قارچ از آن مواد مغذی و البته کمی عجیب است. چرا عجیب؟ چون بااینکه طعم آنچنان خاص و مشخصی ندارد، حضورش در هر غذا باعث میشود که طعم جذابتر، خوشمزهتر و خوشایندتری پیدا کند. در ادامه، شما را با تعدادی از غذاهایی آشنا میکنیم که با قارچ آماده میشوند. این فهرست الهامبخش و کاربردی از غذاهای خوشمزه را از دست ندهید.
۱. قارچ نیمهناهاری
برانچ همان وعده غذایی معروف فرنگیها یعنی ترکیبی از صبحانه و ناهار است. ما نامش را وعده نیمهناهاری میگذاریم. در واقع، این وعده صبحانهای است که کمی دیر خورده میشود. قارچ نیمهناهاری هم از بهترین انتخابها برای این وعده است. برای تهیه آن هم فقط به چند خوراکی مقوی نیاز دارید.
مواد لازم
- ۲۵۰ گرم قارچ؛
- یک حبه سیر؛
- یک قاشق غذاخوری روغن زیتون؛
- ۱۶۰ گرم اسفناج؛
- ۴ عدد تخممرغ.
طرز تهیه
سیر را در روغن زیتون تفت بدهید و بعد قارچها را به آن اضافه کنید. بعد از اینکه اندکی نرم شدند، اسفناج را به ترکیب اضافه کنید تا آن هم کمی نرم و پخته شود. تخممرغها را بشکنید و درمیان مواد موجود در تابه بریزید. بعد از پختن تمام مواد، برانچ ساده و مقویتان آماده است.
۲. کاربونارای قارچ
کمتر کسی است که از ترکیب جذاب قارچ با پاستا لذت نبرد. ورقههای لازانیا هم که همان شکلی دیگر از پاستا هستند. با کاربونارای قارچ میتوانید یکی از آن غذاهای محبوبی را درست کنید که خوشمزهاند و پرطرفدار. مسیر آمادهسازی این غذا برخلاف نام لوکس و بیگانهاش، بسیار ساده و خودمانی است.
مواد لازم
- ۲۰۰ گرم قارچ؛
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون؛
- ۲ حبه سیر خردشده؛
- ۱ عدد موسیر خردشده؛
- ۱ عدد تخممرغ؛
- ۱۰ گرم پنیر پارمزان؛
- کمی جعفری خردشده؛
- ۷۵ گرم ورقه لازانیای خردشده.
طرز تهیه
قارچها را در ماهیتابه تفت بدهید و بعد از اینکه نرم شدند، آنها را در ظرفی دیگر بریزید. بهسراغ سیر و موسیر بروید و آنها را در روغن زیتون تفت بدهید. جعفری، پارمزان و تخممرغ را در ظرفی دیگر مخلوط کنید. ورقههای خردشده و تکهتکه لازانیا را در آب بجوشانید تا نرم شوند. بعد آنها را آبکش و قارچها را به جعفری، پارمزان و تخممرغ اضافه کنید. این ترکیب را درون ماهیتابهای بریزید که لازانیاها را هم در آن قرار دادهاید. مواد را هم بزنید و بعد از پخت نوشجان بفرمایید.
۳. سوپ قارچ
دستورهای زیادی برای آمادهکردن سوپ قارچ وجود دارد اما این یکی از آن موارد ساده و خوشمزهای است که تنوع زیادی روی میز شام ایجاد میکند. با چند ماده خوراکی و ظرف چند دقیقه میتوانید یکی از خوشمزهترین سوپهای عمرتان را بپزید و مشکل
پرسش شام چی بخورم را بهآسانی حل کنید.
مواد لازم
- ۹۰ گرم کره؛
- ۲ عدد پیاز متوسط خردشده؛
- ۱ حبه سیر؛
- ۵۰۰ گرم قارچ خردشده؛
- ۲ قاشق غذاخوری آرد ساده؛
- ۱ لیتر آب مرغ؛
- ۱ عدد برگ بو؛
- ۱ قاشق غذاخوری خامه؛
- کمی جعفری خردشده.
طرز تهیه
در حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه، سیر و پیاز را تفت بدهید. قارچها را اضافه کنید و اجازه بدهید که حدود ۳ دقیقه بپزند و بعد آرد را روی ترکیب بریزید. آب مرغ را هم اضافه کنید و بگذارید تا بهحالت جوشیدن برسد و بعد برگ بو را در آن بیندازید. بعد از ۱۰ دقیقه، برگ بو را از قابلمه خارج کنید و با یک همزن برقی، سعی کنید که محتویات قابلمه را یکدست کنید. در نهایت، خامه و جعفری را هم در قابلمه بریزید و سوپی خوشمزه و ساده فراهم کنید.
۴. خوراک قارچ و سوسیس
کسی هست که طعم جذاب قارچ را در کنار سوسیس نپسندد؟ شاید هم باشد اما بهاحتمال زیاد هنوز خوراک قارچ و سوسیس را با دستور تهیه صحیحش نخورده است! این غذای خوشمزه میتواند گزینهای مناسب برای تکمیل میز شام در مهمانیها باشد. برای عصرانه هم گزینه خوبی بهنظر میرسد و در مهمانیهای دورهمی کاربرد دارد.
مواد لازم
- ۲ قاشق غذاخوری زیتون؛
- ۱ عدد پیاز خردشده کوچک؛
- ۶ عدد سوسیس؛
- ۲۵۰ گرم قارچ؛
- ۱ قاشق غذاخوری سس خردل؛
- ۴ قاشق غذاخوری خامه؛
- کمی جعفری خردشده.
طرز تهیه
ابتدا پیازها را سرخ و بعد سوسیسها را هم به آنها اضافه کنید. بعد نوبت به قارچ میرسد که در تابه تفت داده شود. خامه، سس خردل و کمی آب هم به تابه اضافه کنید و بگذارید که مواد به خرد هم بروند. کمی نان باگت یا چاباتا (در سوپرمارکتها موجود است) را تست و به ظرف خوراک سوسیس و قارچ اضافه کنید.
۵. خوراک قارچ گوجهگردویی
جالب است که همه ما با موادی مانند قارچ، گردو و گوجه آشنا هستیم اما بهندرت میتوانیم ترکیبات خلاقانهای مانند این سه در کنار هم را برای پختوپز بسازیم. نگاهی به دستورهای غذایی کشورهای دیگر، راهی برای خلاقشدن در بهکارگیری مواد غذایی و درستکردن خوراکهای گوناگون است. این خوراک هم ساده است و با مواد خوشمزهای مانند قارچ آماده میشود.
مواد لازم
- ۱ قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان؛
- ۱۷۵ گرم قارچ؛
- ۱ حبه سیر؛
- ۱۲ عدد گوجهفرنگی خرد و خشکشده؛
- ۵۰ گرم نان تست؛
- ۲۵ گرم گردوی خردشده؛
- کمی جعفری خردشده؛
- چند عدد فلفل دلمهای رنگی.
طرز تهیه
قارچ را تفت بدهید و به آن سیر، گوجهفرنگی خردشده و خشک یا تازه و نان تست را اضافه کنید. بگذارید که این موا در کنار هم روی تابه تفت داده شوند. بعد جعفری و گردو را اضافه کنید و به مسیر تفتدادن ادامه بدهید. زمانی که احساس کردید، این مواد خوب با هم ترکیب شدهاند، آنها را درون فلفلهای دلمهای بریزید و اجازه بدهید که بهمدت ۴۰ دقیقه در فر یا قابلمه پخته شوند.
۶. اسپاگتی قارچ
مدلهای مختلفی از اسپاگتی با سسهای گوناگون طبخ میشوند. با انواع مواد خوشمزه میتوانید خلاقیت خود را محک بزنید و برای اسپاگتی سس تدارک ببینید. اسپاگتی قارچ هم یکی از موارد خلاقانه و خوشمزهای است که پیشنهاد میکنیم آن را بپزید و نوشجان بفرمایید.
مواد لازم
- ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون؛
- ۲۵۰ گرم قارچ؛
- ۱ حبه سیر؛
- کمی جعفری خردشده؛
- ۱ ساقه کرفس خردشده؛
- ۱ عدد پیاز خردشده؛
- ۴۰۰ گرم گوجهفرنگی پورهشده؛
- ۲ عدد فلفل تند؛
- ۳۰۰ گرم اسپاگتی.
طرز تهیه
قارچ را روی حرارت تفت بدهید و بعد سیر و جعفری را به آن اضافه کنید. با افزودن پیاز و کرفس به تابه، اجازه بدهید که مخلوط خوب پخته و در هم آمیخته شود. پوره گوجه را هم اضافه کنید و بعد فلفل تند را و بگذارید که مواد بپزند. اسپاگتی را در آب جوش بریزید و آبکشی کنید. ترکیب موجود در تابه را به اسپاگتی اضافه و غذای خوشمزه قارچی را نوشجان کنید.
۷. قارچ و سیبزمینی کاری
قارچ از آن خوراکیهایی است که در انواع غذاهای سالم و کمی نامقوی به یک اندازه حضور دارد! این مورد از آن گزینههای مقوی و خوشمزه است که بهاحتمال زیاد تاکنون امتحانش نکردهاید.
مواد لازم
- ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع؛
- ۱ عدد پیاز خردشده؛
- ۱ عدد سیبزمینی بزرگ خردشده؛
- ۱ عدد بادمجان خردشده؛
- ۲۵۰ گرم قارچ؛
- ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری ادویه کاری؛
- ۱۵۰ میلیلیتر آب سبزیجات مثل آب کرفس.
- کمی گشنیز خردشده.
طرز تهیه
سیبزمینی و پیاز را در قابلمه تفت بدهید و بگذارید با کمی آب بپزند و نرم شوند. بعد قارچ و بادمجان را هم اضافه کنید. آب سبزیجات و ادویه را هم در قابلمه بریزید و بگذارید که همه مواد خوب پخته شوند. میتوانید این غذا را با برنج میل کنید.
۸. مرغ تابهای با سس قارچ
این غذای خوشمزه میتواند گزینه تازهای برای اضافهشدن به برنامه غذاییتان بهطور هفتگی یا حتی مهمانیها باشد. ترکیب ساده مواد در دسترس مرغ تابهای با سس قارچ باعث میشود که بعد از یکبار امتحانکردن، آن را از خاطر نبرید.
مواد لازم
- ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع؛
- ۶ تکه مرغ از ران یا سینه؛
- ۷۰۰ میلیلیتر آب مرغ؛
- ۵۰ گرم کره؛
- ۱ عدد پیاز خردشده؛
- ۴۰۰ گرم قارچ؛
- ۲۰۰ میلیلیتر خامه.
طرز تهیه
ابتدا تکههای مرغ را سرخ کنید و بعد از طلاییشدن به قابلمه انتقال بدهید. آب مرغ را روی مرغها در قابلمه بریزید. بگذارید که مرغها با آب و آب مرغ بپزند. در تابه، قارچ و پیاز را تفت بدهید و آنها را به قابلمه حاوی مرغ اضافه کنید. خامه را هم در نهایت روی مواد بریزید و بگذارید که در قابلمه کمی بجوشد.
۹. استراگانف قارچ
با خانواده استراگانف آشنا هستید؟ بیف و چیکن استراگانف معروفاند و خوشمزه. این پیشنهاد یکی دیگر از اعضای خانواده معروف را به شما معرفی میکند و آن چیزی نیست جز ماشروم استراگانف یا استراگانف قارچ.
مواد لازم
- ۲ قاشق چایخوری روغن زیتون
- ۱ عدد پیاز، ریز خردشده
- ۱ قاشق غذاخوری پاپریکا
- ۲ حبه سیر، لهشده
- ۳۰۰ گرم قارچ
- ۱۵۰ میلیلیتر گوشت گاو یا آب سبزیجات
- ۳ قاشق غذاخوری خامه ترش
- کمی جعفری
- ۲۵۰ گرم برنج
طرز تهیه
پیازها را در حدود ۵ دقیقه در تابه تفت بدهید. سیر و پاپریکا را به آن اضافه کنید و کمی بعدتر هم قارچها را در تابه بریزید. آب گوشت یا سبزی را به ترکیب اضافه کنید و بگذارید که بجوشد و بعد جعفری و خامه ترش را هم به آنها اضافه کنید. برنج را بپزید و در کنار این مدل از استراگانف سِرو کنید.
۱۰. قارچ و سیبزمینی ژاکتی
این غذا هم بسیار ساده و خوشمزه است. اگر آن را سر میز بیاورید، به نظر میرسد که ساعتها زمان صرف آمادهسازیاش کردهاید اما اینطور نیست و در عینحال، طعم بسیار خوبی هم دارد.
مواد لازم
- ۲ عدد سیبزمینی بزرگ
- ۲ قاشق چایخوری روغن آفتابگردان
- ۲۵۰ گرم قارچ
- ۱۰۰ گرم خامه ترش و پیازچه
- چند برگ شوید یا جعفری (برای تزئین)
طرز تهیه
سیبزمینی را بپزید و قارچ را همراه با خامه و پیازچه تفت بدهید. بعد سیبزمینیها را برش بدهید و کمی از روی آنها را خالی کنید. مخلوط قارچ خامهای با پیازچه را درون آن بریزید و روی غذا هم شوید بریزید.
در آخر
با قارچ میتوانید انواع غذاهای خوشمزه را به سر میز بیاورید. این ماده پرخاصیت در ترکیب با مواد متنوع دیگر خروجیهای خوشمزه ایجاد میکند. اگر همیشه نگران برنامه غذاییتان هستید و از تکراریشدن آن خوشحال نیستید، حتما گزینههای این فهرست را به خاطر بسپارید و از آنها استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید