درست کردن مرغ دوغی با دوغ محلی که البته کمی ترش باشد، میتواند یک غذای بینظیر برای ناهار یا شام در نظر گرفته شود. برای تهیه مرغ دستور تهیههای متفاوتی وجود دارد. حتی ممکن است این دستور تهیهها با توجه به فرهنگ و رسوم مردم متفاوت باشند. اما مرغ دوغی یک غذای بسیار خوش طعم و خوش خوراک است که در تمام ایران طرفداران خود را دارد. تهیه این غذا ساده و راحت است و شما در کوتاهترین زمان ممکن میتوانید این غذای بینظیر را برای خود و اهل منزل آماده کنید.
غذایی با نام مرغ دوغی
همان طور که گفتیم، طرز تهیه مرغ دوغی سخت یا پیچیده نیست. این مرغ خوشمزه و آبدار را در دوغ تهیه میکنند. بهتر است که برای پخت این غذا از ران مرغ، سینه مرغ یا ساق مرغ استفاده کنید.
حتی ترکیب این سه قطعه نیز در تهیه مرغ دوغی استفاده میشود. به طور معمول این غذای لذیذ را به همراه پلو کته زعفرانی نوش جان میکنند. برای تزیین آن از نیز سبزیجات و انواع خلال مغزها استفاده میشود. دوغ از گذشته پای ثابت نوشیدنیهای سفره ایرانیان بود و ما در ادامه برای شما این طرز تهیه ساده و لذیذ را ارائه خواهیم کرد.
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
فیله مرغ یا سینه مرغ | ۶۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | نصف پیمانه |
کره | ۱۰۰ گرم |
دوغ | ۱ لیتر |
خلال مغز بادام و پسته برای تزئین | به میزان دلخواه |
طرز تهیه مرغ دوغی
طرز تهیه مرغ دوغی را با هم مرحله به مرحله انجام خواهیم داد.
مرحله اول: در مرحله اول از درست کردن مرغ دوغی ابتدا باید مرغ خود را به قطعات کوچکتری تبدیل کنید. اگر مرغ شما فیله است بهراحتی میتوانید آن را در خانه به قطعات دلخواه برش بزنید. اما اگر تصمیم گرفتید از سینه مرغ استفاده کنید، توصیه میکنیم که حتما سینه بیاستخوان تهیه کنید. چون پخت سریعتر و بهتری دارد.
مرحله دوم: بعد از خرد کردن فیله مرغ یا سینه بدون استخوان مرغ، آنها را شسته سپس درون آبکش قرار دهید تا آب اضافی آنها بهراحتی گرفته شود.
مرحله سوم: در گام بعد، از طرز تهیه مرغ دوغی یک تابه مناسب انتخاب کرده، حالا ۱۰۰ گرم کره خود را درون تابه قرار دهید و اجازه دهید تا کره با حرارت ملایم به آرامی آب شود.
مرحله چهارم: بعد از آب شدن کره مرغها را درون کره آب شده قرار بدهید. ۱۰ دقیقه زمان کافی است تا یک طرف مرغها کاملاً سرخ شود. بعد از سرخ شدن، یک طرف از مرغها آنها را برگردانده و تمام اطراف مرغ را بهخوبی سرخ کنید. تقریباً پروسه سرخ کردن قطعات مرغ برای درست کردن مرغ دوغی ۲۰ دقیقه بیشتر از شما زمان نخواهد گرفت.
مرحله پنجم: در نهایت بعد از طلایی شدن و سرخ شدن مرغها حرارت زیر تابه را کم کنید و به سراغ بقیه مراحل طرز تهیه این غذا بروید. فراموش نکنید در زمان سرخ کردن مرغ شما به صورت دلخواه میتوانید از کمی زردچوبه و فلفل سیاه استفاده کنید، اما اگر استفاده نکردید هم مهم نیست. چون سرخ کردن مرغ درون کره سبب میشود که بوی نامطبوع مرغ گرفته شود.
مرحله ششم: در ادامه درست کردن مرغ دوغی و در مرحله بعد یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. تمام مرغهای سرخ شده در کره را درون قابلمه بریزید. حالا قابلمه را بر روی حرارت قرار دهید. حرارت کم باشد تا قابلمه شما به آهستگی گرم شود.
مرحله هفتم: بعد از آن یک لیتر دوغ را به مرغهای درون قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را نبندید. حالا اجازه دهید که ۲۰ دقیقه مرغهای در کره سرخ شده شما در دوغ بهخوبی جا بیفتند. بعد از ۲۰ دقیقه زعفران دم کرده را به این ترکیب اضافه کنید.
مرحله هشتم: بعد از آن مجددا ۴۰ دقیقه اجازه دهید تا مرغها با زعفران و دوغ، پخته شده و دوغ به سسی کاملا غلیظ و جا افتاده تبدیل شود. در نهایت بعد از ۴۰ دقیقه از پخت مرغ دوغی شما، غذایتان آماده است.
مرحله نهم: بعد از تهیه کردن مرغ دوغی میتوانید پلو خود را نیز دم کنید. حالا غذا را در ظرف سرو مورد نظر خود بکشید. برای تزیین این غذا از خلال پسته و بادام استفاده کنید. توصیه میکنیم که خلال مغزهای خود را قبل از تزیین کمی در آب خیس کنید. شما میتوانید این خلالها را بعد از سرخ کردن مرغ، کمی در کره تفت بدهید. در نهایت مرغ دوغی را در ظرف مورد نظر کشیده با خلال مغزها تزیین کرده و با پلو نوش جان کنید.
چند نکته طلایی برای یک مرغ دوغی طلایی
در ادامه طرز تهیه مرغ دوغی چند نکته مهم را به شما تذکر خواهیم داد.
- میتوانید بعد از طبخ این غذا آن را لای پلو زعفرانی نیز قرار دهید.
- نکته دوم اینکه بهترین پیشنهاد برای استفاده از دوغ، دوغهای ترش و گازدار هستند. تفاوتی نمیکند که شما از چه برندی استفاده میکنید. فقط دقت کنید که دوغ هم ترش باشد و هم گاز داشته باشد.
- برای درست کردن مرغ دوغی شما به نمک احتیاج ندارید. به هیچ عنوان در این طرز تهیه از نمک استفاده نکنید. دوغ به اندازه کافی حاوی نمک خواهد بود.
- و نکته آخر اینکه برای معطر شدن مرغ دوغی در ۵ دقیقه انتهایی پخته شدن مرغ در دوغ، میتوانید سبزیهایی مانند شنبلیله و نعنا را به این غذا اضافه کنید.
مرغ دوغی شما را عاشق خود میکند
در این مطلب با هم طرز تهیه مرغ دوغی را مرور کردیم. نکته مهمی که در تهیه این غذا باید به آن اشاره شود این است که مرغ دوغی باید طعم ترش و ملسی داشته باشد. نه زیاد ترش باشد که شما را اذیت کند و نه شیرین و بیمزه باشد که طعم لذتبخشی نداشته باشد. دوغ طبع سردی دارد به همین دلیل به شما توصیه میکنیم که حتما از نعنای خشک در انتهای پخت این غذا استفاده کنید تا کمی طبع غذا را گرم کند.
حتی میتوانید از گردوی رنده شده نیز برای تزیین یا در طبخ غذا استفاده کنید. گردو نیز طبع غذای شما را گرم خواهد کرد. اگر تصمیم شما بر این است که برای ناهار یا شام امروز مرغ دوغی را طبخ کنید، اما دوغ یا مرغ یا سایر مواد اولیه را در منزل ندارید، توصیه میکنیم که از سرویس اسنپ استفاده کرده و مواد اولیه باکیفیت را در زمانی کوتاه تهیه کنید.
همچنین سرویس سفارش غذای سازمانی اسنپ، به شما کمک میکند تا بدون دردسر و با هزینهای مناسب، ناهار کارکنان شرکت خود را تأمین کنید. تنوع در منوی این سرویس، نیازهای مختلف را پوشش میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید