بدون هیچ شک و شبههای، آش رشته از دوست داشتنیترین غذاهای مردم ایران محسوب میشود. بهخصوص اگر در این آش، از رشتههای نرم و یکدست نیز استفاده شده باشد. همه ما میدانیم که طبخ آش رشته، اصلا کار راحتی نیست.
یک معجون جادویی که در آن حبوبات مختلف با یکدیگر دوستی و همنشینی مسالمتآمیزی دارند و در ترکیب با سبزی، برنج، پیاز داغ و لبنیات در نهایت طعمی عجیب را خلق میکنند.
البته مرسوم است که برای تزیین آش از سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ نیز استفاده میشود. همچنین فلفل، زیره، روغن، دارچین و غیره از جمله مواردی هستند که برای تزیین به این غذا اضافه خواهند شد.
مواد لازم برای درست کردن آش رشته
در فرهنگ عامه ضرب المثلهای زیادی با استفاده از آش گفته شدهاند. مثلا “نخود هر آش شدن” یا “آش کشک خالته، بخوری پاته نخوری پاته” یا “یه آشی برات بپزم که یه وجب روغن روش باشه” و امثالهم که همگی به شکل مستقیم و غیر مستقیم به آش اشاره دارند.
بدونشک ضرب المثلهای زیاد دیگری نیز وجود دارد که واژه آش در آنها پر کاربرد است. اما در حالت عادی آش رشته از جمله آشهای پرطرفداری است که دنیای خوش رنگ و خوش طعم آن، همه ما را از کودکی درگیر خود کرده است. در ادامه با طرز تهیه آش رشته با شما خواهیم بود.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
عدس | نصف پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
لوبیا سفید | نصف پیمانه |
نخود | ۱ پیمانه و نیم |
رشته | ۱ بسته رشته آشی |
سبزی آش (اسفناج یا برگ چغندر، تره، جعفری، شوید) | ۱ کیلو |
پیاز داغ و نعناع داغ | به اندازه برای تزئین |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
کشک | به میزان لازم برای تزئین |
آش رشته از آن غذاهایی است که در تمام ایران محبوب است و طرز تهیه آن اصول خود را دارد. سبزی آش در آش رشته شامل اسفناج یا برگ چغندر، تره، جعفری و شوید است.
اما دقت کنید که برای آشی مانند آش سبزی باید از ریحان، ترخان و مرزه، در کنار تره، جعفری و شوید که مکمل یکدیگر هستند، استفاده کرد. میزان حبوبات مورد استفاده در درست کردن آش رشته نیز کاملا دلخواه و سلیقهای خواهد بود. ما در جدول ارائه شده میزان استاندارد را برای شما قید کردیم.
- مرحلهی اول: در مرحلهی اول باید تمام حبوبات را از شب قبل خیس کنید، تا نفخ آنها گرفته شود. بهتر است چند بار آب حبوبات را عوض کنید که البته این کار علاوه بر از بین بردن نفخ آنها، سبب میشود که حبوبات نرمتر شوند. حبوبات ارائه شده در جدول ما همگی به میزان استاندارد هستند تا شما در ادامه طرز تهیه آش رشته نذری، در نهایت آشی پرملات و پر آجیل خواهید داشت.
- مرحلهی دوم: در مرحلهی دوم از طرز تهیه آش رشته، قابلمه مورد نظر را با هشت پیمانه آب پر کنید و حبوبات از قبل خیس شده را به غیر از عدس به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا حبوبات با صبر و حوصله پخته شوند.
- مرحلهی سوم: در گام بعد از درست کردن آش رشته، سبزیهای آش را که شامل اسفناج یا برگ چغندر، تره، جعفری و شوید است، پاک کرده، شسته و اجازه میدهیم تا آب آنها جدا شود. بعد از آن سبزیها را به شکل کاملا درشت خرد کنید.
- مرحلهی چهارم: بعد از آن سبزیهای خرد شده را در کنار عدس، سایر حبوبات پخته شده و ادویهها خواهیم پخت. تقریبا ۴۰ دقیقه تا یک ساعت زمان لازم است تا ترکیب عدس، حبوبات و سبزیجات کاملا پخته شود. در ادامه سایر طعم دندهها مانند نمک، فلفل و سرکه، آب لیمو یا آبغوره را نیز به این ترکیب میافزاییم. در انتها رشته آش را نیز اضافه کرده و کمی نعنای خشک نیز به آن میزنیم.
- مرحلهی پنجم: اجازه بدهید تا آش رشته با حوصله پخته شده و لعاب دار شود. بعد از آن ۲ یا ۳ عدد پیاز را پوست گرفته، شسته و خلالی خرد میکنیم. پیازها را به درون تابهای که با روغن چرب شده منتقل کرده و به خوبی آنها را سرخ خواهیم کرد. بعد از سرخ شدن، نصف پیاز داغ را به آش اضافه میکنیم و بقیه را برای تزیین جدا خواهیم کرد. ۱۵ دقیقه بعد از اینکه رشتهها کاملا پخته شدند، زیر شعله گاز را خاموش کنید. آش رشته شما آماده است، نوش جان!
- مرحلهی ششم: در نهایت، آش خنک شده را به ظرف مورد نظر خود منتقل کرده و روی آن را با کشک و نیمه دیگر پیاز داغ، سیر داغ یا نعنا داغ تزیین کنید. سرو این آش لذت وصفناپذیری دارد. اگر تمایل داشتید آش را با آبغوره یا سرکه سرو کنید، از کشک استفاده نکنید.
نکته مهم در باب طرز تهیه آش رشته نذری
نکتهای که در مورد طرز تهیه آش رشته باید به آن توجه کرد این است که چسبیدن رشتههای آشی به یکدیگر یک موضوع کاملا طبیعی است.
برای جدا کردن آنها باید نکاتریزی را رعایت کنید تا این مشکل به راحتی مرتفع شود. مهمترین علتی که سبب چسبیدن رشتههای آشی به یکدیگر میشود این است که ظرف شما برای تهیه آش رشته کوچک بوده و تمام مخلفات آش در آن به صورت فشرده طبخ شدهاند.
به همین دلیل توصیه میکنیم که از ابتدای کار یک ظرف بزرگ انتخاب کنید، تا این مشکل برای شما به وجود نیاید.
فراموش نکنید که نمک باید در مراحل درست کردن آش رشته اضافه شود. این ادویه و طعمدهنده میتواند از پخت و نرم شدن حبوبات جلوگیری کند. همچنین افزودن سرکه، آب لیمو یا آبغوره کاملا به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد.
میتوانید این مواد را هم در انتهای پخت به آش اضافه کنید و هم بعد از پخت با درنظر گرفتن ذائقه و سلیقه افراد با آش رشته مخلوط کنید. در نظر گرفتن میزان رشته آش نیز میتواند کاملا سلیقهای باشد. اما باز هم تأکید میکنیم که اگر ظرف شما کوچک باشد، رشتهها به هم چسبیده و خمیر میشوند.
طرز تهیه آش رشته، یک مستند محبوب
نحوه درست کردن آش رشته ممکن است با در نظر گرفتن موقعیت مکانی یا شهر و قومیت شما متفاوت باشد. اما در حالت کلی سبزیهای آش رشته شامل همین مواردی هستند که در این مقاله ذکر شد. در نهایت برای ذائقه اصلی و طعم دهندگی با در نظر گرفتن سلیقه خود میتوانید مواد خاصی را اضافه یا کم کنید.
اگر هوس نوش جان کردن یک آش رشته لذیذ و خانگی کردید، ما میتوانیم راه سریع را به شما معرفی کنیم. سوپرمارکت تحویل فوری اسنپ همان راهحل سریع و مقرون به صرفهای است که در کوتاهترین زمان ممکن مواد اولیه یک آش رشته لذیذ خانگی را به شما درب منزل تحویل خواهد داد.
دیدگاهتان را بنویسید