طرز تهیه پیده گوشت خانگی به سبک و سیاق ترکیه‌ای

طرز تهیه پیده گوشت خانگی

پیده گوشت یکی از غذا‌های جذاب و خوشمزه است که اصالتا متعلق به کشور ترکیه بوده؛ اما در حال حاضر در ایران نیز طرف‌داران زیادی دارد و جای خود را در منوی کافه‌ها و رستوران‌ها نیز بازکرده است.

اگر شما هم دوست دارید تا دستور تهیه پیده گوشت به سبک خانگی را یاد بگیرید و آن را در خانه درست کنید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید چرا که قرار است به طرز تهیه پیده گوشت به ساده‌ترین شکل ممکن بپردازیم.

بنر سفارش غذا از سرویس اسنپ غذا

مواد لازم برای تهیه نان پیده

تهیه نان پیده معمولا پیده گوشت را با نان مخصوصی سرو می‌کنند که خودتان می‌توانید در خانه آن نان را درست کنید. در جدول زیر مواد لازم برای تهیه نان پیده قید شده است.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
شیر گرم یک پیمانه
آب گرم ½ پیمانه
خمیرمایه یک قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
آرد ۴ پیمانه
شکر یک قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق‌چای‌خوری

مراحل درست‌کردن نان پیده

مراحل تهیه نان پیده در ادامه به‌صورت مرحله‌به‌مرحله درست‌کردن نان پیده را آموزش می‌دهیم.

  • مرحله‌ی اول: اولین قدم برای دستور تهیه پیده گوشت، این است که یک کاسه مناسب را انتخاب کنید. سپس به کاسه خمیرمایه را به همراه آب ولرم و شکر اضافه و به‌خوبی مخلوط کنید و هم بزنید.
  • مرحله‌ی دوم: حالا درب کاسه را با استفاده از یک درپوش مناسب ببندید و اجازه دهید تا حداقل به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت کند.
  • مرحله‌ی سوم: در این مرحله باید آرد و نمک را به‌خوبی الک کنید تا ناخالصی‌های آن گرفته شود. برای این که خیالتان از بابت این موضوع راحت باشد، بهتر است تا چندین بار آرد و نمک را الک کنید.
  • مرحله‌ی چهارم: حالا آرد الک شده را در کاسه ریخته و به مایه خمیر اضافه کنید و به‌خوبی و به کمک دست ورز دهید. در ادامه روغن مایع را نیز اضافه کرده و مجددا به مدت ۱۰ دقیقه ورز دادن خمیر را ادامه دهید.
  • مرحله‌ی پنجم: در ادامه روی کاسه را با استفاده از سلفون بپوشانید و اجازه دهید تا خمیر به مدت حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در دمای محیط استراحت کند تا حجم بگیرد.
  • مرحله‌ی ششم: پس از گذشت مدت‌زمان لازم مجددا خمیر را به مدت ۴ تا ۵ دقیقه ورز دهید تا پف آن گرفته شود.
  • مرحله‌ی هفتم: حالا خمیر نان پیده آماده است و باید به آن شکل دهید. برای انجام این کار باید خمیر را به قسمت‌های مساوی تقسیم کنید و به حالت چانه در بیاورید.
  • مرحله‌ی هشتم: روی سطح کار یک‌تکه کاغذ روغنی قرار دهید و چانه‌ها را روی آن قرار دهید. در نهایت روی چانه‌ها را با استفاده از یک حوله یا دستمال تمیز بپوشانید و بگذارید تا به مدت ۴۰ دقیقه استراحت کنند. در این زمان به سراغ درست‌کردن مواد پیده می‌رویم.

مواد لازم برای تهیه پیده گوشت خانگی

مواد لازم برای تهیه پیده گوشت حالا که آماده‌ی درست‌کردن این غذای خوشمزه و جذاب هستید و نان آن را نیز آماده کرده‌اید، باید به سراغ درست‌کردن مواد درون پیده برویم در جدول زیر مواد اولیه برای تهیه پیده گوشت قید شده است.

شما با این میزان از مواد اولیه می‌توانید پیده گوشت را برای ۴ نفر تهیه کنید که بر حسب نفرات نیز خودتان می‌توانید مقادیر و اندازه‌ها را تغییر دهید.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ‌کرده ۳۰۰ گرم
پیاز یک عدد بزرگ
رب گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری
فلفل‌دلمه‌ای یک عدد متوسط
جعفری ۵۰ گرم
پنیر موزارلا به میزان دلخواه
پنیر پارمزان به میزان دلخواه
آویشن به میزان کافی
ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) به میزان کافی
روغن به میزان کافی

طرز تهیه پیده گوشت به‌صورت مرحله‌به‌مرحله

مراحل درست‌کردن پیده گوشت

درست‌کردن پیده گوشت با استفاده از آموزش زیر بسیار ساده است و شما می‌توانید به بهترین روش ممکن آن را درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.

  • مرحله‌ی اول: در اولین مرحله برای دستور تهیه پیده گوشت شما باید پیاز را به‌خوبی بشویید و پوست بگیرد. سپس آن را به‌صورت نگینی و کاملا ریز خرد کنید.
  • مرحله‌ی دوم: حالا یک تابه‌ی مناسب را انتخاب کنید و در آن به میزان کافی روغن بریزید. بعدازاین که روغن داغ شد، پیاز‌ها را به آن اضافه کنید و بگذارید تا به‌خوبی سرخ شوند و رنگ آن‌ها طلایی شود.
  • مرحله‌ی سوم: بهتر است تا به پیاز‌ها کمی زردچوبه، نمک و فلفل نیز اضافه کنید و همراه با آن‌ها تفت دهید تا جایی که عطر ادویه‌ها آزاد شود و مزه‌ی آن به خورد پیاز برود.
  • مرحله‌ی چهارم: گوشت چرخ شده را که از قبل از یخچال خارج کرده‌اید و یخ آن باز شده را به تابه اضافه کنید و به همراه پیاز‌ها تفت دهید تا جایی که کاملا سرخ شود و رنگ آن تغییر کند.
  • مرحله‌ی پنجم: بعدازاین که گوشت به طور کامل سرخ شد، باید فلفل‌دلمه‌ای‌ها را به تابه اضافه کنید؛ اما از قبل باید آن‌ها را به‌خوبی بشویید و به‌صورت نگینی خرد کنید. بعد از اضافه‌کردن فلفل‌دلمه‌ای به تابه باید تا جایی که خامی آن گرفته شود، تفت دهید.
  • مرحله‌ی ششم: جعفری شسته شده را نیز با استفاده از یک چاقوی تیز به‌صورت ساطوری خرد کنید و به مواد درون تابه اضافه کنید. در این مرحله عطر جعفری در فضا می‌پیچید و بو و طعم پیده‌ی شما را بهتر خواهد کرد.
  • مرحله‌ی هفتم: حالا در یک ظرف جداگانه یا در گوشه‌ای از تابه رب گوجه‌فرنگی را سرخ کنید تا رنگ آن باز شود و خامی رب گرفته شود. در نهایت رب را با سایر مواد ترکیب کنید و به‌خوبی هم بزنید. مواد پیده گوشت شما آماده است و حالا باید مواد را روی نان بریزید.
  • مرحله‌ی هشتم: برای انجام این کار فر را به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت ۱۸۰ درجه‌ی سانتی‌گراد گرم کنید. سینی فر را با استفاده از کاغذ روغنی بپوشانید و مقداری آرد روی آن بپاشید.
  • مرحله‌ی نهم: چانه‌هایی را که از قبل آماده کرده بودید را روی سینی فر قرار دهید و با استفاده از یک وردنه به‌صورت قایقی پهن کنید.
  • مرحله‌ی دهم: در کف خمیر و اطراف آن مقداری پنیر بریزید و لبه‌های آن را به سمت داخل برگردانید. سپس مواد پیده را روی خمیر بریزید و روی آن را با پنیر بپوشانید.
  • مرحله‌ی یازدهم: سینی را درون فر قرار داده و بگذارید تا به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ۱۸۰ درجه‌ی سانتی‌گراد بپزد و بعد از گذشت این مدت آن را خارج کنید. دقت کنید که لبه‌های نان باید کاملا بپزد و طلایی شود.
  • مرحله‌ی دوازدهم: پیده گوشت شما آماده است و اگر دوست داشته باشید می‌توانید لبه‌های خمیر را با استفاده از یک قلم‌مو کمی کره بزنید. بعدازاین که پیده گوشت کمی خنک شد به شکل دلخواه برش دهید و با سس دلخواه خود نوش جان کنید.

نکات و ترفند‌های طلایی برای درست‌کردن پیده گوشت

ترفند‌های درست‌کردن پیده گوشت با استفاده از نکاتی که در ادامه آن‌ها را بیان کرده‌ایم، می‌توانید پیده گوشت را به شکل بهتری درست کنید که طعم و مزه‌ی جذاب‌تری نیز داشته باشد.

  1. دقت کنید زمانی که مواد پیده را به خمیر اضافه می‌کنید، حتما مواد سرد باشد. چرا که اگر مواد داغ را اضافه کنید. سبب می‌شود تا خمیر شما پاره شود و پیده از هم بپاشد.
  2. اگر دوست داشته باشید می‌توانید از قارچ نیز در تهیه پیده استفاده کنید. بدین صورت که آن‌ها را به‌صورت ورقه‌ای برش داده و با مواد کمی تفت دهید.
  3. اگر علاقه‌مند به استفاده از گوشت در تهیه این غذا نیستید، می‌توانید آن را با استفاده از مرغ نیز درست کنید. همچنین افرادی که رژیم دارند یا گیاهخوار هستند می‌توانند از سویا نیز در این غذا استفاده کنند.
  4. اضافه‌کردن پنیر به این غذا کاملا اختیاری است و اگر می‌خواهید آن را به‌صورت رژیمی درست کنید باید پنیر را از دستور تهیه پیده حذف کنید.

پیده گوشت را امتحان نکنی، باختی!

همان‌طور که دیدید درست‌کردن پیده‌ی گوشت بسیار ساده و راحت است و شما می‌توانید به‌عنوان یک غذای جدید و جذاب آن را در خانه درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.

برای تهیه مواد اولیه نیز لازم نیست نگرانی داشته باشید چرا که با استفاده از سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ می‌توانید هرآنچه که نیاز دارید را سفارش دهید و در سریع‌ترین زمان ممکن تحویل بگیرد.

با انجام این کار علاوه بر صرفه‌جویی در زمان، در هزینه‌ی خود نیز صرفه‌جویی کرده‌اید. همچنین می توانید درخواست غذاهای ترکیه ای لذیذ را از طریق سرویس سفارش آنلاین غذا اسنپ ثبت کنید.

اشتراک گذاری پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *