بلافاصله به ظرف اضافه میکنید، عطر خوشایند آنها مدتزمان بیشتری به مشام میرسد.
- درصورتیکه گوجهفرنگیهای پوره شده، آن رنگ جذاب و قرمزی که باید داشته باشند را نداشتند، میتوانید به ظرف حاوی آن یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی اضافه کرده و از پاپریکای بیشتری استفاده کنید.
سفری به ترکیه با اسکندر کباب استانبولی
بهاحتمال بسیار، قبلا اسکندر کباب خوشمزه را در رستوران امتحان کرده یا دستکم، ویدئوی تهیه آن را بارها در اینستاگرام و دیگر شبکههای اجتماعی دیده و مشتاق یادگیری طرز تهیه آن بودهاید؛ بنابراین هماکنون که با طرز تهیه اسکندر کباب استانبولی با نان بربری فوقالعاده خوشمزه آشنا شدهاید، وقت آن است که برای یک ضیافت دوستانه خود را مهیا کنید.
بدین منظور، وقت خود را تلف نکرده و از سرویس سوپرمارکت اسنپ برای تهیه اقلام موردنیاز برای تهیه این غذای دلچسب استفاده کنید. البته درصورتیکه دوست دارید عطروطعم اصیل این غذای کمنظیر شما را به استانبول ببرد، سرویس غذای اسنپ بهترین گزینه است؛ بنابراین کار را برای خودتان سخت نکرده و اسنپ را مدنظر قرار دهید.
دیدگاهتان را بنویسید