دال عدس یکی از خوراکهای محبوب و خوشمزه بوده که اصالتا متعلق به شهرهای جنوبی کشور است. مادهی اصلی در درستکردن این غذا، عدس است. برای پخت غذا برای روزهای سرد پاییز یا زمستان، دال عدس میتواند یک انتخاب خوب باشد. معمولا این غذا را به همراه برنج یا با نان سرو میکنند. در این مقاله قرار است به طرز تهیه خوراک دال عدس به سادهترین شکل ممکن بپردازیم؛ بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا این غذا را به سبک جنوبی یاد بگیرد و در خانه آن را درست کنید و از طعمی که دارد، لذت ببرید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مواد اولیه برای درستکردن خوراک دال عدس
حالا که آمادهی درستکردن این غذای جنوبی خوشمزه و درعینحال جذاب هستید، به سراغ مواد اولیه و لازم برای تهیهی آن میرویم. فقط باید در نظر داشته باشید که این میزان از مواد اولیه برای درستکردن دال عدس برای ۴ نفر است و اگر دوست دارید تا این خوراک را برای نفرات بیشتر یا کمتری درست کنید، خودتان باید اندازهها را تغییر دهید.
مواد اولیه | مقدار موردنیاز |
دال عدس | یک پیمانه |
رب گوجهفرنگی | یک قاشق غذاخوری |
پیاز | یک عدد متوسط |
سیر | ۳ حبه |
آبلیمو | به میزان لازم |
گرد لیمو | به میزان لازم |
ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) | به میزان لازم |
طرز تهیه دال عدس بهصورت مرحلهبهمرحله
حالا قرار است به سراغ آموزش مرحلهبهمرحله برای درستکردن این غذای خوشمزه جنوبی برویم. با استفاده از این روش شما میتوانید آن را به سادهترین شکل ممکن درست کنید. قطعا اگر یکبار طعم این خوراک را امتحان کنید شیفتهی آن خواهید شد و مجددا دوست دارید تا آن را میل کنید.
- مرحلهی اول: اولین قدم برای درستکردن این غذا، آمادهسازی دال عدس است. قبل از این که به سراغ مراحل برویم باید گفت که دال عدس دقیقا شبیه به عدس است با این تفاوت که اندازهی آن کمی کوچکتر بوده و طعمی مانند گوجهفرنگی دارد. در اولین مرحله باید دال عدس را خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
- مرحلهی دوم: برای انجام این کار یک ظرف مناسب را انتخاب کنید و دال عدس را درون آن بریزید، سپس درون ظرف آب بریزید تا جایی که روی آنها را کاملا بپوشاند و اجازه دهید تا چند ساعت در دمای اتاق بماند. (البته اگر زمان کافی برای پخت غذا را ندارید میتوانید این مرحله را حذف کنید؛ ولی اگر انجام شود، بهتر است!)
- مرحلهی سوم: بعدازاین که در مدتزمان کافی خیس خورد باید آن را بهخوبی بشویید و در یک قابلمه بریزید. به قابلمه در حدود ۳ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید تا روی حرارت ملایم شروع به پخت کند و در نهایت بجوشد.
- مرحلهی چهارم: ممکن است که در حین جوشیدن روی سطح آن، کفهایی جمع شود که باید با استفاده از قاشق کفها را از روی سطح جمع کنید. چرا که بههرحال ممکن است در طعم غذا اثرگذار باشد.
- مرحلهی پنجم: به مرحلهی پنجم از طرز تهیه دال عدس رسیدیم. بعد از گذشت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دال عدسها را امتحان کنید و ببینید که آیا پختهاند یا خیر! چرا که خیلی زود میپزد و اگر بیش از حد روی حرارت بماند ممکن است له شود.
- مرحلهی ششم: اگر پخته بود، زیر آن را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود و سپس به سراغ سایر مراحل بروید.
- مرحلهی هفتم: حالا باید پیازها را بهخوبی شسته و پوست بگیرد. سپس با استفاده از یک چاقوی تیز و تخته، آن را بهصورت نگینی و کاملا ریز خرد کنید. یک تابه مناسب را انتخاب کرده و در آن به میزان کافی روغن بریزید.
- مرحلهی هشتم: تابه را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا روغن بهخوبی داغ شود، در نهایت پیازها را به تابه اضافه کرده و اجازه دهید تا کاملا سرخ و طلایی شوند.
- مرحلهی نهم: در همین زمان که پیازها در حال سرخ شدن هستند، سیرها را نیز با استفاده از یک رنده دندانه ریز بهخوبی رنده کنید. سیر رنده شده را به تابه اضافه کرده و بگذارید تا به همراه پیاز، سرخ شود.
- مرحلهی دهم: مقداری زردچوبه، نمک و فلفل را به تابه اضافه کنید و همراه با آنها تفت دهید. تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که عطر ادویهها کاملا آزاد شود و همچنین سیر و پیاز کاملا سرخ شوند.
- مرحلهی یازدهم: حالا در یک گوشه از تابه رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و اجازه دهید تا سرخ شود و خامی آن گرفته شود. سپس آن را با پیاز و سیر مخلوط کنید و هم بزنید تا رنگ رب آزاد شود.
- مرحلهی دوازدهم: دال عدس پخته شده را به سایر مواد اضافه کنید و هم بزنید. بهتر است تا کمی آب جوش نیز اضافه کنید و بگذارید تا مواد یکبار دیگر باهم بپزند.
- مرحلهی سیزدهم: طرز تهیه دال عدس رو به پایان است و باید در دقایق انتهای پخت، مقداری آبلیمو یا جوهر لیمو به مواد اضافه کنید و طعم آن را بچشید. اگر ادویه کم نداشت، میتوانید زیر آن را خاموش کنید و سپس در ظرف دلخواه خود سرو کرده و نوش جان کنید.
اگر دوست داشته باشید میتوانید روی این غذا را با استفاده از پیازداغ، تزیین کنید. غذای خوشمزه جنوبی شما به همین سادگی آماده شد و میتوانید آن را نوش جان کنید.
همانطور که متوجه شدید طرز تهیه و پخت این غذا شبیه به عدسی است؛ اما فواید بیشتری دارد. این خوراک سرشار از آهن است و برای افرادی که فقر یا کمبود آهن دارند، یک غذای مناسب بوده و میتوانند آن را در برنامه غذایی خود جای دهند.
همچنین این خوراک برای درمان مفاصل و درد آرتروز بسیار مناسب است و زمانی که درد گلو دارید یا در دهانتان زخمی ایجاد شده است، میتوانید آن را مصرف کنید و بسیار مؤثر است.
نکات کلیدی در طرز تهیه دال عدس
اگر دوست دارید تا این غذا را دقیقا به روش جنوبیها درست کنید و همان طعم و مزه را داشته باشد، نکات و ترفندهایی وجود دارد که باید آنها را بدانید و رعایت کنید. در ادامه به بررسی این نکات پرداختهایم.
- معمولا جنوبیها بهجای استفاده از رب گوجهفرنگی از پورهی رب گوجهفرنگی، در تهیه این غذا استفاده میکند. برای انجام این کار شما باید گوجهفرنگیها را بهخوبی بشویید و سپس درون یک قابلمه که آب جوش دارد، بیندازید. بعد از گذشت چند دقیقه گوجهفرنگیها را خارج کنید و بگذارید تا سرد شود. پوست آنها را بگیرد و با استفاده از یک رندهی دندانه ریز، رنده کنید. به همین سادگی.
- معمولا این خوراک لعاب نمیاندازد. مگر این که آن را در طولانیمدت بپزید که سبب میشود تا له شود. برای این که خوراک دال عدس شما لعاب بیندازد. باید از یک سیبزمینی استفاده کنید و آن را بهصورت قطعات نگینی خرد کنید و در خوراک در حال پخت بیندازید. اگر دوست ندارد تا سیبزمینیها در غذا مشخص باشند، میتوانید بعدازاین که به طور کاملا پختند آن را له کنید.
- یکی از چیزهایی که اضافهکردن آن میتواند سبب ایجاد طعم و مزهی بهتری در این غذا شود، زنجبیل یا گشنیز است. شما میتوانید در حین پخت، این مواد را به خوراک اضافه کنید و بگذارید تا به همراه سایر مواد بپزند.
- معمولا جنوبیها در تهیه این غذا از تمبر هندی استفاده میکنند. اگر دوست دارید تا طعم جنوبی را در خوراکتان ایجاد کنید، باید یک بسته تمر هندی را با آب جوش مخلوط کنید. بعدازاین که کمی رقیق شد، آن را صاف کنید و سپس آب تمر هندی را داخل خوراک ریخته و هم بزنید.
- اگر دوست نداشتید تا از سیبزمینی برای لعاب دادن به خوراک اضافه کنید بهعنوان جایگزین میتوانید از یک قاشق غذاخوری آرد استفاده کنید و آن را به غذا اضافه کنید.
خوراک دال عدس را آنلاین سفارش دهید
همانطور که با خواندن این مقاله متوجه شدید، طرز تهیه دال عدس بسیار ساده است و کار سختی پیش رو ندارید. شما میتوانید این غذا را در زمانهایی که عجله دارید درست کرده و نوش جان کنید. همچنین به دلیل این که مواد اولیهی خاصی ندارد، تهیه و آمادهسازی آن با هزینهی معقولی انجام میشود. شما برای تهیه مواد اولیهی لازم برای این غذا میتوانید هرآنچه که نیاز دارید را از سرویس سوپرمارکت اسنپ خریداری کنید. همچنین، اگر وقت کافی نداشته باشید، میتوانید دال عدس را از سرویس غذای اسنپ نیز خریداری کنید.
دیدگاهتان را بنویسید