ماش پلو در دسته غذاهای سنتی و ایرانی قرار دارد و البته پرفایده که هر ایرانی یکبار آن را در خانه طبخ و نوش جان کرده است. این غذا در دسته غذاهای تهیه شده با حبوبات است و به طور معمول آن را با مواد متنوعی تهیه میکنند.
همانطور که گفتیم دستور پخت ماش پلو شباهت زیادی به عدس پلو دارد. پس اگر عدس پلو در دسته غذاهای محبوب شما است، بدون شک طعم این غذای خوشمزه ایرانی و سنتی را نیز میپسندید. در ادامه قصد داریم تا طرز پخت این غذا را با هم مرور کنیم.
مواد اولیه برای پخت ماش پلو
شما میتوانید ماش پلو را برای ناهار یا شام تهیه کرده و آن را بهصورت ساده سرو کنید. البته برای پخت این غذای خوش طعم و بسیار لذیذ از گوشت چرخی، کوفتهقلقلی، مرغ ریشریش شده و حتی ماهیچه هم میتوانید استفاده کنید.
درهرحال طرز تهیه تمامی این ماشپلوها مانند یکدیگر است و تنها تفاوت آنها در مخلفاتی است که بنا بر ذائقه و سلیقه خود با آنها ترکیب خواهید کرد.
مواد اولیه این ماش پلو برای ۳ نفر است که با در نظر گرفتن تعداد نفرات میتوانید اندازهها را کم یا زیاد کنید.
مقدار موردنیاز | مواد لازم |
۳ پیمانه | برنج |
۳ پیمانه | ماش |
۲ عدد بزرگ | پیاز |
۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم گوشت یا ۲ عدد سینه مرغ | گوشت چرخکرده یا ماهیچه یا مرغ ریش شده یا کوفتهقلقلی |
به میزان لازم | نمک و فلفل و زردچوبه |
به میزان لازم | روغن |
طرز تهیه ماش پلو
همانطور که اشاره کردیم درستکردن ماش پلو بیشباهت به عدس پلو نیست. یک غذای کاملا سنتی و اصیل ایرانی که در تمام شهرهای ایران میتوانید آن را تهیه و نوش جان کنید.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم ماش خواص زیادی دارد و بد نیست بدانید که برای لاغری هم بسیار مفید است. سمزدا و ضدسرطان بوده و به دلیل اینکه سرشار از آنتیاکسیدان و مس است، چینوچروک صورت و اطراف چشم را از بین خواهد برد.
حتی بهعنوان یکلایه بردار نیز عمل میکند و در پاکسازی عمیق پوست مؤثر است. در ادامه مرحلهبهمرحله طرز تهیه این غذای لذیذ ایرانی را با هم مرور خواهیم کرد.
مرحلهی اول: در مرحلهی اول از طرز تهیه ماش پلو، ابتدا باید ماشها را به مدت حداقل ۱۲ ساعت در آب خیس کنید. یعنی بهتر است که شب قبل آنها را خیس کرده و حتی چند بار آب روی آنها را عوض کنید. بعد از آن ماشهای خیسخورده را با ۲ پیمانه آب در قابلمهای مناسب ریخته و روی حرارت کم قرار دهید تا بهخوبی پخته و نرم شوند.
مرحلهی دوم: بعد از اینکه ماشها بهخوبی پخته و نرم شدند، آنها را آبکشی کنید و در گوشهای از آشپزخانه قرار دهید. نکته اینکه پوست نازک و رویی ماشها در این خیس کردن و پختن از آنها جدا خواهد شد که با یک کفگیر یا چنگال میتوانید این لایه رویی را که روی آب جمع شده است، جدا کنید و سپس ماشها را آبکشی کنید.
مرحلهی سوم: در گام بعدی پیازها را نگینی خرد کرده و در یک تابه مناسب آنها را با کمی روغن روی حرارت کم قرار بدهید تا شیشهای و سبک شوند. بعد از آن همین که پیازها سبک شده و آب آنها جمع شد، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا عطر پیاز و ادویهجات فضای آشپزخانه را پر کند. دقت کنید که پیاز زیاد سرخ نشده و رنگ آن مایل به قهوهای نشود.
مرحلهی چهارم: بعد از اینکه پیاز و ادویهجات بهخوبی با یکدیگر مخلوط و سرخ شدند، ماشهای پخته شده را به آنها اضافه کرده و هم بزنید. دقت کنید که حرارت ملایم باشد. بعد از تفت خوردن ماشها حرارت را خاموش کرده و تابه آنها را کناری قرار دهید.
مرحلهی پنجم: در این مرحله برای تهیه کوفتهقلقلی گوشت چرخکرده را به همراه نمک و فلفل مخلوط کرده و چنگ بزنید. سپس گوشت را به شکل کوفتههای کوچک و قلقلی درآورده و کناری قرار دهید. بعد از اتمام کار تمام کوفتهها را درون تابهای مناسب ریخته و با ۲ قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن آنها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود و سپس آنها را در یخچال قرار دهید.
مرحلهی ششم: در مرحلهی بعد قابلمهای مناسب با حجم برنج را آب کرده و روی حرارت قرار میدهیم. سپس برنج خیسخورده را درون قابلمه ریخته و اجازه میدهیم که برنج قلزده و نیمپز شود.
ماش پلو آماده شد
مرحلهی هفتم: به برنج در حال پخت، کمی نمک و یک قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید. برنج بعد از ۵ الی ۱۰ دقیقه پخته و نرم خواهد شد. همین مدتزمان برای پخت برنج کافی است. همین که متوجه شدید دانههای برنج نرم شدند؛ اما مغز سفتی دارند، کافی است تا برنج را آبکش کنید.
مرحلهی هشتم: در این قسمت قابلمهای که برای پخت نهایی ماش پلو در نظر گرفتید را روی حرارت قرار دهید. دو قاشق غذاخوری روغن کف آن بریزید و برای تهدیگ از سیبزمینی، کاهو یا نان لواش استفاده کنید.
مرحلهی نهم: در این قسمت روی تهدیگها را با برنج و مخلوط ماش پر کنید. در ترکیب مخلوط ماش میتوانید از کوفتهقلقلی، گوشت چرخکرده، ماهیچه یا مرغ ریشریش شده هم استفاده کنید و بعد از پختن و مخلوط کردن آنها با یکدیگر، لایهلایه روی برنج قرار دهید. یکلایه برنج، یکلایه مخلوط ماش، فقط دقت کنید که لایه آخر شما باید حتما برنج باشد.
مرحلهی دهم: بعد از اتمام این مرحله درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید تا برنج دم بکشد. ۳۰ دقیقه تا ۴۵ دقیقه کافی است تا پلو شما دم کشیده و حاضر شود. اگر برای تزئین از کوفتهقلقلی استفاده میکنید، نوبت آن است که کوفتههای آماده شده را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
مرحلهی یازدهم: در گام آخر بعد از دم کشیدن ماش پلو درب قابلمه را برداشته و تمام مواد را بهخوبی با برنج ترکیب کنید تا ماش پلو شما کاملا مخلوط و یکدست شود. در نهایت آن را به ظرف مورد نظر منتقل کنید و اطراف و روی آن را با کوفتهقلقلی تزئین کنید.
ماش پلو و مرور خاطرات کودکی
در این مطلب با هم طرز تهیه ماش پلو را مرور کردیم. نکات را گفتیم و مرحلهبهمرحله آن را با هم طبخ کردیم.
برای موادی که در این پلو استفاده میشود محدودیتی وجود ندارد و شما با هر ماده اولیهای در کنار ماش میتوانید آن را تهیه کنید.
در هر حال اگر تصمیم به تهیه ماش پلو گرفتید؛ اما مواد اولیه آن را در منزل نداشتید، سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ میتواند در کوتاهترین زمان ممکن یعنی حداکثر ۳۰ دقیقه تمام مواد را درب منزل به شما تحویل دهد. از ماش پلو اصیل ایرانی لذت ببرید.
همچنین اگر زمان کافی برای تهیه ماش پلو را ندارید، سرویس غذای اسنپ در اختیار شماست تا در سریعترین زمان ممکن هر غذایی که اراده کنید به دست شما برساند.
دیدگاهتان را بنویسید