دونر کباب یا کبابترکی را همه میشناسند. یک غذای متفاوت و یک کباب خاص که طعم آن فراموشنشدنی است. بدون شک شما که در حال خواندن این مطلب هستید، طعم این کباب را حداقل یکبار چشیدهاید وگرنه در تلاش برای یادگیری پخت آن در خانه نبودید. این کباب جذاب هر ذائقهای را راضی میکند.
مواد لازم برای پخت دونر کباب
تاریخچه این غذا درست مربوط به زمانی است که آتش کشف شد. در واقع، به کباب گوشتی گفته میشود که بهصورت مستقیم روی آتش پخته خواهد شد. انسان اولیه گوشت شکار را بهصورت خام مصرف میکرد اما بعدها با پیدایش آتش روش طبخ گوشت تغییر کرد و با ترکیب آن با ادویه و سبزیجات، محصول نهایی تغییر پیدا کرد.
در بیشتر کبابهایی که تهیه میشوند از گوشت بره و گوساله استفاده میشود که با ادویه و پیاز ترکیب شدهاند. کبابترکی یا دونر کباب به معنای کباب چرخان و چرخنده است که منشأ آن از شهر بورسا در جنوب استانبول سرچشمه میگیرد. این غذا در اصل بهصورت افقی روی زغال آویزان بوده است.
مواد لازم | مقدار موردنیاز |
گوشت مرغ یا گوشت قرمز | ۶۰۰ گرم |
روغن مایع | ۴ قاشق غذاخوری |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
سیر | یک حبه |
فلفلدلمهای | یک عدد |
پیاز | ۳ عدد متوسط |
آویشن | نصف قاشقچایخوری |
کره | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه کبابترکی
طرز تهیه کبابترکی و ساندویچ دونر کباب به کشور ترکیه برمیگردد و یکی از غذاهای خوش طعم و لذیذ با گوشت قرمز است. این کباب یکی از پرفروشترین غذاها در ترکیه محسوب میشود که حتی امروزه مرزها را پشت سر گذاشته و در تمام کشورها حضوری پررنگ و قوی دارد. همچنین شرکتهای زیادی هستند که به تهیه و پخش کبابترکی میپردازند و بهواسطه طعم بینظیر این غذا مشتریان پروپاقرص زیادی دارند. در ادامه طرز تهیه دونر کباب یا کبابترکی را با هم مرور خواهیم کرد:
مرحلهی اول: در گام اول برای تهیه ساندویچ دونر کباب، ابتدا گوشت مرغ یا گوشت قرمز را که البته باید یکدست و کاملا لخم باشد و مثلا از راسته گوساله یا فیله و سینه مرغ تهیه شده باشد، بهصورت ورقهورقهای و به شکل کاملا نازک برش بزنید.
مرحلهی دوم: بریدن گوشتهای نرم بهصورت ورقههای نازک بدون شک سخت است. به همین دلیل به شما توصیه میکنیم گوشت را فریز کنید و بعد از فریز شدن آن را در حالت نیمه منجمد برش بزنید. برای این کار گوشت را باید بعد از شستن و خشککردن در داخل یک کیسه فریزر قرار بدهید. سپس آن را به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در فریزر قرار دهید تا نیمه منجمد شده و بعد از فریزر خارج کرده روی تخته آشپزخانه با یک چاقوی تیز گوشتهای نیمه منجمد را بهصورت ورقههای بسیار نازک برش داده و در داخل یک کاسه بزرگتر بریزید.
مرحلهی سوم: در گام بعدی پیاز را پوست گرفته، شسته و خلالی خرد کنید و با روغن مایع، فلفل سیاه، نمک و پودر آویشن در کاسه حاوی گوشتها بریزید.
مرحلهی چهارم: سپس تمام مواد را بهخوبی چنگ زده و زیرورو کنید تا ادویهجات به تمام قسمتهای گوشت برسند و آن را طعمدار کنند.
مرحلهی پنجم: در این مرحله باتوجهبه ذائقه خود میتوانید کمی آبلیمو نیز به این مواد اضافه کنید. بعد از اینکه مواد کاملا مخلوط شدند، روی آنها را با سلفون پوشانده و به مدت ۲ ساعت اجازه بدهید تا در یخچال استراحت کرده و مزهدار شوند.
مرحلهی ششم: بعد از آن کره را در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود. قارچها را شسته و خشک کنید و اجازه بدهید تا آب آنها کاملا گرفته شود. پیازهای باقیمانده را پوست گرفته با فلفلدلمهای روی تخته آشپزخانه آنها را خرد و حلقهحلقه برش دهید و در ادامه قارچها و فلفلدلمهای را نیز بهصورت ورقهای یا خلال خردکرده در کناری قرار دهید.
مرحلهی هفتم: در گام بعدی کاسه محتوای گوشت را از یخچال خارج کرده در تابهای بزرگ که حرارت زیر آن کم است کره را آب کنید و سپس گوشت را درون آن ریخته و مدام هم بزنید تا تفت خورده و گوشت سرخ و مغز پخت شود.
مرحلهی هشتم: بعد از آن فراموش نکنید که گوشت را نباید با حرارت زیاد سرخ کنید. چون موجب مغزپختنشدن گوشت خواهد شد. در گام بعدی فلفلدلمهای را اضافه کرده، ۵ دقیقه با گوشت آن را تفت بدهید و سپس پیاز و قارچ را اضافه کنید و همچنان محتویات ظرف را مداوم هم بزنید تا بهخوبی تفت خورده و نرم و مغز پخت شوند.
مرحلهی نهم: در مرحلهی بعد گوشت و سبزیجات پخته شده و نرم شده را از روی حرارت برداشته و در کناری قرار دهید. یک نان ساندویچی باگت را خالی کرده سس گوجهفرنگی، کاهو، خیارشور و در صورت تمایل سس مایونز به آن بزنید و با جعفری ساطوری شده کبابترکیها را در داخل نان قرار بدهید.
مرحلهی دهم: درنهایت کبابترکی شما آماده است، نوش جان! البته ناگفته نماند که در حالت کلی در کشور ترکیه کبابترکی را با نان پیتا و پیاز و جعفری خرد شده سرو میکنند. اما شک نکنید که این کبابترکی یا دونر کباب با نان باگت یا همان نان ساندویچی هم لذیذ خواهد بود.
کبابترکی و طعمی فراموشنشدنی
در این مطلب طرز تهیه ساندویچ دونر یا دونر کباب را با یکدیگر مرور کردیم. بد نیست بدانید که میتوانید این غذا را حتی با گوشت چرخکرده هم درست کنید. تنها کافی است که گوشت چرخکرده شما بهاندازه کافی تفت خورده و سرخ شود و سپس آن را با جعفری، پیاز خلالی و خرد شده به همراه نان پیتا یا نان باگت بهراحتی سرو کنید. درهرحال اگر هوس خوردن کبابترکی در منزل را کردید اما مواد اولیه آن در دسترس نبود بهراحتی میتوانید با سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ تمام مواد اولیه را در کوتاهترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه درب منزل تحویل گرفته و خود را به یک کبابترکی یا دونر کباب خوشعطر، خوش طعم و بینظیر مهمان کنید. همچنین می توانید با سرویس سفارش آنلاین غذای اسنپ، درخواست اینترنتی دونر کباب دلخواهتان را از طریق سوپراپلیکیشن اسنپ ثبت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید